Gość: Guest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 08:40 Google - monopol jak widać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
von.g Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 08:41 Moim zdaniem jest wykonany calkiem schludnie. Nie traca tandetnym plaskitiem. Co do applikacji w android markecie to ciezko porownywac telefon ktory byl dostepny w stanach przez 3 miechy z iPhonem ktory jest na rynku od ponad roku na calym swiecie. Na androida bedzie wiecej aplikacji z kilku prostych przyczyn: java , jest popularniejsza niz objectiveC , android market jest tanszy niz iStore a na rynku bedzie wiecej telefonow z androidem niz htc g1. Klawiatura jest bardzo sprawna , nie wciska sie przypadkowo innych klawiszy. Ogolnie telefon jest super. Jak narazie znalazlem 2 minusy - bateria starcza na 2 , 3 dni i z jakiegos powodu alarm nie dziala u mnie przy wylaczonej komorce. ogolna ocena 6++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 10:55 ja powiem o sobie, ze mam iphone, ale kupie g1 tylko po to zeby pisac na niego programy, to jest zasluga jego otwartej architektury i nie ukrywam tez, ze javy i sdk. w iphone odrzuca mnie nie tylko objective-c ale i liczne ograniczenia, a takze koniecznosc posiadania os x zeby pisac programy komfortowo. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 11:17 Ja powiem szczerze z tego samego powodu kupilem ten telefon. Jestem zainteresowany platforma jako taka a nie samym G1. Do OHA i tak nalezy kilku producentow wiec mysle ze niedloogo pojawi sie wysyp LG i Samsungow z androidem. Pozatym Android Market jest tanszy niz iStore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:31 Skoro juz go masz, to moze napiszesz jak to jest z tym dostepem do sieci, mozna w telefonie wylaczyc transmisje danych i z niego korzystac? Czytalem, ze g1 permanentnie musi byc zalogowany do google'a a ja niestety dosc czesto wyjezdzam zagranice i boje sie, ze koszty transmisji danych w roamingu mnie zabija (w europie to jeszcze pol biedy, ale w usa licza za jednego bajta jak za zboze...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilbo Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.customer.teliacarrier.com 03.02.09, 11:37 mozna wylaczyc transmisje danych Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist A Samsungowy killer? 03.02.09, 20:47 Samsung Omnia to miał być też killer iPhona. I co? Właśnie nowego takiego sprzedaję po 1.5miesiąca używania. www.allegro.pl/item547384223_samsung_omnia_i900_8gb_jak_nowy_gwar_gratis.html Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 11:45 Mam go dopiero pare dni , ale z tego co mi sie wydaje , wiekszosc operacji stara sie robic po wi-fi. sprawdzanie maili gtalka itd z tego co zauwazylem dziala jesli masz podlaczone wi-fi. wiec jesli nie znajdziesz darmowego wi-fi to nie powinien probowac sciagac przez operatora. ale jak dostane 1 rachunek to bede pewien :) Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 11:50 Aaa skoro jezdzisz do USA to jeszcze jedna fajna sprawa, ladowarka (przynajmniej ta w developerskiej edycji dziala od 100 do 240V wiec nie trzeba wozic za ocean calego konwertera). Pozatym telefon laduje sie przez USB wiec wogle nie trzeba ladowarki wozic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 217.17.37.* 03.02.09, 19:01 jeszcze jedno pytanie: czy seja gprs sie rozlacza co chwile czy jest utrzymywana w miare mozliwosci caly czas? w nokii mialem zwykle jedna sesje trzymana caly dzien (dzieki czemu na wyciagu mialem np. jedna pozycje na caly dzien i wykorzystywalem pakiety prawie w 100%), w iphonie sesja gprs jest zrywana jak tylko aplikacja sie rozlacza, przez na wyciagu mam dziennie z 30 pozycji polaczen po np. 3-7kb bo tyle zajmuje sprawdzenie poczty itp. oczywiscie sprawia to, ze wykorzystanie pakietu transmisji danych jest dosc niskie (a ja mam tylko 50mb w pakiecie poki co :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.nokia.com 04.02.09, 09:51 Hmm nie jestem pewien ale mam wrazenie ze sie zrywa. Ogolnie mam wrazenie ze tel stara sie rozsadnie kozystac z neta i jak sie da przeskakuje na wi-fi ale glowy nie dam. jak uda mi sie sprawdzic to dam Ci znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:24 jak bys mogl na gazetowy email kaaarooll malpa gazeta.pl to bylbym wdzieczny! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 193.186.4.* 03.02.09, 12:43 Mam ten telefon od grudnia w prepaidzie - można wyłączyć transmisję, nie dopłaca się ani grosza za niechciane transfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:35 A ja mam pytanie takie, czy można w ni ustawić sobie dowolną stronę startową jak w komputerze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y4n0 Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.ip.netia.com.pl 03.02.09, 08:41 pamietajmy ze telefon to rowniez gadzet i musi jakos wygladac ... a tu mamy jakas cegle ktora wstyd wyciagnac z pokrowca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.chello.pl 02.03.09, 18:40 Wygląd to jest kwestia gustu a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Krwawe fantazje redaktora: 03.02.09, 08:51 zabojca firefoxa, zabojca iPhone´a. Dajcie mu cos na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
katoprzyglup haha dokładnie 03.02.09, 09:57 tyle tych zabojcow bylo, ze ciezko to zliczyc, a iPhone dalej ma sie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scp iPhone killer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 10:16 Co jakaś Omnia, Nokia 5800 czy inny smartfon wyjdzie to już "zabójca". G1 jest na rynku od października i jakoś nie słychać o masowym porzucaniu iPhone'ów. Pewnie najlepiej byłoby zapytać użytkowników iPhone'a, czy są skłonni zamienić swój telefon na inny. Jak na razie w samym środowisku makowym pomruk zainteresowania wywołała jedynie prezentacja Palm Pre (pewnie dlatego, że interfejs webOS bardzo przypomina iPhone OS). Tu podsuwam pomysły na tytuły kilku kolejnych artukułów: "Palm Pre - Życzenie Śmierci iPhone" "Blackberry Storm - licencja na zabicie iPhone'a" "Google G2 kopie grób iPhone'owi" "myPhone 8830tv - pogrzeb iPhone'a w telewizji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhone owner Re: iPhone killer IP: *.stacje.agora.pl 03.02.09, 10:45 Odpowiem :) Nie, nie zamieniłbym mojego iPhone na nic innego, bo jest funkcjonalny i ładny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfaker Wyślij nim MMSa IP: 62.29.173.* 03.02.09, 12:15 Wyślij nim MMSa, panie Praktyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walikot hehe taniej zalcznik w emailu, oto jak operatorzy IP: *.pvpn.iad.witopia.net 03.02.09, 17:03 nabijaja frajerstwo ktore ciagle mysli ze fotki tylko MMSem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: iPhone killer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 12:59 Jest ladny, ale czy funkcjonalny? Moze dzialac w sumie jedna aplikacja third-party w danym momencie, sprawiajac, ze ciezko sluchac radia internetowego, przegladac www i miec np. IM wlaczony w tle...Jak na 21 wiek, to troszke za malo jak na rewolucyjny smartfon. Funkcjonalnie tez kwiczy synchronizacja z komputerem, mam kilka komputerow i chcialbym miec mozliwosc synchronizacji (albo chociaz dogrania czegos) z nimi wszystkimi, a tu klapa, bo geniusze z Apple tego nie przewidzieli, co gorsza nie moge po prostu przekopiowac plikow po USB do iPhone bo to tez nie zostalo przewidziane. Az trudno uwiezyc, ze tyle przoczen mialo miejsce w 21 wieku :) No chyba, ze to dzialania dywersyjne konkurencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: iPhone killer IP: 193.108.42.* 03.02.09, 14:51 Pytanie uzytkownikow iPhone to malo opektywny test. Oszem z tymi Killerami to przesada! Nie mozna tego rzetelnie napisac: "Czy G1 z Androidem bedzie na tyle popuparny aby zabrac troche rynku firmie Apple". Mysle ze jest troche dobrych smartfonow i w zaleznosci od tego co kto lubi moze wybrac cos dla siebie. iPhone - no mulitouch podejscie do interfejsu doskonala rzecz G1 - otwartosc, java, bedzie mobilizowac ludzi zeby pisali uzyteczne programy, mozliwosc wejscia z jakas wlasna usluga itp. Ale i zagrozenia zlosliwe oprogramowanie, integracja z googlami jak ktos korzysta to mu sie przyda, google Doc nie zastapi offica ale proste rzeczy mozna w nim sobie popisac. HTC (diamond, hd touch) - z windowsem mobile jesli konus to pasuje bo cos prosze bardzo. Mysle ze ludzie zamiast dawac lapac sie w sieci martekingu powinni pomyslec. jesli glownie wysylam poczte korzystam appsow google i mi to wystarcza to po co mam przeplacac za multimedia dostepne w iphone skoro ich nie wykorzystam!! Niestety badania dowiodly ze ludzie kupuja produkt ktory ma dluzsza specyfikacje techniczna a wiec i wiecej wodotryskow niezaleznie od tego czy beda z tego korzystac. Ostanio w pociagu spotkalem mloda studentke 20-21 lat miala diamond toucha zainteresowalem pogadalismy chwile po tem jak zapytalem czy faktycznie korzysta z funkcji ktore ma ten telefon powiedziala ze nie ale za to jak faknie wyglada :-) usmiechnalem sie zyczliwie i wrocilem do sluchania muzyki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 81.210.19.* 03.02.09, 09:00 Jak zwykle slowa o tym, ze Android, to Linux! Poza tym temu telefonowi brakuje niestety radia FM. Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca jak chcesz radio to kup sobie radio a nie telefon IP: 79.97.203.* 03.02.09, 13:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: jak chcesz radio to kup sobie radio a nie tel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:01 bredzisz chlopie, to juz dawno nie jest telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Brzydki jak kupa IP: 89.191.150.* 03.02.09, 09:01 Niezależnie od tego, że wygląd jest na ostatnim miejscu w ocenie punktowej, której poddaję kandydatów do zakupu, tego - dyskwalifikuje. Byłby na miejscu 5 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Brzydki jak kupa 03.02.09, 09:24 Co Ty gadasz. Miales go w lapie ze tak piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa brednie IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 09:06 "Android Browser może pochwalić się jeszcze jednym, praktycznym rozwiązaniem - w przeciwieństwie do Safari, jest wyposażony w menadżera haseł." Ech, pismaki... Safari celowo nie ma menedżera haseł, bo ludzie gubią komórki. Jak zgubią, to ktoś może z takiej komórki wejść np. na konta bankowe i je wyczyścić, albo przejąć dostęp do poczty, i inne rzeczy zbroić. "iPhone OS"???? Nie ma takiego. iPhone ma OS X, zasadniczo taki sam, jak na komputerach Mac (tyle, że jest to jakby Mobile Mac OS X ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: brednie 03.02.09, 09:12 Gość portalu: jaxa napisał(a): > "Android Browser może pochwalić się jeszcze jednym, praktycznym > rozwiązaniem - w przeciwieństwie do Safari, jest wyposażony w > menadżera haseł." > > Ech, pismaki... Safari celowo nie ma menedżera haseł, bo ludzie > gubią komórki. Jak zgubią, to ktoś może z takiej komórki wejść np. > na konta bankowe i je wyczyścić, albo przejąć dostęp do poczty, i > inne rzeczy zbroić. > To prawda - tak powinno być, a przy n-krotnej próbie zalogowania z błędnym hasłem wipeout danych. > "iPhone OS"???? Nie ma takiego. iPhone ma OS X, zasadniczo taki sam, > jak na komputerach Mac (tyle, że jest to jakby Mobile Mac OS X ;-)) Jest system w wersji 2.X, który ma dużo wspólnego z MAC OS X, ale nim nie jest. Najprostsze źródło, wiki: en.wikipedia.org/wiki/IPhone_OS Zapraszam do lektury a dopiero później do pisania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian A co to jest jakies swiete forum IP: 192.16.134.* 03.02.09, 10:36 Ze mozna tylko wikipedie tu przepisywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 211.35.142.* 03.02.09, 09:18 "Przeglądarka Androida zdecydowanie wygrywa z Operą Mobile 9.5". Jakieś argumenty na poparcie tezy, Panie Redaktorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfaker Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 62.29.173.* 03.02.09, 12:17 Argument pana redaktora brzmiałby zapewne "bo operom nie umiem, wolem IE8". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hegemon Miałem go w ręce - niewygodna cegła. IP: *.inetaccess.pl 03.02.09, 09:27 Bez szans na sukces. Lubie inne produkty google, ale ten telefon jest to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 10:06 Każdy telefon jest zabójcą iPhone'a, zwłaszcza taki od HTC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jje Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 86.47.47.* 03.02.09, 10:44 Zabojca...zabija smiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_london brzydki jak kupa z wlosem IP: 85.133.35.* 03.02.09, 10:47 jesli to ma zabic slynny design iPhone'a to moge zyczyc tylko powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.mis.ed.ac.uk 03.02.09, 12:20 dodam jeszcze ze w UK mozna go kupic bez kontraktu za £200 na ebay'u np... Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 12:54 Nokia 5800 Xpress Music ma być konkurentką tego i iPhone'a?? Chyba w grupie wiekowej: gimnzajum, naliczniejszej grupie nabywców serii 5xxx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc faktycznie killer wyglada jak mlotek IP: *.demon.nl 03.02.09, 13:27 mozna nim roztrzaskac iPhona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Brakuje mu "multigesture" IP: 204.153.88.* 03.02.09, 15:19 Dokad nie mozna nim operowac wieloma palcami jednoczesnie jak na iPhone to zabojca jest niczego. Jednym paluszkiem niewiele sie zrobi. powiekszanie i obracanie oraz inne funkcje moga byc tylko z uzyciem conajmniej dwoch palcow. Poza tym jego konstrukcja jest bardzo delikatna i te zawiasy nie wytrzymaja duzo. Oba telefony mialem w reku i sie nimi bawilem bo sa tu w USA bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iphoneholic Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.aster.pl 03.02.09, 15:46 Panie Redaktorze, Iphone MA MMSy, aplikacja kosztuje $8 i jest dostępna przez Cydię Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 16:02 aaaaaaaa, 8 dolców i SPECJALNA APLIKACJA, żeby wysyłać mms? Hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:24 No wlasnie, nie dosc, ze trzeba zaplacic 8 dolcow (pewnie przez paypala, karta kredytowa etc. co nie kazdy jest w stanie latwo i bezpiecznie wykonac) to jeszcze trzeba "zjailbreakowac" telefon, co juz w ogole przyslowiowa pania Krystyne moze przyprawic o drgawki i palpitacje serca. Wiec niby ma, a jednak nie ma. Apple zrobil naprawde swietne urzadzenie, ale niektore decyzje odnosnie oprogramowania podjal naprawde fatalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamishi Android to system szpiegujący!! IP: 77.252.71.* 03.02.09, 17:11 Ludzie! Przecież Google wypuszcza na rynek produkty, które mają nas za zadanie szpiegować! Ich przeglądarka Chrome pobiera mnóstwo informacji z naszego komputera, teraz czas na podsłuchy za pomocą Androida, inwigilowanie korespondencji SMSowej itp. Czy Google również bierze udział w przygotowaniu do New World Order (Nowego Porządku Świata) ustanowionego przez bankowców i duże korporacje? Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Android to system szpiegujący!! 03.02.09, 18:34 Tak Tak , open sourcowy system szpiegujacy swiat. To badz tak prosze uprzejmy i zajrzyj w kod i powiedz ktory modol dokladnie czyta moje esemesy oki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siergeij brin Lecz sie baranie IP: *.customer.teliacarrier.com 03.02.09, 19:03 na nogi. na glowe za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Kamishi, jesteś poważnie chory IP: 86.46.51.* 03.02.09, 20:39 Idź sie leczyć, puki nie jest za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamishi Re: Kamishi, jesteś poważnie chory IP: 77.252.71.* 04.02.09, 00:39 Swoje rady zachowaj dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polek Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 18:35 Ladnie, ciesze sie ze jest w Erze. Kto wie moze sie skusze na niego. Co jak co prezentacja jego wypadla naprawde spoko, ma naprawde duze mozliwosci. Oglonie robi wrazenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.de E tam mms, a teletext tez obsluguje? IP: *.cable.infonet.ee 03.02.09, 19:21 nie wiem po co ludziom MMS, jesli jest e.mail. A moze telex powinien byc dla tych ktorzy marza o przeszlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 21:05 Chyba sobie waszmościowie jaja z ludzi robicie. G1 to pomyłka, prototyp, który zamiary miał chlubne, ale nie wyszło. Zaś zabójcy wankPhone'a istnieli długo przed samym wankPhonem, ponieważ zakasować applowskie arcydzieło to żadna filozofia. I pojękiwania applowskich fanbojów, którzy kupili tego rzęcha za grube pieniądze i teraz się stawiają - choć w głębi duszy żałują - niczego nie zmienią. Panie Młynarczyk, pan sobie łyknie coś na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tastes_like_chicken Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test 03.02.09, 21:09 frustracja sie leje ;) ja nie zaluje ze kupilem iphone i nie zamienilbym go na zadnego htc czy hgw. chociaz pewnie ty i tak wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 22:32 To winszuję, ale nie zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylismy w erze Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:42 agonia ery do lipca i plajta u zlodzieja era zostali tylko idioci zwiazani umowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 23:26 poczytajcie o tym tutaj: www.htc.com/www/product/g1/overview.html to produkt ze stajni HTC więc można spodziewać się rozszerzenia gamy produktów HTC z WinMobile także na Android. Kto tylko widział i miał do czynienia z produktami HTC ten wie co można wyczarować ładując dodatkowy soft do tych pudełek - mam HTC TYTN a funkcjonalnością iPhone 3G się umywa - i nie mówię tylko o MMSach ale o możliwościach sprzętu i softu wogóle (wifi, HSDPA, oglądanie filmów divx, możliwość podłączenia GPS i mapy itd). Ciekawskim polecam HTC Touch HD......a porównanie z iPhone pozostawiam bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfikator Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 62.87.192.* 04.02.09, 08:11 A kiedy ukaże się zabójca zabójcy iphone'a? :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marckiewicz Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 212.170.105.* 04.02.09, 08:30 ``kawaek pastiku za ktorym nikt nie obejrzy sie na ulicy`` :) - tos sie wypowiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marckiewicz Era G1 (T-Mobile G1) - test IP: 212.170.105.* 04.02.09, 08:30 ``kawaek pastiku za ktorym nikt nie obejrzy sie na ulicy`` :) - tos sie wypowiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś