Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić dom w Płocku- mamy pomóżcie pls

10.06.11, 10:03
Witam,

Mieszkam w Warszawie ,mam małe dzieci i muszę przenieść się do Płocka z powodów zawodowych .
Napiszcie proszę gdzie najlepiej kupić dom, żeby było wygodnie ze względu na dzieci tzn.szkoły,przedszkola .Wydaje mi się, że Podolszyce są takim miejscem ,bardzo spodobało mi się na Zielonym Jarze, czy tam dobrze się mieszka,czy jest bezpiecznie?
Napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia.Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: moje.zdanie Re: Gdzie kupić dom w Płocku- mamy pomóżcie pls IP: *.plock.mm.pl 10.06.11, 11:20
      Wybierz miejsce blisko twojej pracy /osiedle blisko którego będziesz pracować/ bo Płock jest zakorkowanym miastem; po co dużo czasu tracić na dojazdy do i z pracy.

A gdzie będziesz pracować? na jakiej ulicy?? może pomożemy Ci w wyborze szkoły, przedszkola na tym osiedlu
      • Gość: m Re: Gdzie kupić dom w Płocku- mamy pomóżcie pls IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 18:09
        Warszawa to jest dopiero zakorkowanym miastem!
        U nas ludzie stoją w korkach 15 min i juz wielki problem - bez przesady!
        Polecam Maszewo, Brwilno... w tę stronę nie ma w ogóle korków, a dojazd do centrum zajmuje max 10 min.
        • Gość: prawdomir Re: Gdzie kupić dom w Płocku- mamy pomóżcie pls IP: *.dynamic.mm.pl 10.06.11, 18:18
          nie polecam Maszewa i Brwilna... mieszka tam moja siostra, często śmierdzi z kombinatu
          • Gość: kobietka Re: Gdzie kupić dom w Płocku- mamy pomóżcie pls IP: *.097.c85.petrotel.pl 12.06.11, 21:41
            Mieszkam w Maszewie Dużym 10 lat i jakoś nic nie śmierdzi a Brudzeński Park Krajobrazowy praktycznie pod nosem, i faktycznie nie ma problemu z dojazdem do miasta bo korki zawsze są w przeciwnym kierunku.
            • Gość: a Re: polecam osiedle Winiary IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 22:24
              wszedzie blisko, nawet na piechotę, do tego prawie wszystkie linie komunikacji autobusowej. Spokojne osiedle, nie smierdzi z orlenu, czysto.
              • Gość: E. Re: polecam Podolszyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 11:51
                Niedawno bylam w podobnej sytuacji.
                Ogladalismy domy w Slupnie i Cekanowie, bo czasami musimy dojezdzac do Warszawy.
                Zdecydowalismy sie jednak na Podolszyce.
                Wlasciwie nienawisc do dojazdow za nas zdecydowala. ;-)
                Mam przedszkole 5 minut spacerem od domu. (jest otwarte do 17, ale gdybym potrzebowala dluzej, to juz dogadalam sie z pania pracujaca, ze po prostu bedzie przyprowadzac dziecko do domu i spedzac z nim czas do naszego powrotu, plus jest taki, ze pani nie musi posiadac auta, zeby taka usluge swiadczyc.)
                Szkola podstawowa - 20 minut marszu lub 5 -7 minut rowerem.
                Basen, lekarz, sklepy i ciagle szybki wyjazd w trase na Warszawe.
                Dzis dziecko ma rozklad dnia taki: przedszkole, basen, lekarz.
                Gdybym mieszkala pod Plockiem, to nie udaloby mi sie w miedzy czasie wejsc do domu.
                Wieczorne wyjscia bez dzieci: taksowka z Podolszyc do centrum to wydatek rzedu 12 zlotych. Jest to osiedle, wiec bez problemu znajdujesz osobe, ktora moze dochodzic na wieczorne pilnowanie dzieci.
                Na Podolszycach masz tez cos co sie nazywa Pink House(mieszkania z serwisem). Moze pomieszkajcie przez chwile w jednym z ich mieszkan, zeby przekonac sie czy odpowiada Wam lokalizacja.
                UWaga odnosnie domow: sprawdzcie dokladnie co i jak z zalewaniem. Dla mnie niesamowite jest to, ile osob ma lub mialo wode w piwnicach, tlumacza to wysokimi wodami gruntowymi.
                Powodzenia!
                • 2111m Re: polecam Podolszyce 15.06.11, 15:41
                  dziękuję bardzo za informacje,muszę przyznać, że trudna to decyzja:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka