mauranica 10.02.10, 00:08 Mnie dawno temu "Lot nad kukułczym gniazdem" - ale wrażenie pozostało do dziś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 00:44 E, a musi być takie poważne kino? Ja tam nie lubię poważnego, wolę filmy zasadniczo bezsensowne, ale bardzo nastrojowe, typu Equilibrium albo Constantine. Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 00:49 Wszystkie "Dekalogi", "Odmienne stany świadomości", "Nadzór", "Dług", "Siedem", "Seksmisja" długo nic i: "Amelia", "Biegnij, Lola, biegnij", "Ciało" Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 00:53 A, i wyróżnienie specjalne: "Karmazynowy przypływ" Niby komercja... a po obejrzeniu postanowiłem, że zawsze, ilekroć zostanę szefem, będę takim jak Hunter (D. Washington) I obłędna muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBBand Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.hari.cable.virginmedia.com 10.02.10, 01:11 Chlopiec w pasiastej pizamie. Odpowiedz Link Zgłoś
joy27 Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 10:37 Lot nad kukułczym gniazdem:), constantin rzeczywiście bezsensowny, a ostatnio dom zły i dr. parnassus Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Film, który powalił Was na kolana to... 13.02.10, 18:09 Zabieram się za ten film od kilku miesięcy i jakoś nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.cable.smsnet.pl 10.02.10, 11:16 Temat rzeka, Ojciec Chrzestny, Człowiek Słoń... tyle że człek doznaje katharsis i już tego tak nie doświadcza. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 11:31 "Tańcząc w ciemnościach", "Edi", "Plac Zbawiciela", a ostatnio: estońska "Nasza klasa" i rosyjski "Ładunek 200". Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 11:46 I jeszcze pewien skandynawski film o młodym mężczyźnie chorym na raka. Akcja w przeważającej części toczy się w szpitalu na oddziale onkologii. Wprawdzie zaczyna się groteskowo, ale potem to już same emocje. Nie znam tytułu, pytałam na FT, bez odzewu :( Ps. Tylko czy ja dobrze zrozumiałam tytuł wątku, bo jaki to związek z humorum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syd Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.10, 13:43 Nie wierzę, że po tylu wpisach nie pojawiło się jeszcze "Requiem dla snu" Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 18:01 pepsic napisała: > I jeszcze pewien skandynawski film o młodym mężczyźnie chorym na > raka. Ludzie kochani, forum HUMORUM. HUMORUM, no. Weźcie i nie dołujcie, bo i tak mi smutno :( Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: Film, który powalił Was na kolana to... 11.02.10, 17:01 'Cialo' - tak, jak nudne kazanie powalilo Jasia Fasole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.123.185.227.koba.pl 10.02.10, 15:42 Mnie powalił kiedyś "Velvet Goldmine" (Idol), kilka razy do kina poszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 16:03 Prawdziwy kinoman nie będzie umiał odpowiedzieć na to pytanie. Otóż w każdym niemal roku, w każdej pięciolatce bądź dekadzie pojawia się film, który powala na kolana, ogłusza, wywiera piorunujące wrażenie. Nie da się wymienić jednego, to jest niemożliwe dla fana kina. Gdybym chciała zrobić retrospekcję, a więc wymienić obejrzane przeze mnie filmy, które powaliły mnie na kolana, w chronologicznym porządku ich powstawania zrobiłaby się niezła lista i zanudziłaby was na śmierć. Można powiedzieć, że trwam w permanentnym zachwycie dla całego szeregu fantastycznych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.123.185.227.koba.pl 10.02.10, 16:20 Nie ma to jak prawdziwy kinoman. Posadzisz w kinie i masz spokój przez cały dzień. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.123.185.227.koba.pl 10.02.10, 16:26 podoba mi się twój nick dzidzia, zapada w pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 16:47 a dziękuję, master, miło mi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajk Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: 81.219.154.* 10.02.10, 16:57 '12 gniewnych ludzi', 'Danton', 'Nieznośna lekkość bytu', 'Kontrolerzy' 'Jabłka Adama', Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.123.185.227.koba.pl 10.02.10, 17:02 proszę bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamrotek Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 22:41 Gość portalu: master of illusion napisał(a): > Mnie powalił kiedyś "Velvet Goldmine" (Idol), kilka razy do kina > poszedłem. Tez mnie kiedys powalił. Dwa razy byłem w kinie na tym filmie. Najbardziej zapadła mi w pamięć piosenka 'Babies on fire' i 'Satelite of love'. Po iluś tam latach udało mi się kupić dvd i po obejrzeniu miałem wrażenie, ze to w zasadzie szmira ten film ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsic Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.net.stream.pl 10.02.10, 17:32 Zapomniałam dopisać "Wybór Zofii" ze wstrząsającą sceną tytułową. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 18:13 Z nieco innych klimatów - "Niebiańskie istoty". Zakochałem się wtedy w Kate Winslet, niestety, póki co, bez wzajemności. Poza tym "Kukułka" - powaliła mnie klimatem i cudną mieszanką języków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora day Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.10, 18:34 Ja też uwielbiam Velvet Goldmine. Niewielu ludzi zna ten film :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Velvet Goldmine 10.02.10, 18:37 Czy ja wiem, czy tak niewielu :) Ja też znam i bardzo lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
niewomeli5 Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 18:50 Za każdym razem na kolana powalają mnie Alternatywy4. Odpowiedz Link Zgłoś
master_of_illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 22:57 A która piosenka z tego filmu ci się najbardziej podoba? Bo mnie ta: www.youtube.com/watch?v=xH3KILLaTkI Odpowiedz Link Zgłoś
niewomeli5 Re: Film, który powalił Was na kolana to... 10.02.10, 23:07 Właśnie się zastanawiałam w którym odcinku Alternatywy to grało,idę spać bo już na oczy nie widzę i na uszy zle słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.walecznych.net 11.02.10, 02:03 asterix i obelix misja kleopatra dzien swira plac zbawiciela the game,seven,fight club Finchera pianistka la hain mozecie pytac dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: Film, który powalił Was na kolana to... 11.02.10, 11:27 to ja nieśmiało zapytam o pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.walecznych.net 11.02.10, 15:36 genialna komedia ze swietnym polskim dubbingiem. pelno odwolan do popkultury, gag na gagu, no i aktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: 157.158.96.* 11.02.10, 08:19 "Cień na piasku" - jak dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja Re: Film, który powalił Was na kolana to... 11.02.10, 17:17 A mnie powaliły różne, Braveheart, Pulp Fiction i parę jeszcze. Ale to wszystko nic - największe wrażenie i to takie niezależne do dziś to Imię Róży. Słcuhajcie, jak jestem w Krakowie dajmy na to, koło Norbertanek, albo koło innych Franciszkanów to niezależnie od tego co my,śle w danym momencie to widzę Seana Connery (dobrze pamiętam, to on grał?) i przenoszę się w tamtą epokę. To po prostu jakieś szaleństwo, ale tak jest. Pozdrawiam-Marko Q U I Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hieniek komedie IP: *.mgsp.pl 11.02.10, 18:06 specjalnie wg polecenia nessie co by nie dolowac polecam komedie, ktore mnie w swoim czasie powalily. Moja 10 to, tak na szybko 1. maly plywak 2. goscie, goscie 3. rybka zwana Wanda 4. Asterix, misja Kleopatra 5. poznaj mojego tate 6. pol zartem, pol serio 7. trzej amigos 8. arszenik i stare koronki 9. team america 10. chlopaki nie placza Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: komedie 11.02.10, 20:04 Nikt nie wymienił "Spirited away - W krainie bogów"? Nie, tu sami dorośli;P I jeszcze "Piknik pod Wiszącą Skałą", brr...mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jednak wroce Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: 94.254.175.* 13.02.10, 18:06 ojciec chrzestny (szczegolnie koncowka czesci 2) nieustajace wakacje into the wild Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Film, który powalił Was na kolana to... 13.02.10, 18:13 Oglądam głównie horrory. Te, które powaliły mnie na kolana swoją głupotą rzecz jasna, to "Smakosz" (aka Jeepers Creepers), "Lęk" i "Boogieman". Zbiorowisko największej głupizny jaką można sobie tylko wyobrazić. Nie wiem co mnie pchnęło do obejrzenia, ale wiem że to się już nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: under_pressure Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.chello.pl 13.02.10, 19:41 mnie dawno temu: nie czas na łzy, zaś ostatnio: bez mojej zgody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: 87.205.113.* 16.02.10, 09:21 Oj tak, tak, "Smakosz"...tak się spłakałam ze śmiechu przy oglądaniu, że aż współoglądacze chcieli mnie z pokoju wyprosić za psucie atmosfery. A już jak tytułowy bohater, przejechany przez autobus, leżąc "martwo" na jezdni, NAGLE rozwinął z wizgiem swoje nietoperzo-błoniaste skrzydło...to dostałam czkawki ze śmiechu i prawie z krzesła spadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
anndziax Re: Film, który powalił Was na kolana to... 13.02.10, 21:14 Zanim przejdę do sedna - to mój debiut na FH(podczytuję od kilku ładnych lat), może dlatego, że ten wątek jakiś taki poważny :) Pierwszym filmem, który powalił mnie na kolana był "Amadeusz". Miałam osiem lat, a mój kochany tata dbający o staranne wykształcenie córki postanowił uraczyć mnie ucztą kinomana: The Wall-Łowca Jeleni -Lot nad kukułczym gniazdem- Amadeusz. No dobra, szczerze to pamiętam tylko, że przy tym (genialnym - teraz to wiem) filmie padłam, czy na kolana to nie wiadomo. Oprócz wyżej wymienionych: - Fight Club - Se7en - Amores Perros - Dekalog I - A History of violence - Kalifornia a z lżejszego repertuaru nokautuje norweski film "Buddy" - polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
master_of_illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... 14.02.10, 21:44 Amadeusz, czyli 2010 - 1984 = 26 + 8 = 34 Masz maksymalnie 34 lata, niedużo. Odpowiedz Link Zgłoś
anndziax Re: Film, który powalił Was na kolana to... 15.02.10, 08:19 w 1996 oglądałam. Jeszcze niedużej. Odpowiedz Link Zgłoś
master_of_illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... 15.02.10, 10:25 1996 - 1900 = 96 + 25 = 121 - 18 = 103 - 61 = 42 Z moich obliczeń wynika co innego. Liczby nie kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.cable.smsnet.pl 15.02.10, 16:44 Oho, w szkole dodawanie i odejmowanie przerabiają. Ucz się Jasiu, ucz! Odpowiedz Link Zgłoś
master_of_illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... 15.02.10, 17:25 sio! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
anndziax Re: Film, który powalił Was na kolana to... 15.02.10, 16:45 lecę po tort :) Odpowiedz Link Zgłoś
master_of_illusion Re: Film, który powalił Was na kolana to... 15.02.10, 17:07 I co z nim zamierzasz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !K Re: Film, który powalił Was na kolana to... IP: *.hr.hr.cox.net 14.02.10, 13:48 "powalily" mnie ze smiechu: "Brothers Solomon" i "Let's go to prison". Odpowiedz Link Zgłoś
all-hope-is-gone Re: Film, który powalił Was na kolana to... 14.02.10, 18:42 Pulp Fiction Fight Club Milczenie owiec Dziecko Rosemary Egzorcysta Snatch Krótki film o zabijaniu Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Film, który powalił Was na kolana to... 16.02.10, 19:28 Zło (Ondskan) Odpowiedz Link Zgłoś