dede43 01.03.08, 06:02 Witajcie w ten okropny marcowy poranek. Leje jak z cebra, a w Jakuszycach Bieg Piastów. Ciekawe, czy mąż dobrał odpowiedni smar, czy też umęczy sie jak nieprzymierzjąc niekiedy Justyna, czy Tomasz Sikora. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genova51 Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 07:33 Serdecznie witam! Na Śląsku też leje i wieje silny wiatr. Życzę miłego weekendu. Ja spędzę go z wnuczkiem, 3,5-letnim trzpiotem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 09:39 Paskudnie,u mnie nocy lało,ale mamy marzec i to się liczy. Aby do wiosny. kaplan.cba.pl/images/wiosna.jpg Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 17:42 U nas też co chwilę pada, ale nie ma wiatru, jest cisza jakby przed burzą. Ja się cieszę, bo mam 132/78 i dziś wypiłam wodę o smaku kawy i kolorze mocnej herbaty. Rarytas! Pozdrawiam od siebie i Krystyny Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 17:56 Edytko,czy Ty piłas kawę prawdziwą?Jezeli tak,to wyobrażam sobie, co dla Ciebie znaczy wypicie wody o smaku kawy.Ja pijam taką "plujkę",2 łyżeczki zalane wrzątkiem bez mleczka i bez cukru,po prostu truciznę,jak mawia moja p.dr.Moje cisnienie dzisiaj 150/90,ale wypiłam troche czerwonego wina.Niestety z ciśnieniem mam kłopoty. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 19:12 Bardzo ładnie sobie obniżyłaś ciśnienie Edytko. Ja od 3 dni walczę z nadciśnieniem.Zwykle wzmaga się wieczorem, walczę do godz 23 idę spać,a o 3 budzę się z dużym ciśnieniem. Co parę m-cy mam taką trzydniówkę.Wczoraj miałam 196/106 Chyba pójdę w poniedziałek do lekarza.Dlaczego jest dobrze przez długi czas,a nagle leki nie działają. Aniu,ja jak mam dobre ciśnienie,to piję jeszcze gorszą plujkę 1 łyżeczka ze śmietanką. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 19:47 Jago ,nie mam problemu z nadciśnieniem , ale z obserwacji znajomych:jak z nerkami? Bardzo często moi znajomi mają piasek lub kamicę.Wypłukanie świństwa z organizmu pozwala na obniżenie ciśnienia.Wiem,że stosują herbatki z rdestu ptasiego inna nazwa świńska trawa,oraz skrzyp pospolity/ tylko ten,który rośnie na polach-leśny jest trujący/zapytaj lekarza czy możesz stosować pozdrowienia aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 20:05 Aga-kosa ,ja mam wogóle problem z nerkami i to nadciśnienie prawdopodobnie jest od nerek.Muszę dużo pić żeby pracowały,ale one w dzień sa leniwe i nadrabiają w nocy. Od wczoraj przestałam jeść mięso żeby trochę je podkurować. Skrzyp piję ze względu na włosy.Na mnie herbatki wogóle nie działają. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: marcowe dzień dobry 01.03.08, 21:11 Lekarz powiedział, że jeśli mnie tak bardzo "przyciśnie" mam pod język sobie psiknąć aerosonit. Pomaga, ale lepiej poradzić się lekarza który Cię prowadzi. Biorę systematycznie leki, co okazuje się bardzo ważne. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Kochane Dziewczyny Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 02.03.08, 10:40 Witam dziewczęta.U mnie spokojnie,a drzewa wieczorem stały spokjne jak słupy.Dzisiaj trochę powiewa. Edytko,ja biorę leki od 14 lat i jeszcze mi się nie zdażyło zapomnieć nie igram ze zdrowiem. Chyba Aga ma rację z tym piaskiem w nerkach,bo to dzieje się można powiedzieć cyklicznie.Przeważnie po 3-ch dniach powraca do normy. Dzisiaj jestem szczęsliwa,bo w nocy było wszystko w porządku,a rano miałam 114/78, co za ulga. Kiedy mam duże ciśnienie ratuję się molsidominą,bo to działa szybko prawie jak nitrogliceryna i biorę na odwodnienie. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: marcowe dzień dobry 02.03.08, 13:06 Witam. Jaguś tak trzymaj, piękne ciśnionko. Kawę zaczęłam pić gdy miałam 24 lata, dawniej nie pito kawy tak jak dziś. Pamiętam picie kawy na podwieczorek do ciasta.(przed wojną] Parzenie, to był cały rytuał. Dzbanek koniecznie musiał mieć nałożony sweterek a pod dziubkiem mocowano taki żółty filcowy wałeczek który chronił sweterek przed poplamieniem. Jak te ciotki, się delektowały)) Mama zaparzyła mi po raz pierwszy kawę gdy wróciłam nocnego z dyżuru i tak to się zaczęło, ale picie kawy uważam zawsze jak coś wymagającego oprawy, nie piję byle jak i byle gdzie i zawsze jak ciotki, się delektuję nawet ostatnio lurką. Nie wyobrażam sobie picie kawy w plastikowym kubku. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 02.03.08, 16:03 U mnie dzisiaj od rana pada deszcz.Wiatru już nie ma,ale jest pochmurno i tak jakoś smutno.Edytko,ja dawniej byłam przyzwyczajona do kawy zbożowej,a herbata była rarytasem.Teraz piję kawę i to bez ceremoniału w kubeczku z duraleksu.Podana w filiżance niestety nie smakuje.Natomiast herbatę pijam tylko w ładnej porcelanie. Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 03.03.08, 09:51 Witajcie kochani.Tak pięknie z rana słonko świeciło,wczoraj było tak samo,a po paru godzinach śladu nie ma . Za dużo chmur na niebie. img147.imageshack.us/img147/582/kwiatki123qy8.jpg Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 03.03.08, 11:20 witajcie dziewczetak, no kawcia musi byc zawsze do sniadanka,i z mleczkiem. kiedys pilam moze jej za duzo,wic teraz jedna sie zadawalam,inaczej brak mi jej i chodze po scianach, pijam ja w polskiej szklance,tak mi smakuje najbardziej,i pazona po tutejszemu . zyccze udanego poniedzialku. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 03.03.08, 12:26 Witam ranne ptaszęta Jagę_22 i Kendo.Pozostałe chyba jeszcze śpią.U mnie raz świeci słonce,a za chwilę wychodzą ciemne chmury,ale utrzymuje się bez deszczu.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 04.03.08, 09:04 Witajcie dziewczęta.Znów tak pięknie słonko zaświciło i już się skryło. Złapałam duży katar.Jeszcze nigdy nie byłam taka bezbronna wobec wirusów co w tym roku. Pewnie to dlatego,że mało przebywam na powietrzu. Wsadziłam sobie kulki z waty do nosa z kropelką soku z cebuli. Tak wyczytałam.Najgorsze,że głowa boli od kataru. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 04.03.08, 12:14 Poleciałam rano po kwiaty dla mojego domowego solenizanta i mało mi łba nie urwało. Ciśnienie też mam jakieś wyższe 145/95. Ale kawke oczywiscie wypiłam. Poniewaz coraz częściej mam podwyższone ciśnienie, chyba przerzuce sie na Jacobsa "noc i dzień". Jest bezkofeiniowa. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 04.03.08, 17:59 Dede43,piłam kiedyś bezkofeinową,ale to nie to samo.Nie mogłam sie przyzwyczaić i powróciłam do starej PEDROS, niestety z kofeina.Ja też mam klopoty z nadciśnieniem.U mnie zimno i wieje silny wiatr. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 04.03.08, 23:48 Pewnie masz rację, ale ta niebieska Jacobsa kiedyś mi nawet posmakowała, no i pachniała kawą. Spróbuje kupić najpierw małą paczke i zobacze. Teraz na "codzień "pijam czerwona MK Premium lub granatową Tchibo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 05.03.08, 08:56 Ja po ostatnim moim ciśnieniu jeszcze nie piłam,może i ja spróbuję przejść na bezkofeinową.Kiedyś próbowałam i nie bardzo mi smakowała,ale bardzo łatwo można się przyzwyczaić.Kiedyś słodziłam herbatę,a teraz bym nie przełknęła. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 05.03.08, 09:47 Ponoc do wszystkiego można się przyzwyczaic.Jak mnie bardzo "przypili" to moje cisnienie, to moze przestanę pic kawę.U mnie za oknem zima.Ciekawa jestem, jak długo bedzie leżał ten śnieg.Wczoraj dostałam pocztę od sąsiada z innej ulicy.Ja czekalam na swój PIT zeby się rozliczyc,a moja korespondencja byla w skrzynce u innych ludzi.PIT z ZUS otrzymałam prawie po miesiacu,a do ZUS-u mam ok. 4 km ;-(((((.Dzisiaj już jestem nieco spokojniejsza,ale wczoraj musialam brac kropelki na uspokojenie.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 05.03.08, 16:28 Witajcie popołudniowo. Ja tez dzisiaj zawoziłam PIT-a do US i będę czekac na zwrot za internet. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 05.03.08, 16:54 Dede trochę za póżno,ale może przyda się na przyszłość. www.pit.pl/ulga-internet/ Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 05.03.08, 20:30 Witajcie moje kochane!Serwis spisał sie na medal i po tygodniu mam naprawiony komputer.Jednak tak jak myslałam-poszedł mi zasilacz i dlatego nie działała stacja dysków.Miło znow byc między wami!Pogoda jak w marcu,śnieg też padał ale u nas jest za cieplo zeby sie utrzymał i taje prawie w powietrzu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 06.03.08, 08:48 Jak pięknie dzisiaj słońce świeci i wyglada na to,że będzie tak pięknie cały dzień,bo nie widać chmurek. Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 06.03.08, 09:40 skandynawski marzec sie zaczal.... wieje deszczy...czekamy na kwiecien /maj,gdzie nieraz mozna sie juz opalac a latam chodzic pod parasolem ciepelka wiosennego zycze. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 06.03.08, 17:47 U mnie dzisiaj świeciło słoneczko.Śniegu niestety już nie ma.Wyszłysmy z Madzią na spacer szukać wiosny i stwierdziłyśmy,że już jest.W lasku było tak cieplutko, że nie chciało nam sie wracać do domu.Teraz siedzę w pracy i tak cichaczem witam sie z Wami.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 06.03.08, 18:08 No nie wiem czy to cieplo- niby jest +9 ale wieje i ten wiatr az przenika.Bylam dzis u fryzjera bo juz mi sie odechciało zapuszczania włosow. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 07.03.08, 08:53 Juz prawie dziewiąta, a żadna sie nie przywitała?. Coś długo dziś śpimu. W każdym razie - witajcie!!!!. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 07.03.08, 09:48 daj spokój .Jutro święto .Trzeba się narysować.Miałam sąsiadkę, która wszelkie uroczystości rodzinne spędzała w przedpokoju/ biegała z półmiskami między kuchnią i pokojem/ 8 marca nie robiła n i c Takiego nierobienia w dniu jutrzejszym życzę nam wszystkim aga Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 07.03.08, 10:43 Za oknem szaro,brakuje słoneczka.Jutro niestety idę do pracy:- (((((.Nie lubię takiego świeta w pracy.Muszę upiec cisto.Życze miłego dnia i piszcie jak spedziłyscie to nasze świeto.W środę na UTW miałam reczital aktorki Teresy Niedzielskiej,a panowie częstowali czekoladkami.Atmosfera była wspaniała.Takie spotkania na długo pozostają w pamięci. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 07.03.08, 11:44 Witam Dziewczęta.Pospałam sobie do 9-tej,bo miałam małą przerwę w nocy. Kiedy się rozbudzę w nocy, mam problem z uśnięciem. Nie myślę o jutrzejszym dniu jako o święcie mi przynależnym. Może jutro zmienię zdanie.Nie mam zamiaru nic extra robić z tego tytułu,raczej będę się byczyć. Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 07.03.08, 11:47 hmmmmm...czekoldaki przed swietem kobiet?? tu nie swietuja( jak slubny zaskoczy to przytaszczy bukiet"chaszczy") zycze ciepelka, u mnie nawet wzglednie dzis. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 07.03.08, 21:24 Gdzie te niegdysiejsze swięta...Zawsze miałam problemy z dotaskaniem do domu naręczy kwiatow.Stały w domu nawet w takich litrowych butelkach po mleku.Miejcie sie dobrze w to nasze święto! img119.imageshack.us/img119/9329/nrszampan9qn0oi6.gif img233.imageshack.us/img233/2407/kartka13571kc9.gif Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 08.03.08, 10:10 Irenko,nalałam sobie kieliszek szampana i wstawiłam różę do wazonu,dziękuję.Ja jestem w pracy,ale się nie przemęczam,bo nie mam zamiaru rezygnowac z tego święta.Jaga_22,nie musisz dzisiaj nic specjalnego robić,ale domownikom powiedz,że dzisiaj świętujesz.Kendo,przecież to Międzynarodowy Dzień Kobiet,czy u Was nie obchodzą tego święta?Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 08.03.08, 11:20 Dzień nawet ładny i słonko świeci trochę przez mgłę. Nie mam tak dobrego nastroju jak Ania. Sama się sobie dziwię,ale wogóle nie czuję tych świąt,a kiedyś jednak bywało inaczej. Mąż z rana złożył mi życzenia z buziaczkiem i wszystko. Po paru godzinach mówię <nawet mi nic nie kupiłeś > a on na to <przecież ty nigdy niczego nie chcesz> ,chyba go trochę zawstydziłam,bo często w zwykły dzień kupuje mi czekoladę,bo wie,że lubię. Ani mi w głowie wymówki,ani czuję się obrażona,a jednak mężczyżni to dziwni ludzie,a może to my kobiety same nie wiemy czego chcemy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 08.03.08, 19:01 Chyba wiosenne przesilenie cie dopadło.I tak cie wszyscy kochają-z prezentem czy bez....A pomysl sobie inaczej,dziś kupuja bo muszą niejako a mąz ci kupuje bez specjalnej okazji-więc co jest lepsze?I głowa do gory! Odpowiedz Link
baska123 Re: marcowe dzień dobry 09.03.08, 00:16 Pierwsza!!! Wam dzisiaj mówię dzień dobry. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: marcowe dzień dobry 09.03.08, 09:54 A ja druga. U nas nie jest słonecznie, ale nie pada i wiatru też nie ma. Wczoraj skończyłam 77 lat, miałam gości, dostałam dożo pięknych róż od przyjaciół i moich helskich czytelników, ale mimo wszystko smutno, bo nie było dzieci. 400 km to jednak duża odległość a jazda wśród tirów bardzo niebezpieczna, więc lepiej niech nie przyjeżdżają, jestem spokojniejsza. Odpowiedz Link
dede43 serdeczne życzenia ditai-lutek 09.03.08, 10:43 Troszeczkę spóźnione, ale szczere życzenia -przynajmniej drugie tyle lat w dobrym zdrowiu i doskonałym humorze. Bądź szczęśliwa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: serdeczne życzenia ditai-lutek 09.03.08, 13:12 Wszystkiego najlepszego Edytko.Siódemka to szczęsliwa liczba ,a Ty masz je dwie. Ja tez jestem marcowa,ale już wiosenna astrologicznie i uparty baran. www.imexgraf.pl/kalendarze/2007/trojdzielne/KT18_Kwiaty.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: serdeczne życzenia ditai-lutek 09.03.08, 17:28 Edytko,życzę Ci zdrowia,radosci i miłosci od bliźnich. U mnie piękna wiosenna pogoda,świeci słonko i prawie nie ma wiatru.W ogrodzie kwitną krokusy,ptaszki świergolą i trawka zielona.Prawdziwa wiosna.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: serdeczne życzenia ditai-lutek 09.03.08, 19:52 Równiez ci życzę wielu jeszcze lat w szczęściu i zdrowiu img98.imageshack.us/img98/1295/0025ol6.gif Odpowiedz Link
jaga_22 Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 10.03.08, 08:59 Na dworze chyba mleko się rozlało. Na dodatek w domu od wczoraj nie ma ogrzewania ani ciepłej wody. Córka dzwoniła z pracy,że u nich też nie ma,znaczy coś poważniejszego nawaliło. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 10.03.08, 17:28 A u nas od rana tak grzeje że dziś piłaaaam pierwszą w tym roku kawę na tarasie. Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 10.03.08, 17:46 U mnie tez było cieplutko,ale kawki jeszcze nie mogę pic na dworze,bo nie mam zacisznego kąta.Dużo spacerowałam z Magdaleną,trochę poplewiłam w ogrodzie, a teraz siedzę w pracy i myślę, kiedy uda mi sie okna pomyć.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 11.03.08, 08:10 Witajcie we wtorek. Dziś słoneczko jak wiosną, ale wiaterek troche zawiewa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 11.03.08, 08:28 Czuję się pokrzywdzona,bo ani wczoraj,ani dzisiaj nie ma słoneczka. Mam wiaterek ,który mi nie jest do szczęscia potrzebny. Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 11.03.08, 08:57 U mnie świeci słoneczko.Za chwilę wychodzę z Magdą na spacer.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 11.03.08, 16:25 Popsuło się i chyba będzie padać.Ja mam chyba cos z piromana.Dzis do południa pograbiłam troche takiej suchej trawy,śmieci i podpaliłam.Uwielbiam palić ognisko.Lubię patrzeć w ogień. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 12.03.08, 09:09 Wydawało się,że będzie ładnie,niestety tylko się wydawało.Już jest pochmurnie,nieprzyjemny wiaterek i pewnie będzie padać. Irenko,magia ognia.Ja też uwielbiałam patrzeć w ogień. Pamiętam jak byłam mała,a mieliśmy takie kaflowe piece,to otwierałam drzwiczki i przygladałam się jak się pali. Do dzisiaj mam małą okrągłą bliznę na stopie,bo mi węgielek wpadł do bucika. Jeszcze nie tak dawno robiło się ognisko na działce,ale na wiosnę chyba nie było wolno,tylko się kompostowało badyle. Ty masz dobrze, Tomciu w swoim domciu. Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 12.03.08, 09:27 U mnie wieje wiatr i jest pochmurno.Wczoraj posialam pietruszkę,marchew i rzodkiewkę.Ciekawa jestem czy cos z tego będzie.Mam nadzieję,że zima już sobie odpuściła.Irenko,u mnie też wczoraj paliło się ognisko,bo co robic z tymi suchymi badylami.Jaga_22,czy Ty masz jeszcze działkę?Napiszcie dziewczyny, jakie kwiaty siejecie i sadzicie?Życzę słoneczka i przyjemnej pracy przy wiosennych porządkach. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 12.03.08, 13:23 Aniu,nie mam działki już chyba z 8 lat. Dzirżawiliśmy od gminy prawie nad samą Wisłą.Mieliśmy tyle siły żeby od poczatku stworzyć,a właściwie wyszarpać ziemię z gliniastego ugoru. Jak to na początku, wszystko sialiśmy.Sama robiłam sadzonki pomidorów wszystkiego było za dużo.Drzew owocowych też za dużo,ale starczało dla nas i dla złodziei.Bardzo przyjemnie wspominamy z mężem te czasy. Jeżdziliśmy samochodem z dzieciakami,albo rowerami.Przez 18 lat cieszyliśmy się działką.Kwiaty miałam różne,ciągle coś dokupywałam. Niestety najpierw mężowi zdrowie się posypało,a potem mnie i oddaliśmy gminie. Ale sobie powspominałam,prawie mi sie ryczeć chce. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 12.03.08, 18:11 Jednak to prawda że w marcu jak w garncu.Dziś było wszystko-oprócz śniegu.Nawet grzmiało.Ja jeszcze nic nie posialam ale niedługo sie wezmę za robotę.Chyba juz po świętach. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 12.03.08, 18:20 Dobry wuieczór moje zparacowane koleżanki. I pomyśleć, że emerytki - a czasu na nic nie starcza. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 13.03.08, 08:13 Hey, czy tu już nikt nie wstaje rano?. A słoneczko świeci, wiaterek wieje ...... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 13.03.08, 08:36 Dede,wiaterek to ja też mam.W nocy padało,teraz trochę się przejaśnia Chcę słoneczka !!!!! Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 13.03.08, 08:45 Słoneczka nie moge podesłać, bo coś słabe, ale posyłam buziaczki :- )))))) Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 13.03.08, 09:20 U mnie pochmurno,ale życzę Wam słoneczka.Jaga_22,zmusilam Cię do wspomnień,ale to miłe wspomnienia.Wnuczka przeszkadza i muszę konczyc.Korzystam,kiedy ona je drugie śniadanie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 13.03.08, 14:43 Nie za bardzo dobry-pogoda taka że wściec sie mozna.Zimno sie zrobiło jak diabli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 14.03.08, 09:49 Pogoda lepsza,nawet słonko świeci niewyrażnie,ale chłodno.Najważniejsze,że głowy nie urywa. www.blogplay.eu/wp-content/uploads/2007/11/zdjecie052.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 14.03.08, 12:25 Zrobiłam sobie przerwę,myję okna.Pogoda taka sobie,trochę chmurek,trochę słonka i niestety wieje wiatr.Nie jest tak wietrznie, jak wczoraj ,ale musiałam zacząc myc,bo został tylko tydzień do swiąt.Mogłabym po świetach umyc okna i tez nic by się nie stało,ale nie da się patrzec przez te zakurzone z zaciekami szyby.W salonie nie mam długich firanek i takie szyby bardzo drażnią.Jakoś nikt nie melduje o przedświątecznych porządkach.Miłego dnia i dużo słońca. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w czwartkowy poranek !!! 14.03.08, 15:03 Wyobraż sobie Aniu,że jeszcze nie brałam leków na nadcisnienie,bo mam 105/68 i co ja mogę zrobić w takim stanie?napiłam się kawy z wafelkiem, to trochę doszłam do siebie. Z oknami czekam na ładną pogodę.Jestem jakaś zmęczona. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry 14.03.08, 16:02 Jaga, Ania - nie załapałyście?. Juz piątek!!! Feralny 13-ty sie skończył. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry 14.03.08, 16:23 O kurczę blade jak ten czas leci i nie da się go nijak zatrzymać. Jestem jakaś wczorajsza )))))))))))) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień Dobry 14.03.08, 17:05 A mnie tam jakos 13 i piątek nie przeszkadza.Kupilam dzis parę bratkow i pierwiosnków i deszcz zaczął padac,chyba juz dziś nie posadzę.Jutro ma przyjechać wnusia to moze sie uda.Ja tym razem tak sie zagapilam ze okna jeszcze nawet nie pomyte,jak zdazę to dobrze.Bardzo brudne nie są.Przez dwa dni cisnienie mi skoczyło i okropnie sie czułam.Prawie nic nie robiłam.Może się unormuje-bo cos jednak trzeba zrobic. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień Dobry 14.03.08, 17:36 a masz bardziej gęste firanki.. jeśli nie to gości posadź plecami do okna.Umyjesz po świętach jak już będą b. brudne. >co masz zrobić dziś, zrób pojutrze , będziesz miała dwa dni wolnego . aga Odpowiedz Link
kendo Re: Dzień Dobry 15.03.08, 09:31 dziewczatka, no czas na odpoczynek weekendowy, mspedzajcie go bardzo milo. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Dzień Dobry w poniedziałkowy poranek !!! 21.03.08, 14:23 Za życzenia urodzinowe podziękowałam wszystkim chyba nie na tej stronie, ale nie mogę jej się doszukać, więc dziękuję z całego serca jeszcze raz. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 15.03.08, 11:33 Coś głowa mnie dziś boli. Ale przynajmniej mam pretekst do nicnierobienia. Przecież bez powodów głupio nie robić przedświąteczno-wiosennych porządków, prawda? Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 15.03.08, 12:57 Dede43,dobre wytłumaczenie.Po południu powiem,ze mnie głowa boli,bo tez nic mi się nie chce robic ))))).Siedzę w pracy za oknem ponuro.Nie lubię takiej pogody.Wszystkim życzę słoneczka. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 15.03.08, 18:55 A mnie naprawdę boli głowa.Ostatnio tak mam jak nie s.......,to przemarsz wojsk.(głupie powiedzonko)Dzis dokonalam ogledzin i doszłam do wniosku że za bardzo z porzadkami nie mam co szalec.Sprzata sie na bieżąco,okna chyba doczekają do lepszej pogody bo nie są brudne.Jak sie wściekne to do salonu i kuchni kupię nowe firanki.A goście bedą swoi.Syn z synową i wnusia i drugi syn kawaler.Najstarszy nie przyjedzie bo ma dyzur w swieta.Dwa dni zlecą jak z bicza trzasnął.... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 15.03.08, 20:30 przepraszam ,że się wtrącam ból głowy: obierz cytrynę i wewnętrzną stroną skórki przyłożyć na skronie i czoło. Umocować czymś na ok. 20 min.Pomagało mojej córce w czasie ciąży gdy miała bóle migrenowe.Jeszcze jedno zastosowanie cytryny: przy skurczach łydek smarować stopy rozciętą na pół cytryną.Rano posmarować poczekać aż będą suche i wieczorem po umyciu nóg. Tak przez dwa tygodnie aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 15.03.08, 21:22 Na migreny to raczej nie ma lekarstwa.Mam sąsiadkę,która mając migrenę, musiała brać zwolnienie lekarskie.Kupowała jakieś leki na sztuki,bo bardzo drogie. Ja dzisiaj bardzo mało spałam tylko 3 godz,więc też nienajlepiej się czułam. Również zrobiłam przegląd i doszłam do wniosku,że jak tak dalej będzie z pogodą,to najwyżej umyje okno w kuchni,bo duże,a firaneczka tylko u góry,więc za bardzo razi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 16.03.08, 14:10 A co to ??? nikt się nie wita ??? Cały dzień pochmurny,wiaterek ostry.Gdzie ta wiosna,no gdzie? Wiem,wiem,jeszcze tydzień,tylko czy to coś zmieni. Po jasną Anielkę mówili jak to będzie gorąco na Wielkanoc,a teraz straszą przymrozkami. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 16.03.08, 22:46 Dzisiaj poszłam z palemką na Jasną Górę.Wychodzac o godz 12.00 minęłam się z Lepperem i Maksymiukiem.Czyżby jakieś tajne spotkanie;- ))))).Mam nadzieję,że jutro będzie bezdeszczowo,bo chcę umyc okno w kuchni.Spokojnej nocy. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 17.03.08, 08:55 U mnie pada, więc mycie okien odpada (ale mi sie "rymnęło). Życzę poniedziałkowo pogody ducha. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 17.03.08, 11:30 Pogoda jest do kitu i ja też jestem dzisiaj do kitu. Wieczorem wypiłam słabiutką kawę,żeby obejrzeć tańczące gwiazdy. Nawet nie wiecie jak poskutkowało. Po pierwsze woda ze mnie poleciała. Po drugie usnęłam dopiero po czwartej.Wsumie spałam 4 godz. i dalej mam kłopoty żołądkowe.Drugi raz wypiłam węgle.Nie ma mowy o jakiejkolwiek pracy. Już tak sobie myślę,że to tylko zbieg okoliczności i to jest grypa żołądkowa.Nic mnie nie boli,tylko trochę osłabiona. Nawet jeszcze się nie ubrałam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 17.03.08, 13:16 przeczytałam sobie marcowe dzień dobry od samego początku. Spodobało mi się określenie: jak przytaszczy bukiet chaszczy i przypomniał mi się dowcip o kwiatach / na poprawę nastroju /:na podwórku rozmawiają dwie sąsiadki,wtem jedna spostrzega swojego wracającego z pracy męża.>muszę iść do domu ,bo mój z kwiatami idzie ,będę musiała znowu d..y dać.... > a co to sąsiadko wazonu nie macie. > / pojawił się jakiś blady uśmiech zamiast słonka/ , aga Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 17.03.08, 14:00 witam,witam, przestalo sniegowac,ale zapewne zacznie za chwilke,ale pogoda( *aga, no slubne nie zaskoczylo,powiedzial,ze krokusy mam w ogrodzie)i chaszyczy niezakupil) zycze ciepelka i zdrowka. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 17.03.08, 14:12 t zn . wazonu nie musiałaś dawać? aga Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 17.03.08, 14:19 *ago, no nie)))))))))))))))))))))m moze na urodziny cos przytaszczy,nigdy nie zapomina,ale wtedy na wszelki wypadek wyjme wszystkie z szawy,coby sie nie pomyli i do odpowiedniego wlozyl) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 18.03.08, 12:38 Witajcie Przez chwilę myślałam,że to święta Bożego Narodzenia,bo zaczął sypać snieg. Spałam dzisiaj do...9.30. chyba odespałam zaległości. Okien dalej nie myję,bo zaparowane od gotujących sie buraków do chrzanu.Poza tym pogoda niesprzyjająca. Natarłam mięsa przyprawami i na balkon ,będą do upieczenia. Nie czuję nadchodzących świąt,być może przez brak ładnej pogody. Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 18.03.08, 15:24 przestalo sniegowac,ale zimno jak zima((((((((( zycze ciepelka. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 18.03.08, 17:20 Przedświąteczne porządki jeszcze w polu.Dzisiaj nic nie zrobiłam,bo Magda zagoniła mnie na strych i tam musiałam się z nią bawić.Zmarzłam jak licho,ale ważne,że wnusia zadowolona.Na dworze zimno i od czasu do czasu pada snieg.Życzę wszystkim i sobie słoneczka. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 19.03.08, 07:49 Słoneczko świeci jak ta lala, ale zimno, bo narazie -1 Odpowiedz Link
kendo Re: marcowe dzień dobry 19.03.08, 10:24 brrrrrrrrrrrrrrrrrr...na minusie, a w piatek zapowiadaja pogorszenie pogody( zycze ciepelka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 19.03.08, 14:52 Pojaśniało na dworze,nawet słoneczko przyświeca,tylko chłodno. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 19.03.08, 17:24 Trzeba futro przewietrzyć.U mnie od czasu do czasu pada śnieg.Dzisiaj miałam wolne,bo doczekałam terminu badań echa serca.Przed wyjsciem do szpitala umyłam dwa okna.Nie obeszło sie bez nerwów,wizytę miałam na 13.00,a przyjęto mnie o 14.20.Teraz będę czekać na wizytę u kardiologa do 24.04.Pacjent doczekał,znaczy nadaje się do leczenia)))).Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 19.03.08, 19:06 U mnie też ni to zima ni wiosna.Poprzyprawiałam dziś mięsa i to by było na tyle na razie.Jaga-jak twoja grypa?Moja siostra bardzo ciężko przeszła tyo choróbsko. Odpowiedz Link
grenka1 Witajcie dziewczynki !!! 19.03.08, 20:34 Nareszcie mam kompa !!! Ale niestety muszę Was zmartwić, jestem zmuszona pogrzebać trochę w oprogramowaniu, ponieważ ukazuje mi się komunikat: "Użytkownik mógł paść ofiarą fałszowania oprogramowania" i niestety będę musiała zainstalować swojego Windowsa. Nie mieli mojej oryginalnej płyty CD i zainstalowali cusik tam, co mnieli pod renkom, a baba niech się martwi. Ale to nie potrwa długo jeden dzień i kuniec. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki !!! 19.03.08, 21:41 No to fajnie ,że już jesteś Grenka,będziesz musiała odrobić zaległości ))))) Irenko,ja już jestem zdrowa,niestety teraz choruje mój syn.On miał gorzej,bo na dwie strony.Został dzisiaj w domu,ale jutro idzie do pracy,jest lepiej. Pięknie dzisiaj śnieżyło,a potem słonko trochę świeciło. Niestety nie ma dobrej prognozy na święta. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie dziewczynki !!! 20.03.08, 09:15 już komuś doradzałam w sprawie biegunki: 25 dkg orzechów włoskich wyłuskać wyjąć skrzydełka , które rozdzielają " móżdżki" . Te skrzydełka zalać 100 g spirytusu, zostawić na 4 dni. W razie potrzeby stosować /to zapiszę dużymi literami bo specyfik jest bardzo silny /JEDNA KROPLA SPECYFIKU NA DZIESIEC KG WAGI CZLOWIEKA W POL KIELISZKA WODY np. 60 kg ciała to sześć kropli.Pomaga już po 20 min. NIE POWTARZAC .Ważne jest do zupełnego wyczerpania,trzymać na wszelki wypadek oznaczony czerwoną etykietką .Życzę, żeby nie było potrzebne .aga Odpowiedz Link
grenka1 Re: Witajcie dziewczynki !!! 20.03.08, 09:17 Witajcie skoro świt. U mnie pogoda słoneczno-pochmurna. Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie dziewczynki !!! 20.03.08, 09:31 no,sniezy,sniezy,jest bajecznie, ale jakos trudno przestawic myslenie,ze swieta jajkowe po sniegu maja byc) zycze ciepelka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wiosenne dzień dobry 20.03.08, 09:46 Zapomniałam się przywitać,a dzisiaj 1-szy dzień wiosny )))) Wierzyć się nie chce,jak się patrzy na to,co wyprawia nam pogoda. O matuchno moja miła !!! spojrzałam na okno,a tam wali taki piekny śnieg, jak ja pójdę po zakupy,jak schowałam już buty zimowe. www.parales.pl/images/wiosna_9.jpg Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Witajcie dziewczynki !!! 20.03.08, 10:17 Cieszę się, że już jesteś i witam Cię po tak długiej przerwie. Chciałam Ci doradzić abyś tego Twojego kompa-inwalidę utopiła w wannie (bo to modne teraz), ale nie zdążyłam, dał się naprawić na szczęście, a nas naraził na straty, bo nie było Ciebie tak długo. No Greniu teraz możesz się po szarogęsić do woli. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link
grenka1 Edytko !!! 20.03.08, 10:28 ditai-lutek napisała: > Cieszę się, że już jesteś i witam Cię po tak długiej przerwie. >Chciałam Ci doradzić abyś tego Twojego kompa-inwalidę utopiła w >wannie (bo to modne teraz), ale nie zdążyłam, dał się naprawić na >szczęście, a nas naraził na straty, bo nie było Ciebie tak długo. >No Greniu teraz możesz się po szarogęsić do woli. > Pozdrawiam Edyta Jak śmiesz tak postponować mojego kompa, przecież to nowy sprzęt (we wrześniu minie 3 lata jak go kupiłam) i na najważniejsze podzespoły mam jeszcze gwarancję, ale skoro udzielasz mi swego pozwolenia na "szarogęsienie się", to Ci tą malutką wpadkę łaskawie wybaczam. I znów mam "problema", bo mi zainstalowali nieoryginalne oprogramowanie (mam płytę z oryginalnym) i muszę wszystko instalować na nowo, ale to kwestia jednego dnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Edytko !!! 20.03.08, 17:15 Witajcie w pierwszy dzień wiosny. Rano wyglądało co prawda bardziej na nieostatni dzień zimy, ale już stopniało.I cała szczęście. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie -ponoć już wiosna! 20.03.08, 18:27 Kto to widział żeby jajka święcić w śniegu...Jak tak dalej pójdzie to i bałwanka bedzie można ulepić.Jak tam z przygotowaniami? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie -ponoć już wiosna! 20.03.08, 18:40 do prezesa przyszedł pracownik i mówi: miałem wypadek , nie mam ręki .. Na to prezes : a ja jaj,a ja jaj ... Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Edytko !!! 20.03.08, 22:47 Zwracam honor Twojemu kompowi, ale niech z łaski swojej nie nawala już. Pozdrawiam Odpowiedz Link
grenka1 Re: Edytko !!! 21.03.08, 07:10 ditai-lutek napisała: > Zwracam honor Twojemu kompowi, ale niech z łaski swojej nie nawala >już. Pozdrawiam Nie dziękuję Ci, dobra kobieto, aby nie zapeszyć. Odpowiedz Link
grenka1 Witajcie dziewczynki w Wielki Piątek !!! 21.03.08, 07:12 U mnie słońce oczka przeciera, może poświeci trochę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki !!! 20.03.08, 09:30 Owszem, orzechy włoskie są bardzo pomocne,ale zalewa się je spirytusem rozdrobnione,jeszcze zielone,bez białego środka.No i oczywiscie trzeba to mieć w aptetce w razie potrzeby. Zawsze zapominam zrobić nalewkę w odpowiednim czasie. Synowi pomógł trilac.Dzisiaj poszedł do pracy. Aga,nie słyszałam o takiej miksturze jak Twoja,muszę poszukać. Ta o której piszę łatwo się robi i skutek murowany. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie dziewczynki !!! 20.03.08, 20:34 U mnie zima.Dzisiaj ulepiłysmy z Magdą 3 bałwanki i robiłyśmy orły na śniegu.Muszę się przyznac,że te zabawy mnie wykończyły.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie dziewczynki !!! 21.03.08, 08:53 myślę Jago, że dekorujesz mazurka orzechami i to z nich się wyciąga te skrzydełka o których piszę.Jeśli dożyję to przed 14 .07 poinformuję kiedy trzeba zebrać orzechy na miksturę /przepis mam od "mądrej" z Wróblewa. stosowałam nie tylko na ludziach - pies musiał też korzystać / aga Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie dziewczynki !!! 21.03.08, 10:39 ale mamy pogode-((((((((((((( graduje/wieje, przynajmniej okienka mi przemyje) spokojnego przygotowywania do Wielkiej Nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki !!! 21.03.08, 13:40 Aguś,owszem mam orzechy,ale kupione już połuskane. Popiekłam dzisiaj schaby,wczoraj upiekłam drożdżowca do zjedzenia przed świętami.Dzisiaj jeszcze upiekę sernik,a jutro sałatki i resztę. Zamiast mazurka zrobię snikersa,bo dzieci uwielbijają. Nie szaleję,powolutku,a okna niech sobie poczekają,świat się przez to nie zawali. Bardzo zimno i wietrznie,czyli paskudnie. img253.imageshack.us/img253/9132/af4ec6d3dfb83f5aca0fe71dv0.jpg Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie dziewczynki !!! 21.03.08, 17:35 Ja co prawda wyjezdzam na świąteczne śniadanie (i cały 1-szy dzień Świąt), ale mazurek i sernik upiekłam. A jutro zrobię tradycyjną sałatkę i upieke mięsko. Już dziś leżą w marynacie i ziołach i to "domowe" i schab ze śliwkami na wyjazd. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie dziewczynki !!! 21.03.08, 21:09 Brrr,zimno i mokro.Ja upiekłam babkę i niby pleśniak,bo do piany dodałam kisiel.Jutro zrobię dwie sałatki.Nie wolno sie przejadac.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie dziewczynki !!! 22.03.08, 09:25 ale smakowitosci robicie, ja na poniedzialek zaprosilam rodzine,baraninke upieke,ciasto swiateczne z Lida zakupilam, ech,pare jajkowych akcentow poukladalam i to mi wystarczy. zycze ciepelka z zasniezonej skandynawi,szkoda,ze nie bylo sniegu pora zimowe. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie dziewczynki !!! 22.03.08, 11:04 U mnie słoneczko,jest pięknie.Dzisiaj w pracy trochę luzu.Byłam z koszyczkiem w kościele.W końcu poczułam,że to święta.Kendo,gdzie kupujesz baraninę?Życzę miłej soboty. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki !!! 22.03.08, 14:11 Chociaż na chwilkę wpadłam aby sie przywitać.Jajeczka pomalowane łupinkami od cebuli,jeszcze je wypolerowałam kropla oleju,są śliczne. Jutro przyjeżdża córka z wnukami.Najstarszy syn z synową na Śląsku. Żurek na kiełbasce białej ugotowany.Córka robi sałatki. Troszkę słonko zaświeciło,oby i jutro tak było. Święconka też jest, owies,kurczaczki i baranek. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Witajcie dziewczynki !!! 22.03.08, 18:17 Ja mam już wszystko posprzątane, pogotowane, popieczone, poświęcone, jeszcze tylko wieczorem kąpiel, włoski na wałki i już Święta. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie dziewczynki !!! 23.03.08, 18:52 Pierwzszy dzien swiąt w rodzinnym gronie:śniadanie,obiad i na 19.00 przychodzą na kolację.Byłam na długim spacerze.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie dziewczynki !!! 23.03.08, 19:32 Witajcie światecznie! Rodzina gra w Eurobiznes z Agusią a ja na pięć minut do kompa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki !!! 23.03.08, 20:41 Już po gościach.Jutro będę odpoczywała.Pogoda nie dopisała. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie dziewczynki !!! 24.03.08, 10:23 U mnie w sobotę i wczoraj było bardzo ładnie.Dzisiaj bielusieńko i od rana jeszcze pada śnieg.Do kościoła pojadę samochodem.Mam nadzieję,że po południu przestanie sypac i wyjdę na spacer.Życzę słoneczka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki !!! 24.03.08, 16:04 Najpierw był śnieg,a teraz już robi się ciemnawo ,a jeszcze wczesna godzina.Kalendarz ogłupiał i zamiast do przodu cofa się. Miłego wieczoru życzę. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 25.03.08, 07:36 Witajcie poświątecznie. Słonko świeci, mrozik -3. Oby tak cały dzień, bo dość już tych śniegodeszczów. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 25.03.08, 10:21 Jest zimno,ale przynajmniej od rana słoneczko świeci. Chce się żyć. Odpowiedz Link
zajbel Re: marcowe dzień dobry 25.03.08, 11:06 U mnie słońce chyba na dłużej bo niebo bezchmurne. jak tam po świętach dziewczyny, żyjecie jeszcze? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 25.03.08, 12:28 Ja sobie dziś zrobiłam "świeto lasu"-nic nie robię!Pogoda zwariowana,pol godziny słońca-godzina zadymki.Snieg topnieje w locie. Odpowiedz Link
grenka1 Żyjemy, 25.03.08, 12:30 żyjemy, ale co to za życie? U mnie od rana świeciło piękne słoneczko, ale teraz się chmurzy i chyba będzie padało. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Żyjemy, 25.03.08, 12:53 Byczę się na całego.Lodówka pełna,ale mimo,że jem z umiarem, to i tak przybyło 1.5 kg. Słoneczko niestety,ale już nie świeci i skąd te churzyska się wzięły. Odpowiedz Link
52ania Re: Żyjemy, 25.03.08, 17:50 U mnie dzisiaj padał śnieg i jest zimno.Rano pięknie świeciło słoneczko,ale ok godz.10.00 zachmurzyło się i niestety do tej pory jest brzydko.Wczoraj nic nie robiłam.Mój mąż zmywal naczynia,bo stwierdził,ze za dużo zużywamy wody;-(((((. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 26.03.08, 09:22 Chciałam napisać w wiosenny,ale ja nie widzę żadnej wiosny. Zimno i brzydko,czasem coś mokrego pada. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 26.03.08, 09:37 Za oknem śnieg , za oknem mgła , świat goni ciągle gdzieś ,a w oknie siedzę ja. Prawda,że ładny widoczek.Do godziny14.11 księżyc będzie jeszcze w znaku skorpiona.Najlepszy moment aby oduczyć się mówić: już nigdy więcej .Więcej asertywności.Czy już zaplanowany letni urlop?Znak strzelca już po14.11 to dobry czas na robienie planów-poradź się w tej sprawie partnera lub przyjaciółki,poserfuj w internecie lub zajrzyj do biura podróży,żeby zorientować się w ofertach.Odprężająco działa podróż w wyobraźni.np w otoczeniu koloru dnia na morskiej plaży w pomarańczowym zachodzie słońca aga Odpowiedz Link
grenka1 Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 26.03.08, 10:23 Pochmurno, bezdeszczowo, bezśnieżnie - do doopy z taką pogodą. Aby do wiosny. Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień Dobry w środowy poranek !!! 26.03.08, 22:25 U mnie biało i zimno.Dzisiaj miła niespodzianka,wracałam ze swojej "szkółki",jak zwykle o 18.00,a tu na dworze widno.Dziewczyny,chyba wiosna)))). Odpowiedz Link
grenka1 Re: marcowe dzień dobry 27.03.08, 10:21 Słońce świeci, śniegu nie ma, deszczu nie ma, czyżby w diabły poszła zima ? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 27.03.08, 11:18 dzisiejsza energia Jowisza pomoże Ci znaleźć w doświadczeniu sens,który dotychczas był przed tobą ukryty. Mówi się,że doświadczenie czyni człowieka mądrzejszym. Długi space wsród budzącej się do życia przyrody zawsze dobrze r obi,ponieważ umysł i dusza mogą wtedy rozwinąć skrzydła. Za oknem słońce ,aż się żyć chce aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 27.03.08, 13:11 Chyba żyjemy na innej półkuli,bo ja obudziłam się w śnieżnej scenerii. Ciagle narzekałam,że u mnie nie ma śniegu,więc w nocy zasypało. Ale co tam ,już w sobotę ma być ładnie i ciepło. Odpowiedz Link
grenka1 Re: marcowe dzień dobry 27.03.08, 13:53 jaga_22 napisała: > Chyba żyjemy na innej półkuli,bo ja obudziłam się w śnieżnej scenerii. > Ciagle narzekałam,że u mnie nie ma śniegu,więc w nocy zasypało. > Ale co tam ,już w sobotę ma być ładnie i ciepło. Masz coś chciała. U mnie piękne słońce i cieplutko. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 27.03.08, 16:58 U mnie ciepło.Aga-kosa,posłuchałam Twoich rad i pospacerowałam z Magdą wśród budzącej sie przyrody.Teraz siedzę w pracy i cieszę się,że mogę korzystac z internetu.Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 27.03.08, 18:59 Po południu własnie wróciła wiosna. A my będziemy mieli nowego dzidziusia w rodzinie.Wlasnie mi dzis syn zakomunikował że "są" w ciąży i Aga będzie miała rodzeństwo! Odpowiedz Link
grenka1 Babciu !!! 27.03.08, 20:08 Szykuj kasę na wózek !!! iryska2604 napisała: > Po południu własnie wróciła wiosna. A my będziemy mieli nowego >dzidziusia w rodzinie.Wlasnie mi dzis syn zakomunikował że "są" w >ciąży i Aga będzie miała rodzeństwo! Odpowiedz Link
grenka1 Dzień dobry. 28.03.08, 07:42 Dziś po nocnych przymrozkach (-4) ma być słoneczna i ciepła (+10) pogoda. Czego i Wam życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry. 28.03.08, 10:55 Od rana świeci słoneczko.Jestem więcej na balkonie niż w domu. Skorzystałam z pięknej pogody, poprałam i powiesiłam na balkonie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień dobry. 28.03.08, 11:49 energia Cię rozpiera. W taki dzień wszystko się chce. Kalendarz księżycowy zaleca na dziś wypłukiwanie toksyn z organizmu:wypić rano /na czczo/ szklankę wody z dwiema łyżeczkami octu owocowego. Gdzieś kiedyś czytałam,że taki ocet wpływa na spalanie tłuszczu . U mnie cudnie. Mąż mi grzebie w odródku, bo kiedy księżyc będzie w nowiu będzie pracował przy roślinach rosnących w górę i owocujących . aga Odpowiedz Link
52ania Re: Irena... 28.03.08, 17:52 moje gratulacje,będziesz podwójną babcią.Cieszę sie razem z Tobą.Aga-kosa,ocet jabłkowy wypijany z woda(2 łyzki na szklankę przegotowanej wody)jest pomocny przy spalaniu tłuszczu.U mnie dzisiaj było przepięknie.Siedziałam z Magda w ogrodzie,a przed obiadem umyłam dwa okna dachowe.Jutro przyjeżdżają goście:siostra męża z córką, zięciem i wnuczkami(Ola-8 lat,Julia- 3 lata).Magda dzisiaj z dziesięć razy pytała,kiedy przyjedzie Julia i Ola.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Irena... 28.03.08, 18:29 Witajcie dzieweczki. Gratuluję Irysko. Fajnie mieć więcej niż jedno wnuczę. Wiem coś o tym. Żeby tylko kasy nam starczało na wspólne drobne przyjemności. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Irena... 28.03.08, 21:53 Dzięki wam dobre kobiety!a to będzie nasze 3 dzieciątko bo kazde z nas (bo to nasze drugie małzeństwo)ma po jednym.Jest Agnieszka i jest Kornel.On dopiero skończy w czerwcu 2 latka ale straszny z niego automobilista. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: A to wlasnie oni. 28.03.08, 22:45 To jest Kornel img146.imageshack.us/img146/6469/p3271712mi4.jpg img442.imageshack.us/img442/2672/p3271716sr2.jpg A to Agnieszka--i mirabelki już kwitną. img358.imageshack.us/img358/3841/p3231675ju9.jpg Odpowiedz Link
grenka1 Re: marcowe dzień dobry 29.03.08, 07:14 Witajcie w tą pochmurną, marcową sobotę. Mam nadzieję, że później będzie ładniejsza. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 29.03.08, 07:45 Jaka pochmurna?,u mnie już od rana pięknie świeci słoneczko. Irenko,fajne masz dzieciaki.Nigdy bym nie pomyślała,że już mogą mirabelki kwitnąć.Muszą być odporne na mróz,bo były noce minusowe. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 29.03.08, 11:48 Irenko,dzieciaczki urocze.U Was chyba cieplej,bo u nas kwitną tylko forsycje.Dzisiaj u mnie pochmurno,chyba będzie padał deszcz,bo wczoraj umyłam dwa okna.U mnie to normalne,jak umyję okno, to zaraz pada deszcz;-((((((.Miłego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 29.03.08, 12:30 U mnie na przemian-słońce,chmury i troche wieje.Ale jest 13 st. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 30.03.08, 08:38 Witajcie. Jestem 20300. Równa liczba. I taka duża. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 30.03.08, 11:41 Witajcie.Mam nadzieję,że dzisiaj dłużej będzie ładna pogoda. Wczoraj z rana było słonecznie,a potem deszczowo. Wnuczki dzisiaj spały u mnie,bo koniec kwartału,córka jest w kontrolingu finansowym,to mają kupę roboty.Dzisiaj też pracuje. Starszy wnuczek pojechał na zawody sportowe,a młodszy pojechał z drugą córką do ZOO,a ja dzięki temu mogę się przywitać z Wami. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 30.03.08, 17:21 Dzień dość pogodny ale niepotrzebnie troche wieje i przez to chłodno.Martwie sie trochę bo wiosna ,trzebaby było zająć sie roślinami a mnie znów kregosłup nawala.Jak sobie przypomnę to cierpnę ze strachu. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 30.03.08, 18:26 U mnie piękna pogoda.Goscie odjechali,troche posprzątałam i mam wolne.Irenko,nie przejmuj się roślinkami,kręgosłup ważniejszy.Jaga_22,z tego co piszesz wynika,że też się musiałaś nagimnastykowac,bo masz wnuki w domu.Mimo to, życzę Tobie i pozostałym forumowiczom miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marcowe dzień dobry 31.03.08, 09:30 Dzień pięknie się zapowiada.Koty powłaziły na okna i wygrzewają się. Wiać po nich jak są rozanielone. Aniu,za to dzisiaj mam luz.Wszyscy w pracy,a córka ma wolne,więc wnuczków też nie będzie. Irenko mnie też ostatnio bardziej doskwiera kręgosłup,a to z tego względu,że bardzo ograniczyłam środki przeciwbólowe.Nie co dzień, a wtedy gdy mam coś załatwić.Wytrzymuję tydzień,a nawet dwa. Postanowiłam pomóc moim nerkom i wątrobie.Po mieszkaniu mogę chodzić jak przetrącona.Najgorzej jest z rana. Odpowiedz Link
grenka1 Re: marcowe dzień dobry 31.03.08, 11:28 Śliczna pogoda. Obiad mam od wczoraj. Mam wszystko w nosie, idę na lumpy. Szkoda takiego dnia na siedzenie w domu. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 31.03.08, 17:47 Pogoda piękna.Byłam z Madzią na dlugim spacerze.Teraz siedze w pracy.Mam trochę wolnego,ale z przerwami.Jutro 1 kwietnia-proszę nie oszukiwać)))) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 31.03.08, 18:28 Jaga,ja środki przeciwbólowe biorę bardzo rzadko,jak jest gorzej zwiększam częstotliwośc ćwiczeń.Wczoraj wyć mi sie chciało z bólu,wyciągnęłam gorset i jakos obiad ugotowałam.Czasami mam naprawdę dość.Dziś troche lepiej,nawet połaziłam z Lalą i z kijkami-a było tak ciepło że chodziłam w bluzce z krótkimi rękawkami.I kawka na tarasie bardziej smakowała. Odpowiedz Link