Dodaj do ulubionych

bittorent a emule

29.05.07, 14:34
emula znam i jest spoko, czy bittorent jest lepszy? jaki klient polecacie?
Obserwuj wątek
    • braineater Re: bittorent a emule 29.05.07, 15:57
      utorrent
      po mojemu lepszy, bo nie muli systemu.

P:)
    • Gość: antyk Re: bittorent a emule IP: *.saint-gobain.com 29.05.07, 18:35
      uTorent, bittorrent, bitcomet i inne tego typu programy różnią się tylko
      większym lub mniejszym wykorzystaniem pamięci. Oczywiście taki program po
      zainstalowaniu przydałoby się jeszcze skonfigurować. Przykłady są w sieci.
      Ja używam Bitcometa i jestem zadowolony, w torrentach podoba mi się to, że wiem
      co ściągam, nie ma niespodzianek, że pod tylułem Epoka Lodowcowa czai się
      niemiecki film przyrodniczy...
      • all_in_one Re: bittorent a emule 29.05.07, 19:37
        a bittorrencie jest wyszukiwarka czy trzeba szukac po jakichs stronach www .torrentow?
        • syn0o Re: bittorent a emule 31.05.07, 22:49
          To zależy od klienta torrenta. Może niektóre mają jakieś wyszukiwarki, ale to
          przeważnie wbudowana przeglądarka www, bo tam właśnie znajdziesz wyszukiwarki. W
          Google znajdziesz dużo stron, które przeszukują trackery.
    • Gość: p4p2pc Re: bittorent a emule IP: 195.116.23.* 01.06.07, 08:08
      1. Zdecydowanie uTorrent - BitComet nie jest lubiany przez trackerów ze względu
      na jakieś problemy z obliczaniem ratio
      2. Ktoś wyżej pisał, że torrenty nie mulą systemu, a robi to muł - bzdura -
      większości klientów torrentowych daleko do funkcjonalności modów muła, a co z
      tym się wiąże strasznie obciążają sieć i normalne surfowanie w tym czasie jest
      bardzo utrudnione, a taki np. eXtreme mod zasysa i wysyła na maxa jeśli nie
      korzystasz z sieci i automatycznie ogranicza parametry gdy odpalasz np.
      przeglądarkę, przez co zupełnie nie odczuwasz pracy muła w tle. O innym
      obciążaniu nie będę dyskutował, bo muł może zamulić system chyba tylko na
      pentium 333 MHz.
      3. Argument o fakeach/filmach przyrodniczych - bzdura - co to za problem wrzucić
      na torrenty plik z podmienioną nazwą? Żaden. Obie sieci są tak samo narażone na
      fake'i. Problem lezy gdzie indziej, a mianowicie po stronie użyszkodników. Jeśli
      ktoś bazuje tylko na wbudowanej wyszukiwarce muła lub korzysta z publicznych
      trakerów i nie czyta komentarzy do pliku to zasysa fikołki zamiast bajek, a
      wystarczy skorzystać z zasobów dobrej linkowni i po problemie.
      4. Ponoć torrent jest bezpieczniejszy ze względu na zamknięte społeczności -
      kolejna bajka, gdyż zamknięte są tylko z pozoru i jeśli komuś będzie bardzo na
      tym zależało (zwłaszcza organom ścigania) to dostęp do nich dostanie.
      5. Zasadnicza i prawdziwe różnice między obiema sieciami: sieć torrent jest dużo
      szybsza ale z tą zaletą związane są też jej pewne wady, które automatycznie
      stają się zaletami muła. Torrent to sieć typowo pijawkowa i stąd jej popularność
      w Polsce - nędzne i drogie asynchroniczne łącza powodują, że ludzi interesuje
      tylko szybkie pobranie i wywalenie pliku z listy pozycji seedowanych. Muł
      wymusza na użytkownikach duże wysyłanie, co pozwala na szybsze przesuwanie się w
      kolejkach (system kredytowy). I to właśnie dzięki tym różnicom oferta na mule
      jest dużo szersza (długo żyjące sumy kontrolne, dużo starych pozycji
      niedostepnych od ręki w sieci torrent, brak zamkniętych społeczności i brak
      konieczności korzystania z systemu serwerowego dzięki KAD (odpowiednik DHT)),
      natomiast torrent świetnie nadaje się do szybkiego pobierania nowości.
    • myszz Re: bittorent a emule 04.06.07, 16:44
      używam torentów bo wiem co sciagam, a z kazy kiedyś zlapalam mnogo wirusów i film przyrodniczy... /nie najlepszej jakosci;]/
      • Gość: all Re: bittorent a emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:13
        no dobra mam juz program do torrentow, otworzylem porty na routerze, podajcie linka skad moge cos sciagnac.
        • wqrwiony Re: bittorent a emule 04.06.07, 21:19
          www.puretna.com/
        • myszz Re: bittorent a emule 05.06.07, 08:25
          z google
          • Gość: all Re: bittorent a emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:28
            probuje sciagac rozne torrenty ale na razie prawie nic nie idzie, lipa straszna.
            • Gość: mk Re: bittorent a emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:13
              Jak to jest z tymi stronami z torrentami? Kiedy próbuje pobrać jakiegoś, to chcą
              opłatę za smsa albo zaproszenie. Są jakieś darmowe strony z torrentami?
              • 39nick Re: bittorent a emule 05.06.07, 22:40
                np:
                www.mininova.org/
                www.meganova.org/
                • myszz Re: bittorent a emule 06.06.07, 12:40
                  ex-torrent.pl,
                  torrent.org
                  sharetorrents.pl

torrentspy
                  torrentreactor
    • Gość: Jan Re: bittorent a emule IP: *.versanet.de 05.06.07, 17:38
      W Emule sciagniesz jedna piosenke lub maly plik tekstowy lub driver albo jedno foto..W bittorencie nie ma tego.Sciaga sie cale programy lub plyty.
      • Gość: U2 Re: bittorent a emule IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 19:00
        > W Emule sciagniesz jedna piosenke lub maly plik tekstowy lub driver albo jedno
        > foto..W bittorencie nie ma tego.Sciaga sie cale programy lub plyty.

A to co za bzdury? Kto broni w emule sciagac cale programy, plyty albo cale
        dyskografie?
        • p4p2pc Re: bittorent a emule 06.06.07, 13:34
          kto też broni zassać pojedynczy mp3 z paczki torrentem?
          • 39nick Re: bittorent a emule 06.06.07, 13:59
            F O T A !!!
        • Gość: Jan Re: bittorent a emule IP: *.versanet.de 07.06.07, 15:56
          ale na odwrot nie mozna czyli malych plikow w Torrencie ..To pokaz mi jak
          sciagnac Rzeke Dziecinstwa z Bit Torrenta....Bo w emule to proste:
          img105.imagevenue.com/view.php?image=24438_emule_122_1093lo.jpg
          dla ulatwienia zadania podam ci link do multiwyszukiwarki torrentow..
          torrentscan.com/
          • marex59 Re: bittorent a emule 11.06.07, 17:02
            zainstaluj sobie polski programik Torrent Master
            www.programosy.pl/program,torrent-master.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka