mmima20 21.11.08, 09:53 Witajcie mamusie ! Jestem ciekawa kiedy dziecko powinno przespać noc, mój synek ma skończone 6 m-cy i wstaje na karmienia nocne dwa czasami trzy razy w nocy, podzielcie się swoimi doznaniami.POZDRAWIAMY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia1-2 Re: KIEDY DZIECKO POWINNO PRZESYPIAC CAŁE NOCE 21.11.08, 13:00 "powinno przesypiać" - hmmmmm??? czy takich kategoriach powinniśmy rozpatrywać to zagadnienie. Naukowcy za przespaną przez dziecko noc uznają 6 godzin ciągłego snu. a my, tzn rodzice, chcielibyśmy aby to było jak najdłużej, nawet 8- 10 godzin, żebyśmy sami mogli się wyspać. Dla pocieszenia, moja córcia skończyła 11 m-cy i nadal budzi raz lub dwa w nocy.Uff! Czekam z niecierpliwością na moment kiedy skończy się nocne wstawanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ma_aga Re: KIEDY DZIECKO POWINNO PRZESYPIAC CAŁE NOCE 21.11.08, 13:17 Mój synek ma 30 miesiecy i noce przesypia od miesiąca.Spi od ok. 21 do 6 rano. Jak czytam takie posty to aż zazdroszczę, chociaż mam już to za sobą, bo mój synek potrafił się budzic w nocy nawet 7 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: KIEDY DZIECKO POWINNO PRZESYPIAC CAŁE NOCE 22.11.08, 13:02 Witaj! Ja też Cię nie pocieszę niestety, mój synek zaczał przesypiac noce dopiero jak odstawiłam go od piersi, miał 1,5 roku. Jednak to sprawda indywidualna każdego maluszka, a z czasem nasze "oczekiwania" są coraz większe- ja teraz czekam, kiedy pośpi dłużej niż do 6.30-7.00 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: KIEDY DZIECKO POWINNO PRZESYPIAC CAŁE NOCE 22.11.08, 23:45 maluch ktory je piers ma prawo jesc w nocy - wtedy pokarm jest najabrdziej wartosciowy. jak to jest przy karmieniu mieszanka nie wiem, ale miesiecy to malutki dzieciaczek jeszcze. przeszkadza Ci spanie z dzieckiem? jesli nie - warto sprbowac, bliskosc drugieg czlowieka czasem dziala cuda. a na nauke spania samodzielnego jeszcze przyjdzie czas i na pewno da sie to zrobic jesli robi sie to stopniow i beznacisku, obserwuajc kiedy dziecko nedzie na to gotowe. mozesz tez sprobowac wicej nosic i bujac w ciagu dnia - jest szansa ,ze jak "naladuje akumulatory" to bedzie spac spokojniej. no i oczuwiscie nic nie dzije sie od razu. gwarantuje ci, ze jak bedzie potzreba, zeby wstawal rano to wtedy bedzie mu sie najlepiej spalo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmima20 Re: KIEDY DZIECKO POWINNO PRZESYPIAC CAŁE NOCE 24.11.08, 08:51 mój synuś przesypia 6 godzin, a czasami muszę wstawac częściej do niego , dzień ma pełen wrażeń wiec mu niczego nie brakuje tylko z ciekawości pytam jak wasze pociechy reagują w tym wieku.Moich znajomych dzieci to od miesiąca lub dwóch przesypiają ładnie i są na butelce wiec byłam ciekawa co wy mamuśki napiszecie mi. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś