IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 08:06
Od kilku dni przy wlaczaniu outlooka wyskakuje mi blad, nie moge ani
odbierac, ani wysylac poczty, musze to robic z konta w portalu a to wolne i
zawodne. Co robic??? jak i gdzie szukac przyczyny???
Obserwuj wątek
    • Gość: qq Re: POMOCY!!! IP: *.katowice.pik-net.pl 01.07.03, 09:51
      a jakiego portalu to dotyczy? Może mają tam problemy?
      Pozdr.
      • Gość: shaula Re: POMOCY!!! IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 10:44
        ...portalu gazety wyborczej....faktem jest , ze maja tam dziwny serwer,
        czesto sa problemy , ale jeszcze nigdy nie mialam takiej sytuacji, zeby przez
        kilka dni nie udawalo sie sciagnac poczty, jestem do tego konta przywiazana i
        nie chcialabym zmieniac, jednak powoli trace cirpliwosc....pozdro
        • Gość: piecyk gazowy Re: POMOCY!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 10:57
          Załóż sobie skrzynkę na o2, w Gazecie ustaw automatyczne przekierowanie poczty
          na nową skrzynkę i bedziesz miała spokój.
          • Gość: shaula Re: POMOCY!!! IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 11:14
            sprobuje, moze to cos zmieni :-))) dzieki, pozdrawiam
          • Gość: shaula Re: POMOCY!!!...pytanko do piecyka :-) IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 11:31
            Chyba uznasz mnie za matolka ale i tak musze cie spytac o cos czego nie
            rozumiem. Jak juz zarejestrowalam sobie nowa skrzynke, zrobilam przekierowanie
            z gazety , to czy czasem nie musze jeszcze wprowadzic jakiejs opcji do
            outlooka, zeby odbieral mi poczte z tego nowego konta???? wstyd mi troche za (
            prawdopodobnie) dyletantyzm, ale w koncu nie wszyscy musza sie znac na
            komputerach :-)))))
            • Gość: leon Re: POMOCY!!!...pytanko do piecyka :-) IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 13:46
              nic nie musisz robić - przekierowanie, czyli maile z poczty na gazecie zostaną
              przesłane do nowej skrzynki.
            • Gość: piecyk gazowy Re: POMOCY!!!...pytanko do piecyka :-) IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 13:56
              Gość portalu: shaula napisał(a):

> Chyba uznasz mnie za matolka ale i tak musze cie spytac o cos czego nie
              > rozumiem. Jak juz zarejestrowalam sobie nowa skrzynke, zrobilam
              przekierowanie
              > z gazety , to czy czasem nie musze jeszcze wprowadzic jakiejs opcji do
              > outlooka, zeby odbieral mi poczte z tego nowego konta???? wstyd mi troche za
              (
              > prawdopodobnie) dyletantyzm, ale w koncu nie wszyscy musza sie znac na
              > komputerach :-)))))

Oczywiście, że musisz. Wejdź w menu Narzędzia -> Konta -> zakładka Poczta.
              Teraz skasuj stare konto (te z Gazety). Aby skonfigurować nowe kliknij na
              przycisk z prawej strony Dodaj -> Poczta. Dalej powinnaś sobie poradzić (trzeba
              będzie podać m.in. nazwę skrzynki, serwer POP3, serwer SMTP, hasło itd.).

Pozdrawiam!
              • Gość: shaula Re: POMOCY!!!...pytanko do piecyka :-) IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 16:28
                Niestety, przyczyna musi byc inna, zrobilam wszystko wg twoich wskazowek, nie
                pomoglo :-((( W dalszym ciagu jak wchodze do outlooka wyskakuje mi, ze
                laczenie z serwerem nie powiodlo sie, blad laczy. Chyba sie zalamie totalnie:-
                )))))))))))) Mimo to dzieki za rady :-)
                • Gość: Mak Re: POMOCY!!!...pytanko do piecyka :-) IP: *.bn.com.pl 01.07.03, 19:41
                  Możesz zainstalować sobie narazie programik Tlen. Działa właśnie z kontami z
                  o2.pl, jest podobny go gadu gadu.
                  Wpiszujesz sobie w nim adres poczty na o2.pl i hasełko i w programiku masz
                  zakładkę do odbierania poczty. Prostsze to niż logowanie via
                  www.www.tlen.pl/pobierz.html <- program do pobrania tutaj.

A co do usterek z Outlookim. Skoro nie odbiera poczty z żadnego konta to może
                  być wina po stronie ISP (dostarczyciela netu). Masz łącze stałe czy modem?
                  Jeśli stałkę to skontaktuj się z adminem może coś im zblokowało porty.
                  • Gość: shaula Re: POMOCY!!!... IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 20:59
                    dzieki mak za zainteresowanie moim problemem :-) ani stale lacze , ani
                    modem...mam net z sdi (siec osiedlowa), ostatnio z outlookiem pracowalam w
                    sobote, od tego czasu mam ciagle ten sam blad, strasznie mnie to wkurza bo
                    duzo poczty wysylam i odbieram, no i do tej pory outlook byl nieawaryjny (
                    przynajmniej u mnie), szybki i wygodny..pozdrawiam
                    • Gość: piecyk gazowy Re: POMOCY!!!... IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 07:55
                      To sorry, że Cię wyprowadziłem w mailiny, wygląda na to, że Outlook nawala.
                      Można spróbować z panelu sterowania odinstalować i zainstalować go ponownie.
                      • Gość: shaula Re: POMOCY!!!... IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 08:32
                        Pokombinuje i odezwe sie co mi wyszlo :-)))))))))))))))
                        • Gość: shaula Dziekuje wszystkim, udalo sie:-)))) IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 11:58
                          Nareszcie zaczal mi dzialac, ale za chinskiego boga nie wiem dlaczego :((
                          robilam wszystko, co mi sugerowaliscie, zmienialam konta, przeinstalowywalam
                          outlooka i ciagle wyskakiwal blad. W koncu , po raz nie wiem ktory,
                          zainstalowalam to samo konto ktore mialam na poczatku i jakims cudem
                          zadzialalo. Tak wiec nie jestem niestety madrzejsza ani troche :-))), moja
                          wiedza komputerowa dalej jest mizerna ale dziala!!!!!! jeszcze raz dziekuje i
                          pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka