Dodaj do ulubionych

Microsoft usuwa IE z Windows 7

• Gość: iiny gość Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 15:06
      zrobiłem sobie jakiś program (winde 7, winde 10 albo winde 100) i on jest MÓJ. więc co kogo obchodzi co ja sobie do niego wkładam???

jak jesteś szefem nortona, firefoxa, opery lub 100 innych firm programujących i coś ci się nie podoba to sobie napisz SWÓJ SYSTEM OPERACYJNY i sobie tam wsadzaj TYLKO swoje produkty.

i tak jak napisał ktoś niżej, dlaczego nikt nie czepia się APPLE`a, że instaluje tylko SAFARI???

załóż firmę, zatrudnij 100 programistów albo 1000, zapłać im, wysilaj mózgownicę, kombinuj, bądź nowatorski, a potem... i tak będą ludzie psioczyć...

żenada... NIE WIADOMO O CO CHODZI??? O KASĘ!!!
      • Gość: adept programista Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: 95.108.11.* 12.06.09, 15:27
        bardzo chciałbym napisać swój system operacyjny - tylko nawet jeśli bym uczynił
        go zgodnym z POSIX-em, a więc standardem umożliwiającym między innymi
        uruchamianie lub przynajmniej łatwiejsze portowanie aplikacji pod mój system, to
        okaże się, że 90% programów których używasz pisane jest pod prywatne i możliwie
        nieprzenośne platformy takie jak WinAPI. Widzisz - moim zdaniem Vista w momencie
        wejścia na rynek była najgorszym systemem z trójcy - Mac, Win, Lin - ale to ona
        uzyskała najwięcej użytkowników - czemu?
        • rad.ekg Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 12.06.09, 17:08
          winapi jest nieprzenosne? ale calkiem dobrze udokumentowane. to, ze wine i
          reactos nie bardzo moga go ugryzc to juz inna sprawa. chyba nie oczekujesz, ze
          ms bedzie mowil jak zaimplementowal swoj system?
    • Gość: kamill Idiotyczne!!!! IP: *.csk.pl 12.06.09, 16:00
      Idąc dalej tym tokiem rozumowania microsoft będzie niedługo sprzedawał puste
      płyty - no bo przecież w ten sposób zmusza użytkowników do korzystania z
      windowsa... Może też do każdego w7 dodawać linuxa i system od apple... Tak swoją
      drogą to ciekawe kiedy pojawią sie głosy typu "ms sprzedaje niepełnowartościowy
      produkt - jest bez przeglądarki" Podsumowując - wszystko co zrobi ms jest złe To
      są efekty bycia największą firmą w branży
    • furry Microsoft usuwa IE z Windows 7 12.06.09, 16:21
      Zresztą pewnie będzie tak jak z osławionym, "wykastrowanym" Windows XP.
      Parę razy z ciekawości pytałem po sklepach, czy ktoś widział takie cudo.
      Słyszałem zawsze: "Nie ma, bo nie ma zainteresowania klientów".

Proste, nie? Klient nasz pan, więc dajemy mu to, czego oczekuje. Po co komu
      system operacyjny bez przeglądarki czy odtwarzacza multimediów?
    • Gość: zzz Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 12.06.09, 16:23
      Ludzie, ale głupoty wypisujecie. Pewnie z 90% to chamscy piraci, a
      bronią durnego monopola jak ojczyzny
    • Gość: Pierduszyński Jon S. von Tetzchner jest idiotą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.09, 17:26
    • Gość: dfbe Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.chello.pl 12.06.09, 18:15
      większość???? :)
      (FF i Oera to nadal nisza dla ortodoksów)
      sorry gościu ale jak używam kompa do zabawy i mam gdzieś techniczne
      niuanse miedzy IE, FF a Operą na ten przykład

net mi bez problemu hula na IE więc po co miałbym zmieniać??

a teraz będę musiał tracić czas na instalowanie IE jakby nie mogło
      być go od razu
      • Gość: @ Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.aster.pl 12.06.09, 18:24
        Najlepszym rozwiązaniem byłaby instalacja opcjonalna - tak jak wielu aplikacji w
        Windows. Nie chcemy pasjansa, tapet i innych bzdur? To nie - nie instalujemy
        ich. Nie chcemy IE - bo wiemy dlaczego i co zrobić potem? To go nie instalujemy.
        I wszyscy zadowoleni.
        Niechby nawet instalacja IE była domyślnie włączona, ale dawałoby się ją
        wyłączyć podczas procesu wybory aplikacji - to już wystarczyłoby.
        • Gość: soliera Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 20:00
          Najlepszym rozwiązaniem byłaby instalacja opcjonalna - tak jak wielu aplikacji w Windows. Nie chcemy pasjansa, tapet i innych bzdur? To nie - nie instalujemy ich. Nie chcemy IE - bo wiemy dlaczego i co zrobić potem? To go nie instalujemy.
          Pierwsza rozsądna odpowiedź!

Jestem ciekaw dlaczego KE nie zajmie się prawdziwie monopolistycznymi działaniami M$ jak np udzielanie ogromnych rabatów producentom komputerów, gdy zobowiążą się do preinstalowania na swoich wyrobach w 100% systemu Windows? (Wszyscy o tym wedzą, a jednak nikt nie próbuje tego udowodnić i nałożyć sankcje na M$, a może to jest zbyt trudne dla KE??)

Druga sprawa to, że komputer z Windowsem czy bez Windowsa kosztuje tyle samo lub nieznacznie mniej.

Klejna sprawa, kupując komputer z Windowsem muszę się zgodzić na warunki licencji! Jak się nie zgodzę, to sprawa musi trafić do sądu, aby od producenta odzyskać kasę za Windows. Tylko ile maja mi zwrócić? 300PLN jak za Vistę HP, czy równowartość 15$, jaką M$ pobiera od producentów.

Następna sprawa - aktywacja systemu. Jak nie chcę aktywować (z róznych przyczyn), M$ ogranicza mi funkcjonalność oprogramowania, za którego użytkowanie zapłaciłem wymaganą kwotę.
          • ffamousffatman Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 13.06.09, 09:31
            "Najlepszym rozwiązaniem byłaby instalacja opcjonalna - tak jak wielu aplikacji
            w Windows. Nie chcemy pasjansa, tapet i innych bzdur? To nie - nie instalujemy
            ich. Nie chcemy IE - bo wiemy dlaczego i co zrobić potem? To go nie instalujemy. "

Kiedyś tak było.
          • ffamousffatman Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 13.06.09, 09:32
            "Najlepszym rozwiązaniem byłaby instalacja opcjonalna - tak jak wielu aplikacji
            w Windows. Nie chcemy pasjansa, tapet i innych bzdur? To nie - nie instalujemy
            ich. Nie chcemy IE - bo wiemy dlaczego i co zrobić potem? To go nie instalujemy."

Kiedyś tak było.

• ffamousffatman Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 13.06.09, 09:05
        @dfbe: "większość???? :) (FF i Oera to nadal nisza dla ortodoksów)"

Muszę cię zmartwić, od dłuższego już czasu to użyszkodnicy IE są niszą.
    • piowiec Microsoft usuwa IE z Windows 7 12.06.09, 19:58
      jestem mac userem ale w tym calym zamieszaniu jestem po straonie
      Microsoftu. dlaczego nie dowalą się do Apple ,ze w swoim OsX intsaluje
      domyślnie Safari ? Jak juz jechac to po wszystkich
      • Gość: zzz Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 12.06.09, 20:56
        to mi wytłumacz makowcu dlaczego ja miałem oprócz safari oryginalnie
        zainstalowanego FF.
        Poza tym to troszkę inny kawałek tortu więc takie porównania sa bez
        sensu.
        Po trzecie, to czytać ze zrozumieniem: KE chciała sugerowała aby M$
        instalował konkurencyjne przegladarki
    • Gość: R Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.centertel.pl 12.06.09, 20:34
      A ja chcę mieć od razu przeglądarkę i już. Czy komisja europejska
      nie łamie moich praw?
    • Gość: napster Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 20:44
      Nie jestem zwolennikiem ani micro$oftu ani tym bardziej IE, ale faktycznie to
      troszke rypniete. Nie zapominajmy, ze jeszcze do nie dawna IE oraz Explorator
      Windows byly jednym i tym samym.... Ciekawe jak wtedy mozna bylo by usunac IE
      z Windowsa. Nie mieli bysmy dostepu do folderow?
      Nie lubie korporacji Gatesa ale to tak jakby zakazac firmie Timemaster
      uzywania mechanizmow citizena i kazac ludziom wybierac z czego chca zegarek.
      Albo jakby zakazac fenderowi instalowania wlasnych strun w gitarze, bo moze
      ktos woli inne... Jak woli inne to sobie zmieni. Jak nie lubie IE to uzywam
      liska .... masakra
      • ffamousffatman Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 13.06.09, 09:07
        nigdy nie były
      • ffamousffatman Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 13.06.09, 09:28
        "Jak nie lubie IE to uzywam liska .... masakra"
        Ale dziurawe biblioteki nadal zostają ... włączone. Ja uważam, że mam prawo do
        kontroli bezpieczeństwa maszyny i usuwania bądź nieinstalowania złego softu.
      • maruda.r Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 14.06.09, 17:02
        Gość portalu: napster napisał(a):

> Nie lubie korporacji Gatesa ale to tak jakby zakazac firmie Timemaster
        > uzywania mechanizmow citizena i kazac ludziom wybierac z czego chca zegarek.
        > Albo jakby zakazac fenderowi instalowania wlasnych strun w gitarze, bo moze
        > ktos woli inne...

Ani Fender, ani Timemaster nie mają analogicznej do MS pozycji rynkowej. Stąd KE
        podjęła działania w stosunku do MS, a nie w stosunku do Apple, który pod wieloma
        względami jest jeszcze bardziej wredny.

• ukos Czemu MS ma się opiekować produktami konkurencji? 12.06.09, 20:48
      To jakaś paranoja. Niech sobie producenci Opery czy Firefox opracują
      własne systemy operacyjne i do nich instalują swoje przeglądarki.
      Google, zdaje się, tak właśnie zamierza zrobić.
    • Gość: http://darmowy-cms Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 23:52
      Jak dalami to ja i tak nigny nie uzywan ie bo jest kiepski
      darmowy-cms.pl/
    • Gość: Kilo Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.ds1.agh.edu.pl 13.06.09, 11:57
      Huraaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! :D
    • gekeer Microsoft usuwa IE z Windows 7 14.06.09, 14:58
      hehe ;]
      Tej KUE już się kompletnie w głowach poprzewracało.
      Dlaczego nikt nie czepia się Safari w MacOS albo Firefoxa w Linuxie?
      • Gość: trevik Re: Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.09, 18:26
        > Dlaczego nikt nie czepia się Safari w MacOS albo Firefoxa w Linuxie?

Bo dominacja jednej przegladarki w systemach niszowych nie ma wplywu na
        monopolizowanie standardow mediow przekazu informacji w sieci.
        Tylko jeden system operacyjny ma taka mozliwosc na dzien dzisiejszy i to jest
        MS-Windows i MS dlatego ma klopoty z systemem operacyjnym i nie przypadkiem te
        klopoty z dwoma programami, ktore sa do przekazu mediow przeznaczone: media
        player i internet explorer.

Z office rowniez mialo w pewnym momencie klopoty, gdy w europie zapanowalo
        wreszcie myslenie przyszlosciowe, aby wywalic z urzedow wszystko, co nie bedzie
        w zgodzie ze standardem skladowania dokumentow. MS rozwiazal to tak, ze
        przeforsowal w ekspresowym tempie przez ISO ze swoimi pieniedzmi standard OOXML,
        raz, ze oblozony patentami, a dwa, skomplikowany i nie przystajacy do bycia
        standardem (takim do tej pory nie bylo nic znaczacego, co bylo krojone pod jedna
        firme) - skonczylo sie to wieloma rezygnacjami bardzo szanowanych ekspertow ze
        swoich dziedzin (materialow w sieci na ten temat mnostwo, jak sie odbywaly
        glosowania).
        Teraz implementuja ODF'a na dokladke - tak, aby przypadkiem nie dzialal; jako
        jedynym na rynku udaje im sie tak to ladnie "zalatwic".

Jesli ktos tego nie kapuje, czemy KE robi MS problemy to niech sobie pomysli, ze
        mamy do czynienia z instytucja, ktora broni racji stanu europejskich
        konsumentow, europejskich producentow, europejskiego wolnego rynku i generalnie
        europejskich interesow i nikt jej nie powolal do tego, aby wierzyla w
        pseudo-idealy wymyslone przez naiwniakow nieznajacych rzeczywistosci w
        konfrontacji z korporacja, ktora idealow nie ma, poza tym, zeby wydoic jak
        najlepiej europejskich obywateli i zatrzasnac ich tak w skomplikowanej
        technologii i rynkowych realiach calego swiata, aby przez przewidywalna
        przyszlosc nie mogli z tego wyjsc.

Dlatego w PE MS przegral patenty, dlatego mniej lub bardziej instutucje
        europejskie wspieraja systemy alternatywne, gdy tylko moga.

T.
    • Gość: mmarrioo Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.bas.roche.com 29.06.09, 09:14
      Ciekawe jak zwykły szary użytkownik ściągnie sobie przeglądarkę jak nie będzie
      żadnej zainstalowanej na dzień dobry. Telnetem ??
    • Gość: roney Microsoft usuwa IE z Windows 7 IP: *.ib.tcz.pl 30.08.09, 10:45
      wymyslili parlamentarczycy z Uni :P niech ich ges kopnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka