Gość: bio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 14:51 Co z pieniędzmi ,moimi również. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snow Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte 16.12.08, 15:29 Dobre! 19 letni prezes. Widać że dzieci neostrady już dorosły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrym.pl też dobrym.pl też ma co nieco na sumieniu IP: *.mas.airbites.pl 16.12.08, 22:34 Ja ostatnio pół roku użerałem się ze sklepem dobrym.pl - kupiłem nowy telefon, a przysłali mi jakiegoś używanego i uszkodzonego rzęcha. Potem odmawiali zwrotu pieniędzy zasłaniając się tym, że "dystrybutor nie uznał reklamacji, bo telefon ma plomby serwisu" - czyli dokładne potwierdzenie moich zarzutów! Na szczęście udało się ostatnio wycisnąć z nich zwrot pieniędzy, ale już miałem wypełniony pozew do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 14 letni Prezes :) A co będą na KRUS płacic ? IP: *.winn.cable.ntl.com 16.12.08, 15:58 trza biznesy w swoje ręce brać Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte 16.12.08, 17:26 Ucinać lepkie łapska i problem się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop idiotom Re: Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:51 I debili co się rzucili na promocje też powinni ukarać, za współudział w przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Jesteś tak głupi od urodzenia? IP: 78.152.28.* 17.12.08, 00:41 Czy od niedawna? Sam jesteś debilem. Jakie promocje? Nie można już kupować normalnie w sklepie internetowym? Kretyn do kwadratu. Życzę ci żeby ciebie ktoś, gdzieś oszukał, wtedy też będziesz mógł na siebie mówić debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos rozsądku Re: Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:53 A musiałeś młotku kupować tam gdzie są super niskie ceny. Przecież wiadomo że takie sklepy coś kombinują. Pewnie się naczytałeś tych pseudoartykulików w gazeta że przed świętami to się sklepy zabijają na ceny o klientów. Chyba takie co chcę ich zrobić w konia. Bo normalny sklep obniża ceny po świętach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknię IP: *.resetnet.pl 16.12.08, 19:53 Super niskie ceny ?? Chlopie, spojrz na ceny w zagranicznych sklepach. Bardziej sie oplaca kupic w Niemczech i zaplacic za przesylke, cla, vaty i inne oplaty niz kupic w polskim sklepie. Marze w polskich sklepach sa chyba kilkudziesiecioprocentowe. To, ze ktos sprzedaje dziwnie tanio jak na polskie warunki moze oznaczac, ze ma niska marze czyli, ze pojawia sie konkurencja. Niestety jak na razie sa to tylko oszusci, ktorzy mogliby zarobic wiecej legalnie gdyby nie oszukiwali by by mieli mase klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek30@op.pl Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.08, 18:00 Ostrzegam i proszę o kontakt osoby oszukane..Siedzibę ma w Krakowie - Małopolskie Centrum Elektroniki Samochodowej ul. Legionów Piłsudskiego 23 ale zakłada różne filie np: Nawojowa Góra - Krzeszowice. Procedura jest niezwykle prosta. Ogłasza się w mediach jako właściciel części samochodowych. Po zamówieniu części otrzymujesz przesyłkę z inną częścią np 10 krotnie tańszą. Jednak o tym dowiadujesz się dopiero po zapłaceniu. Dzwonisz i dowiadujesz się, że nastąpiła pomyłka i żebyś tą część odesłał. Odsyłasz i od tej pory "firma" nie chce Cię znać. Czekam 2 lata na kwotę 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator warto przeczytać to IP: 213.17.169.* 16.12.08, 18:14 www.e-komers.pl/index.php/2008/12/jak-zarobic-2-banki-netto-na-e-handlu-przed-swietami/ w ramach ostrzeżenia przed sklepami internetowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo_googleticus Re: warto przeczytać to IP: 94.254.154.* 16.12.08, 20:58 Mocne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki mlodo zaczął heh IP: *.chello.pl 16.12.08, 19:22 19 lat i prezes spółki, ekstra. ale jak wykombinował że naciągnął tyle osób. no cóż, pewnie kolejne urodziny spędzi w zamknięciu -- www.youtube.com/watch?v=bkwk3Vobfc8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: mlodo zaczął heh IP: *.resetnet.pl 16.12.08, 19:54 moze i odsieci z pol roku, nawet niechby i dwa lata ale co zarobil to pewnie jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknię IP: 94.254.241.* 16.12.08, 20:38 Zaoszczedziliście po 50,100,200 zł. Cieszycie się, że zapłacicie x2 za to samo. Nie żal mi nikogo, kto został oszukany. Widziałem oba sklepy na kilometr śmierdziało lipą. Ale zastanawia mnie inna rzecz - jak można przelać po kilka tysięcy zł awansem (widziałem forum oszukanych kwoty nie schodzą poniżej 2000 tyś a byli tacy co słali po 7, 8 tysięcy) na konto firemki-działalności ? Ja się kurdę zastanawiam czy wysłać 100 zł komuś na Allegro a tutaj lekką ręką słali po 2 średnie krajowe :) Żal normalnie pupę ściska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StraszliwyBandzior O przestępstwie pokrzywdzonych jakoś cisza... IP: *.e-wro.net.pl 16.12.08, 20:47 Z poprzednich artykułów wynika, że klienci Pana Michała dopuścili się wobec niego przestępstwa bezprawnego pozbawienia wolności. Tekst "nie daliśmy mu dotknąć klamki" jest chyba aż nadto wymowny. A policja co??? Policja nic. Klient popełniać przestępstwo na szkoda przedsiębiorcy - dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dekle słali nawet po 8 tysięcy :) IP: 94.254.143.* 16.12.08, 20:51 Dekle nic więcej normalnie heehehhee Odpowiedz Link Zgłoś
lamia55 Allegro chroni tych złodziei 16.12.08, 22:37 Firma Krzak AKSEN, powinna być następna. www.allegro.pl/show_user.php?uid=7944066&type=fb_seller&feedback_type=fb_recvd_neg Reagowali tylko na maile, gdzie w tytule było słowo Policja. Pieniądze oddali po 3 tygodniach, choć mówili, że wysłali, tylko żaden oszust z tej firmy się ni pofatygował o zapytanie mnie o mój nr konta. A najlepsze jest to, że pierwsi wystawili negatywa!!! Kilkakrotnie interweniowałam do Allego, ale powiedzieli, że ta sprawa ich nie dotyczy. Więc to Allego jest oszustem, twierdząc, że transakcje u nich są bezpieczne. Druga taka sytuacja była, gdy dostałam towar mocno używany, 20 wysłanych maili, bo telefonów nie odbierali. Dopiero gościa dojechała w domu, śmiał się ironicznie w twarz, po awanturze przy sąsiadach, bo zrobiło się zbiegowisko, pieniądze oddał. Firma zniknęła z Allegro na drugi dzień. Teraz zakupy prze internet, nawet drożej ale bez nerwów, albo odbiór osobisty. Przynajmniej nie musze słuchać kłamstw i bać się o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A czyja to wina? Re: Allegro chroni tych złodziei IP: *.socal.res.rr.com 17.12.08, 03:18 A co usprawiedliwia ryzyko kupowania na aukcjach w internecie?? Troche nizsza cana? O.K. wiec kupujcie i sie bojcie o swoje pieniadze. I pamietajacie stare madre powiedzenie - " Jestesmy zbyt biedni zeby kupowac tanio" oraz "chytry dwa razy traci". Odpowiedz Link Zgłoś
3dmarkowski Re: Allegro chroni tych złodziei 17.12.08, 09:08 Bardzo mała grupa producentów przeprowadza testy każdego wyprodukowanego towaru. Nie istnieje zasada kupuje w sklepie tradycyjnym to nie ryzykuje. Problem w tym, że internetowy sprzedawca żyje w błędnej świadomości, że jest anonimowy, i ręce sprawiedliwości go nie dopadną. "Trochę niższa cena" - 50 zł przy produkcie wartym 300 zł to trochę? Żyjemy w kapitalizmie, korzystajmy z konkurencji, i "walk" cenowych, a nie twórzmy mitów co z internetu to złe. Każdemu polecam sklep internetowy Agito.pl. Przy jednym zakupie wysłali mi niesprawne urządzenie. Po zgłoszeniu reklamacji - 2 dni później - dostałem telefon od Biura Obsługi Klienta z prośbą o zamówienie na ich koszt kuriera UPS! Sprawa rozwiązała się po 5 dniach roboczych. Wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem co mowie Re: Allegro chroni tych złodziei IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 23:30 Wez ty dziewczyno nic nie kupuj przez neta, glupia jestes jak but. Nie bede nawet komentowac twojej bezmyslnej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unikajcie koyto.pl Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte IP: *.chello.pl 16.12.08, 23:38 Co to dużo gadać. Poszukajcie w googlu. Ja też miałem kłopot z odzyskaniem kaski. Pani Małgorzata jest mega beszczelna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrr e-zapachy.pl OSZUST!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 07:12 niech ktos sie w koncu zainteresuje sklepem e-zapachy.pl prosze zerknac na forum kafeterii ile jest oszukanych osob, a sklep dalej dziala w najlepsze! f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=678476&start=150 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: e-zapachy.pl OSZUST!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 13:32 Ja też należę do poszkodowanych, ale nie poddaję się i walczę o swoje pieniądze, dlatego apeluję do wszystkich, którzy mają problemy z e-zapachy, piszcie na adres: oszukani@poczta.onet.eu tam dalsze informacje co robić, im nas wiecej tym większe prawdopodobieństwo odzyskania pieniędzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: e-zapachy.pl OSZUST!!!! IP: *.popieluszki.lublin.pl 15.07.09, 14:03 zgadzam się, że to oszust i powinien być ukarany!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3dmarkowski Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte 17.12.08, 09:00 Bez przesady. Bez względu na miejsce dokonania zakupu prawdopodobieństwo oszustwa jest takie samo. W końcu chamstwo oraz kombinatorstwo w celu zaszkodzenia drugiej osoby to cecha narodowa. Przykładów można mnożyć. Zakupiłem obuwie "w pobliskim" sklepie turystycznym, który też prowadzi sprzedaż internetową (8a.pl). Towar po tygodniu używania oddałem do reklamacji. Po dwutygodniowym okresie oczekiwania na odpowiedź usłyszałem, że obuwiu nic nie dolega. Sprzedawca wyraźnie zaznaczył, że dystrybutor nic z nim nie robił. Problem w tym, że nawet ślepy zauważyłby, że obuwie było w feralnym miejscu zszywane od nowa, i nie trafiło do rąk producenta (brak jakikolwiek danych, pieczątek, po prostu tekst napisany w Wordzie przez sprzedawce). 350 zł w plecy. Obecnie ponad miesiąc mecze się z pewnym panem, który jako diagnostykę rozumie skopiowanie plików na dysk, a nie sprawdzenie go pod kątem uszkodzonych sektorów. Taki to rynek Mości Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j w latach 80 ludzie wplacali na piramidy ... 17.12.08, 13:29 teraz na sklepy - widma, nic sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: w latach 80 ludzie wplacali na piramidy ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.08, 10:09 Nie wkurzaj mnie, ja nie wplaciłam prawie 3 tys na jakieś widmo tylko na TV LCD 37 cali. Mogę miec pr4etensje tylko do siebie, ze straciłam czujnosć przez to, ze robiac w internecie zakupy juz od dawna i kupujac na przedpłaty dosłownie wszystko od drobnostek po zmywarkę czy okap, pierwszy raz zostałam oszukana. I to jest moja nauczka, by nie zapominac, ze jednak oszusci są wsród nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mowgli Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:58 ludzie ale wy jestescie naiwni, jak mozna wpłacić taką sumę obcemu facetowi na konto, co wy chcieliście żeby wam poczta polska telewizor dostarczyła?..większe sumy płaci sie przy odbiorze. zal mi was. ja nawet zamawiając głup[i kalkulator za 50 zł sprawdzam wszystko 150 razyi zastanawiam się czy warto ryzykowac z wpłatą na konto czy lepiej przy odbiorze i mieć pewniaka. Wystarczyło troche pomyśleć a nie poddawać sie szałowi zakupow przedswiątecznych i dac sie tak omamić. żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airjacek@interia.p Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknięte IP: *.subscribers.sferia.net 21.12.08, 19:42 Tak się niszczy konkuręcje. Ja trzy tygodnie temu zamówiłem telewizor w tym sklepie, zrobiłem przelew i po czterech dniach sprzęt miałem w domu. Mój Panasonic z NANDO był tańszy o 500PLN niz w media markt. Obawiam się,że był to ukartwany zamach na sklep, który cenami swoich produktów doprowadzał do szaleństwa konkurecje i to teraz przed swiętami kiedy obroty sa najwiesze. To,że ktos ma 19 lat nie ma znaczenia, ważne jest to jak robi interesy. Dlamnie NANDO to uczciwy i dobry sklep zniszczony przez tych którzy zarabiają dużo wiecej na jednym produkcie. Dla zainteresowanych zostawiam swój adres. Pozdrawiam wszystkich naiwnych inaczej. Jacek airjacek@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
annakowalska42 Re: Sklepy internetowe Oskarmedia i Nando zamknię 03.06.15, 13:16 Ostrzegam przed sklepem www.globshop.com.pl to oszuści i złodzieje. Pobieraja pieniadze i nie wysyłają towaru, a przez telefon cały czas proszą o cierpliwość, aby tylko przeciągnąc jak najdłużej moment zgłoszenia na policję. Odpowiedz Link Zgłoś