Dodaj do ulubionych

Laparoskopia

IP: *.plock.mm.pl 05.05.11, 22:23
Witajcie. Czy któraś z was miała może wykonywaną laparoskopię w Plocku? Jesli tak to podzielcie sie swoja opinia. Moj ginekolog kilka dni temu wykryl u mnie jakis podejrzany obszar:( Co prawda mam powtórzyć jeszcze usg za 2 tygodnie, ale ten jesli nie zniknie kwalifikuje mnie na to badanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: rokicia Re: Laparoskopia IP: *.plock.mm.pl 06.05.11, 21:50
      Laparoskopia to nie badanie, ale zabieg. Ja miałam je miesiąc temu w szpitalu Św. Trójcy. Nie ma się czego bać. Zabieg trwa króciutko, robią go pod narkozą. Wykonują 3 maleńkie na ok. 1 cm dziurki, przy czym jedna w pępku i 2 w poziomie majtek, więc nie będzie widać. Z resztą u mnie już prawie nie ma śladu. A najważniejsze jest to, że po zabiegu nie boli. Ciągną odrobinkę szwy i jest się osłabionym i to tyle.
      • Gość: ina Re: Laparoskopia IP: *.plock.mm.pl 06.05.11, 22:03
        Fakt, to nie badanie:) A ile czasu byłaś w szpitalu, i jak szybko wróciłaś np do pracy? No i jaki był czas oczekiwania na ten zabieg?
        • Gość: rokicia Re: Laparoskopia IP: *.plock.mm.pl 08.05.11, 14:20
          W szpitalu byłam 5 dób. Musiałam się zgłosić dzień przed zabiegiem. Nie robią też lewatywy, chyba że ktoś sobie zażyczy. Trzeba wypić płyn ze środkiem przeczyszczającym.

Zwolnienie jest 30 dniowe. Jak dla mnie 2 tygodnie by wystarczyły.

Moje oczekiwanie - ciąża. Ale powodem laparoskopii były przede wszystkim torbiele (to znacznie przyspieszyło termin zabiegu), no i sprawdzenie drożności. Wcześniej miałam robione HSG które wykazało że jajowody mam nie drożne, a po laparo okazało się że drożne były. Więc nie ma co iść na skróty.

Masz jeszcze jakieś pytania to pytaj :)
          • Gość: ina Re: Laparoskopia IP: *.plock.mm.pl 09.05.11, 22:23
            Dzięki! Narazie czekam na powtórkę usg. Będę pytała jeśli już będę pewna, że laparoskopia przede mną. Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka