shalai Re: Piszemy moskaliki!! 17.02.04, 13:43 Przypominam, że wyglądają one natępująco: a b a b przy czym założeniem moskalika jest, że 1 i 2 wers- ktoś popełnia jakąś herezję 3 wers- jaka go czeka za to kara 4 wers- gdzie otzyma tę karę- uwaga- koniecznie święte miejsce! Ja zaczynam: Kto powiedział, żem nerwowy Albo nazwał mnie wariatem, Temu wyrwę uszy z głowy Przed wielebnym konkordatem. Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Piszemy moskaliki!! 17.02.04, 14:50 Konkordat? Wielebny? Coś Ci się pokićkało... :) Ale OK, spróbujmy tak: Kto mi powie, że gorzałka Nie jest zdrową ani smaczną Dam mu w ryja pod kościołem Aż mu dzwony dzwonić zaczną! (PS: wcale nie musi chodzić o dzwony...) Kto mi powie, że się Zyta Dobrze zna na gospodarce, Ma (by wylazł zeń Rokita) Egzorcyzmy w betoniarce! Kto, a zwłaszcza po niemiecku, Powie "Polska to złodzieje" To go zgwałcą na przypiecku Moi dwaj znajomi geje! (brak wątku religijnego - trudno!) Ten, co wszystkich w Polsce męczy, Pisząc prawo podatkowe, Niech na grochu sto lat klęczy Ptactwo zaś s... mu na głowę! (jw.) Hmmm... może jednak skończę o polityce? Kto mi powie, że nie Polki Najpiękniejsze są na świecie Skończy... wprawdzie pod kościołem Lecz w przenośnej toalecie! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Odkrycie naukowe 17.02.04, 15:08 jedna baba drugiej babie wsadzila xxx grabie jedna wrzeszczy druga wrzeszczy a grabisko w xxx trzeszczy to tez moskalik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Odkrycie naukowe 17.02.04, 15:25 Kłóciłbym się. Układ rymów się nie zgadza, treść też. To co napisałeś, to raczej fraszka czy przyśpiewka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Odkrycie naukowe 17.02.04, 15:33 no faktycznie, z tym wielebnym.... to trochę bez sensu, ale pasuje :) fred, fajne masz pomysły, szczególnei z gejami :)) A kto powie, że ziom z Polski Oszukuje, w oczy kłamie- Tego zamknę ja na Kolskiej Przy cmentarza czwartej bramie :) Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Odkrycie naukowe 17.02.04, 15:35 MAm nowy pomysł: A kto powie, że Legija Klubem głupków i pijaków- Temu ja obiję ryja W mej parafii (gmina Maków) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vapraqus Mundialeiro 24.02.04, 19:27 taka reminiscencja Gdy chór krzyczał: Eee.. Korea.... wątpliwości miał on Jeden tajemnicza go Marea potrąciła pod Pedetem Odpowiedz Link Zgłoś
edzio_grubas JESTESCIE NIESAMOWICI !!! 06.10.04, 19:07 Czytajac Wasze moskaliki poplakalam sie ze smiechu! Piszcie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: JESTESCIE NIESAMOWICI !!! 26.04.05, 12:06 Nooooo, a zwlaszcza Frred... Wilma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: Odkrycie naukowe 23.02.04, 20:16 hehehe... Kolska nie jest przy czwartej bramie ;-))))))Moje gratulacje ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Odkrycie naukowe 19.02.04, 19:00 kicior99 napisał: > jedna baba drugiej babie > wsadzila xxx grabie > jedna wrzeszczy druga wrzeszczy > a grabisko w xxx trzeszczy > > to tez moskalik:-) > aleś go delikatnie mówiąc "zapożyczył" Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Odkrycie naukowe 20.02.04, 15:07 pewnie. musialem sprawdzic konstrukcje. A ze nieco naciagana... uklad rymow nie zgadza sie ale przycyznowosc i skutkowosc jak najbardziej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
conena frred jestem twoją idolką!!! :D 18.02.04, 21:36 frred napisał: > > > Ten, co wszystkich w Polsce męczy, > Pisząc prawo podatkowe, > Niech na grochu sto lat klęczy > Ptactwo zaś s... mu na głowę! UWIELBIAM ten fragmencik! bravvo Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: frred jestem twoją idolką!!! :D 19.02.04, 14:28 Dzięki, i czuję się z tym fantastycznie!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (tzn. chyba miało być "wielbicielką", ale zgaduję, co masz na myśli - moją idolką również jesteś:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Szef mój czyni niezbyt ładnie W żywe oczy wszystkim kłamie Niech mu na łeb sztanga spadnie I niech ch... mu połamie! (w zasadzie to nie jest mój szef tylko taki p#lony zarozumiały samozwaniec z Lublińca - biedne miasto...) Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: frred jestem twoją idolką!!! :D 19.02.04, 20:46 kiedys oglądałam wywiad z kazikiem, który opowiadał taką historyjkę, że kiedyś byl w samie na zakupach i podeszła do niegoś jakas pani i powiedziała w te slowa "czy mogę prosic pana o autograf, dla syna, bo on jest pana idolem" od tamtego czasu pewne słowa zmieniły znaczenie :D frredowe moskaliki - pierrwsza klasa! zamiast szefa wstaw szefową i powyższy będzie moim numerem 2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
vapraqus Inspiratorka 24.02.04, 19:36 A kto mówi, że Fizyka dziś granice zna wszechświata temu widać głowa tyka w rytm Batiuszki sofizmata :) Ps. Batiuszka - 'ojczulek', potoczne popa okreslenie Ps2. Sofizmat - na pozór logiczne, zachowujące pozory prawdziwości sformułowanie, które zawiera jednak trudny do wykrycia błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
yonk Re: Inspiratorka 03.03.04, 10:27 a kto powie że nie lubi książek czytać J. Chmielewskiej temu dres dziś skórę złupi przy katedrze- na Królewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryzyk Re: Inspiratorka IP: *.physik.uni-bielefeld.de 16.09.04, 11:37 Jak zobacze ja dziedzine warta wiecej niz Fizyka, to w klasztorze pod Szczecinem wsadze glowe do nocnika. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Inspiratorka 15.10.04, 16:11 Zaczytuję się ostatnio książkami Toma Clancy'ego kto nie lubi, niech zostanie ministrantem Jankowskiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Do ryzyka! 26.04.05, 13:00 Kto Fizyki, wrednej suczki chwali cnoty, miły panie, pod kościół w ramach nauczki niech się bierze za żebranie! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: frred jestem twoją idolką!!! :D 15.10.04, 16:09 identyczną historię opowiadał Marcin Daniec w tvp - podszedł do niego facet na ulicy i pedzioł - jestem pana idolem! i poszedł:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Thorn No ładnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:35 utalentowane z was bestyjki trzeba przyznać :))) mam tu coś dla was, chłopcy, w temacie nielubianych, mówiąc dalikatnie, osób, to nie moje dzieło niestety, lecz samego mistrza: Niech pachnie świat, niech szemrze zdrój, niech drzewa się kołyszą, a na tych drzewach, Boże mój, niech wrogi moje wiszą. Julian Tuwim klasa nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
aktyn.bielsko Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 08:22 spróbuję Jeśli ktoś da dzisiaj w łapę lekarzowi lub pigule niech go jutro czkawka złapie albo w krzyżach silne bóle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DonJose A propos slubow IP: 66.133.95.* 24.02.04, 18:49 Jak ktos sie gejowskim slubom przeciwstawia dzis donosnie. to go rabne rura gruba i mu wielki guz wyrosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vapraqus Re: A propos slubow 24.02.04, 19:17 Już miałem iść, ale na takie dictum nie mogę pozostać obojętny... A gdy mówią Pobożnicy Homosexom Bóg nie święci niech motyką po tchawicy Fortuyn ich zza grobu nęci ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pelna podziwu Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.at.man.szczecin.pl 10.12.04, 14:20 Gratuluje autorowi nawiazania w tak niekonwencjonalny sposob do tematyki swietej, czyli w tym przypadku krzyza :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: micho Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.02.04, 16:03 Kto mi powie, że na forum spraw drażliwych się unika to pozbawię go honoru w telewizji o. Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radio Agon Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:29 shalai napisała: > Przypominam, że wyglądają one natępująco: > > a > b > a > b > > przy czym założeniem moskalika jest, że > > 1 i 2 wers- ktoś popełnia jakąś herezję > > 3 wers- jaka go czeka za to kara > > 4 wers- gdzie otzyma tę karę- uwaga- koniecznie święte miejsce! > Kto spamuje na tym forum, albo w inny sposób fika, niech mu wjedzie prosto w d... auto Maybach od Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Palnick Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.stenaline.com 22.08.04, 08:31 Kto nie zdejmie czapki z głowy przed wioślarzy naszych parą Temu kosciół soborowy wyrwie serce tuż za farą Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Piszemy moskaliki!! 15.10.04, 16:24 niech nam płynie nasz Otylek po medale tego świata a jak ktoś śmie jej źle życzyć skończy marnie u prałata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beowulf Re: Piszemy moskaliki!! Aktualny!!! IP: *.adslplus.ch 28.11.04, 22:43 Kto Putina wsadzi w łódkę I na bystrą puści rzekę Temu zafunduję młódkę Konto, pałac i opiekę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: H Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.chello.pl 11.12.04, 10:18 Bush napadl na Irak I Saddama wsadzil do ciupy Zrobil mu sie z ch... flak I nie mogl nim trafic do swietej swojej zony d..y. Odpowiedz Link Zgłoś
qq33 Re: Piszemy moskaliki!! 08.02.05, 18:40 Tym co piszą moskaliki na elity lub na słonie w usta nalejemy siki choćby kryli się w ambonie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lorien Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.devs.futuro.pl 21.04.05, 19:41 kto mi powie że od rana jest niezdrowa trzecia seta tego spotka groźna rana pod świątynią boga Setha kto zaprzeczy że w Egipcie mumia mumię całowała tego ludzie w dyby zdybcie w oktawę Bożego Ciała a kto powie o Leninie że napisał same bzdury od wybuchu bomby zginie gdzie się Kremla kończą mury Należałoby nadmienić, że pomysł pisania moskalików wziął się z trawestowania zwrotki jednego XIX wiecznego patriotycznego wierszydła, która brzmiała kto mi powie że Moskale to są bracia dla Lechitów temu pierwszy w łeb wypalę pod kościołem karmelitów powinno się zmieniać nacje, świątynie i sposoby wykańczania przeciwnika, ale wszelkie odstępstwa od tej reguły wnoszą powiew świeżości:) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone OGLOSZENIE!!! 05.05.05, 12:38 Wyslalam wczoraj maila do Najwyzszego Admina GW, zeby sprawdzic pogloski o 2500 postow. No rzeczywiscie, oto jego odpowiedz: Nie zdejmujemy watku, po prostu nie da się więcej w nim pisać. 2500 to maks, takie ograniczenie technologiczne. Najlepiej w odpowiednim momencie przenieść się do nowego wątku z pierwszego jego postu linkując do starego. No to co, ten kto umie linkowac, niech to zrobi i po krzyku. Bo ja nie umiem. Pozdrowienia. Pozdrawiam -- TB Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 17.02.04, 21:53 Klasyczne moskaliki dotyczyły opinii o jakiejś nacji, z którą to opinią jeżeli nie zgodzi się ktoś to go spotka krzywda właśnie w świętym miejscu (dlatego, o ile mi wiadomo, moskaliki - bo pierwowzór mówił o Moskalach). A może zamiast nacji coś takiego - tylko mi się nie obrażać proszę! Tego, kto powie: Warszawiak Trzyma w domu jakieś książki, Zdzielę miotłą pod kościołem Że miał będzie zadek w prążki. Temu, kto powie: w Poznaniu Myją ręce oraz nogi, Urżnę nos pod Św. Franciszkiem (Fajny święty, choć ubogi). Kto mi powie, że w Bytomiu Wiedzą, co się robi z wanną, Temu wbiję drzazgę w oko Tuż pod Przenajświętszą Panną. Kto mi powie, że w Krakowie Czasami prasują spodnie, Temu nóżkę się odkręci Pod katedrą w mieście Grodnie. Kto zaś głosi, że Gdańszczanie Piorą czasem kalesony, Łeb miał będzie pod katedrą W szachownicę ogolony. Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Piszemy moskaliki!! 17.02.04, 22:53 Co racja, to racja... pierwotnie moskaliki były o nacji, obecnie ewoluowały w stronę fristajlu... Murza chatus: to jednak nie musi być abab? U Ciebie jest abcb! Jak znowu się pomyliłam, to przepraszam ;/ Ale ja pozostaję na razie przy abab, daje wrażenie większej precyzji A nie sądzisz, że 1 wers Twojego pierwszego moskaliku nie brzmiałby lepiej jako: Jak ktoś powie, że Warszawiak też 8 sylab, ale rytmicznie :) .... A kto powie: Warszawiacy? Brzydcy, nie umieją wiele- Tego zrobię ja na cacy Choćby w świętym tym kościele Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 18.02.04, 11:02 Shalai: Jasne, że abab jest lepiej i ładniej - ale trudniej:) no więc sobie chyba ułatwiłem... I nad rytmem popracować też muszę, oczywiście. No to spróbuję abab: A kto powie: Lublinianie Potrafią jadać widelcem, Ten grabiami w łeb dostanie Przy kapliczce gdzieś pod Mielcem. Pozdrawiam i na razie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: www.sejm.gov.pl Moskaliki - przypominam wzorzec!!! IP: 80.51.247.* 19.02.04, 02:11 Pierwowzór powstał bodajże w czasie powstania listopadowego i brzmiał: Kto powiedział, że Moskale to są bracia nas, Lechitów, temu pierwszy w łeb wypalę pod kościołem Karmelitów! :) o ile kojarzę to autor jest znany, ale w tej chwili nie pamiętam:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Piszemy moskaliki!! 17.02.04, 23:14 moskaliki monotematyczne na temat twórczości Barei znajdziecie na stronie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15528&w=10126070 Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 18.02.04, 17:33 Dzięki za adresik - super forum i super wątek z moskalikami barejowymi (czyli chyba Bareikami :))) A tu jeszcze kilka moskalików miejskich (w układzie abab, kurcze, żeby było elegancko:)) Kto powie, że w Ostrołęce Każdy wiązać buty umie, Temu się połamie ręce Jutro w przykościelnym tłumie. Kto powie: W Zielonej Górze Wiedzą, co to znaczy giełda, Temu na kościelnym chórze Z piąchy prościutko się w kieł da. Kto zaprzeczy, że w Suwałkach Szczekają za rowerami, Będzie miał pieprz w ocznych gałkach Dziś pod Dominikanami. Kto twierdzi, że w Bielsku-Białej Potrafią do czterech zliczyć, Tego przy sympatii całej Będziem pod katedrą ćwiczyć. Kto powie, że w Tarnobrzegu Potrafią na giełdzie grać, Temu pod kruchtą, na śniegu, Trzeba będzie w mordę dać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Piszemy moskaliki!! 18.02.04, 19:56 Murza, przerzucam sie na formu o Barei, jako, że jego filmy to u mnie pierwsza liga :) Pomysły to ty masz zajebiste, tylko musisz zwrócic uwagę na rytmikę :P 8 sylab to nie wszystko, musi byćdobvrze akcentowane- to słychać przy głośnym czytaniu :) Napisz mi coś o mieszkańcach dzielnicy Bemowo :p A kto mówi, że fiat duży To ruina i zabytek- Tego zatknę na czas burzy Na wieżycy michalitek pozdr, shal Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Piszemy moskaliki!! 15.10.04, 16:39 Bemowo - co za dzielnica mieści sie tuż przy lotnisku kogo do niej nie pasują lica temu ksiądz da wnet po pysku Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: Piszemy moskaliki!! 21.12.04, 07:16 ale to ma swoj urok co on robi, bo zeby dobrze sie rytmicznie czytalo to trzeba nieprawidlowo akcentowac wyrazy i jest jeszcze smieszniej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
levi453 Re: Piszemy moskaliki!! 18.02.04, 21:02 Kto mi powie, ze wojskowi Są stateczni i lagodni Tego zamknę w ciemnym lochu Na dni 10 lub na 100 dni . Kto mi powie, ze generał Służy ku ojczyzny chwale Temu będę ciągle gderał I w łeb deklem mu przywalę. Kto mi powie, ze czołgistą Każdy chojrak zostać może Tego nazwę zdechłą glistą I nadzieję go na noże. Kto mi powie : "Błyskawica Kutrem jest a nie okrętem" Temu obiję dwa lica I nie poczęstuję skrętem. Kto mi powie : "Nasze wojsko Obdarte chodzi i bose" Tego przeklnę bardzo swojsko I mu w d... włożę kosę. Odpowiedz Link Zgłoś
levi453 Re: Piszemy moskaliki!! 18.02.04, 21:13 Kto mi powie : "Nasze domy trzeba lizolem odkażać" Temu dam aż dwa kondomy I zabronię się rozmnażac. Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Piszemy moskaliki!! 18.02.04, 22:29 levi, jesteś moim idolem :) jutro jak wstanę rano to coś wymyślę, bo teraz po całym dniu to nawet nie chcę zaczynać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: www.sejm.gov.pl Re: Piszemy moskaliki!! IP: 80.51.247.* 19.02.04, 02:07 Niestety nie mój;) ale było improwizowane na jubileuszu Wydawnictwa ZNAK (1999): Kto powiedział, że Pieronek to przyrodni brat Rydzyka temu utnie się ogonek na ulicy Retoryka! Odpowiedz Link Zgłoś
levi453 Re: Piszemy moskaliki!! 19.02.04, 07:25 Kto mi powie, że koszary Miejscem są libacyj sprośnych Tego życie zmienię w koszmar Przy pomocy głowic nośnych Kto mi powie, że nasz w-f Miejscem zabaw jest, nie kaźni Temu każe myć glazurę W podwarszawskiej gejów łaźni Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Piszemy moskaliki!! 19.02.04, 11:35 A kto gada, że mój ciągnik się przewrócił na zakręcie- w brzuch mu weżrę się jak kornik na niebieskim firmamencie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iga Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 19.02.04, 15:23 Kto zaświadczy, ze w Grudziądzu Pięknych panien nie ma wiele temu bronę w plecy wbiję w kącie przy faranym kosciele Odpowiedz Link Zgłoś
levi453 Re: Piszemy moskaliki!! 19.02.04, 16:38 Kto mi powie, że mnie kocha Całą duszą oraz sercem Temu rzeknę: "Precz, wynocha!!" I poszczuję mym tasiemcem Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 19.02.04, 18:46 Shalai: Na Twoje specjalne żuczenie - coś o mieszkańcach dzielnicy Bemowo: Kto twierdzi, że na Bemowie Nie plują do mydelniczki, Ten będzie miał łajno krowie Na łbie, dziś, koło kapliczki. No i z rozpędu - oraz żeby było sprawiedliwie - trochę o mieszkańcach niektórych innych dzielnic warszawskich (w jednej z nich sam mieszkam :P) Kto powie, że na Ochocie Nie mlaskają przy jedzeniu, Tego się wykąpie w błocie Tuż przy Pańskim Przemienieniu. A kto powie, że na Pradze Nie smarkają jedząc zupę, Temu śrubsztak w oko wsadzę Pod Brygidą. Albo w d... . Kto głosi: Żoliborzanie Nie sikają na ulicy, Ten zaraz w dziąsło dostanie Ode mnie, koło kaplicy. Kto zaś twierdzi, że na Woli Nie kopią każdego psa, Temu zaraz przy Boboli Się na odlew w mordę da. Pozdrawiam moskalikowo! Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 19.02.04, 18:50 No i jeszcze dla Frreda, który napisał: <<Szef mój czyni niezbyt ładnie <<W żywe oczy wszystkim kłamie <<Niech mu na łeb sztanga spadnie <<I niech ch... mu połamie! <<(w zasadzie to nie jest mój szef tylko taki p#lony zarozumiały samozwaniec z Lublińca - biedne miasto...)>> dedykuję moskalik następujący: A kto powie: Lublińczanie Są pisaty i czytaty, Pod Jakubem dziś dostanie Tęgie i soczyste baty. Pozdrawiam mch Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pg Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 21:59 Kto zaś powie, że w Warszawie owies jedzą zamiast chleba, Temu łeb urżnę na trawie Przy błogosławieństwie Nieba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pg Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 22:04 A kto mówi, że w Rzeszowie Na ulicach nie ma jeży Tego posadzę na krowie Obok jezuickiej wieży Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Piszemy moskaliki!! 20.02.04, 09:39 Kto mi powie, ze jest święte Każde małżeńskie stadło, Tego, kłując śrubokrętem Jajka wkręcę mu w imadło Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Piszemy moskaliki!! 20.02.04, 09:29 Dzięki serdeczne za słowa pokrzepienia...:)))) I za opinię o - przynajmniej niektórych - mieszkańcach Lublińca. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Piszemy moskaliki!! 20.02.04, 15:36 A kto powie, że z Rzeszowa blisko jest do centrum Polski- tego szybko się pochowa przy przystanku "Cmentarz Wolski" Impresje- aktualności A kto mówi, że w Radości wszyscy Kiatkowskiemu wierzą- temu kulka w łebie zagości choćby pod Floriana wieżą. A propos mistrzostw świata w lotach w Planicy A kto powie- Norwegowie drużynowo nie wygrają- tego się odnajdzie w rowie. I grabarze już czekają!! Kto śmie twierdzić, że Romoeren brzydki jest no i głupawy- temu wpieprzę ja baciorem na cmentarzu koło Mławy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tyfus Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.tele2.pl 21.02.04, 09:17 Kto mi powie, że pod Windows Bać nie trzeba się trojanów Tego zaraz na pal wbiję Za tę nową porcję spamu! Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 22.02.04, 22:36 Całkowicie się, w mordę, zgadzam, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
murza.chatus Re: Piszemy moskaliki!! 22.02.04, 22:35 A kto twierdzi, że w Rzeszowie Wiedzą gdzie jest Cmentarz Wolski, Młotkiem mu nadszarpnę zdrowie Pod Marią Królową Polski. A kto powie, że w Radości Nie mieszkają super laski, Wgryzę mu się w grdykę w złości Pod świątynia Pańskiej Łaski. Kto zaprzeczy, że z nartami Norweg się na nogach rodzi, Poszczuję go jamnikami Pod Jakubem – co mi szkodzi! Kto głosi, że są Mławianie Tak przystojni jak Romoeren, Ten zaraz dostanie w banię Tam gdzie przykościelny teren. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Piszemy moskaliki!! 23.02.04, 00:25 Tym co mówia, ze na Legii Kulturalni sa kibice Radze w szalu by przebiegli Wisly Kraków przez stolice Kto mi powie, ze te leszcze z Legii to bogowi mlodzi Ja z Hadjem go umieszcze w chórze parafialnym w Lodzi Kto mi powie, ze w stolicy Chlopcy pilke kopia ladnie Temu kaze by w kaplicy Recytowal mi litanie Odpowiedz Link Zgłoś
shalai Re: Piszemy moskaliki!! 23.02.04, 11:10 A kto powie: Norwegowie Wygrali niezasłużenie- Pożrę go ( niech ktoś mu powie!) Choćby w Boże Narodzenie A kto sądził, że Polacy Będą siódmi- temu biada! Podam móżdżek mu na tacy Choćby móżdżków on nie jadał. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Piszemy moskaliki!! 25.02.04, 13:00 Kto mi rzeknie, ze w TeeSie Graja w pilke traktorzysci Tego wnet zakopia w lesie Torunscy redemptorysci! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zocha Re: errata: drugi moskalik - z Hadajem rzecz jasn IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 23.02.04, 18:44 Polecam książeczkę Wisławy Szymborskiej RYMOWANKI DLA DUŻYCH DZIECI np. Kto powiedział, że Hiszpanie noszą czasem jakieś buty uzębionym być przestanie pod kościołem świętej Ruty. a cała reszta...sam miód ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magnolia dawnom sie tak nie obsmiala.... IP: 212.58.101.* 23.02.04, 21:29 i dokladam: Niech sie boi ten, kto mówi, Że Kielczany cienkie leszcze Własna go obmowa zgubi Ja w mogile go umieszczę i jeszcze: Myśłał szef mój że jest hojrak Straszył mnie zwolnieniem z pracy I na niego przyszła mojra NIK mu urwał łeb, rodacy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DonJose Z polityki IP: *.proxy.aol.com 24.02.04, 00:30 Kto mi powie o Giertychu, ze ma humoru poczucie, tego powiesze na strychu za kosciolem w Nowej Hucie. Kto mi powie o Lepperze, ze intlekt go zachwyca, tego moja zona spierze przy katedrze w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
joe_anna Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 10:20 Kto zaprzeczy, że Polacy to idioci i wandale, tego walnę krzyżem w plecy na cmentarzu głównym w Spale... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pg Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.crowley.pl 24.02.04, 12:58 Kto z Wrocławian mi zaprzeczy, że to miasto jest piastowskie temu urwę w samej rzeczy jaja, obok Matki Boskiej Odpowiedz Link Zgłoś
potere Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 14:01 Kto raz o Ślązakach stwierdzi że to naród nam przychylny tego zatknie się na żerdzi w św. Jacku, w wejściu tylnym. Odpowiedz Link Zgłoś
potere Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 12:55 Kto nie lubi Wrocławianek bo im z oczu dziwnie patrzy pod Klasztorem Augustianek majchrem się to przetłumaczy. Wrocławianki- kto raz powie- są nerwowe i kąśliwe- temu się nadszarpnie zdrowie przy Maryi na Szczęśliwej. Kto powiedział, że Wrocławian krew zalewa często gęsta temu (gdy pacierz odmawiam) pod Katedrą ujmę męstwa. pozdrowienia z Wrocławia :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vapraqus Duma 24.02.04, 20:18 A gdy: Wrocław! - dumnie mówią nosy pod niebo unosząc już ich Aniołowie lubią o pokory więcej prosząc Odpowiedz Link Zgłoś
nastja Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 13:08 Kto mi powie, że w Italii nie ma chamstwa na ulicy, tego topić będziem w balii i powiesim na dzwonnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bodzio Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.crowley.pl 24.02.04, 13:18 Kto nie wierzy moim słowom, że posłowie to pajace Temu wnet odrąbie głowę i w kościele dam na tacę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 13:36 kto mi powie że pisanie głupich rymów ma sens jakiś ten dostanie tęgie lanie i wypruję z niego flaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vapraqus ReKonQwista 24.02.04, 20:22 Kto Poezji ducha nie zna i na bardów w sieci psioczy temu trzysta batów przyzna Św. Jerzy, całkiem smoczy! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 13:50 Kto mi powie ze Zurawski Nie najlepszym jest pilkarzem Temu jaja powiesimy W Mariackim tuz nad oltarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
vapraqus Gol 24.02.04, 20:27 Leci sobie klucz Żurawi Asyst daje co nie miara Dajże gola, gola... - prawi nasza dziennikarska wiara ;) Odpowiedz Link Zgłoś
potere Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 14:33 Kto powiedział, ze w Nepalu żyją bardzo mądrzy ludzie tego zatknie się na palu przy transepcie w św. Trudzie. Kto powiedzieć chciał, że Szwedzi to ludziska dość uczciwe temu (choć w kaplicy siedzi) utnę wraz z czerepem grzywę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pg Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.crowley.pl 24.02.04, 14:45 Który obywatel Łodzi trzęsie się jak facet z febrą tego w łajnie się ochłodzi o pólnocy, za katedrą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pg Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.crowley.pl 24.02.04, 14:59 A Gdańszczanin jeśli jaki powie, my som przecie Niemce, temu my dla niepoznaki nogę urwiem, przy Panience Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pg Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.crowley.pl 24.02.04, 15:09 A jeśli by Jankes jaki Patrzył na Europę z góry my mu wywleczemy flaki z zakonnikiem (bez matury) Odpowiedz Link Zgłoś
minnetou Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 15:09 Kto mi powie, ze Niemiaszki Wiedza, co to piwo mocne, Temu zycze ciaglej sraczki Cale swieta Wielkanocne Odpowiedz Link Zgłoś
minnetou Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 15:24 W zwiazku ze zblizajacymi sie swietami znow. Tak mnie jakos naszlo... Jesli ktos uwaza Ruskich Za partnerow do butelki, Temu skaze wszystkich bliskich Syfilisem w Piatek Wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
minnetou Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 15:55 Az mi sie spodobalo, moze nie sa rewelacyjne, ale zabawa przy wymyslaniu dobra :) Jesli kogos z mych rodakow Pajac jakis zwie warcholem, Wnet mu wielka chmara ptakow Zasra glowe przed kosciolem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Graf Zero Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 24.02.04, 17:04 A kto z nas tutaj siedzących nie wzmacnia się alkoholem temu chętnie wyrwę serce na odpuście przed kościołem Odpowiedz Link Zgłoś
potere Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 17:04 Kto powiedział, że Pigmeje to jest raczej niski naród tego wiecznym ogniem zgrzeję w kruchcie u Ojców Pijarów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Graf Zero Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 24.02.04, 17:28 Kto pochodzi ze Szczecina i nie nosi dresów w styczniu w łeb dostanie od dresiarzy i zasili cmentarz w Pucku Odpowiedz Link Zgłoś
minnetou Re: Piszemy moskaliki!! 24.02.04, 17:36 gdzie tu rymy panie Grafie? cos takiego wymyslec to nie sztuka, ale kazdy pisze to co chce, wiec sie nie wcinam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Graf Zero Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 27.02.04, 13:36 Rzeczywiście. Przyznaję nie wyszedł najlepiej :) Moja wina :) Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Piszemy moskaliki!! 15.10.04, 17:01 rymów brak, ale kwestia "ten zasili cmentarz..." jest wyborna! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pracownik :) Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 24.02.04, 17:37 jeśli ktoś mi znowu powie żem umów przyjął za mało temu jebne w nochal z bani i siekierką wejdę w ciało Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pracownik :) Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 24.02.04, 17:38 kto przedłużył mi umowę tylko do miesiąca maja ten ten dostanie z nogi w głowę i sierpowy prosto w jaja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik 2 Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.visp.energis.pl 24.02.04, 21:11 Akto po godzinach ślęczeć do wieczora w biurze każe Ten ten prze tydzień będzie jęczeć gdy go pod kosciołem wrzątkiem zparze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik 3 Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.visp.energis.pl 24.02.04, 21:26 Kto mi powie ,że doktory lubjądręczyć swych pacjętów Temu wnet podkręce wory By unikał takich wstrętów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gdanszczan Re: Piszemy moskaliki!! IP: *.gdls.com / 192.136.15.* 26.04.05, 17:41 Posluchaj lechito czy slazaku nie rob jaj z moskala za to wsadzaja na pala przy koscielnym cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś