Dodaj do ulubionych

do moderatorki

IP: *.113.c78.petrotel.pl 25.03.11, 10:10
Może nieco podniośle to zabrzmi zwarzywszy na to że jest to mierniutkie forum o nikłych przejawach jakiekolwiek intelektualności, ale uważam pani moderatorko, że powinna pani podać się do dymisji:)

I nie piszę tego złośliwie, właściwie nic do Ciebie nie mam, wręcz przeciwnie, wielokrotnie zgadzam się z Twoimi wypowiedziami i generalnie podoba mnie się Twój tok rozumowania jaki prezentujesz w wpisach na tymże forum, ale nijak ma się to do roli jaką masz tu pełnić.

Odniosę się do Twoich dwóch wypowiedzi:
„Wiesz, Dase, jako doświadczona emama eDziecka wiem, że jatkę można zrobić w niemal dowolnym temacie na forum, którego każda użytkowniczka jest zalogowana. Potrzebna jest tylko jedna złośliwa zołza i kilka osób, które nie wiedzą, że trolla się nie karmi”

Sama od wielu lat wypowiadam się na wielu forach, stąd też wiem, że oczywiście jatkę można wywołać wszędzie, ale trolle są blokowane o ile moderator żyje i działa. I nie pisze tu o jatce, o wymianie zdań, nawet wymianie zdań agresywnej, ale o podszywaniu się pod logoin innch, o bezcelowości i bezsensowności wątków. Chyba sama rozumiesz, że skoro w jednym wątku 10 różnych osób ma taki sam login, tudzież jedna osoba ma 10 różnych loginów, to naturalnym jest że człowiek traci orientacje do kogo pisze!!! Nie rozumiem jak moderator z nikłą rozumowością(generalnie) może takie zachowania tolerować? a wręcz nimi się chełpić, bo w końcu pierdzielone trolle robią sztuczny tłum:)
Płytkie to myślenie…

„Wprowadzenie logowania zmniejsza ruch na forum, a tu i tak jest niewielki. Myślicie, że będzie tu więcej nicków niż nasze trzy?”

Oczywiście, że będzie więcej, o ile moderator będzie sensownie i rozumnie działał.
Poza tym jak myślisz dlaczego dotychczasowe bywalczynie nie chcą się obecnie wypowiadać, a jak wypowiadają się to wyjątkowo rzadko? Dlatego bo się im nagle znudziło??? Po tylu latach z ppm? Moim zdaniem nie chcą się wypowiadać bo jest tu burdel, a poziom jest niższy niż dopuszczalny!!!
A nawet jakby zostało kilka stałych nickow, to jest wg ciebie to mniej wartościowe niż 4 trolle i 40 różnych loginów tychże trolli?
Wytłumacz bo nie pojmuje twojego toku rozumowania.

„Bo gdyby się forum rozkręciło na zalogowanych użytkownikach, to szanse na obowiązkowe logowanie by wzrosły”

Czy ty nie pojmujesz jednej podstawowej kwestii!!!????
NIKT NIE CHCE SIĘ WYPOWIADAC NA FORUM W KTÓRYM KRÓLUJE BURDEL, CHAMSTWO I PROSTACTWO!
Piszesz, że jesteś doświadczoną emama- nie neguje, ale w takim razie albo masz problemy z logicznym rozumowaniem, albo pogubiłaś priorytety.
I pamiętaj jeśli forum, to czy jakiekolwiek inne przypomina formą śmietnik, to nie wina tolli a moderatora, który sobie nie potrafi radzić z trollami:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: do moderatorki IP: *.188.c85.petrotel.pl 25.03.11, 15:15
      dokładnie popieram wypowiedz.... ja za każdym razem ja tu zaglądam mam nadzieje że będzie normalnie a tu lipa już się naczytałam o jakiś "krowich placach " dzięki takich porad nie chce czytać !!!!!
      • Gość: ja Re: do moderatorki IP: *.cdma.centertel.pl 25.03.11, 15:52
        już się naczytałam o jakiś "krowich placach " dz
        > ięki takich porad nie chce czytać !!!!!
        No widzisz ania, nikt nie chce Twoich krowich placków. :))))))
        A ja wam napiszę tak:
        prawie na każdym forum jest tak samo. Przykład z przed ostatnich kilku dni:
        moja dorosła (obecnie studiująca) córka szukała na jakimś zupełnie innym forum informacji dlaczego od jakiegoś czasu bulgocze jej w jelitach. Poza normalnymi odpowiedziami dostawała również i takie:
        "To idź się wysraj" albo "Przestańcie żreć fasolę" po czym ktoś inny odpisał "... powiedział miłośnik grochówki"
        No i co? Miała pisać z tego powodu skargi do moderatora forum?
        Śmiała się i tyle. Przecież nikt tu nikogo nie wyzywa od nie wiadomo jakich, nie ubliża. Te niepomocne odpowiedzi, które tak Was strasznie drażnią to nic innego jak głupie żarty i nic więcej.
        Trochę więcej poczucia humoru życzę młodym mamom, bo jak tak dalej będziecie wszystko brać na poważnie i się o byle co obrażać to same sobie piekło z życia zrobicie.
        Życie to NIEJEBAJKA. :)))))))))))))))
        • Gość: DO JA Re: do moderatorki IP: *.plock.mm.pl 26.03.11, 16:28
          nic dodać, nic ująć... hahaha te płockie "mamunie" za grosz nie mają poczucia humoru. smutne, szare osoby
          • Gość: smutne paniusie Re: do moderatorki IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.11, 19:00
            Popatrz na ulicach, na te smutne, nadete buzie płocczanek i wszystko wiadomo.
        • bejoy Re: do moderatorki 29.03.11, 20:06
          nicków jest więcej, tylko nie ma po co pisać :)
          był czas, kiedy płockie mamy forumowe spotykały się nawet w realu, do dziś trwają znajomości - teraz... z kim? tymczasowym nickiem?
          Dzięki, ale nie.
          --
    • mika_p Re: do moderatorki 25.03.11, 16:08
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,117791769,117823939,Re_ograniczenie_forum_redakcyjnego_dla_zalogowan.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,654,120362990,120409251,Re_Chamstwo_na_plockim_forum.html
      • Gość: lili Re: do moderatorki IP: *.152.c89.petrotel.pl 25.03.11, 20:49
        Moderatorko czy nie wiesz że wkleianie samych linków to spam?? WSTYD!!!!!!!
        • Gość: lili Re: do moderatorki IP: *.241.c93.petrotel.pl 26.03.11, 11:03
          no i nie wiadomo nawet z kim sie rozmawia skoro ja-lili zakladam watek, a jakies glupie trollisko nie majace dostetecznej ilosci mózgowia w zanadrzu by wymyślić jakis nick podpisuje sie tak samo jak ja
      • nick_testowy Re: do moderatorki 25.03.11, 21:43
        Zgadzam się z autorką tego wątku w 100%. Jestem na tym forum od około 6 lat. Przestałam się udzielać, gdy to forum przekształciło się w "Pogaduchy płockich trolli". Moje wypowiedzi wielokrotnie były wyśmiewane, ktoś podszywał się pod mój nick - miałam dość. Dziś założyłam nowe konto, żeby sprawdzić ile potrzeba na to czasu - mnie zajęło to kilka minut. Do czego zmierzam - czytałam wątek z dyskusją na temat obowiązkowego logowania i uważam, że tylko ono pomoże na tym forum. Wątpię, żeby chciało się trollom zakładać nowe konta i robić jatkę w każdym wątku.

Miko - wklejasz linki, które tak naprawdę nic nie wnoszą do dyskusji. To przede wszystkim od Ciebie zależy, czy logowanie będzie czy nie - a o ewentualne głosy poparcia u administratora też możesz być spokojna. Czas najwyższy odważyć się na konkretne decyzje!!!

Piszesz, że trolla się nie karmi. A nie zauważyłaś że na tym forum są same trolle? W każdym wątku te trolle same siebie karmią, na 5 odpowiedzi - 4 są obraźliwe, wulgarne, chamskie i pełne złośliwości. Bez logowania bardzo szybko można komuś "dowalić" i iść dalej. Kogoś kto ma login można za naruszanie regulaminu zablokować. Zalogowanych trolli będzie mało!!!

Piszesz, że jesteś doświadczoną emamą - ale co daje to Twoje doświadczenie na tym forum? NIC!!!! Ja udzielam się na różnych forach, na których i Ciebie spotykam - np. "u Romana" - miło, sympatycznie, bez wulgaryzmów - choć ostatnio cicho. Znam strukturę tego forum, natomiast na "pogaduchach" wystarczyłby tylko obowiązek logowania się.
        Na innych forach "Małe dziecko" czy "Niemowlę" trzeba dobrze się naszukać, żeby znaleźć trolla. Nawet jak jest burzliwa dyskusja, to nikt nikogo nie obraża. A jak ktoś złamie regulamin to cały wątek jest usuwany bez zbędnych sentymentów i pozostawiania gałęzi.

Twierdzisz że obowiązek logowania zmniejszy ruch na forum, a tak naprawdę nie chcesz spróbować. Dlaczego nie wywalasz obraźliwych wątków? Taki ruch na forum Cię satysfakcjonuje? A Ty jak mantrę powtarzasz, żeby trollom nie odpowiadać!!!! To już wszyscy wiedzą!!! Nie dziwię się dziewczynom, że zwracają uwagę na obraźliwe komentarze - to zasługa dobrego wychowania i inteligencji - ciężko przejść obok chamstwa i nie reagować na nie!!! W dzisiejszych czasach na każdym kroku jesteśmy zachęcani do tego, żeby reagować na niewłaściwe zachowania - przeważnie w realu - w necie każdy czuje się mocno anonimowy!!!

Szkoda mi tego forum, bo tak jak pisałam jestem tu od lat. Czytać będę, ale tak jak wiele mam czekam na porządek na tym forum i mam nadzieję, że w końcu nad tym zapanujesz.
      • Gość: lili Re: do moderatorki IP: *.241.c93.petrotel.pl 26.03.11, 11:07
        te linki nic nie wnoszą, ani nie przyczyniają sie w żadnym stopniu do zmiany mojego stanowiska,
        głosy stałych bywalczyń zebrałoby bez problemu, bo z tego co wiedzę to tylko Ty i trolle jesteście za starym "ustrojem" forum.
        Gdyby było logowanie, a Ty byś blokowała trolli byłby porządek, a jeśli nawet nie każdy wiedziałby z kim rozmawia
        • mika_p Re: do moderatorki 27.03.11, 23:49
          W tej chwili wypowiadam się prywatnie, nie jako moderator, bo jako moderator podałam linki wyjaśniające, od czego zależy wprowadzenie obowiązku logowania na forum.

Bardzo śmieszny jest fakt, że wprowadzenia obowiązkowego logowania domaga się osoba, której się nawet zalogować nie chce. Bicie piany, jak dla mnie.

A, jeszcze jedno.
          Moderator nie ma uprawnień do blokowania użytkowników, to robi wyłącznie administracja zawodowa.
          • Gość: lili Re: do moderatorki IP: *.185.c80.petrotel.pl 29.03.11, 19:18
            > W tej chwili wypowiadam się prywatnie, nie jako moderator, bo jako moderator po
            > dałam linki wyjaśniające, od czego zależy wprowadzenie obowiązku logowania na f
            > orum.

no i co dalej z tym??? skonczy sie na podaniu przez Ciebie dwóch super wyjaśniających linków, a śmietnik pozostanie śmietnikiem??? bo jakoś nie widzę by te dwa wspaniałe linki cokolwiek zmieniły...

> Bardzo śmieszny jest fakt, że wprowadzenia obowiązkowego logowania domaga się o
            > soba, której się nawet zalogować nie chce. Bicie piany, jak dla mnie.

nie widzę sensu w logowaniu, ani w wypowiadaniu się na tymże forum w zdecydowanej większości śmietnikowych wątków
            tym, że się zaloguję buractwa nie pokonam:)

> A, jeszcze jedno.
            > Moderator nie ma uprawnień do blokowania użytkowników, to robi wyłącznie admini
            > stracja zawodowa.

no ale chyba moderator ma jakieś większe prawa niż zwykły użytkownik???
            czy tylko siedzi i promuje trolling, jak w tymże przypadku

poza tym z tego co dobrze pamiętam, przez jakiś czas był obowiązek logowania i ówczesna moderatorka albo blokowała albo zgłaszała do zablokowania...
            to takie dwie strony
            tamta blokowała wszystkich
            Ty nikogo:)
            • nick_testowy Re: do moderatorki 29.03.11, 22:41
              Ja pamiętam to forum od samych początków - moderatorem była wtedy gracjana. Obowiązek logowania był, było też kilka kontrowersyjnych "mamuś", ale nie trolli. To forum miało swój klimat i sens istnienia. Spotkałyśmy się parę razy w realu i kilka znajomości przetrwało do dnia dzisiejszego. W obecnym układzie niestety to jeden wielki śmietnik!!!!
              • mika_p Re: do moderatorki 30.03.11, 00:29
                Za czasów Gracjany to było forum prywatne. Właściciel forum prywatnego może zablokować dostęp wybranych nicków do danego, konkretnego forum. I z założenia na takim forum piszą tylko zalogowane osoby.

O ile się nie mylę, PPM było wtedy jednym z forów należych do grupy Dziecko -> Rodzice, teraz jest podlinkowane wśrod regionalnych.

Nieco ponad dwa lata temu, po stwierdzeniu nieobecności Gracjany, uprawnienia właścicielskie dostała inna osoba, która pewnego majowego dnia zlikwidowała je znienacka, nikogo o tym nie uprzedzając. Zostalo przywrócone na wniosek społeczności tego forum.

Więc niech się społecznośc zmobilizuje :)
                I wystąpi z wnioskiem o wprowadzenie obowiązkowego logowania na f. o moderacji. I przede wszystkim, sama da przykład.
                Właśnie przejrzałam ostatnich 20 wątków na forum. Nie licząc mojego nicka, naliczyłam z 10 zalogowanych osób. Pojedyncze wypowiedzi w większości.
                • Gość: lili Re: do moderatorki IP: *.079.c68.petrotel.pl 31.03.11, 16:13
                  Więc niech się społecznośc zmobilizuje :)
                  > I wystąpi z wnioskiem o wprowadzenie obowiązkowego logowania na f. o moderacji.

a moderatorka co w tym czasie będzie robić?
                  usuwać posty osób które zwróciły jej uwagę, czy cudem coś bardziej pożytecznego?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka