kwiatekbratek 11.07.07, 22:14 jakie pieluszki polecicie dla dziecka zaraz po urodzeniu - biorę pod uwage wygode dziecka a także cene. Czy kupic 2 - 5 kg czy moze 3 - 6 kg Prosze doradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariolka12 Re: pieluszki 12.07.07, 10:07 Ja miałam kupione jeszcze przed porodem 2 opakowania 2-5, dokupiliśmy potem jeszcze jedno. W sumie synek zużył 3 opakowania(chyba w każdym było 56 sztuk). Potem kupowaliśmy 3-6kg. Synek ważył 2700 jak się urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka12 Re: pieluszki 12.07.07, 10:10 Zapomiałam napisać, że te 2-5kg Pampersy mają taką siateczkę w którą więcej wsiąka tzn. wsiąka też płynny stolec w tych większych tego nie ma. Więc ja polecałabym kupić 2 opakowania tych 2-5, uważam, że tyle maluch zużyje a w razie potrzeb można dokupić więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakl3 Re: pieluszki 12.07.07, 10:20 pieluchy pod nazwą New Born Pampresa mają taką siateczkę, więc i z tego co pamiętam 2 (czyli 3-6) tez mają. Ja kupiłam 1 (czyli 2-5) a synek urodził sie 4340g i zużyłam tylko 1,5 paczki a tą połowę oddałam koleżance... Więc kup pieluchy w zależności jak dużego dziecka sie spodziewasz... Ja przy następnym dziecku kupię od razu 2 (czyli 3-6 kilo) Odpowiedz Link Zgłoś
anikraw Re: pieluszki 12.07.07, 18:43 ja od razu kupilam 2. ale to wlasnie w duzej nieze zalezy od tego jak duze bedzie dziecko. zawsze przeciez mozna meza do sklepu po 1 wyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
superwakacje Re: pieluszki 12.07.07, 20:06 ja kupiłam Huggies - y (3-6 kg) Czy ktos je używal dla swojego dziecka? dobre są? Odpowiedz Link Zgłoś
mp1203 Re: pieluszki 12.07.07, 21:36 Huggies'y odparzaly pupke wiec bylismy potem tylko na Pampersach. Moj sie urodzil z waga 3850 wiec Pampersy 1 (2-5kg) byly OK. Nie zapomnij o chusteczkach tez:) Baaardzo ulatwiaja zycie przy takiej ilosci kupek :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: pieluszki 14.07.07, 15:08 moja córcia urodziła się z wagą 4220g i zużyłam 1 paczkę w rozmiarze 2-5 kg. Dla synka kupiłam jeszcze przed porodem od razu rozm. 2 czyli od 3-6kg, synek urodził się z wagą 4540 g i te dwójki były na niego za duże, a raczej za luźne i za każdym przewijaniem zmieniałam mu ubranka, bo wszystko było mokre. Dlatego proponuję jednak kupić 1 paczkę jedynek i zobaczyć czy będą odpowiadały. Pozdrawiam serdecznie Monika Odpowiedz Link Zgłoś
szpryszka2 Re: pieluszki 19.07.07, 01:09 od samego początku używałam tych pieluszek i nadal używam-synek w sierpniu kończy roczek;-)Próbowałam pampersów i happy ale Huggiesy są najlepsze- przynajmniej dla mojego bąbla Odpowiedz Link Zgłoś
gos_ik Re: pieluszki 07.03.08, 06:27 Moim zdaniem dla maluszka zaraz po urodzeniu najlepsze są pieluszki Pampers, mimo że są droższe ale więcej wchłaniają i w efekcie końcowym zużywa się ich mniej niż jakichś tańszych. a co do Huggis to dla mnie to było najgorsze dziadostwo ciągle przesiąkały tak że trzeba było przebierać całego maluszka bo śpioszki były mokre. szczerze nie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
agajdka Re: pieluszki 20.08.07, 09:05 My używaliśmy na początek papmpersów new born, ale ta siatka przyklejala się do pupy i odparzała ją, przeszliśmy na huggiesy i uzywaliśmy ich aż do numeru 3. Teraz synek jest już na 4 i wybraliśmy pampersy active baby(te z gąsienicą). Nie są takie sztywne jak huggiesy. Co do chusteczek wilgotnych, to moim zdaniem one sa fajne, ale do mycia pupy po kupce używam cieplej wody. Po chusteczkach maly mial zaczerwienienia. Odpowiedz Link Zgłoś
subotka huggiesy 21.08.07, 11:06 dla nas najlepsze były huggiesy i do tej pory ich uzywamy synek nigdy nie miał żadnych problemów z pupą, żadnych odparzeń czy zaczerwienienia Odpowiedz Link Zgłoś
superwakacje Re: huggiesy 10.03.08, 21:30 my używaliśmy i huggisów i pampersów ale i po jednych i po drugich pupcia dziacka była zaczerwieniona, a nawet w krostach. Przeszliśmy na haapy bella i używamy ich już 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0609 Re: huggiesy 13.03.08, 15:00 A jak moje dziecko ukończyło 1/2 roku to cały czas było na pieluchach z Lidla (tych droższych) gorąco polecam:-) naprawdę super jakość za dobrą cenę. PS Nigdy nie odparzyły pupy! Odpowiedz Link Zgłoś
anius26.pl Re: huggiesy 13.03.08, 21:50 Mo szkrab ma rok i miesiąc i od samego poczatku jest na Pampersach. Nigdy nie odparzyły mu pupy, są wygodne, chłonne i być może troche droższe od innych ale suma sumarum kupując tańsze wiecej ich się zużywa więc wychodzi na to samo. Gorąco polecam są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś