Dodaj do ulubionych

odinstalowanie speedtouch pod win xp

02.10.05, 18:15
Mam nowy komputer, system win xp zainstalowany w czwartek, czyściutki.

Jedyna rzecz, która jest tam zainstalowana to drivery do modemu speedtouch
(neostrada). Chcę je odinstalować, żeby od początku po Bożemu zainstalować
neostradę ale nie mogę ich odinstalować opcją "dodaj usuń programy", zarówno w
trybie normalnym jak i awaryjnym.

Acha i nie instalowalem go za pomoca "nakładki tpsa" ale 'bezpośrednio' z
płyty przez setup.

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • neder Re: odinstalowanie speedtouch pod win xp 02.10.05, 18:20
      a musisz instalowac tę neostradę 'po bożemu'? ta aplikacja nie jest potrzebna. a
      teraz odpowiedź ;) Mój komputer > właściwości > zakłądka sprzęt > menedżer
      urządzeń > Twój modem > prawoklik: własciwości > sterowniki > odinstaluj. Tak to
      powinno iść ;)

pzdr
      • z3r0 dzięki :) 02.10.05, 18:23
        dzięki :)

dzięki za pomoc, masz chyba rację, nie będę tego chyba robił po bożemu :D
      • z3r0 SHITU CIĄG DALSZY 02.10.05, 19:21
        Jako, że modem, mimo (częściowego?) zainstalowania poprzez setup.exe z płyty
        tepsy nie działa poprawnie, postanowiłem usiłować odinstalowania i
        zainstalowania ponownego.

1. W Mój Komputer -> Menedżer urządzeń nie ma śladu modemu.

2. Odinstalować drajwów za pomocą dodaj/usuń nie mogłem (ani w trybie normalnym,
        ani awaryjnym).

3. Wyciąłem wszystko, co się nazywało Speedtouch w regedicie.

4. Wywaliłem foldery neostrada i thomson z dysku

5. pousuwałem wszystko z paska nawet ;)

6. odpaliłem kompa jeszcze raz

7. odpaliłem setup z płyty (modem NIE JEST podłączony) - pokazał się wskaźnik
        postępu na moment, a potem się pokazało:

The remove and upgrade option are mutual exclusive when no user interface is
        available.

I koniec.

I się nie zainstalowało.

Już nic z tego nie jarzę, może problem wynika z mojego windowsa xp???

Dzięki za wszelkie uwagi.
        • neder Re: SHITU CIĄG DALSZY 02.10.05, 20:10
          skoro nikt sie nie odzywa to ja Ci powiem jak ja bym to zrobiła po tzw.
          'babsku'. Zainstalowałabym wszystko z płytki, potem wywaliła aplikację neo.
          Aplkacja będzie out a sterowniki zostają ;P Może tak się dzadzą chociaż
          zainstalować.

pzdr
          • z3r0 Re: SHITU CIĄG DALSZY 02.10.05, 20:25
            neder napisała:

> skoro nikt sie nie odzywa to ja Ci powiem jak ja bym to zrobiła po tzw.
            > 'babsku'. Zainstalowałabym wszystko z płytki, potem wywaliła aplikację neo.
            > Aplkacja będzie out a sterowniki zostają ;P Może tak się dzadzą chociaż
            > zainstalować.
            >
            > pzdr

To też jest rozwiązanie, ale (heheh nie uwierzysz) ta cała dziwna nakładka
            tepsy się wysypuje w chwili... wybierania opcji językowej!! Nakładka tepsy się
            wywala, system chce wysyłać komunikat o błędach do majkrosoftu i ogólnie jaja
            jak koła od koparki.

;)

Na razie jade na neostradzie na starym kompie z windą 98 (instalacja bez
            problemu, mimo, że strasznie zasyfiony system), a mój nowy komp z win xp będzie
            chyba musiał chwilę poczekać na jakiegoś zbawcę...
            • neder Re: SHITU CIĄG DALSZY 02.10.05, 21:12
              znowu po omacku - ściągnij może sterowniki do tego modemu z netu. (PS. masz
              chyba jakiegoś pecha ;P)
              • Gość: Nie wypełniono Re: SHITU CIĄG DALSZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:37
                neder napisała:
                >masz chyba jakiegoś pecha
                Raczej wirusa i uszkodzoną aplikację neostrady.Dobry byłby reinstal systemu.
                Ja na swieżym systemie zainstalowałem neostradę w postaci wyłącznie sterowniki i
                chodzi.Oczywiście numer telefonu to * i podaje się w nowym połączeniu login i
                hasło.Wcześniej same sterowniki nie chodziły.Dodatkowo na płytce jest katalog
                Correctif_USB_VIA ze sterownikiem do USB i płyt głównych na czipsecie VIA.Może
                to konieczne?Nigdy nie grzebcie/kasujcie plików aplikacji bo to nawet niezgodne
                z zastrzeżeniami-inaczej to tylko same sterowniki albo reinstalacja.
        • Gość: Modemowiec Re: SHITU CIĄG DALSZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:02
          z3r0 napisał:

> Jako, że modem, mimo (częściowego?) zainstalowania poprzez setup.exe z płyty
          > tepsy nie działa poprawnie, postanowiłem usiłować odinstalowania i
          > zainstalowania ponownego.
          >
          > 1. W Mój Komputer -> Menedżer urządzeń nie ma śladu modemu.

NEOSTRADA to jest KARTA SIECIOWA w Menedżer Urządzeń a nie jako modem :)

• Gość: Modemowiec Re: odinstalowanie speedtouch pod win xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:11
      Sterowniki do NEO instalujesz z SETUP.EXE ale zawartego w folderze "Speedtouch"
      i masz wtedy same sterowniki zainstalowane - bez zbędnego programiku - nakładki
      TP.

Samych sterowników metodą wskazywania lokacji KARTY SIECIOWEJ ( ani modemu !) z
      a pomocą "Dodawanie sprzętu" nie zainstalujesz na XP i zresztą nie potrzeby
      stosowania tej metody.

Wynik nawet udanej instalacji w/w metodą i tak będzie taki sam jak przy
      uruchomieniu instalatora SETUP.EXE z folderu "Speedtouch" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka