Dodaj do ulubionych

_-_-_- czy gg może działać jak odłączą internet?

17.03.07, 15:50
witam
mam takie pytanie czy GG może nadal działać jeśli nie zapłacę rachunku zz
internet i mi go po prostu odłączą? Wydaje smi się że nie, ale sa osoby które
wręcz twierdzą że tak, jak najbardziej gg działa po odłączeniu netu !?.
Może ktoś się wypowiedziedzić ze znawców?
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 15:58
      A czy będziesz mogła np. słuchać radia, które praktycznie nie pobiera energii,
      jeśli nie zapłacisz za prąd i go odetną? Sama sobie odpowiedz na to pytanie.
    • monik38 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 16:01
      owszem ja wiem że to jest niemożliwe, ale to jest wręcz śmieszne że osoba
      upiera się że można, i nie niestety nie wierzy że jest inaczej. Nie wiem jak ją
      przekonać?
      • smalltownboy Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 16:04
        Powiedz jej, żeby fizycznie odłączyła kabel lub antenę od komputera. Jeśli gg
        nadal zadziała, ta osoba ma rację.
      • Gość: NOspam monik38 - spamer IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 17:55
        monik38 napisała:
        > owszem ja wiem że to jest niemożliwe, ale to jest wręcz śmieszne że osoba
        > upiera się że można, i nie niestety nie wierzy że jest inaczej. Nie wiem jak ją
        > przekonać?

Nie możesz sama się zastanowić i podać jej argumenty, które ją "zgaszą" ?! Po co
        zakładać bezsensowne tematy i zaśmiecać forum ?!?
        dziecineo.prv.pl/
    • Gość: ja Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:08
      w sieci "osiedlowej" jest to możliwe
      operator po niezapłaceniu rachunku odcina nie całe łącze ale ważniejsze porty
      i jeśli zostawi porty GG to będzie ono działać
    • monik38 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 16:10
      no teraz to już jest to bardzo interesujące.
      • Gość: Greg Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern IP: 212.76.40.* 17.03.07, 16:42
        Wcale nie, wystarczy czytać ze zrozumieniem!!! Chodzi o to, że niektórzy
        operatorzy mogą (choć nie spotkałem się z takim przypadkiem) odcinać łącze nie
        poprzez całkowitą blokadę, a tylko na niektórych portach, co zablokuje niektóre
        aplikacje, a inne zostawi.
    • monik38 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 16:48
      jednym słowem jest to możliwe i być może tamta osoba ma rację?
      • neder Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 16:50
        Osoba na tamtym forum nie ma pojęcia o czym pisze. Dla niej miesiąc ma 11 miesięcy.
        Nie ma racji.

O matko.
        • neder Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 16:50
          > Dla niej miesiąc ma 11 miesi
          > ęcy.

rok znaczy się.
      • Gość: T-800 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.03.07, 18:46
        monik38 napisała:

> jednym słowem jest to możliwe i być może tamta osoba ma rację?

GG (program) będzie działać, nie będzie można tylko za jego pomocą się
        komunikować. Może o to tej osobie chodzi? IE bez Internetu też działa (można
        np. obejrzeć stronę zapisaną na dysku).
    • monik38 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 18:58
      tej osobie wyraźnie chodzi o komunikowanie się z innymi osobami i nadal
      twierdzi że tak u niej działa internet osiedlowy Biallnet.
    • monik38 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 22:31
      ho ho, ale tu miło szkoda że nie jest na początku gdzieś napisane O TO I O TO
      GNOJU NIE PYTAJ BO TYLKO ZAŚMIECASZ FORUM, jeśli moje pytanie było śmieszne
      trzeba było nie dopowiadać !!! ale są tu DUŻO GŁUPSZE PYTANIA , poczytaj sobie
      będziesz wiedział o czym mówię !!!
      BEZ ODPOWEIDZI!!!
      • neder Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 17.03.07, 22:55
        No i co się denerwujes? Dostałaś odpowiedzi takie same na dwóch forach, a ciągle
        twierdzisz, ze tamta babka ma rację. Ona nawet nie wie ile jej dziecko ma lat bo
        nie umie policzyć miesięcy (sic!).

I wybacz ale na tym forum dawno nie było tak głupiego pytania. Nawet nie wiem,
        czy wogóle było. Bez urazy. Po prostu stwierdzam fakt.

pzdr
    • user0001 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 18.03.07, 13:51
      Dzięki twojemu wątkowi uruchomił mi się proces myślowy który doprowadził do
      znalezienia dawno zagubionego, a potrzebnego kabla, więc postaram się udzielić
      odpowiedzi na Twoje pytanie.

Odłączać od sieci można na kilka sposobów. Można pójść do serwerowni i wyciągnąć
      wtyczkę (metoda w 100% skuteczna).
      Można też dodać IP użytkownika do listy blokowanych na którymś routerze. Jak już
      Piecyk zauważył każdy operator ma inny sposób blokowania.

Jest jeszcze jeden sposób aby korzystać z GG będą odłączonym od sieci. Chyba
      każdy obecnie sprzedawany telefon komórkowy umożliwia korzystanie z niego jako
      modemu GPRS. Jeśli ma się program do gg blokujący reklamy i nie pobierający
      obrazków, to pakiet 100kB może wystarczać na kilkadziesiąt minut, nawet wtedy
      gdy piszemy jak zawodowa maszynistka. Te 100kB to kilka do kilkudziesięciu
      groszy, a więc nie drogo :-)

Korzystałem z powyższego sposobu dwa lub trzy lata temu i wtedy "zgubiłem" kabel
      który dziś pomogłaś mi znaleźć, Dzięki :-)
    • stalewiak buhhha ale jaja hahaha ale sie usmiałem :D:D: 18.03.07, 14:26
      hha jasne gg bez neta bedzie ci działać :DD:DD:D:D:
    • frytaman1 Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 18.03.07, 17:20
      hehe niech ta osoba zglosi swoja kandydature do nagrody nobla w dziedzinie
      informatyki i telekomunikacji :D Jezli uda jej sie udowodnic swoja teze
      • jan-w Re: _-_-_- czy gg może działać jak odłączą intern 18.03.07, 17:35
        Może to komputer z wieeeeeeelkim cachem. Przekazuje wyniki po 2 dniach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka