Dodaj do ulubionych

2,8 mld USD łupem internetowych złodziei

10.11.06, 11:20
Tak to jest jak sie uzywa Outlooka i Internet explorer zamiast np. bezpiecznej przegladarki i klienta poczty jakim jest Opera.

www.opera.com - 3 lata bez wirusa. Phishing tez mi nie straszny.
Obserwuj wątek
    • Gość: R Re: 2,8 mld USD łupem internetowych złodziei IP: 80.50.255.* 10.11.06, 11:42
      mlody-inwestor napisał:

> Tak to jest jak sie uzywa Outlooka i Internet explorer zamiast np. bezpiecznej
      > przegladarki i klienta poczty jakim jest Opera.
      >
      > www.opera.com - 3 lata bez wirusa. Phishing tez mi nie straszny.
      Jak jesteś taki mądry to spróbuj korzystając z Opery 9,wysłać np.zlecenie w
      jakimś domu maklerskim....hhhaaahhha,a przy przeglądaniu stron oczywiście Opera
      lub Fx.
      • raku >>>>>>>Oczywiście że się nie da 10.11.06, 11:47
        Oczywiście że się nie da...w niektórych bankach - podobnie.
        Ważniejsza od bezpieczeństwa użytkowników wygoda informatyków, prawda?
        • Gość: M Re: >>>>>>>Oczywiście IP: *.cm.umk.pl 10.11.06, 11:55
          A ja korzystam z Opery na co dzień i mój bank ją bez problemu obsługuje. Własciwie od momentu pojawienia się wersji 9.02 przestałem mieć jakiekolwiek problemy z kompatybilnością, chociaż wcześniej, przyznaję, zdarzały sie na niektórych stronach. Jedyna sytuacja, w której odwołuję sie do IE to moment w którym aktualizuję system bo MS update oczywiście nie zapewnia wsparcia dla innych przeglądarek. mam za to dziką satysfakcję, gdy włączając IE łaskawie pozwalam mu na dostęp do internetu klikając OK w komunikacie firewalla :-) A potem znów go blokuję. I podobnie, jak kolega wyżej, od kilku lat nie miałem u siebie żadnego wirusa.

A wracając do tematu phishingu: głupich nie sieją, jak ktoś jest na tyle naiwny, żeby uwierzyć, że jego bank zgubił jego dane i prosi o ich potwierdzenie na stronie WWW to jego problem a nie dostawcy...

M
          • wulgarny_nick to przez przepasc w wiedzy o nowych technologiach 10.11.06, 12:01
            to tak jakby obok osiedla jaskiniowcow zamieszkala grupa wspolczesnych
            komandosow. prezent z drutu kolczastego na niewiele sie zda... ale prosze bardzo
            • Gość: adam Hasła jednorazowe/token IP: *.eranet.pl 10.11.06, 12:13
              Czy hasła jednorazowe/token nie sa wystarczającym zabezpieczeniem
              transakcji przez internet?
        • honecker32 Czyli zmienic bank 10.11.06, 13:19
          proste, spoleczenstwo juz mialo tyle lat na nauke korzystanie z netu+bank ze
          teraz juz bym ich olal tj.skargi oszukanych.
          Jak ktos jest głupi i ma konto w banku ktory tylko dziala z jedna sluszna
          przegladarka lub nie ma hasel jednorazowych, brak szyfrowania , potwierdzania
          przez sms to trzeba z takiego banku zrezygnowac natychmiast. (najlepiej tym
          idiota podac powod rezygnacji moze to pomoze innym)
    • Gość: gość portalu Re: 2,8 mld USD łupem internetowych złodziei IP: 217.11.152.* 10.11.06, 12:15
      A cóż wspólnego ma phishing i przeglądarka? Wielokrotnie z ciekawości wchodziłem
      na linki, które dostawałem mailem od tych nibybanków, które zgubiły moje dane,
      aktualizowały software etc etc etc. Ani Opera, ani FF nie podniosły alarmu typu
      - hold it men, dis sajt saks. Tu trzeba jakiegoś pakietu AV typu Panda Internet
      Security 2007 z antiphishingiem i Panda Identity Protect (definiujesz sobie
      hasełka używane w serwisach online, i za każdym razem, gdy taki ciąg znaków
      "wypływa" w świat, jesteś pytany o zgodę).
    • zapytaniaznak A jaki to odsetek ? 10.11.06, 13:02
      Pytanie, czy 2,8 mld to dużo, czy mało. Dla mnie dużo (zarabiam mniej ;-))) ),
      ale czy W SKALI CAŁEGO ZŁODZIEJSTWA w USA to było dużo.
      Być może to tak jak z kradzieżami e-pieniędzy: ginie ich dużo mniej, niż gotówki.
    • myslacyszaryczlowiek1 Polacy kradną gaz, wodę i prąd 10.11.06, 13:14
      A ja już myślałem że tylko w Polsce kradną, że tylko w Polsce jest muzyka
      obciachowa, że tylko w Polsce są jakieś pogromy wyjęte z kontekstu historycznego,
      a tu popatrz drogi żulu nadredaktorze, w Hameryce też kradną.
      • zapytaniaznak Niemyslacy szary burak 10.11.06, 14:02
        myslacyszaryczlowiek1 napisał:
        > A ja już myślałem że tylko w Polsce kradną, że tylko w Polsce jest muzyka
        > obciachowa, że tylko w Polsce są jakieś pogromy wyjęte z kontekstu historyczneg
        > o, a tu popatrz drogi żulu nadredaktorze, w Hameryce też kradną.

Kogo ty obrażasz i DLACZEGO ?
        Jaki to ma związek z tą informacją prasową ?
        • Gość: calcinus Mysle ze to byla raczej ironia... IP: *.m.pppool.de 10.11.06, 15:00
          ... niz proba obrazenia kogokolwiek :)
          • Gość: xhack ironia?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:59
            no chyba że "myslacy" odkrył ją wczoraj, a dziś dopiero uczy się nią posługiwać..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka