grenka1 24.01.08, 16:51 Powinni wprowadzić do sprzedaży tzw. próbną dawkę leku, aby w przypadku gdy lek nie nadaje się dla danej osoby, można było wyrzucić 2-5 tabletek, a nie całe opakowanie. www.polskatimes.pl/2,18731.htm?listpage=1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Losy refundowanych leków 24.01.08, 17:57 Na niechciane leki tracimy dużo pieniędzy.Ja ostatnio kupowałam nimesil w saszetkach zużyłam 6,a musiałam kupić 30.Witaminę B1 i B6 też zużyłam tylko połowę.Coś z tym powinni zrobić i to jak najszybciej. Odpowiedz Link
zajbel Re: Losy refundowanych leków 24.01.08, 18:10 Faktycznie dużo leków marnujesię ale u mnie w aptece można kupić np. listek tabletek na receptę a pani skanuje ulotkę ze środka opakowania. Parę razy z tego korzystałam. Odpowiedz Link
dede43 Re: Losy refundowanych leków 25.01.08, 08:46 U mnie też można kupić pół opakowania, ale tylko w lekach bezreceptowych. Receptowe nie są na sztuki, a na opakowania. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Losy refundowanych leków 25.01.08, 11:55 Lekarz przepisując lek np. 30 tabletek uważa,że to kuracja i pacjent powinien je zużyć, inaczej nie ma rozeznania, czy dany lek pomógł. Takie nie dokończenie kuracji szkodzi tak pacjentowi, jak i jego kieszeni, bo lekarz przepisuje inny, może nawet droższy który też nie skutkuje po kilku dniach i znów go odstawiamy. Po pewnym czasie robimy remanent a bilans jest taki, że wyrzucamy pieniądze w tabletkach. A propos, Grenko otrzymałaś książkę? Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link
grenka1 Edytko 25.01.08, 13:03 tej Twojej książki jeszcze nie otrzymałam i do poniedziałku nie otrzymam, ponieważ listonosz już dziś chodził. Pozdrówka - grenka. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Edytko 25.01.08, 18:29 ditai-lutek napisała: > Poczekamy. A cóż mi więcej pozostało ??? Odpowiedz Link