Dodaj do ulubionych

lekarz na wizyty domowe

28.05.06, 13:08
Czy macie jakiegoś sprawdzonego lekarza, który przyjeżdża na wizyty domowe?
Wprawdzie jeszcze nie potrzebowałam takiej pomocy, ale gdyby kiedyś(odpukać)
coś się działo z moim syneczkiem w nocy albo w jakieś święto czy niedzielę
nie wiedziałabym gdzie szukać pomocy. Chciałabym już teraz wybrać lekarza,
który przyjedzie do domu, bo mogę spanikować jak będzie potrzebny a ja nic
nie ustalę. Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mp1203 Re: lekarz na wizyty domowe 28.05.06, 13:58
      tak, polecam dr stempor-cegielka, przyjmuje w medjarze i jezdzi na wizyty
      domowe, tel dom 263 79 54,medjar-3673707, mila i zna sie na rzeczy :)
      • monika-wit Re: lekarz na wizyty domowe 28.05.06, 16:06
        dziękuję bardzo za informacje.
        • mlemaniak Re: lekarz na wizyty domowe 28.05.06, 20:49
          hej Moniko wczoraj akurat miałam taka sytuacje i potrzebowałam do swojej Oli
          lekarza do domu, mała miała 39 st temperatury a przychodnia wiadomo zamknieta
          moja kolezanka poleciła mi dr Dudziak 266 79 47 podobno naprawde dobra miła itd,
          niestety nie było jej w domu i zadzwoniłam do dra Steckiewicza 501 212 669
          przyjechał w ciagu 15 minut miły rzetelny fachowy obejrzał ole dokładnie sadze
          ze jest ok.
          Pozdrówka:)
          • monika-wit Re: lekarz na wizyty domowe 29.05.06, 13:51
            O!! wielkie dzięki!!! Tez jestem ciekawa ile taka wizyta kosztuje. Wiadomo, że
            jak maleństwo nagle zachoruje nie chodzi o pieniądze ale wolę być świadoma
            jakiej kwoty lekarz może zrządać.
            A jak Oleńka się dziś czuje?
          • beata2d Re: lekarz na wizyty domowe 15.07.06, 15:34
            Witam dziewczyny.Moj maly znow-a moze nadal chory.Wczoraj wezwalam dr
            Steckiewicza.Jestem ciekawa Waszych opinii na jego temat.Maly choruje odkad
            poszedl do przedszkola czyli od wrzesnia ub.roku.Leczylam go u :dr Kolloch,dr
            Bąkowski,dr Wiecek, dr Latus no i wczoraj po prostu z informatora medycznego
            zadzwonilam do dr Steckiewicza.Byltroche szorstki w obyciu ale maly nawet nie
            pisnal i robil co kazal.Zdiagnozowal zapalenie pluc,alergie,poczatki astmy.Od
            kilku miesiecy probowalam wymuc ustalenie przyczyny a nie tylko podawanie
            kolejnych antybiotykow.Lekarze twierdzili ze wyrosnie ze wszyscy choruja w
            przedszkolu.W przypadku Kamisia to sie nie potwierdzilo.No i teraz dr
            Steckiewicz,co o nim sadzicie?
            Pozdrawiam.
    • mamamikolaja7 ile kosztuje taka wizyta? 29.05.06, 09:21
    • asiek.m Re: lekarz na wizyty domowe 29.05.06, 09:46
      ja polecam dr Zimocha (ordynator oddz. dziecięcego na Winiarach),świetny jako
      lekarz i po prostu człowiek
      kiedyś brał 70 zł.
      • mp1203 Re: lekarz na wizyty domowe 29.05.06, 22:03
        dr Cegiełka kiedys brala 60 zl
        • mlemaniak Re: lekarz na wizyty domowe 30.05.06, 08:41
          hej Steckiewicz wziął 80 zł, Dudziak bierze 70 zł
      • aniabj Re: lekarz na wizyty domowe 30.05.06, 11:11
        > ja polecam dr Zimocha (ordynator oddz. dziecięcego na Winiarach),świetny jako
        > lekarz i po prostu człowiek

Potwierdzam, miałam okazję być w szpitalu w niedzielny wieczór na izbie przyjęć
        z dzieckiem. Akurat dr Zimoch miał dyżur, zbadał Małą tak dokładnie jak nigdy
        dotąd nie była badana, skierował do specjalisty na natychmiastową konsultację
        na inny oddział szpitalny, wypisał leki i puścił do domu. Dziecko po ponad
        tygodniowym bezskutecznym leczeniu wyzdrowiało w ciągu jednej nocy.

pzdr.
        Ania
    • aniabj Re: lekarz na wizyty domowe 30.05.06, 11:25
      dr Trzaska-Reczyńska 263 48 38
    • rutkam Re: lekarz na wizyty domowe 30.05.06, 21:52
      Trzaska-Reczyńska , wizyta 70 zł, dziewczyny piszecie o młodym Steckiewiczu?, a
      może ktoś wie czy ten stary jeszcze przyjmuje?

Pozdrawiam

• dagu75 Re: lekarz na wizyty domowe 31.05.06, 22:03
        na pewno przyjmuje pryawtnie, ale ja o nim dobrych opinii nie słyszałam.
    • monika-wit Re: lekarz na wizyty domowe 31.05.06, 17:05
      A jakiś tel. do dr. Zimocha?
      • rybka62 Re: lekarz na wizyty domowe 01.06.06, 07:58
        Mam gdzieś w domu, mogę podać jutro. Tylko niestety jest drogi, ale wart polecenia.
      • izachrobot1 Re: lekarz na wizyty domowe 07.07.06, 22:26
        witam,ja równiez polecam dr.Zimocha.Wizyta kosztuje obecnie 80 zl ale warto
        zapłacic wiele więcej.Ma on super podejscie do dzieci i gdy juz bada to
        od "stóp do głów".Gdy przyjezdza do naszej córci to czas jego wizyty nie jest
        krótszy niż 40 minut.To jego numer telefonu 605408129
    • neta-b dr Dudziak 18.07.06, 08:53
      ja zawsze polecam dr Dudziak. Leczyła jeszcze mnie w dzieciństwie. Starszego
      synka skutecznie wyleczyła z alergii pokarmowej. Obecnie leczę u niej młodszego
      syna, który ma astmę oskrzelową. W szpitalu św Trójcy i na Winiarach leczyli go
      2 m-ce i dopiero gdy zabrałam dziecko na własne żądanie do dr Dudziak po
      tygodniu była poprawa. Od razu stwierdziła astmę oskrzelową i okazało sie, że
      nie były potrzebne żadne antybiotyki a tylko leki wziewne.
      Swego czasu mój starszy syn miał zapalenie płuc. Dr Dudziak przepisała leki i
      nie była nawet potrzebna wizyta kontrolna. Fakt, że antybiotyk kosztował 100zł
      ale miałam pewność, że moje dziecko ędzie zdrowe i ominie je wizyta w szpitalu.
      Najgorzej jestem ustosunkowana do lekarzy ze starego szpitala. Po tygodniu
      leczenia wypisali mi chore dziecko, po czym wylądowałam z małym w szpitalu po
      raz drugi.
      Bardzo dużo rzeczy można u niej załatwić na telefon bez wizyty. Nie wyciąga też
      kasy na bezsensowne wizyty kontrolne. Zawsze oprócz leków wypisuje od razu
      antybiotyk i po 2-3 dniach jeżeli nie ma poprawy to wystarczy kontakt
      telefoniczny z panią doktor i decyduje czy podać antybiotyk czy nie. Jest
      zdecydowaną przeciwniczką antybiotyków i podaje je w ostateczności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka