Dodaj do ulubionych

Zrób to sam, czyli początki komputerowego sprzę...

IP: *.chello.pl 13.05.08, 19:21
Czym tu sie podniecac. 19 lat temu HACKOWALEM telewizor rubin 714, radio slazak - to byla technika :P. Jak bylem maly to tez ZHACKOWALEM rower pelikan. ZHACKOWALEM gre wymieniajac kwarc na dwukrotnie wieksza czestotliwosc. To jeszce nic - zachcialo mi sie neta to ZHACKOWALEM sobie webserwer na kicie z ARMem wielkosci paczki papierosow, po dorzucalem pare innych klockow - ale TECHNOLOGIA hohohoh :P Ide do lodowki po piwo - oczywiscie tez zostanie ZHACKOWANE nieotwieraczem.
Aha brakuje tutaj jeszcze słowa INTELIGENCJA to dorzucam INTELIGENCJA, INTELIGENCJA, INTELIGENCJA, INTELIGENCJA.
Powinno wystarczyc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dakiro Re: Zrób to sam, czyli początki komputerowego spr IP: 78.152.30.* 20.05.08, 22:41
      ktos troche sie w tym artykule zagubil uzywajac slowa hack i hacker.
      Powinien raczej użyć majsterkowicz bo dokładnie o kogoś takiego chodzi.
    • toja3003 To kiedy wreszcie będzie jakaś głupia maszynka żeb 22.05.08, 15:37
      To kiedy wreszcie będzie jakaś głupia maszynka żeby mi chociaż
      podłogę odkurzyła w mieszkaniu? Bo na razie to tylko od lat
      obietnice a inżynierowie g... robią.
      • Gość: WSm Re: To kiedy wreszcie będzie jakaś głupia maszynk IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 07:24
        Jest i to od dawna - www.irobot.com.
        Jak czegoś nie wiemy, to nie znaczy, że tego nie ma ...
        • toja3003 Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? Ja mó 23.05.08, 09:30
          Nie żartuj. Jaki www.robot.dla.naiwnych.nic? Ja mówię o tym, że idę
          sobie do normalnego i zwykłego marketu AGD i kupuję robocika i on
          naprawdę odkurza a nie piszczy na bateryjki-paluszki, bo biedaczek
          wjechał na wykładzinkę o strasznej grubości dwa i pół milimetra.

Znajomy kupił raz takie g..no, wlazło pod szafę po „odkurzeniu”
          trzech zierenek piasku i się zaklinowało a za drugim razem sp...ło
          się ze schodów i było potem kaput. Czyli nadal korzystam z
          normalnego odkurzacza, ma 1000 waciaków mocy i ciągnie jak trzeba –
          ale robot to on nie jest, tylko niestety ja, czyli mnie nie chodzi o
          równiania różniczkowe mądrych naukowców na papierze ale mówię o
          praktyce a całką mieszkania nie odkurzysz i taka jest prawda.
      • Gość: Knewlander Re: To kiedy wreszcie będzie jakaś głupia maszynk IP: *.telprojekt.pl 24.05.08, 00:38
        Juz dawno jest. Jestes slabo zorientowany. U mnie juz od poczatku malzenstwa
        sprzata. Musze od czasu do czasu kupic tylko jej jakis "drobiazg" i powiedziec
        mile slowko. I dziala. I jeszcze do paru rzeczy sie przydaje.
        • toja3003 a czy twoja koza umie też gotować? 26.05.08, 16:15
    • kell99 Re: Zrób to sam, czyli początki komputerowego spr 22.05.08, 17:00
      Ja rozumiem, ze taniej jest przepisywac teksty z Wired niz napisac cos samemu,
      ale czy chociaz nie mozna postarac sie o jakiegos rozwaznego tlumacza, ktory nie
      bedzie tworzyl takich potworow:

"Tworzenie robotów funkcjonujących za pomocą kodów z otwartych źródeł"

O jakie kody tu chodzi? Jakies kody do zdrapek, czy moze kody telefoniczne? Eh,
      i ciagle to 'hackowanie' i 'hackowanie kodow'. Tzn, ze gdy sciagne zrodla i sie
      zaczne nimi bawic, to tez jest to 'hackowanie'? Czy moze jak poszukam tam tych
      'kodow' :)
      • Gość: zumek Re: Zrób to sam, czyli początki komputerowego spr IP: 62.148.79.* 27.05.08, 13:54
        Hacker to osoba ktora zaglebia sie w jakis temat. A nie osoba ktora "hakuje
        internet" :]
      • Gość: kaczoland atakuje Re: Zrób to sam, czyli początki komputerowego... IP: 71.55.8.* 28.05.08, 04:08
        Niestety... Wyglada na to, iz "Gazeta Wyborcza" nie ma nawet jednego jedynego
        tlumacza znajacego sie dobrze na wspolczesnej technice!
    • em_obywatel Nihil novi 25.05.08, 17:29
      Nihil novi. Od lata były samoloty sprzedawane jako zestawy do samodzielnego
      montażu. Burt Rutan od Scaled Composites i SpaceShipOne zaczynał od
      projektowania takich właśnie samolotów. Były też schematy koputerów i innych
      urządzeń. Wystarczy wejść na forum Elektroda.pl i zobaczyć co się dzieje. Jedyną
      nowością jest tu nadanie nazwy OpenSource która ostanio jest bardzo chywtliwa.
      To coś jak z Microsoftem i ich kernelami hybrydowymi. Chodzi tylko o nazwę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka