Dodaj do ulubionych

E-sklepy idą na giełdę

IP: 82.177.194.* 09.10.07, 13:52
Pierwsza na giełzie pojawi się hoopla ze sklepow RTV ADG,a reszta w pogoni za
nimi. Wydawalo mi się, że to Agito pierwsze planowało debiut, ale pewien nie
jestem.
Generalnie wejscie na gielde w przypadku sklepow internetowych to bedzie dla
nich sukces. Coraz wiecej ludzi ma dostep do internetu, weekendow nie chca
spedzac w centrach handlowych i zaczynaja robic zakupy w internecie.
Obserwuj wątek
    • wig.tor Re: E-sklepy idą na giełdę 15.10.07, 17:52
      jakieś opóźnienia z hooplą… w prospekcie zapisy miały być 15-17 a tu przesuwają
      na 22-23. Człowiek się doczekać nie może;) Analitycy DM BOŚ wycenili jedną akcję
      na 12,42 so suma summarum nie tak dużo wychodzi całościowo.
    • Gość: Analityk E-sklepy idą na giełdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 14:25
      Hoopla to jest mała firemka, Agito podobnie przy tak małych firmach
      jeżeli posiadają zyski to bardziej opłaca się wziąśc kredyt, a nie
      kolejnego udziałowca . Ale jak sie nie ma zysków i nie ma sie czym
      dzielić to lepiej faktycznie wprowadzac na giełdę , może jakiś głupi
      kupi akcje po 10 żł, bardzo ładnie to pokazuje karen notebook jak
      ich akcje pikują z 14 zł do 2-3 zł. Po drugie fundusz MCI wycenił
      wartośc Hoopli na ok 1 000 000 zł , a chce sprzedać akcje za 10 000
      000 zł, ciekawe co będzie zastawem tej wartości, bo jak widzę w
      prospekcie emisyjnym hoopla nic nie ma, same terminy płatności,
      żadnych własnych środków trwałych. Życzę powodzenia i proponuje
      wziąść się do pracy i wprowadać firmy na giełdę gdy będą miały zysk.
      Aha hooplamiała zysk bo zwolniła sporo ludzi.
      • tasia.mu Re: E-sklepy idą na giełdę 31.10.07, 17:45
        Ooo znajomo brzmi twój NIK, chyba już go widziałam na innym forum:)
        Nie jestem ekspertem, mój mąż bawi się w giełdę (bardziej dla samej zabawy, niż
        dla zarobków, chociaż ostatnio idzie mu całkiem nieźle) w 90% moje informacje
        pochodzą od niego, ale czasem czytam też artykuły, a czasem nawet wchodzę na
        fora i co nieco poskrobie… Myślę, że to co napisałeś nie jest najmądrzejsze! Nie
        wiem skąd bierzesz te informacje… Hoopla może nie jest ogromna korporacja, ale z
        ta „mala firemką” ciutke cie poniosło. Ostatnio duzo się mówi, że Hoppla się
        błyskawicznie rozwija, w ogóle e-commerce to jest przyszłość! Lokowanie
        pieniędzy w akcjach ho opli jest bezpiecznym interesem. Nie pamiętam kwot ale
        czytałam że szacowane dochody za przyszły rok mają być większe o jakieś 269%- i
        ty mówisz że oni zarabiaja bo ludzi pozwalniali. Ja jestem laikiem- fakt, ale
        przynajmniej czytam ze zrozumieniem. A ty piszesz totalne bzdury, które usilnie
        bronisz dosyć mizernymi argumentami…
      • koro-lec Re: E-sklepy idą na giełdę 05.11.07, 10:44
        Patrzenie na firmy internetowe przez pryzmat środków trwałych jest absurdalne.
        Liczy się pomysł, marka i model biznesowy. Popatrz jakie środki trwałe w
        stosunku do wyceny maja Travellplanet, Interia czy GG. Wiadomo, ze rynek jest
        rozdrobniony i dużo firm stara się zająć mocna pozycję. Wycena być może jest
        wysoka,ale jeśli uda im się zdobyć kapitał odsadzą konkurentów na mile. Nie
        myślisz chyba, że docelowo rynek będzie tak wyglądał, że kilkanaście firm będzie
        miało po kilka procent rynku. Popatrz np. na Amazona i rynek amerykański.
        Popatrz też gdzie było travellplanet przed ofertą i jakie miało udziały w rynku,
        a gdzie jest teraz…
        • koro-lec Do Analityka! 05.11.07, 14:54
          Zaciekawiły mnie twoje analizy. Zacząłem przeglądać wątki poswięcone hoopli. Czy
          moze to też jesteś Ty?
          1.
          www.e-biznes.pl/ebizCMS/informacja.php?act=activate&id=21619&idk=11321#komentarz2.
          www.internetstandard.pl/ocena/opinie.asp?serwis=news&id=118560&akcja=opinie&str=13.
          www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/hoopla;pl;opoznia;oferte,210,0,270546.html#
          Ciekawi mnie co sprawiło, że tak zawzięcie atakujesz hoople. Czarny PR?
          Zmieniasz niki ale cały czas obracasz się w tych samych argumentach- szacowana
          wycena (na innym forum ktoś mądrze cie poprosił o model twojej wyceny. Podajesz
          sumy wyssane z palca) druga sprawa to charakterystyczne nazewnictwo, jezyk, styl
          tj. firemka.Trzecia i chyba najważniejsza to środki trwałe- o których pisanie
          odnośnie sklepów internetowych, jak już Ci mówiłem jest totalnym absurdem.
          Popracuj nad językiem i techniką- moim zdaniem to podpucha.
          pzdr
          • Gość: zagiełdzona agito już złożyło prospekt emisyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 10:35
            a jak reszta sklepów? Słyszeliście coś?
            • Gość: pal.falwi Re: agito już złożyło prospekt emisyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:27
              z tego co wiem to hoopla i komputronik się szykowały na giełdę. Ale to właśnie
              przełom sierpień/wrzesień był. Teraz znalazłem tylko info o agito, że w
              pierwszej połowie 2008 będzie na giełdzie.
              • Gość: darek.q. Re: agito już złożyło prospekt emisyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:00
                dokładnie agito wchodzi jakos niedługo na gieldę z tego co sie
                orientuję to w przeciągu kilku miechów, niezły przełom przyniesie
                same plusy tak sobie myślę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka