Dodaj do ulubionych

MAM DOŁA ;(

15.05.07, 10:43
Piszę ten post ku przestrodze dla tych, którzy się wybierają do pracy w
CHAMPIONIE szczególnie mam na myśli mamusie, które mają małe dzieci. Pracując
tam nie ma szans na kontakt z dzieckiem.
Ja osobiście pracując w godz 8-20(teoretycznie)w praktyce wygląda to inaczej
odczuwam ogromny żal, że nie widzę małej całe dnie... Płakać mi się chce bo
już kilka ciekawych ofert minęło mi koło nosa tylko dlatego, że nie mogłam
odebrać telefonu....(nie wolno mieć przy sobie komórki) Od niedawna pracuję
w naszym "supermarkecie" CHampion i szczerze mówiąc nigdy nie sądziłam ze
jest tam aż tak źle. Jestem w trakcie szukania nowej pracy ponieważ tam są
zmiany 12 godzinne i w dodatku za miesiąc maj wegług grafiku wychodzi mi do
przepracowania o 19h i 65 min dlużej niż normalnie na 1 etat!! Jestem w
szoku. Być może ktoś napisze, że takie są realia ale ja poprostu już dłużej
nie dam rady tak pracować a przecież chcę. CO mi poradzicie drogie mamy w
takiej sytuacji? A na dodatek nie ma tam solidarności między pracownikami ;(((
POzdr
Zdesperowana i zdołowana Angela
Obserwuj wątek
    • tara34 Re: MAM DOŁA ;( 15.05.07, 18:39
      nie wiem co Ci doradzić może weż urlop ,odpocznij pobądz z dzieckiem a potem
      pomyślisz co dalej głowa do góry, jutro będzie lepiej pozdrawiam
      • pani30 Re: MAM DOŁA ;( 15.05.07, 22:47
        Moja kolezanka pracuje w auchanie na kasie.Jest zadowolona praca na zmiany
        maksymalnie 7 godzin(jak sie nie mylę to raz w tyg.jej tak wypada).Spróbuj
        złożyc tam podanie!Z tego co wiem tam potrzebują ludzi.Zwolnij się z takiego
        kołchozu dla swojego dobra jak i swojego dziecka!!!Ja wiem że może byc ciężko
        ale jestes młoda i pracę znajdziesz!A z tego co mi opowiada ta koleżanka to nie
        jest tam źle!!
        pozdrawiam
    • agnes3131 Re: MAM DOŁA ;( 16.05.07, 15:56
      Witaj! Dobrze Cie rozumiem, trudno jest pogodzić uczucia macierzyńskie, chęć
      bycia z maluszkiem z pracą. Ja pracuję wprawdzie jeszcze po 7 h, bo karmię
      synka, ale jest to od 10-17 lub 11-18 i też smutno mi nieraz że tak mało jestem
      z Krystiankiem. Może przejdź się po mieście- nieraz wiszą kartki na sklepach,
      że kogoś poszukują np. w aptece na Jachowicza obok poczty była kartka że
      poszukują kogoś do pomocy, spróbuj gdzieś indziej, bo przy takich godzinach to
      rzeczywiście cieżko. No ale to oczywiście zależy też od Twojej sytuacji
      materialnej. Życzę powodzenia i pozdrawiam!
    • iwles Re: MAM DOŁA ;( 16.05.07, 16:33
      Podawaj w CV numer telefonu męża
      • angela_07 Re: MAM DOŁA ;( 17.05.07, 09:30
        Dzięki za kilka słów otuchy...Poszłam za radą i nr telefonu w CV zaczełam
        podawać do mojego męża ..:)
        Zastanawiam się nad Auchanem... mam nadzieję (słyszałam),że jest tam możliwość
        uzgodnienia odpowiednich (wygodniejszych dla mnie) godz pracy może któraś z was
        to potwierdzi??. Ponieważ mój mąż pracuje od 5 rano więc małej nie zaprowadzi
        do przedszkola.. a babcie jeszcze pracują :( a ja mieszkam na wielkiej płycie i
        zmotoryzowana nie jestem wiec sporo czasu potrzebowałabym na dojazd do auchan...
        Pozdrawiam w trochę lepszym juz nastroju
        Angela

www.olenka.naszedzieci.net
        • pani30 Re: MAM DOŁA ;( 17.05.07, 23:00
          Witam!!!Jak pisałam wyżej moja kolezanka tam pracuje i jest naprawdę
          zadowolona!!!Jest prawdą to że można uzgadniać godziny pracy(tzn zmiany)ta moja
          koleżanka ma także pracującego męża na zmiany i w miesiącu to maksymalnie 5 dni
          im koliduje!!!Sama bym złożyła podanie ale mój mężczyzna wyjechał więc zostałam
          sama z 2 dzieci i pieskiem(moja mam chora a teściowa tu nie mieszka)!Na chwilę
          obecna nie mogę podjąć żadnej pracy!Chyba że pranie pieluszek!!
          pozdrawiam
          Kasia
    • kasialoca Re: MAM DOŁA ;( 19.05.07, 17:42
      Robię zakupy w championie prawie codziennie i jest mi bardzo przykro,że prawie
      nie dostrzegam ciężko pracujących tam kobiet. Życzę ci z całego serca
      znalezienia lepszej pracy.Możesz też poszukać ofert na płockich ogłoszeniach-
      ,,Dam prace,,.Wiem,że Play-nowa telefonia komórkowa poszukuje na stanowisko
      sprzedawcy. POWODZENIA.
      • angela_07 Lepiej :) 21.05.07, 10:32
        kasialoca napisała:

> Robię zakupy w championie prawie codziennie i jest mi bardzo przykro,że
        prawie
        > nie dostrzegam ciężko pracujących tam kobiet.

Heyka dla sprostowania tego co napisałaś...
        Ja nie napisałam , ze ciężko się tam pracuje tylko to, że nie ma mnie prawie w
        domu.... i że brakuje mi, okropnie brakuje mi kontaktu z moją córką to tyle...
        a Praca jest dla mnie ważna i chcę pracować mam nadzieję, że polepszy się jeśli
        chodzi o godziny pracy ponieważ coraz więcej osób jest tam zatrudnianych... oby
        zbyt szybko nie uciekli z tej firmy.... Logiczne jest to, że jak bedzie więcej
        osób pracowało to i nie będzie trzeba łatać "dziur etatowych"
        Pozdrowionka (w coraz to lepszym nastroju):-)
        Angela
    • jurek383600 Re: MAM DOŁA ;(Zwyciężyć strach 26.05.07, 18:43
      STRACH
      Dla jednych jest przyczyną ciągłego, szarpiącego uczucia bólu w dole żołądka.
      Inni coraz więcej piją lub palą z jego powodu. On zabił więcej marzeń i
      zrujnował więcej karier niż wszystkie inne przyczyny razem wzięte.
      Strach prawdopodobnie jest najgorszym wrogiem rodzaju ludzkiego. I jest z nami
      od samego początku. Księga rodzaju mówi o strachu i przewija się on przez całą
      Biblię, Torę i Koran.
      Wydaje się, że im jesteśmy starsi tym bardziej stajemy się podatni na to, by
      strach kontrolował nasze życie. Zatrzymaj się i zastanów nad tym. Większość
      dzieci to stworzenia nie znające strachu (dopóki dorośli nie zaszczepią go w
      nich).Więc strach można zaprogramować. Jak – to proste ze wszystkich stron
      atakowani jesteśmy pouczeniami, karmieni negatywnymi informacjami przez media
      które jeszcze utwierdzają że nie należy wychylać się ponad przeciętność nie
      odstawać od ogółu stosować się do prawd które są wielkim kłamstwem Bo jak
      nazwać dogmat „ ucz się dobrze znajdziesz etat będziesz zabezpieczony.
      Rzeczywistość jest inna Rodzą się frustracje „Ja nic nie mogę „ Nikt mnie
      tego nie nauczył Absolwenci uważają że dyplom jest skierowaniem na etat a etet
      zarabianiem i to jest bzdurne myślenie . Nastolatkowie i nawet młodzi
      dorośli ludzie nadal wykazują w większości postawę w której niewiele jest
      strachu. Ale z wiekiem u wielu ludzi strach zamiast się zmniejszać rośnie. A
      tak nie powinno być. Ponieważ strach nie jest niczym innym jak błędnym
      postrzeganiem rzeczywistości, powinniśmy zdecydowanie odczuwać mniej strachu w
      związku z mądrością (jaką nabywamy zwykle z wiekiem), i która pozwala nam
      łatwiej dostrzegać prawdę w różnych sytuacjach. To właśnie strach (i wszyscy
      jego kuzyni, tacy jak zmartwienie, niepokój, depresja i niewiara w siebie) są
      tym, co zmienia twoje marzenia w przejmujące dreszczem senne koszmary które Cię
      paraliżują. Strach może być pokonany, gdyż strach jest wyuczony. Strach jest
      najgorszym z nabytych nawyków. Mówi się, że rodzimy się tylko z dwoma obawami.
      Lękiem przed upadkiem i lękiem przed hałasem. Każda inna obawa jest wyuczona !
      Ale najniebezpieczniejsza jest wyuczana i zakotwiczona w naszej podświadomości
      bezradność. Strach podpowiada tego na pewno nie zrobisz, zawsze czuwa
      eliminuje z naszych myśli możliwość marzeń. A przecież to marzenia są motorem
      postępu.
      Wszystko, co trzeba zrobić aby zwyciężyć strach to NAUCZYĆ SIĘ jak nim
      zarządzać - jak go poskramiać. Słyszałem jak Zig Ziglar mówił przy wielu
      okazjach : "odwaga nie polega na nieodczuwaniu strachu, jest umiejętnością
      opanowywania go". P.S. A jak Wy radzicie sobie ze strachem ? Czy umiecie
      nad nim zapanować, czy pozwalacie, by on kierował waszym życiem ?
      "Nie sądzę, by ktokolwiek wiedział wystarczająco dużo,
      aby właściwie ocenić, co jest możliwe, a co nie."
      - Henry Ford "Odkładaj na jutro tylko rzeczy, które chcesz, by pozostały
      Nie zrobione w momencie Twojej śmierci."

• janka741 wrrrr 26.05.07, 23:29
        a TEN znowu tutaj :-((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka