Dodaj do ulubionych

Czy wieciem co jecie?

19.03.07, 16:51
Jajka po 1 dolar sztuka - ida jak woda!

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35769,3990782.html
Obserwuj wątek
    • 52ania Re: Czy wieciem co jecie? 19.03.07, 21:34
      Zgadzam się, że nalezy jesc produkty naturalne.Niestety nasze masło nie jest
      juz naturalne.Pamietam z dzieciństwa maslo, które po 2-3 dniach jełczało.Jajka,
      zgoda, ale nie te z supermarketu.Ja kupuję jajka na rynku od "babci", są mniej
      zółte, ale smaczne.Zastanowiło mnie jedno stwierdzenie, ze nie nalezy zbytnio
      ufac naukowcom.No i nie wiem, jeśc te jajka, czy nie?
      • 52ania Re: Czy wiecie co jeśc i ile jesc? 19.03.07, 22:21
        Wszystko zalezy od genow.
        wiadomosci.wp.pl/kat,,statp,UHJ6ZWdssWQgcHJhc3k%3D,wid,8779366,wiadomosc.html
      • grenka1 Re: Czy wieciem co jecie? 19.03.07, 22:25
        52ania napisała:
        Jajka, zgoda, ale nie te z supermarketu.Ja kupuję jajka na rynku od "babci", są
        mniej zółte, ale smaczne.

No to Ci teraz powiem/napiszę jak wyglądają te "jajka od babci".
        W 1991 r. rozpoczęłam działalność gospodarczą (handel art.spożywczymi na rynku,
        ach co to były za wspaniałe czasy dla handlu) i obok mnie miał swoje stoisko
        facet, który handlował jajkami z hurtowni, tak, tak tymi sztucznie pędzonymi.
        Miał stałą klientkę właśnie taką babcie, która kupowała od niego po 20 jajek
        tak 4-5 razy dziennie.
        Szła w inne miejsce i tam sprzedawała jako "świeżutkie prosto od kury"
        oczywiście po wyższej cenie.
    • grenka1 Trujące jedzenie 23.03.07, 12:01
      kobieta.wp.pl/kat,26297,wid,8784785,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1&rfbawp=1174647601.748
      • ira.mak Re: Trujące jedzenie 24.03.07, 11:36
        Nigdy nie jem tego co mi "nie wygląda".Ciekawy jest ten artykuł o diecie
        zależnej od genów-coś w tym jest,ale w naszej rzeczywistości utopia-kto,gdzie i
        za ile by mi te geny zbadał.Wracając do trujacego jedzenia-na bazarach nigdy
        specjalnie nie podniecam sie pięknie wyglądającą rzodkiewką czy marchewką.Co tak
        pięknie wyglada z reguły jest pędzone nawozami.Zwróćcie uwagę na
        truskawki-piękne ale bez smaku i bez cukru kwasne.Moje truskawki z grzadki bez
        nawozu sa tak słodkie ze mozna sie nimi zażerać!!!!Tylko nie mam siły koło nich
        chodzić.
        • grenka1 Truskawki 24.03.07, 13:33
          bez zapachu i smaku są importowane z Chin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka