11.10.03, 16:21
Dostałem od Tepsy ofertę na ISDN zamiast normalnego telefonu (na takowy
czekam jakiś rok). Jaki jest realny przepływ danych i czy da się do tego
podłączyc normalny aparat telefoniczny i zwykły modem ? Czy może jest lepiej
wziąść zwykły telefon i szukac gdzieś stałego łącza ?
Obserwuj wątek
    • evideklevi Re: ISDN 11.10.03, 17:37
      Zdecydowanie odradzam zakladanie ISDN, zwlaszcza teraz kiedy coraz bardziej
      upwszechnia sie neostrada. Od 5-ciu tygodni mam najnowszy model ISDN "aethra"
      (z wbudowanym juz modemem) i cala mase problemu nie tylko z netem ale i
      telefonem - kilka razy dziennie wydzwaniam do 9696, tlumaczac na nowo historie,
      bo zawsze zglasza sie ktos inny. Z szanownej TPSA odbywaja sie do mojego domu
      cale pielgrzymki coraz to nowszych "specjalistow" ze zlotym srodkiem zaradczym,
      ktory zdaje sie na nic. Znajomi nie moga sie do mnie dodzwonic, maja sygnal
      zajetosci, albo telefonu wylaczonego z sieci, nawet wtedy kiedy nie korzystam
      ani z telefonu, ani z internetu, kiedy zwyczajnie nie ma nikogo w domu itp.
      Zrywa mi tez polaczenia internetowe, zrywa rozmowy, zawiesza telefon na cale
      godziny, cale noce i dnie (ciekawe jak bedzie teraz wygladal moj rachunek!).
      Teraz czekam z reklamacja na powrot do systemu analogowego, przy ktorym
      przynajmniej mozna korzystac z telefonu, a pozniej na spokojnie pomysle o
      neostradzie, kiedy juz inni uzytkownicy ja przetestuja ("neo" podlacza sie
      tylko do zwyklego analoga), o ile mi jeszcze oczywiscie sil wystarczy... ;)
      Pozdrawiam i szczerze odradzam takich TPS-owych "nowinek" - najnowszy ISDN to
      nie jest urzadzenie, ale raczej jego PROTOTYP testowany na uzytkownikach!!!
      Slyszalam juz o calej masie reklamacji ISDN-ow "Aethra". On tylko ladnie
      wyglada, ale na tym jego urok sie konczy.... Evi
      • dean08 Re: ISDN 13.10.03, 20:35
        Dzięki - zasięgnąłem języka i okazało si, zę ISDN to tak naprawdę (z punktu
        widzenia netu) tylko taki trochę lepszy mode. Chyba wolę założyć analoga a
        potem neostradę.
        • evideklevi Re: ISDN 13.10.03, 20:40
          dean08 napisał:

> Dzięki - zasięgnąłem języka i okazało si, zę ISDN to tak naprawdę (z punktu
          > widzenia netu) tylko taki trochę lepszy mode. Chyba wolę założyć analoga a
          > potem neostradę.

Nie, no jasne! I powodzenia !
          Aha i daj nam pozniej znac jak Ci sie sprawdza. :)

pozdrawiam,
          evi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka