Dodaj do ulubionych

Agregatory wiadomości RSS

06.12.06, 22:42
Witam

Przygotowuję artykuł na temat RSS-ów. Jestem ciekaw czy ktoś z Was używa
agregatorów informacji z serwisów www. Jeżeli tak, to czy uzywa ich w
przeglądarce, czy może za pomocą samodzielnyczh czytników? A może online ze
strony www tak jak Google Homepage?

Pozdrawiam
foxer

PS Taki samo wątek założyłem w forum "Media" celem zebrania większej ilości
informacji.
Obserwuj wątek
    • szarex Re: Agregatory wiadomości RSS 06.12.06, 23:08
      Korzystam z takiego programu. Jest to samodzielny czytnik informacji RSS, aczkolwiek po skonfigurowaniu działa to u mnie tak:

Odpalam czytnik RSS - ściągam tematy i nagłówki wiadomości do czytnika, natomiast po kliknięciu w tytuł tematu otwiera mi się domyślna przeglądarka www w której otwiera się strona z wybranym artykułem. Wolę czytać wiadomości w przeglądarce, ale nie odpowiada mi czytnik RSS w nią wbudowany, dlatego używam zewnętrznego czytnika.
    • Gość: T-800 Re: Agregatory wiadomości RSS IP: *.tpnet.pl 06.12.06, 23:50
      Korzystam z Feedreadera.
    • kell99 Re: Agregatory wiadomości RSS 07.12.06, 03:44
      foxer696 napisał:

> Przygotowuję artykuł na temat RSS-ów. Jestem ciekaw czy ktoś z Was używa
      > agregatorów informacji z serwisów www. Jeżeli tak, to czy uzywa ich w
      > przeglądarce, czy może za pomocą samodzielnyczh czytników? A może online ze
      > strony www tak jak Google Homepage?

Tak na marginesie i moze troche poza tematem. Czy koniecznie trzeba tak kaleczyc
      jezyk?
      Czy kanaly RSS trzeba koniecznie 'aggregowac'? Bazy danych tez sie przeciez
      'aggreguje', bo w koncu masz na mysli to samo slowo w tym samym znaczeniu.
      Nie tak dawno czytalem belkot jakiegos 'bardzo waznego czlowieczka' z Geminusa
      ktory twierdzi, ze wyniki sie 'estymuje'.
      To jakas nowa zasada? Bierze sie angielskie slowo, zamienia sie 2 litery i juz
      sie robi 'coolerskie' rodzime slowo?

A jeszcze nie tak dawno dziwilem sie jak 'deweloper' moze komus dom zbudowac ...
    • dominik.wartecki Re: Agregatory wiadomości RSS 07.12.06, 20:58
      Ja używam Cafe News
      Plus to ogromna mnogość funkcji. Wyniki można filtrować i grupować wg słów,
      można też przeszukiwać serwisy www na wybrane przez siebie słowo. Jest tam taka
      funkcja netpatrol.

Poza tym jest bardzo funkcjonalny.
      Można pobrać ze strony www.rssy.pl
      • Gość: mirosos Re: Agregatory wiadomości RSS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 17:49
        Hmm...korzystajac z waszych wypowiedzi takze zainstalowalem Cafe News. Trzeba
        przyznać, że program robi wrażenie, nie to co np rss speed czy feeder. Kilka
        funkcji jest naprawde fajnych.

Na codzien korzystam jednak z Netvibes. Polecam zajrzec na www.netvibes.com.
        Mozna sobie samemu zaprojektowac strone startową

pozdrawiam
    • liveforever Re: Agregatory wiadomości RSS 25.12.06, 17:53
      RSS Owl jest dobry i rss Bandit

Ale ostatnio to Cafe News ruleezzzz.... zwłaszcza ze dostali teraz jakies
      dofinansowanie z Funduszu Inwestycyjnegio bedzie radio i TV przez Cafe News.
      • szarex Re: Agregatory wiadomości RSS 25.12.06, 22:33
        RSS Bandit jest faktycznie niezły :) Po odpowiedniej konfiguracji po prostu marzenie :) Z tych które testowałem, ten najbardziej przypadł mi do gustu. No i ikonkę też ma sympatyczną ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka