Gość: Amebka
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
02.12.10, 09:37
Kochane mamy.
Jestem mamą dziecka, które trafiło do Centrum Zdrowia Dziecka. Nie chcę pisać z jakiego powodu, bo nie o to mi chodzi, nie to jest tutaj ważne. Chodziłam z dzieckiem do płockich lekarzy, prawie każda wizyta lekarska kończyła się tekstem a to takie dziecko, trzeba przeczekać, taka uroda (spychaniem problemu z biurka). Co oczywiście nie rozwiążywało problemu. Na którejś z takich wizyt dostaliśmy skierowanie do poradni, której nie ma w Płocku. Pojechaliśmy do Dziekanowa, podejście lekarza do dziecka o wiele lepsze niż w Płocku, ale nie kompleksowe (patrzenie na dziecko przez pryzmat jednego problemu). Zdesperowani wysłaliśmy skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Nasz problem nie został jeszcze usunięty. Zupełnie inne podejście do dziecka, do rodzica. CZD jest przygotowane na wszechstronnę opiekę nad dzieckiem. Nikt nie patrzy na nas jak na kosmitów, którzy nie wiadomo skąd przyszli i po co i czego jeszcze chcą. Bez problemu, dziecko kierują na badania, nikt nikomu nic nie żałuje. Bardzo chcą pomóc dziecku i wszystko robią w tym kierunku, żeby tak było. Nie mam słów, oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu. Bardzo dobrzy specjaliści, do tego bardzo mili.
To co mogę powiedzieć teraz to żałuję, że tak długo czekaliśmy z decyzją o podjęciu leczenia w CZD (z dzieckiem w porządku wszystko). Kochane mamy, jak macie problem z pociechami, nie czekajcie tak jak my.