Dodaj do ulubionych

Echo serca u dzieci

02.04.07, 21:13
Witam! Mam pytanie odnośnie badania echa serca u dzieci - jak ono wygląda,
czy dziecko musi spać? Jak długo trzeba czekać na wizytę? Wiem że w Płocku
jest jeden kardiolog dziecięcy - czy ta pani doktor wykonuje równiez
prywatnie to badanie, jeśli tak to gdzie i ile to kosztuje?
Pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • zdrojek1 Re: Echo serca u dzieci 03.04.07, 09:34
      Witam
      Nie mam pojęcia czy przyjmuje prywatnie ale "państwowo" na winiarach napewno.
      P. dr bardzo fajna, badanie b. podobne do USG, inna nakładka, podgląda po
      prostu z różnych stron serduszko, dziecko nie śpi w trakcie. Mozesz wziać jakąś
      zabawke, bo za wiele tam nie ma. Tylko trzeba poczekać na izbie przyjęć co nie
      jest fajne :( Nie wiem czego dot. problem u Was ale wiem że jak jest poważne
      wskazanie to robi bez kolejki te badanie, więc nie ma chyba potrzeby chodzić
      prywatnie.
      • bejoy Re: Echo serca u dzieci 03.04.07, 11:01
        W tym wieku, to możesz jej opowiedzieć, co na monitorze widać, że to jej
        serduszko itp.
        Moja miała parę razy, psociła się w trakcie pani doktor, oglądała monitor i
        bawiła się zabawkami z gabinetu :))) Fajnie było.
        Nawet żel z głowicy próbowała polizać :)))
        • janka741 Re: Echo serca u dzieci 03.04.07, 12:24
          Dziewczyny dzięki za odpowiedź. Mała ma szmery w serduszku i mamy skierowanie
          do poradni, żeby dowiedzieć się czy to coś groźnego czy nie. Jeśli chodzi o
          samo badanie to moje dziecie jest bardzo pozytywnie nastawione do lekarzy i
          tego co się z nią robi. Niedawno miała robione USG brzuszka i leżała baaaardzo
          spokojnie.
          Dziś zadzwonię do tej poradni i zobaczymy jak długo muszę czekać.
          Pozdrawiam
          Ewa
          • agira Re: Echo serca u dzieci 03.04.07, 17:51
            Hej
            Tez moj maly mial szmery i dostalam skierowanie do kardiologa. Udalam sie na
            winiary, zeby go zapisac na wizyte, ale termin na jaki mnie chcieli zapisac w
            lutym to poczatek pazdziernika 2007. Wiec sobie odpuscilam i zapisalam go pani
            kardiolog prywatnie. Jestesmy juz po wizycie i naszczescie wszystko jest w
            porzadku. Nawet nie trzeba bylo robic echa serca. Szmery, ktore czasami slyszal
            pediatra okazaly sie tzw "niewinnymi".
            Polecam goraca pania dr Klikowska. Prywatnie przyjmuje w "Roce" na ul.Medycznej.
            O ile sie nie myle to we wtorki, trzeba sie wczesniej z nia umowic
            telefonicznie.
            Pozdrawiam
            • janka741 Re: Echo serca u dzieci 03.04.07, 19:42
              Hej Agira! Dzięki za odpowiedź.
              Też dostałam taki termin, że nie wiem czy bym psychicznie do tej wizyty
              dotrwała. Wybiorę się prywatnie.
              Powiedz mi, a raczej napisz, czy w prywatnym gabinecie jest sprzęt do wykonania
              echa serca? I ile taka wizyta kosztuje?
              Pozdrawiam
              Ewa Jankowska
              • agira Re: Echo serca u dzieci 03.04.07, 20:06
                W gabinecie na Medycznej to tylko wstepne badanie, po ktorym dalej jest
                ewentualnie echo serca. Z tego co wiem to pani dr umawia sie na echo na
                Winiarach (chyba) bo na medycznej nie ma sprzetu. Dokladnie Ci nie powiem
                gdzie, ale najlepiej zadzwon do niej 605494116. Ja za wizyte zaplacilam 70zl.
                Ale jezeli chodzi o echo nie mam pojecia ile kosztuje.

Najlepiej do niej zadzwon bardzo mila osoba.
                pozdrawiam
                Agata
                • zdrojek1 Re: Echo serca u dzieci 04.04.07, 08:17
                  Ten październik to jakaś abstrakcja, też bym nie czekała raczej. Z tego co
                  pamietam to nam kazała zrobić jeszcze zwykłe EKG w swojej przychodni. Może więc
                  warto zrobić przed pierwszą wizytą.
                  Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka