pia.ed 11.01.07, 00:47 Albo czasy sie zmienily ... bo kiedys Polacy nie lubili Czechow czyli Pepiczkow! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ira.mak Re: Ale glupia ankieta ... 11.01.07, 11:41 To było obopólne-bo Czesi wręcz wrogo traktowali Polaków,padali na pysk przed Niemcami np.a przed turystami z POLSKI chowali towar w sklepach.Co prawda Polacy troche sobie zapracowali na ten wizerunek. Odpowiedz Link
pia.ed Polak Wegier dwa bratanki ... 11.01.07, 13:04 Szczegolow tego "nielubienia" nie znalam, ale ogolnie nie lubilo sie Czechow, natomiast kochalo Wegrow sugerujac sie znanym bardzo starym przyslowiem! Porozmawiac z Wegrami bylo trudniej niz Czechami ... wiec jak sie moglo wiedziec, ze przyslowie to jest dalej aktualne??? Odpowiedz Link
ewa553 Re: Ale glupia ankieta ... 11.01.07, 16:49 przyslowie dalej aktualne, Pia! Mialam na to wiele dowodow przez ostatnich 30 lat. I ostatnie doswiadczenia to potwierdzily: dwa lata temu bylam w Budapeszcie z niemieckimi psipsiolami, ale jak co, to mowilam ze jestem z Polski i zawsze zbieralam dowody sympatii. A rok temu jak spotkalismy w Amsterdamie studentke z Budapesztu, to jak uslyszala ze jestesmy z Polski (bylam z rodzina z Polski), to zaraz zaczela opowiadac o tatusiu, co to w Krakowie studiowal i o innych polonicach. Fajnie jest. A Pepikow nie lubie i mam na to troche powodow: mam rodzine na Zaolziu))) Odpowiedz Link