kurdt77 27.04.06, 23:19 A ja zadnych reklam nie mam bo mam firefoxa i adblocka :), pozdrawiam wszyskich reklamodawcow!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student E-reklama trafi wszędzie IP: *.chello.pl 27.04.06, 23:21 Ja bym raczej ochłodził trochę ten entuzjazm... Mimo że powstają już profesjonalne agregatory aktualności oparte o rss`y to i tak w dalszym ciągu Polacy nie wykorzystują możliwości internetu, które były dostępne już nawet 2 lata temu chociażby w 5%... Być może kreatywni zwietrzyli już nowe mięso i przekonają swoich szefów co do tej formy reklamy... Czekam z niecierpliwością na rozwój! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: E-reklama trafi wszędzie 28.04.06, 01:29 Dobra, reklamy w blogach to rozumiem, ale reklamy w RSS to sk…syństwo. To tak, jakby wtykać reklamy do dziennika telewizyjnego - zerowa wiarygodność takiego serwisu informacyjnego. Przestałem ciągnąć RSSy i zaglądać na stronę pewnego polskiego wortalu informatycznego (związanego z pewnym czasopismem) - tak mnie wk… reklamami w RSS. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Agora przymierza się do oreklamienia blogów? 28.04.06, 06:11 Smutne i w dalszej perspektywie chyba niezbyt opłacalne... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: E-reklama trafi wszędzie 27.04.06, 23:47 Ablock - oczywiście. A na RSS też już są narzędzia filtrujące reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: E-reklama trafi wszędzie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.04.06, 23:49 No to teraz czas na reklamę w nielegalnych filmach z p2p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re:AdBlock IP: 80.51.47.* 27.04.06, 23:52 a ja mam opere9 :) W tym miejscu chciałem podziękować gazecie za udostępnienie nowego wpisu do listy blokowanych : *BlogAds.com* :D Ciekaw jestem jak reklamodawcy reagują na słowo Adblock? Zgrzytają zębami czy może nie przejmują się, bo wiedzą że cześć osób i tak nadal używa IE? I co zrobią gdy udział IE spadnie poniżej 40%? Spróbują zakazać FF i Opery? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowski.org Re:AdBlock 28.04.06, 00:00 >Spróbują zakazać FF i Opery? ;) AdBlock zablokuje tylko widoczna banalna reklame w postaci wyskakujacych okien czy flashowych plansz zaslaniajacych strone. AdBlockiem nie wywalisz reklamy z tresci serwisu ani nie zablokujesz sponsorowanych watkow w artykulach. smiesznych filmow krazacych po sieci (ktore OCZYWISCIE) nie maja nic wspolnego z reklamodawcami (www.adverblog.com/archives/002643.htm) tez pewnie nie ogladasz? nie sadze zeby dalo sie wyrzucic reklamy z Sieci, zawsze w ostatecznosci mozna zaspamowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re:AdBlock IP: 80.51.47.* 28.04.06, 00:40 > AdBlockiem nie wywalisz reklamy z tresci serwisu ani nie zablokujesz sponsorowanych watkow w artykulach. Po to Bozia dała nam rozum żeby go używać ;) Ale istotnie na to nie ma innej rady niż zdrowa siła rynku, konsumenci [czytelnicy] nie lubią jak za długo robi się z nich idiotów, znajdą sobie nieskażone żródło informacji... > smiesznych filmow krazacych po sieci (ktore OCZYWISCIE) nie maja nic wspolnego z reklamodawcami tez pewnie nie ogladasz? Owszem oglądam [np. www.bigad.com.au/media/load.mov ] Ale wiem ze to reklama. > nie sadze zeby dalo sie wyrzucic reklamy z Sieci, zawsze w ostatecznosci mozna > zaspamowac To jak leczenie raka za pomocą AIDS :( Jedyną rzeczą której nie cierpie bardziej niż reklamy flashowe na pół strony to spam :( Może dlatego że jeszcze nikt nie wymyślił czegoś podobnego do AdBlocka jeśli chodzi o maile? Tutaj koncepcja czarnej listy się nie sprawdza, tylko biała lista ma jakieś szanse [też nie daje to dobrych rezultatów, zwłaszcza jeśli cześć osób z tej białej listy i tak używa OE :( ] Wolałbym jakiś bojkot skoordynowany przez neta... Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowski.org Re:AdBlock 28.04.06, 07:54 > Po to Bozia dała nam rozum żeby go używać ;) Ale istotnie na to nie ma innej >rady niż zdrowa siła rynku, konsumenci [czytelnicy] nie lubią jak za długo robi >się z nich idiotów, znajdą sobie nieskażone żródło informacji... no wlasnie z tym nieskazonym zrodlem informacji moze byc problem, bo nawet jesli na zewnatrz w tekscie nie widac wyraznie jakis watkow promocyjnych to nie znaczy ze tekst jest obiektywny - wizyta dziennikarza w kasynie na zaproszenie firmy X nie powoduje chyba, ze jego artykul robi sie wolny i niepodlegly odpowiedzia moze byc zjawisko nazywane slicznie "consumer generated media" - media tworzone i koordynowane przez konsumentow, ktorzy sami oceniaja - ale to tez niczego nie gwarantuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakierkmieć NIE reklamom IP: 83.238.67.* 27.04.06, 23:59 Niech sobie robią co chcą te pasożytnicze eksperty od reklamy. Mi kitu nie wcisną. Se będę filtrował. Też mam Firefoxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puas blogi IP: *.aster.pl 28.04.06, 00:51 wiecej osob je pisze niz czyta. niech najpierw zareklamuja sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip moj polski podcast IP: *.centertel.pl 28.04.06, 02:03 witam, polecam moj podcast www.nietylkodlaorlow.com oraz zapraszam do odwiedzenia polskich podcastow pod adresem www.podcasting.pl fi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelo Re: moj polski podcast IP: *.alturo-server.de 11.09.06, 20:03 podcasting.pl? ale kaszana, z resztą www.podcasting.com.pl nie lepsza, choć wolę, bo się na stronie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sham Re: E-reklama trafi wszędzie IP: *.ds5.agh.edu.pl / *.ds5.agh.edu.pl 28.04.06, 02:05 dodaj do tego RIPa i noscripta i nic nie jest straszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: E-reklama trafi wszędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 03:17 taa, i jeszcze tamto, sramto i owamto... i w koncu trza bedzie 100mb pluginow i rozszerzen pobierać zeby przegladac normalnie strony www. nie wazne czy IE, ff czy opera, biznes to biznes i nic go nie powstrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punishser Re: E-reklama trafi wszędzie IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 28.04.06, 03:18 Mam Firefoxa który dokładnie wygląda jak Safari (przeglądarka firmy Apple). Oczywiście używa m modułu adblocka w Firefoxie, dlatego nie wiem jak wyglądają reklamy na stronach internetowych. Dzisiaj tylko głupcy używają Internet Explorer, kiedyś widziałem taką stronę w tej przeglądarce. Byłem zszokowany jak wiele reklam we flashu znajduje się na stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Internet będzie jak TV. Smutne... 28.04.06, 08:26 Zgodnie z odwiecznym prawem kapitalizmu kolejne medium stanie się jedynie darmowym nośnikiem reklam. Ehhh :-( -- Tym skrzypi sieć Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowski.org Re: Internet będzie jak TV. Smutne... 28.04.06, 08:31 > Zgodnie z odwiecznym prawem kapitalizmu kolejne medium stanie się jedynie > darmowym nośnikiem reklam. Ehhh :-( raczej zostanie totalnie wypelnione przez banaly, glupote i ignorancje uzytkownikow :) Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Re: E-reklama trafi wszędzie 28.04.06, 10:52 Z każdymi reklamami można sobie poradzić - wystarczy używać odpowiednich narzędzi. A jak jakaś strona przesadza, to zawsze znajdą się dwie inne - z tymi samymi informacjami, a z mniejszą liczbą reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkowski.org Re: E-reklama trafi wszędzie 28.04.06, 10:58 no i sa juz reklamy na Wykopie Odpowiedz Link Zgłoś