Dodaj do ulubionych

instalacja internetu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:36
Czy ktoś z Was ma u siebie założony internet przez firmę pana J. Maleszko?
Dotyczy Warszawy.

pzdr
Obserwuj wątek
    • maro76 Re: instalacja internetu 09.05.03, 21:50
      JA mam. Ogólnie w porządku jak na moje wymagania.
      Więcej szczegółów mogę dorzucić emailem. Napisz, co cię interesuje.
      • Gość: kkk Re: instalacja internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 12:17
        Piszesz, że ogólnie w porządku ale wnioskuję, że nie jest to jakieś super. Może
        się mylę.
        Jak długo masz internet?
        Wiem, że ciągle naprawiają jakieś awarie i boje się czy więcej internet będzie
        nieczynny jak czynny. Czy u Ciebie jest w porządku?
        Jak z transferami no i ogólnie czy masz jakieś problemy lub nie.
        Jak przeprowadzili u Ciebie instalacje? Czy kable masz jakość schowane czy idą
        po ścianie?
        pzdr

maro76 napisał:

> JA mam. Ogólnie w porządku jak na moje wymagania.
        > Więcej szczegółów mogę dorzucić emailem. Napisz, co cię interesuje.
        • maro76 Re: instalacja internetu 12.05.03, 13:59
          Gość portalu: kkk napisał(a):

> Piszesz, że ogólnie w porządku ale wnioskuję, że nie jest to jakieś super.
          Może
          >
          > się mylę.
          > Jak długo masz internet?
          > Wiem, że ciągle naprawiają jakieś awarie i boje się czy więcej internet
          będzie
          > nieczynny jak czynny. Czy u Ciebie jest w porządku?
          > Jak z transferami no i ogólnie czy masz jakieś problemy lub nie.
          > Jak przeprowadzili u Ciebie instalacje? Czy kable masz jakość schowane czy
          idą
          > po ścianie?
          > pzdr
          >
          > maro76 napisał:
          >
          > > JA mam. Ogólnie w porządku jak na moje wymagania.
          > > Więcej szczegółów mogę dorzucić emailem. Napisz, co cię interesuje.

Internet w ww. firmie mam od końca marca. Nie wiem skąd masz info o ciągłych
          awariach - uważam je za przesadzone.Przez ostatnie półtora miesiąca tylko raz
          miałem okazję mocniej sie wnerwić - w okolicach świąt wielkanocnych (bodaj
          sobota wieczór)nie było sieci przez parę godzin. Inne przerwy w dostępie były
          b. rzadkie i nie dłuższe niż godzinka.Ogólnie mogę cię zapewnić, że internet
          częściej jest niż go nie ma. Dużo,dużo częściej.
          Co do transferów.Oczywiście zależy od pory dnia. Ale nawet popołudniu czy
          wieczorem jest ok. Nie wiem jaka jest teraz max. przepustowość,ale jak
          instalowałem miało być 2Mb/s na 30-40 osób. zapuściłem 2 testy na sprawdzenie
          szybkości łącza. Wyniki : stan na godz.13

1) www.speakeasy.net

download 741 kb/s upload 471 kb/s

2)www.bandwidthplace.com

827.5 kb/s

i komentarz z programu: compared to all connection types worldwide yours is
          fantastic.

Nie wiem na ile wiarygodne są te programy ale takie wyniki się wyswietliły.
          Teraz co do szybkości ssania przez p2p. Win Mx cienko ale korzystałem
          niewiele. kazaa też bez rewelacji ( 10 kb/s od święta - a przeciętnie 1 -2
          kilo w porywach do 5).Wydaje mi się że na początku kwietnia chodziła
          lepiej,ale widocznie admin coś przyciął. Nawiasem mówiąc te nierewelacyjne
          osiągi kazy nie przeszkodziły mi zassać ( i pozwolić zassać innym ssaczom)
          niezłych ilości róznego śmiecia.

Apropos instalacji. Kabel wychodzi z gniazda telefonicznego i leci po podłodze
          przy progu wprost do komputera.

W sumie jak widzisz nie ma się do czego przyczepić. Jeśli już szukałbym dziury
          w całym to byłby to brak obiecanego konta pocztowego. W sumie to nie wiem
          nawet czy ono nie działa czy coś źle skonfigurowałem( najczęsciej nie chce
          łyknąć mi hasła pzry logowaniu).

To może tyle na razie. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania to wal smiało,
          odpowiem w miare mozliwości.

PS.Ponieważ ten post niebezpiecznie przypomina reklamę firmy p.Jacka Maleszki
          zapewniam ,że z ww. firmą nie łączy mnie żaden interes ( oprócz podpisanej
          umowy o dostawę Internetu). Prawdę mówiąc, nie powinienem być nawet
          zainteresowany lawinowym przyrostem liczby abonentów co może ( choć nie musi,
          mam nadzieję) odbić się na szybkości łącza.
          pozdrowienia

• Gość: kkk Re: instalacja internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 12:01
      Dzięki serdeczne za wyjaśnienia.
      Chyba sie na nich zdecyduję a reszta okaże się w "praniu".

pzdr
    • jennyhannb Re: instalacja internetu 28.09.17, 10:20
      Nie wiem tego.
      19216811wiki.com/
    • blood997 Re: instalacja internetu 16.12.17, 13:15
      Super! Dzięki wielkie za sprawdzone porady w tym obszarze tematycznym :) Na pewno mi się przydadzą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka