Dodaj do ulubionych

bed bugs albo co

06.09.17, 14:21
Dziewczyny prosze was o pomoc moze wy wiecie co mi sie dzieje.
Otoz w poniedzialek dzieci wrocily do szkoly i wysprzatalam wszytko wlacznie z praniem i wymiana poscieli. W dodatku wymienilam poduszki i koldre na nowa w sypialni. (wymieniam posciel co 2 tyg i wszytko prasuje i piore na 60C).

Wczoraj noc przespalam normalnie, zaczelo sie dzisiaj w nocy obudzialam sie ze swedzeniem na przodzie ud takim jakby mnie cos pogryzlo. Czulam sie jakby cos po mnie lazilo. Z latarka i juz cala swedzoca nie spalam do 4 am i szukalam cos w lozku i pod luzkiem. Wszystko czysto na dodatek moja corka sie wybudzila i spala ze mna jak zabita nic jej nie bylo.
Otoz dzisiaj nadal caly dzien wszytko mnie swedzi, jakby po mnie lazilo i mnie gryzlo. Wyczytalam wszytkie strony z pomaca o bed bugs juz w nocy spanikowana, tylko nie mam zadnych sladow ugryzien kompletnie nic. Nic tez nikomu w domu nie jest nikt nie ma problemu.
Mam zamiar jeszcze nie prac poscieli dzisiaj tylko jak nadal bedzie cos sie dzialo tej nocy to jutro wszytko wygotowac.
Odkurzamy 4-7 razy w tygodiu wiec tez nie wiem co to moze byc, zwierzat nie mamy.
Jeszcze sie zastanawiam czy cos z hotelu nie przytargalam bo bylismy na wakacjach i wrocilismy w piatek.
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: bed bugs albo co 06.09.17, 14:38
      A uzywasz plyn do plukania prania?. Moze masz uczulenie?
      • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 06.09.17, 14:49
        uzywam fairy proszek i plyn nigdy nie mialam problemu
        • wiwi1 Re: bed bugs albo co 06.09.17, 19:24
          Koldre i poduszki wymienilas na nowe (takkie nowe ze sklepu)? Moze to jakies uczulenie na jakis skladnik lub chemie w tych koldrach czy poduszkach? Pierzesz i pluczesz zawsze w tym samym plynie? Do kapieli, balsam nie uzylas jakis nowych kosmetykow, nowa pizama?
          Bo tak sobie mysle, ze to moze jakies uczulenie. z drugiej strony jak piszesz, ze masz w ciagu dnia rowniez takie sensacje, to dziwne troche...
          • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 06.09.17, 19:50
            tak wszytko nowe ze sklepu. Wzielam rano prysznic wysmarowalam sie balsamem do ciala (kolezanka doradzila bo ma takie problemy ze skora ze tez ja swedzi w nocy ma uczulenie. Mialam jeszcze zakupic lek na uczulenie tak poradzila). Nadal swedzi mnie wszedzie, jakby cos po mnie lazilo i mnie gryzlo.
            Kosmetykow urzywam organic od lat tych samych, myje sie tym samym plynem, pizama stara zreszta koszula nocna, w nocy zaczelo sie od ud potem juz cale nogi swedzialy jakby mnie cos po nich gryzlo, teraz juz cale cialo nawet w skorze glowy.
            Moze to jakas choroba np. cukrzyca.
            Zobacze co jeszcze dzisiaj w nocy bedzie sie dzialo.

• wiwi1 Re: bed bugs albo co 06.09.17, 20:20
              Ja zawsze piore nowe koldry, poduszki. Jesli to uczulenie na chemie w tych koldrach to lepiej zebys pod nimi nie spala. Mozesz spac pod starymi koldrami a te nowe wyprac?
              Pozdrawiam:)
              • yadrall Re: bed bugs albo co 06.09.17, 21:10
                Takie swedzenie moze byc oznaka chorob watroby. Wez jakis antyhistaminowy z apteki czy supermarketu. Jak pomoze to alergia,a jak nie to idz do gp nie zwlekajac
              • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 06.09.17, 21:43
                juz wyrzucilam
                • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 06.09.17, 21:44
                  jutro zakupie lek bocaly dzien sie drapie
    • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 07.09.17, 16:14
      Dziewczyny przespalam cala noc bez problemu, musialam miec wczoraj jakas reakcje alergiczna na cos, zakupilam leki na wszelki wypadek.
    • whitediamond Re: bed bugs albo co 08.09.17, 13:10
      BTW bed bugs ugryzienia nie swedza ani sie ich nie czuje
      • bisiek10 Re: bed bugs albo co 09.09.17, 01:11
        Ze ugryzienia bed bugs nie swedza? Ha :) To chyba Cie bed bugs nigdy nie ugryzl.Ciesz sie ;)
    • noelka1984 Re: bed bugs albo co 10.09.17, 16:41
      to moze byc swierzb- scabies in english
      moglas sie tym zarazic w hotelu
      niby choroba dawnych czasow , ale caly czas wystepuje
      moja ciocia sie zarazila sprzatajac hotel
      GP da ci recepte na masci dla ciebie i calej rodziny i powinno przejsc, najwazniejsze zeby jak najszybciej zaareagowac
      • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 10.09.17, 23:11
        wszystko mi przeszlo tylko ta jedna noc taka nieszczesliwa byla.
        • nannyjo32 Re: bed bugs albo co 10.09.17, 23:12
          na skorze nic nie mam zadnej wysypki albo ugryzien wiec prawdopodobnie byla to reakcja alergiczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka