Dodaj do ulubionych

HD Ready czy Full HD?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 12:04
Zależy kto czego potrzebuje. Ja przykładowo kupiłem monitor Lg full hd z genialnym obrazem ale przynajmniej z tego kozystam bo podłaczam konsole i mam super obraz z wykorzystaniem mozliwości tego sprzetu a kupowanie full hd na wyrost to troche bezsens.
Obserwuj wątek
    • juwicz HD Ready czy Full HD? 09.12.08, 11:15
      "HD Ready – telewizor wyświetla filmy w rozdzielczości 1280x720. Nie można na
      nim oglądać filmów w pełnej rozdzielczości HD, czyli 1920x1080."

Zastanówcie się trochę, co piszecie! Oczywiście, że można oglądać - tylko że
      nie będzie wyświetlany w jakości full HD, bo odbiornik nie ma tyle pikseli.
      • Gość: brum Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:58
        "HD Ready – telewizor wyświetla filmy w rozdzielczości 1280x720. Nie można na
        nim oglądać filmów w pełnej rozdzielczości HD, czyli 1920x1080."

Zastanówcie się trochę, co piszecie! Oczywiście, że można oglądać - tylko że nie
        będzie wyświetlany w jakości full HD, bo odbiornik nie ma tyle pikseli.

Może lepiej TY się zastanów. Albo może raczej dokładnie przeczytaj ( i zrozum):
        "Nie można na nim oglądać filmów _W PEŁNEJ ROZDZIELCZOŚCI HD_ ..."
        Gdzie masz w tym błąd? Na x720 nie obejrzysz pełnej czyli x1080 HD bo się nie
        da. I już.
        • Gość: 123 Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.prenet.pl 10.12.08, 10:59
          no faktycznie, rady po byku
    • Gość: M. Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.tieto.com 10.12.08, 11:40
      > Zależy kto czego potrzebuje. Ja przykładowo kupiłem monitor Lg full hd z genial
      > nym obrazem ale przynajmniej z tego kozystam bo podłaczam konsole i mam super o
      > braz z wykorzystaniem mozliwości tego sprzetu a kupowanie full hd na wyrost to
      > troche bezsens.

Wkurzające są te reklamy LG!
      • Gość: marek Re: HD Ready czy Full HD? IP: 92.55.223.* 10.12.08, 11:45
        Zainstaluj sobie Adblock'a i uzywaj lepszej przegladarki to problemy znikna ;)
    • biscuit HD Ready czy Full HD? 10.12.08, 11:41
      Błysnął autor(-ka) wiedzą niesamowicie. Myślę, że w średnio słabo wyposażonym
      sklepie RTV można te informacje wyczytać na ulotkach. Poziom dziennikarstwa jest
      dramatycznie niski.
      • Gość: anonim Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.08, 12:10
        Pozim Agory dramatycznie w dół!
      • zpiotrw Re: HD Ready czy Full HD?---upgrade do Full HD ? 10.12.08, 14:18
        autor błysnął...bo to artykuł dla tych "mniej wyrobionych użytkowników" jest, którzy dopiero po zakupie dopytują sie znajomych dlaczego na ich sprzęcie obraz jest ~gorszy~ niż u kogoś z takim samym zdawałoby się sprzetem ;-))) ..a przy okazji: w odbiornikach "HD Ready" mozliwy jest jakis ~techniczny upgrade~ czy cos w tym rodzaju (jakąś płytkę trzeba dołozyc/wymienić - dodac jakis moduł/przejscówkę) ? jakie sa tego koszty ? może to wykonac sklep w którym dokonujemy zakupu ? z jaka cena trzeba sie liczyć za taka usługę ?
        • Gość: mc Re: HD Ready czy Full HD?---upgrade do Full HD ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:32
          nie mozna zrobic upgradu. rozni sie sam panel .nie ma takiej
          mozliwosci
    • Gość: full HD HD Ready czy Full HD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:14
      Informacja żałosna...
    • mike1976 HD Ready czy Full HD? 10.12.08, 14:23
      Tekst pisany "na kolanie", przez laika... Żałość.
      • Gość: mc Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:36
        tekst oczywiscie masakryczny i nawet nie ma co komentowac. ale mam
        pytanie czy ktos sprawdzal roznice w plazmach 50' panasa full i
        ready? zastanawiam sie nad full ale nie jakos nie moge znalezc
        argumentu poza podlaczeniem do kompa i moze kilka gier na ps3, z blu
        jakos nie korzystam , moze zaczne. ciekawi mnie czy przy 50' ta
        rozdzielczosc to nie jest juz za mało...teraz mam 42 i nie widze
        sensu full bo nie ma zrodel sygnału(pomijajac kilka gier i filmow)
    • Gość: alex Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.aster.pl 10.12.08, 14:43
      Widze tytul, mysle ooo wreszcie jakas ciekawa analiza sie szukuje a
      tutaj co? Kupa, czyli niiiiiiiiiiiic.

Wiadomo, FULL HD jest bardziej uniwersalny, bo mozna korzystac tez z
      jakosci jaka daje obraz z dzisiejszych Blue Ray, badz tez niektorych
      telewizji tj 1080i, a jak ktos nie ma zrodla, to niech sobie lepiej
      poczeka, niedlugo na rynku beda tylko TV z matrycami 1920x1080 (i do
      tego jeszcze tansze).
      Jesli chodzi o LCD to proponuje sony albo samsunga.
      Plazma tylko Panasonic!
      • maz45 Re: HD Ready czy Full HD? 10.12.08, 15:54
        Sam przymierzam się do zakupu takiego odbiornika i też zastanawiam się, jaki wybrać.
        Full HD oczywiście jest lepszy, tylko czy będzie możliwość z pełnego
        korzystania? Widziałem film (Szklana pułapka 4.0) full HD odtwarzany z Blu-raya
        na Sony Bravia w rozdzielczości 1080p i później ten sam film na DVD (z
        oryginalnej płyty) na tym samym telewizorze z możliwie najwyższymi ustawieniami,
        też odtwarzany z Blu-raya. Muszę obiektywnie stwierdzić, że rzucającej się od
        razu w oczy różnicy nie ma. I tu i tu jakość jest zajebista, sprawia wrażenie
        niemal trójwymiarowej.
        Wydaje mi się więc, że to full HD robi różnicę tylko przy jakimś uważnym
        śledzeniu obrazu. Poza tym w wypożyczalniach nie ma prawie w ogóle filmów full
        HD, a telewizje, mimo cyfrowego sygnału, jakością obrazu nigdy nie dorównają
        optymalnemu full HD 1080p. Na jakiś przełom musimy jeszcze sporo poczekać,
        tymczasem nasz odbiornik może się mocno zestarzeć...
        • Gość: alex Re: HD Ready czy Full HD? IP: *.aster.pl 10.12.08, 16:47
          Ogladales nie ten film. Owszem robi wrazenie, ale spowodowane po
          czesci efektami dzwiekowymi. Film musi byc taki, na ktorym widac
          przyslowiowy "piczy klak". W Szklanej Pulapce nie widac takich
          szczegolow.
    • Gość: nikt ważny HD Ready czy Full HD? IP: 217.98.12.* 14.12.08, 11:33
      ja bym raczej powiedział, że autor błysnął brakiem wiedzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka