Dodaj do ulubionych

Centrum Zdrowia Dziecka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 09:37
Kochane mamy.
Jestem mamą dziecka, które trafiło do Centrum Zdrowia Dziecka. Nie chcę pisać z jakiego powodu, bo nie o to mi chodzi, nie to jest tutaj ważne. Chodziłam z dzieckiem do płockich lekarzy, prawie każda wizyta lekarska kończyła się tekstem a to takie dziecko, trzeba przeczekać, taka uroda (spychaniem problemu z biurka). Co oczywiście nie rozwiążywało problemu. Na którejś z takich wizyt dostaliśmy skierowanie do poradni, której nie ma w Płocku. Pojechaliśmy do Dziekanowa, podejście lekarza do dziecka o wiele lepsze niż w Płocku, ale nie kompleksowe (patrzenie na dziecko przez pryzmat jednego problemu). Zdesperowani wysłaliśmy skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Nasz problem nie został jeszcze usunięty. Zupełnie inne podejście do dziecka, do rodzica. CZD jest przygotowane na wszechstronnę opiekę nad dzieckiem. Nikt nie patrzy na nas jak na kosmitów, którzy nie wiadomo skąd przyszli i po co i czego jeszcze chcą. Bez problemu, dziecko kierują na badania, nikt nikomu nic nie żałuje. Bardzo chcą pomóc dziecku i wszystko robią w tym kierunku, żeby tak było. Nie mam słów, oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu. Bardzo dobrzy specjaliści, do tego bardzo mili.
To co mogę powiedzieć teraz to żałuję, że tak długo czekaliśmy z decyzją o podjęciu leczenia w CZD (z dzieckiem w porządku wszystko). Kochane mamy, jak macie problem z pociechami, nie czekajcie tak jak my.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: Centrum Zdrowia Dziecka IP: *.122.c82.petrotel.pl 02.12.10, 16:12
      Ja jężdzę ze swoim synem do IMiD w Warszawie, już od 4 lat jest pod opieką poradni chirurgicznej, to co moę powiedzieć , miła atmosfera, profesjonalizm, konkretne badania. Wcześniej jak mniał rok z "Płockiej chirurgi" odesłali nas z kwitkiem, a tam jest na obserwacji. Teraz czeka nas operacja w IMiD. Ale skierowanie do Warszawy dał mi dopiero 3 lekaż z przychodni i musiałam się wyprosić. A więc kochane mamy nie czekajcie jeśli widzicie że dzieciom coś dolega, lepiej dmuchać na zimne.
    • Gość: nika Re: Centrum Zdrowia Dziecka IP: *.151.c70.petrotel.pl 05.12.10, 08:36
      Witam , Mój synek ma w tej chwili 5 lat pierwsza wizyta u specjalisty odbyła sie gdy miał 6 miesiecy u dr. Królikowskiej sama nam zasugierowała ze mimo ze jest lekarzem ale powinnismy chociaz u dwóch lekarzy odbyc konsultacje i to jedyny lekarz ktory nam pomogł w Płocku.(Póżniej miałam jeszcze inne kontakty z płockimi lekarzami z moim dzieckiem ale to była moja straszna pomyłka i cierpienie dziecka)Gdy syn miał 8 miesiecy trafilismy do kliniki ortopedycznej w Otwocku,lekarz po obejrzeniu CAŁEGO dziecka podał nam wstepna diagnoze choroby dziecka która po dalszych badaniach sie potwierdziła, Od tego momentu jezdzimy z różna intesywnoscia do kliniki w Otwocku, IMID czy CDZ( kilkakrotnie przebywalismy w tamtych szpitalach).Lekarze sie przemili ustalenie terminu wizyty u kilku specjalistów jednego dnia sami nam proponuja,mamy swojego lekarza który po przez email z nami koresponduje jakie sa postepy w leczeniu czy zwykłe zyczenia świateczne. Kochani omijajcie naszych płockich SPECJALISTÓW oni tylko pomaga w zwykłym perzeziebieniu. Do tej pory jak zwróce sie o skierowanie na jakies badanie to mówia " kto pani taka głupote wymyslił gdzie znalezli taka chorobe"a to ze dziecku od trzech lat nie zrasta sie nózka bo stworzył sie staw rzekomy to dla nich brednie,tagze omijajcie płock i szukajcie pomocy w sprawdzonych placówkach. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka