all_in_one 29.05.07, 14:34 emula znam i jest spoko, czy bittorent jest lepszy? jaki klient polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: bittorent a emule 29.05.07, 15:57 utorrent po mojemu lepszy, bo nie muli systemu. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: bittorent a emule IP: *.saint-gobain.com 29.05.07, 18:35 uTorent, bittorrent, bitcomet i inne tego typu programy różnią się tylko większym lub mniejszym wykorzystaniem pamięci. Oczywiście taki program po zainstalowaniu przydałoby się jeszcze skonfigurować. Przykłady są w sieci. Ja używam Bitcometa i jestem zadowolony, w torrentach podoba mi się to, że wiem co ściągam, nie ma niespodzianek, że pod tylułem Epoka Lodowcowa czai się niemiecki film przyrodniczy... Odpowiedz Link Zgłoś
all_in_one Re: bittorent a emule 29.05.07, 19:37 a bittorrencie jest wyszukiwarka czy trzeba szukac po jakichs stronach www .torrentow? Odpowiedz Link Zgłoś
syn0o Re: bittorent a emule 31.05.07, 22:49 To zależy od klienta torrenta. Może niektóre mają jakieś wyszukiwarki, ale to przeważnie wbudowana przeglądarka www, bo tam właśnie znajdziesz wyszukiwarki. W Google znajdziesz dużo stron, które przeszukują trackery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p4p2pc Re: bittorent a emule IP: 195.116.23.* 01.06.07, 08:08 1. Zdecydowanie uTorrent - BitComet nie jest lubiany przez trackerów ze względu na jakieś problemy z obliczaniem ratio 2. Ktoś wyżej pisał, że torrenty nie mulą systemu, a robi to muł - bzdura - większości klientów torrentowych daleko do funkcjonalności modów muła, a co z tym się wiąże strasznie obciążają sieć i normalne surfowanie w tym czasie jest bardzo utrudnione, a taki np. eXtreme mod zasysa i wysyła na maxa jeśli nie korzystasz z sieci i automatycznie ogranicza parametry gdy odpalasz np. przeglądarkę, przez co zupełnie nie odczuwasz pracy muła w tle. O innym obciążaniu nie będę dyskutował, bo muł może zamulić system chyba tylko na pentium 333 MHz. 3. Argument o fakeach/filmach przyrodniczych - bzdura - co to za problem wrzucić na torrenty plik z podmienioną nazwą? Żaden. Obie sieci są tak samo narażone na fake'i. Problem lezy gdzie indziej, a mianowicie po stronie użyszkodników. Jeśli ktoś bazuje tylko na wbudowanej wyszukiwarce muła lub korzysta z publicznych trakerów i nie czyta komentarzy do pliku to zasysa fikołki zamiast bajek, a wystarczy skorzystać z zasobów dobrej linkowni i po problemie. 4. Ponoć torrent jest bezpieczniejszy ze względu na zamknięte społeczności - kolejna bajka, gdyż zamknięte są tylko z pozoru i jeśli komuś będzie bardzo na tym zależało (zwłaszcza organom ścigania) to dostęp do nich dostanie. 5. Zasadnicza i prawdziwe różnice między obiema sieciami: sieć torrent jest dużo szybsza ale z tą zaletą związane są też jej pewne wady, które automatycznie stają się zaletami muła. Torrent to sieć typowo pijawkowa i stąd jej popularność w Polsce - nędzne i drogie asynchroniczne łącza powodują, że ludzi interesuje tylko szybkie pobranie i wywalenie pliku z listy pozycji seedowanych. Muł wymusza na użytkownikach duże wysyłanie, co pozwala na szybsze przesuwanie się w kolejkach (system kredytowy). I to właśnie dzięki tym różnicom oferta na mule jest dużo szersza (długo żyjące sumy kontrolne, dużo starych pozycji niedostepnych od ręki w sieci torrent, brak zamkniętych społeczności i brak konieczności korzystania z systemu serwerowego dzięki KAD (odpowiednik DHT)), natomiast torrent świetnie nadaje się do szybkiego pobierania nowości. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: bittorent a emule 04.06.07, 16:44 używam torentów bo wiem co sciagam, a z kazy kiedyś zlapalam mnogo wirusów i film przyrodniczy... /nie najlepszej jakosci;]/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: bittorent a emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:13 no dobra mam juz program do torrentow, otworzylem porty na routerze, podajcie linka skad moge cos sciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: bittorent a emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:28 probuje sciagac rozne torrenty ale na razie prawie nic nie idzie, lipa straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: bittorent a emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:13 Jak to jest z tymi stronami z torrentami? Kiedy próbuje pobrać jakiegoś, to chcą opłatę za smsa albo zaproszenie. Są jakieś darmowe strony z torrentami? Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: bittorent a emule 05.06.07, 22:40 np: www.mininova.org/ www.meganova.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: bittorent a emule 06.06.07, 12:40 ex-torrent.pl, torrent.org sharetorrents.pl torrentspy torrentreactor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: bittorent a emule IP: *.versanet.de 05.06.07, 17:38 W Emule sciagniesz jedna piosenke lub maly plik tekstowy lub driver albo jedno foto..W bittorencie nie ma tego.Sciaga sie cale programy lub plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 Re: bittorent a emule IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 19:00 > W Emule sciagniesz jedna piosenke lub maly plik tekstowy lub driver albo jedno > foto..W bittorencie nie ma tego.Sciaga sie cale programy lub plyty. A to co za bzdury? Kto broni w emule sciagac cale programy, plyty albo cale dyskografie? Odpowiedz Link Zgłoś
p4p2pc Re: bittorent a emule 06.06.07, 13:34 kto też broni zassać pojedynczy mp3 z paczki torrentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: bittorent a emule IP: *.versanet.de 07.06.07, 15:56 ale na odwrot nie mozna czyli malych plikow w Torrencie ..To pokaz mi jak sciagnac Rzeke Dziecinstwa z Bit Torrenta....Bo w emule to proste: img105.imagevenue.com/view.php?image=24438_emule_122_1093lo.jpg dla ulatwienia zadania podam ci link do multiwyszukiwarki torrentow.. torrentscan.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: bittorent a emule 11.06.07, 17:02 zainstaluj sobie polski programik Torrent Master www.programosy.pl/program,torrent-master.html Odpowiedz Link Zgłoś