kocibrzuch
01.03.04, 18:43
taka oto "rzecz" trafiła kiedyś do mojej firmy:-)
SZANOWNI PAŃSTWO
Chciałabym zgłosić swoja kandydaturę jako pracownika w Państwa firmie.
Jestem młodą dyspozycyjną i niezależną kobietą. Ciekawi mnie praca tematycznie związana ze zdrowiem, światem przyrody, sztuką, architekturą.
Chociaż nie mam wyższego wykształcenia, bo nie mogę poszczycić się ukończonymi studiami lub kilkoma tytułami doktorskimi, lecz mimo to mam dobrze i mądrze poukładane w głowie i to czym się szczycę to pracowitość, uczciwość, kompetencja i umiejętność dostosowania się do każdych nowych warunków pracy. Nie jest mi obca praca w bezpośredniej relacji z szefem (mam doświadczenie jako sekretarka ), obsługa podstawowych programów komputerowych, praca organizacyjna i fizyczna. Zdaję sobie sprawę z tego, że w dzisiejszym świecie bussinesu (podobno) liczy się każdy dokument świadczący o ukończonych kursach, szkoleniach, o tym że on...ona...jest totalnym omnibusem. Ale tak naprawdę bez tej iskry która zapala serce do pracy, bez
zaangażowania i uczciwości czymże będzie dyplom magistra, doktora, czymże jego piękne słowa kiedy myśli będą bujały gdzieś w obłokach ?.
A Ja właśnie... mam tę żywą iskrę, stoję mocno na ziemi i szukam takiej pracy dzięki której wzrosnę, a Firma, dzięki moim staraniom wzrośnie wraz ze mną.
Licząc na Państwa przychylną odpowiedź z góry dziękuję za przeczytanie mojego podania.