Dodaj do ulubionych

buduję stronę...i

IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 04.09.03, 11:41
Przed wczoraj postanowiłęm sobie zrobić stronkę i co? niewiele mi z tego
wyszło, zrobiłem wizytówkę na republice i koniec, dalej ani rusz. Sciągnąłem
webmastera, ściągnąłem tez program noder , ale nie potrafię ich uruchomić i
nie wiem jak dalej zabrac sie za to tworzenie strony, co dalej robić i
przede wszystkim czy to jest trudne dla laika
Widziałęm kk. , że zna sie na tych rzeczach!, sa napewno tez inni, prosze o
pomoc:-)
j.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: buduję stronę...i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:33
      Jak nie jesteś kumaty, spróbuj MS Publishera. Na początek jest bardzo dobry.
      • gray Re: buduję stronę...i 04.09.03, 13:55
        albo podstawowego kursu HTMLa. strony internetowe nie robią się same tylko
        trzeba je napisać (tudzież skorzystać z narzędzia, które, w mniej lub bardziej
        udany sposób, zrobi to 'za ciebie').
    • yasny Re: buduję stronę...i 04.09.03, 14:35
      standardowy zestaw:
      kurs html-a
      webmaster.helion.pl/kurshtml/
      do tego jaki program (pajaczek, zajaczek, websitePRO)
      sa po polsku, zajaczek, website, i starsze wersje pajaczka darmowe
    • Gość: cc Re: buduję stronę...i IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 04.09.03, 14:52
      moze ci pomoze ta stronka
      www.szecherezadaa.republika.pl
      staraj sie napisac stronke najlepiej w notatniku
      stworz stronke po prostu tylko narazie na swoim konp. jak malo wiesz
      • yasny Re: buduję stronę...i 04.09.03, 15:11
        Gość portalu: cc napisał(a):

> staraj sie napisac stronke najlepiej w notatniku

chcesz go zniechecic? :)
        jest tyle dobrych edytorow, po co utrudniac sobie zycie?
    • Gość: cc Re: buduję stronę...i IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 04.09.03, 14:55
      Gość portalu: janusz_x napisał(a):

> Przed wczoraj postanowiłęm sobie zrobić stronkę i co? niewiele mi z tego
      > wyszło, zrobiłem wizytówkę na republice i koniec, dalej ani rusz. Sciągnąłem
      > webmastera, ściągnąłem tez program noder , ale nie potrafię ich uruchomić i
      > nie wiem jak dalej zabrac sie za to tworzenie strony, co dalej robić i
      > przede wszystkim czy to jest trudne dla laika
      > Widziałęm kk. , że zna sie na tych rzeczach!, sa napewno tez inni, prosze o
      > pomoc:-)
      > j.

to niechodzi o czy to jest trudne dla laika
      strone www moze napisac szescioletnie dziecko które umie biegle czytac i pisac
      bo strona www ma szkielet a podstawowy szkielet składa sie tylko z chyba z osmiu linijek czy dziewieciu i sa one bardzo krótkie te linijki
    • Gość: kk Re: buduję stronę...i IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 17:43
      Janusz, zacznij od Front Pagea. Jest dołączony do pakietu Officea, mam nadzieję
      że masz do niego dostęp. Front Page jest dla początkującego webmstra wprost
      idealny. Pracujesz w trybie wysiwyg z możliwością podglądu htmla. Zacznij od
      stworzenia strony głównej, nazwij ją index.html Tak nazywa się każda strona
      główna stworzona w htmlu /nie licząc .htm ,nie polecam jego stosowania/.
      Na podstawie autopsji mogę stwierdzić, że htmla i edycji stron nauczyłem się
      zaczynając od niego. Ogromne możliwości ma Dreamweaver. 4 lata temu próbowałem
      się nauczyć na nim i szybko się zniechęciłem. Zbyt trudny był na początek. W
      tej chwili używam jedynie - nadal Front Pagea, Pajączka i Xary Web Style. Do
      tego skrypty javy / można spotkać mnóstwo gotowych w necie, lub skorzystać z
      generatora, np. JSBuilder. Powodzenia.

Powodzenia.
      • Gość: terrot Re: buduję stronę...i IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 05.09.03, 09:08
        Ale mi udzieliliście informacji , dzięki, wielkie dzięki.
        Musze to dokładnie przestudiować i biorę się do roboty.
        Chciałbym tylko dodać , że zależy mi na stronie , na której publikowałbym
        sobie zdjęcia - to będzie tego konta główne zadanie.
        Pocieszyła mnie bardzo wiadomość , że strone może zbudować sześcioletnie
        dziecko, biegle czytające i piszące. Lat mam wiecej, mniej więxcej chyba
        wiecie kiedy moje imie było popularne?, dodam tylko ,że był to juz schyłek
        popularności tego imienia , gdy mojemu ojcu się ono spodobało. W każdym razie
        lat to chyba powinno mi wystraczyć, zobaczymy tylko jak z tym pisaniem, będe
        Was informował .A jeszcze jedno ile czasu może to potrfać - dziś mam czas do
        17-tej- mam szanse ukończyć?
        Muszę się chwilę zastanowić , od czego zacząć , gdybym miał jakieś problemy ,
        zaraz bedę prosił o pomoc
        jeszcze raz dzięki
        • Gość: terrot Re: buduję stronę...i IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 05.09.03, 12:37
          Jestem wtrakcjie tworzena konta . Korzystam z programu Extra Page 2.1.
          Ściągnąłem sobie ten program . Otworzyłem go i zacząłem tworzyc stronę .
          Wstawiłem tytuł , treść , swój adres mailowy, potem powstawiałem zdjęcia , bo
          jak mówieł , głównie o to mi chodziło. Przez oprzypadek wstawiłem nawet dwa
          razy te same 5 zdjęć i tera nie mogę jednej serii usunąć.
          Zatrzymałem się na tym , że na podglądzie widzę ta moja stronę , ale nie wiem
          czy ona funkcjonuje juz w sieci ? , czy muszę coś jeszcze zrobić ?
          NArazie nie udaje mi się tam wejść
          Wcześniej zrobiłem wizytówkę o adresie :
          republika.pl/fotoroztocza/
          Wizytóka jest , strony nie ma i jestem w kropce...
          • Gość: piecyk gazowy Re: buduję stronę...i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:44
            Fota rewelacyjna. Twoja?

Są programy dedykowane do robienia albumów w formacie html. Poszukaj w necie.
            • Gość: terrot Re: buduję stronę...i IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 05.09.03, 13:03
              Dzięki Piecykowi , jasne , że moja ( nie chwaląc się , jam...), o widzisz ,
              przy okazji zareklamuje moje ukochane roztocze:-)

Każesz mi laikowi szukać programów w necie do tworzenia zdjęć tzn ten, który
              ja podałem extra page 1.2 nie jest dobry ? Ja juz sobie posiedziałem ze die
              godziny i myśłałem , że nawet coś zrobiłem , ale gdzie tam nawet niewiem pod
              jakim adresem miłaby jestb ta strona !
              Ale powtarzam - strona jest u mnie na podglądzie ale dalej ani rusz ...
              pozdrawiam
              • b767 Re: buduję stronę...i 05.09.03, 18:27
                jak bedziesz mial zrobiona strone index.html i inne, musisz wyslac ja/je a
                takze katalogi w ktorych masz zdjecia na serwer. uzywasz do tego programu
                obslugujacego ftp. ja uzywam Total Commander. bardzo dobra jest "pomoc na temat
                ftp", tam sa wszystkie informacje, nawet w postaci zrzutow z ekranu, na temat
                logowania sie na konto www, nawiazywania polaczenia i wysylania plikow za
                pomoca roznych programow. jak zbudowales wizytowke to znajdziesz ja bez
                problemu w webadminie na republice. zapisz sobie dane do konfiguracji i swoj
                nieszczesny adres podany przy zakladaniu konta, tez latwo znalezc.

ja bedac laikiem obczailem to i wyslalem w ok. 1/2 h.
              • Gość: piecyk gazowy Re: buduję stronę...i IP: *.visp.energis.pl 05.09.03, 18:27
                Gość portalu: terrot napisał(a):

> Dzięki Piecykowi , jasne , że moja ( nie chwaląc się , jam...), o widzisz ,
                > przy okazji zareklamuje moje ukochane roztocze:-)

Gratuluję rewelacja.

> Każesz mi laikowi szukać programów w necie do tworzenia zdjęć tzn ten, który
                > ja podałem extra page 1.2 nie jest dobry ? Ja juz sobie posiedziałem ze die
                > godziny i myśłałem , że nawet coś zrobiłem , ale gdzie tam nawet niewiem pod
                > jakim adresem miłaby jestb ta strona !
                > Ale powtarzam - strona jest u mnie na podglądzie ale dalej ani rusz ...
                > pozdrawiam

Są programy, których obsługa wygląda mniej więcej tak: wskazujesz katalog ze
                zdjęciami, a ten tworzy automatycznie stronę/strony, robi miniatury itd.
                Niestety nie znam takiego programu (bo się tym nie zajmuję) i nie mogę wskaząć
                kontretnej nazwy. Ale dla chcącego nic trudnego. Idź na www.gooogle.com
                i próbuj. Jak chcesz to NA PEWNO znajdziesz.

Pozdrawiam! :-)
        • Gość: zz Re: buduję stronę...i IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 06.09.03, 15:46
          Gość portalu: terrot napisał(a):

> Ale mi udzieliliście informacji , dzięki, wielkie dzięki.
          > Musze to dokładnie przestudiować i biorę się do roboty.
          > Chciałbym tylko dodać , że zależy mi na stronie , na której publikowałbym
          > sobie zdjęcia - to będzie tego konta główne zadanie.
          > Pocieszyła mnie bardzo wiadomość , że strone może zbudować sześcioletnie
          > dziecko, biegle czytające i piszące. Lat mam wiecej, mniej więxcej chyba
          > wiecie kiedy moje imie było popularne?, dodam tylko ,że był to juz schyłek
          > popularności tego imienia , gdy mojemu ojcu się ono spodobało. W każdym
          razie
          > lat to chyba powinno mi wystraczyć, zobaczymy tylko jak z tym pisaniem, będe
          > Was informował .A jeszcze jedno ile czasu może to potrfać - dziś mam czas do
          > 17-tej- mam szanse ukończyć?
          > Muszę się chwilę zastanowić , od czego zacząć , gdybym miał jakieś
          problemy ,
          > zaraz bedę prosił o pomoc
          > jeszcze raz dzięki

i co Ztego że Janusz?
          ja słyszałem że jakaś dziewczyna w Polsce nazywała się Linda Roksana To
          jeszcze w polsce jest oki
          W Stosunkach miedzyludzkich , w życiu towarzyskim napewno mozesz używać
          drugiego imienia jak pierwsze ci sie nie podoba przeciesz nikt ci nie patrzy w
          Dowód osobisty jakie masz pierwsze imie napewno mozna uzywać drugiego imienia
          i nie bedzie to odejscie od prawdy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka