Dodaj do ulubionych

PayU - pomocy

21.07.05, 14:13
Czesc, od razu powiem, ze w tych sprawach jestem troche 'ciemna', zatem -
zalozylam sobie to konto w PayU i poza tym nie mam zadnego internetowego
konta (nie mam nigdzie ulokowanych pieniedzy). Chcialabym komus wplacic
pieniadze (podobno wystarczy tylko adres e-mail),ale w PayU nie mam jeszcze
nic. Czy te pieniadze moge wplacic przez poczte lub bank (na moje konto)?
Zawsze przelewalam pieniadze w banku na konto (specjalne formularze z n-rem
konta itd.) a tutaj nie ma nawet numeru, tylko podstawowe dane. Jak mam zatem
wplacic pierwsza sume na moje konto?
Obserwuj wątek
    • Gość: grzes2122 Re: PayU - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:24
      Cześć,

Zacznę od tego, że radzę Ci unikać PayU, też mam tam konto od kilku lat ale już od dawna nic przez PayU nie transferuje, bo pobierają sobie wysoką prowizję pk, 3.5% od transakacji!
      PayU nie jest bankiem! To tylko system pośrednictwa, stworzony na wzór PayPal (USA), który głównie służy do operacji w Płatniści Allego, czyli polskiemu gigantowi aukcyjnemu.
      PayU został stworzony przez PayBack (www.payback.pl) i jest częscią kilku serwisów, również Allegro.pl.
      Więc jeżeli znasz troszkę Allegro, to pewnie wiesz, że to nic wiecej jak złodzije, którzy probują wyssać z człowieka ostatni grosz - i umią to robić skutecznie.

Na konto w PayU nie da sie wpłacić kasy z poczty.

Jeżeli poszukujesz konta internetowego, polecam mBank.
      www.mbank.com.pl
      Formularz otwarcia rachunku:
      form.mbank.com.pl/cgi-bin/kredyt/formularz.pl?sprzedawca=92744176&option=ppmbank
      mBank nie pobiera opłąc za otwarcie i prowadzenie rachunku, nie pobiera opłac za przelewy na inne konta wewnętrzne, a do obcych banków za przelewy zawsze płaci sie 0.50zł.

Przelewy wewnętrzne realizowane są w ciągu kilku minut a zewnętrzne w ciągu 24 godzin.

Ja mam w tym banku konto od 2002 roku, ostatnio za pośrednictwem mBanku inwestuje na giełdzie warszawskije :)

Ten bank uważam za najlepszy (z internetowych), mam do niego pełne zaufanie,
      nigdy się na nim nie zawiedłem.

Pozdrawiam
      grzes2122@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka