Dodaj do ulubionych

ropa z ucha

IP: *.146.130.82.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 12:52
Mojej córeczce, która ma roczek leci ropa z ucha. Nie ma gorączki, nie płacze, nie łapie się za ucho, nie ma więc typowych objawów zapalenia ucha, ale ząbkuje. Zastanawiam się, czy to przez ząbkowanie? Czy miałyście z czymś takim do czynienia? Jak zadzwoniłam do przychodni to nie chcę nas przyjąć, bo za dużo pacjentów mają na dziś. Nie wiem co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: ropa z ucha IP: *.centertel.pl 28.01.11, 13:04
      Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej udać się ze swoją pociechą do lekarza. Ja miałam podobny problem. To było 3 miesiące temu też zauważyłam u swojego 2,5 rocznego synka, że leci mu ropka z ucha, nie łapał się za ucho, nie płakał jakby nic się nie działo. Poszłam z synkiem do przychodni, pani doktor powiedziała, że nic się nie dzieje, nie ma się czym przejmować, że z uchem wszystko jest w porządku a tak czasami się zdarza, że ropa wycieka. Po dokładnie 3 dniach od tej wizyty u lekarza synek zaczął płakać na ucho, dostał gorączki która dochodziła do 39 stopni. Poszliśmy ponownie do lekarza(innej pani doktor) i jak się okazało dziecko miało przewlekłe zapalenie ucha. Ile synek się wycierpiał. Nie należy lekceważyć tego rodzaju wycieku. Może to być nic nie znaczące ale może też być to coś poważniejszego lub początki zapalenia ucha. Życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka