Dodaj do ulubionych

Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa?

26.01.06, 17:11
Sadzę, że jest to tekst sponsorowany przez jakąś dużą kompanię
telekomunikacyjną.
Obserwuj wątek
    • Gość: phiii Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.01.06, 17:40
      Ale odkrycie!!! Nie wiem nawet po co to ktos napisał?? a co z tlenem, gg,
      wpkontakt i inne komunikatory. To jest wręcz ozcywiste!! ze mozna kozystac z
      portow ktorych uzywają te programy! Oczywiste jest to ze jak instalujemy nową
      aplikacje nakomputerze która wykozystuje połączenie internetowe musimy jej
      otworzyc port w firewallu, pozniej wystarczy odpowiednio spreparowac trojanka
      aby z tego portu kozystał. to jest zande odkrycie!!!!
    • Gość: MleKoLaborant Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa TP itp. IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.01.06, 17:58
      Tez tak uwazam.Skype zabiera co raz wiecej kasy wielkim korporacjom
      telekomunikacyjnym. Nie ma mowy, zeby sie na to grzecznie godzily. Beda chcialy
      zniszczyc Skype'a wszystkimi mozliwymi sposobami.
    • sebastiannos Hehehehe 26.01.06, 18:19
      Ej jak zacznie ktoś szalec po kompie to poprostu odłaczam kabel??????
      W najgorszym wypadku formacik:):):)
      I namierzamy kolesia potem;)
    • Gość: LastBoyScout Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? IP: *.dyn.optonline.net 26.01.06, 18:36
      To tutaj sa jakies teksty niesponsorowane?

• tomaszrogalski Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? 26.01.06, 18:39
        Na to wygląda... Ciekawe - TePSA, czy któraś z "kumurek"? Ja obstawiam tę
        pierwszą... :D
        • user0001 Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? 26.01.06, 18:51
          Też obstawiam na TelePSA. Skype jest sposobem tanie dzwonienie z domu, a nie na
          ulicy.

Swoją drogą, ciekawe kiedy gigant zacznie spowalniać transfer na portach
          wykorzystywanych przez skype...
        • bambukos Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? 15.02.06, 14:59
          tomaszrogalski napisał:

> Na to wygląda... Ciekawe - TePSA, czy któraś z "kumurek"? Ja obstawiam tę
          > pierwszą... :D

Mówisz, że nasza polska Tepsa namówiła na artykuł sponsorowany profesora z
          Cambridge?
    • Gość: Historyk Skype zagrożeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:17
      Pierwszym bodaj zagrożeniem dla bezpieczeństwa stał się kamień rzucany przez
      pierwotnych (przodków jak się okazuje tylko niektórych z nas). Potem była
      włócznia, łuk, karabin az nastała era największych zagrożeń dla bezpieczeństwa:
      pismo, druk, telegraf, telefon, radio a w końcu komputer i internet.

PS. Pieski szczekają karawana jedzie dalej.
    • Gość: a Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? IP: *.dhcp.stls.mo.charter.com 27.01.06, 05:00
      Tam gdzie ma byc bezpieczenstwo tam nie ma zainstalowanego skype'a.
      Po za tym, absolutnie nie potrafię zrozumieć czym skype rozni sie od innych
      programow, ktore komunikuja sie z otoczeniem i musza miec otwarty port na
      firewall'u. Dokladnie niczym.
    • Gość: haker Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? IP: *.wns.uni.wroc.pl 27.01.06, 12:11
      a ja jestem patriota i od dziasiaj bede wydawac komendy zombie tylko przez GG - niech zyje teraz polska !!!
      • mini75 Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? 15.02.06, 12:40
        ja tam trzymam sie iptanifon
        i jeszcze polecam innym;_)
    • trevik Re: Skype zagrożeniem dla bezpieczeństwa? 15.02.06, 13:35
      To moze od razu napisac, ze internet jest zagrozeniem bezpieczenstwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka