Dodaj do ulubionych

Największe obawy związane z aktualizacją do Win...

IP: *.net.inotel.pl 15.04.09, 19:59
Moim skromnym zdaniem te 27% myślących o Macintoshu to niedoszacowanie...
takich osób jest zdecydowanie więcej. Sam poważnie myślę nad zakupem nowego
laptopa i zapewne będzie to Mac... dlaczego nie muszę chyba nikomu tłumaczyć...:-)
Obserwuj wątek
    • propochyba Największe obawy związane z aktualizacją do Win.. 15.04.09, 20:16
      Hmm...
      Ja używam XP i wiem, że to ostatni windows, którego używam, mam go niejako z
      rozpędu. Kupuję notebooki w miarę ich fizycznego, a nie technologicznego zużycia
      i zawsze windows był na pokładzie. Ale obecny notebook trzyma się zawzięcie
      dobrze. Wiem, że dla Visty (a pewnie i Siódemki) za słaby, zatem nie mam zamiaru
      wyrzucać pieniędzy na szybszy, tylko dla nowych windowsów, zwłaszcza, że
      narzędzia, których używam to SSH i kilka z GUI, ale dostępne również pod Linuxem.
      Zatem wybór jest prosty - Linux.
      Wiem, że za chwilę pojawi się tu mnóstwo głosów wyśmiewających "linuksiarzy",
      ale dla mnie aspekt finansowy jest bardzo ważny.
      Ot i żegnaj windowsie...
      • Gość: aspekt Re: Największe obawy związane z aktualizacją do W IP: *.resetnet.pl 16.04.09, 07:38
        do korzystania z ssh i kilku programow faktycznie szkoda kupowac Windows

• Gość: sponsorowany!!! czego się obawiać, to nie linux przecież IP: *.jjs-isp.pl 15.04.09, 20:25
      To najlepszy system na świecie i wszystko działa
      perfekcyjnie. Kiedy przyjdzie czas, pojawia się
      okienko: dostępna nowa wersja systemu, aktualizować?
      Potwierdzam i w tle ściągają się pakiety
      oprogramowania, także przeglądarki, kodeki, i dużo
      innych programów. Restart i już mam nowe świeże
      windows.

A o tym kiedy ta chwila nadejdzie dowiem się z GW po
      liczbie zajawek o "Nowym Windowsie". Była 1 na dzień,
      już są 2 dziennie, gdy będą 3 to wtedy to nastąpi!
      • Gość: k Re: czego się obawiać, to nie linux przecież IP: *.chello.pl 15.04.09, 20:42
        Gość portalu: sponsorowany!!! napisał(a):

Dobrych systemów nie trzeba restartować. Dowiemy się zaś, że będzie można latać na księżyc.

Moje obawy są konkretne, dlaczego w wersji beta nowy Windows 7 wyskoczył ze słynnym niebieskim ekranem? Miałem podobny problem z Vistą, ale to już nie była beta tylko nowy laptop z zainstalowanym systemem.

Niech sobie reklamują swojego Windowsa, a spasionego Balmera nie mam zamiaru paść, bo szkoda mi czasu i pieniędzy.
    • Gość: Arczi no nie wiem dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 20:49
      pekajace obudowy?
      przegrzewajace sie karty grafiki?

no chyba ,ze lubisz takie smaczki to prosze bardzo.
      • Gość: hahaha Re: no nie wiem dlaczego? IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 15.04.09, 21:47
        Tak, to niestety fakt. Jest dużo sprzętu lepszego niż Maki. Niestety firma z
        Cuppertino zazdrośnie broni instalacji MacOS-a na niezniszczalnych Thinkpadach X
        czy Dellach Latitude.
        • em_obywatel Re: no nie wiem dlaczego? 16.04.09, 00:07
          Ej stary, moim marzeniem jest Mac OS X na thinkpadzie T400. A tak mam dylemat co
          kupić - T400 czy macbooka. Na jedym i na drugi i tak zrobiłbym dulaboot z
          Linuxem, ale dla niektórych rzeczy warto mieć Mac OS X. Swoją droga, gdyby Apple
          pozwoliło robić klony swojego sprzętu, to MS z miejsca straciłby 20-30% rynku a
          Apple kosiło by kasę za Mac OS X.

Ostatecznie wybór będzie chyba jedna T400 i Linux. Thinkpady zawsze były dobra
          do Linuxa bo nie miały nietypowych kart dźwiękowych czy graficznych ani żadnych
          udziwnień do których ciężko było znaleźć sterowniki.
    • Gość: ja Największe obawy związane z aktualizacją do Win.. IP: *.clw.metro.digiweb.ie 15.04.09, 21:32
      Wydaje mi się że wersja windows 7 RC pojawi się dopiero w maju narzazie są to
      wersje beta lub kandydaci do wersji RC
    • Gość: gg Re: Największe obawy związane z aktualizacją do W IP: 90.156.118.* 15.04.09, 23:16
      @terry
      Jestes lubiacym przeplacac gejem?
      • em_obywatel Re: Największe obawy związane z aktualizacją do W 16.04.09, 00:10
        W Szwecji Apple (w sensie produkty) nie jest dużo droższe od Della. MacBook 13"
        kosztuje nieco więcej niż Dell XPS M1330, ale ma lepszą matrycę i aluminiową
        obudowę a M1330 ma kiepsko spasowany plastik (widziałem i dotykałem). Ja jednak
        najbardziej lubię Thinkpady, ale teraz to nie to samo co 5 lat temu :(.
    • Gość: brt Największe obawy związane z aktualizacją do Win... IP: 217.153.242.* 16.04.09, 00:44
      "Na koniec - szybkość działania. W przypadku nowszych Windowsów
      faktycznie może być to problem - spora ilość zasobożernych
      wodotrysków jest w stanie pochłonąć każdą ilość RAMu czy mocy
      procesora."

Autor artykułu mógłby najpierw poużywać najnowszę wersję Windowsa
      zanim napisze takie bzdury, właśnie w odróżnieniu od Visty siódemka
      świetnie rozporządza RAM'em...
      • Gość: wojtek Re: Największe obawy związane z aktualizacją do W IP: 95.108.17.* 16.04.09, 00:56
        autor porównuje z innymi systemami operacyjnymi (Linux, Mac)
    • joachim.zbylud e tam... 16.04.09, 02:40
      od lat używam komputera do dość obciążających sprzęt operacji,
      głównie robienia wizualizacji swoich projektów architektonicznych.
      Jestem w stanie "zabić" każdego PC'ta, nawet w najmocniejszej
      konfiguracji. Pod koniec 2007 postanowiłem kupić laptopa, myślałem o
      mac'ach, ale okazały się po prostu za słabe... Kupiłem Asusa V1S z
      vistą business. Jest brzydki jak noc, ale daje radę. Jest wolniejszy
      niż używany przeze mnie stacjonarny komp z XP (choć nie aż tak jak by
      wynikało z konfiguracji), ale ku mojemu zaskoczeniu okazał się sporo
      stabilniejszy. A na mac'ach też działałem i je też można "zabić" a OS
      też się potrafi zawiesić ;)
    • Gość: kosownik STERY! IP: *.mif.pg.gda.pl 21.04.09, 10:07
      Autor zapomniał o największym problemie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka