Dodaj do ulubionych

Co mnie denerwuje przy czytaniu forów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 15:23
Pamiętając o charakterze forum, chciałbym Was poprosić o napisanie, jakie kombinacje znaków w dyskusjach na forach najbardziej Was denerwują. Nie chodzi mi o przypadkowe literówki, a o manierę pisania, bo wymienione ciągi znaków często się powtarzają. Zacznę od swoich:

- nei zamiast nie,
- podwójny pytajnik stosowany konsekwentnie zamiast pojedynczego na końcu pytania,
- pisanie postów jako strumienia świadomości, czyli równoważników zdań przedzielanych wielokropkami (ostatnio zauważyłem nowość - 133% normy, czyli czterokropki)
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.cable.smsnet.pl 08.09.10, 19:17
      Puryzm:))
      • Gość: troll gazeta.pl jak mi sie chce kupe w połowie trollowania IP: *.chello.pl 03.10.10, 22:45
        .
        • kretynofil Powszechny kretynizm? 04.10.10, 06:07
          Mnie najbardziej w lekturze forum drazni powszechny kretynizm i wrecz alergia na jakiekolwiek fakty/konkrety. Powielanie durnych schematow myslowych na zasadzie "moja babka chodzila do kosciola, moja matka chodzila do kosciola, to i ja chodze do kosciola" oraz oczywiscie ortografia.

Moje najukochansze:

"Ja juz zupelnie nie rozumiem o co chodzi tym policjantĄ"
          • Gość: kretynofil a i jeszcze, że ludzie windowsow używajo IP: *.chello.pl 04.10.10, 07:40
            jakby linuxa nie mogli
            • kretynofil Jesli juz to "uzywajom" :) 04.10.10, 08:24
              Symetria ma byc.

No i jeszcze: straszliwy makaronizm, od ktorego oczy bola.

Uprawiac sex

Co to w ogole, ku*wa, znaczy?!
              • tetlian "Wiadomość usunięta (...)" - i dyskusja traci sens 04.10.10, 09:46
                Mnie denerwuje, gdy na forum jest ciąg postów i nagle jeden z nich w środku został usunięty, a zamiast niego jest komunikat "Wiadomość została usunięta z powodu naruszenia regulaminu.". I wtedy człowiek się zastanawia: co też jej autor takiego napisał, że została ona usunięta. A najgorsze, gdy pod spodem są odpowiedzi tyczące się tego posta, które po jego usunięciu wyglądają bezsensownie. Czasem się zdarza, że ktoś zacytuje taką wypowiedź i wtedy ciągłość dyskusji jest zachowana, ale to niestety zdarza się rzadko.

O wiele lepszym rozwiązaniem jest możliwość minusowania i ukrywania wiadomości powyżej jakieś wartości minusów, niż jej całkowite usuwanie.
                • wei.wu.wei Re: "Wiadomość usunięta (...)" - i dyskusja traci 04.10.10, 09:48
                  Wszystko jest w porządku. Na wiadomości łamiące regulamin się nie odpisuje i po problemie. Tak przynajmniej głosi administracja obecnie panująca.
                  • kretynofil Problem polega na tym... 04.10.10, 09:59
                    ...ze "przestrzeganie regulaminu" podlega interpretacji - i ja moge uznac ze dany post regulaminu nie lamie i na niego odpisac, a moderator bedzie mial inne odczucia - i post usunie.

Inna sprawa ze moderatorzy tez bezstronni nie sa i to widac w ich podejsciu do moderacji dyskusji. To tylko kwestia czasu kiedy do zespolu moderatorow gazety uda sie przeniknac tej samej przykoscielnej holocie co na onecie - i trzeba bedzie szukac nowego portalu ;)
                    • wei.wu.wei Re: Problem polega na tym... 04.10.10, 10:15
                      Ty sobie możesz uznawać co chcesz, na przykład, że pisanie o kościelnej hołocie jest w dobrym tonie.
                      • kretynofil W dobrym tonie dla takich jak Ty... 04.10.10, 10:41
                        ...to jest chronic gwalcicieli dzieci przed sadem, pod warunkiem ze nosza czarne sukienki.

Dlatego, wiesz, jakos nie potrafie sie przejac tym ze cos "nie jest w dobrym tonie"...

I merytorycznie: jesli kosciol (czy Kosciol) chce byc traktowany jako znaczaca sila w dyskusji publicznej to niech zacznie byc jednoscia - a nie, tak jak teraz, jest departament lagiewnicki (dla tych co w dobrym tonie lubia posladki rozchylac), jest departament torunski (dla tych co lubia pchac miedzy poslady), ale jest tez departament od podpie*dalania ziemi "wespol w zespol" z bylym ubekiem, departament Pospieszalski - ale jak pojawia sie problem to nagle sie okazuje ze poszczegolne "departamenta" to akurat nie kosciol (czy Kosciol).

Tak rozumujac to kazda wojna to zabawa w berka - bo tam tez "zdecydowana mniejszosc" zajmuje sie zabijaniem (dziewieciu na dziesieciu zolnierzy nigdy nie oddalo nawet jednego strzalu w strone nieprzyjaciela) a reszta tylko sie chowa przed ta mniejszoscia...
                        • wei.wu.wei Re: W dobrym tonie dla takich jak Ty... 04.10.10, 10:44
                          Zieeew.
                          • kretynofil Serio, mam sie tym przejac? 04.10.10, 11:09
                            Myslisz ze sie wsciekne? Ze zacznie sie slinic i pluc?

Za cienki jestes w uszach, misiu zloty, zeby mnie zirytowac :)

Pozdrow proboszcza!
                  • tetlian Ludzka ciekawość jest silniejsza 04.10.10, 10:03
                    > Wszystko jest w porządku. Na wiadomości łamiące regulamin się nie odpisuje i po
                    > problemie.

Ale ludzka (a przynajmniej moja) ciekawość jest silniejsza i ja chcę wiedzieć, co też taki delikwent naskrobał. A co do odpisywania, to czasem wytoczenie potężnego działa załadowanego argumentami, może sprawić, że zostaną zasadzone ziarna inteligentnego myślenia w umyśle takiego łamacza regulaminu.

Z innych rzeczy, które mnie denerwują, to to, że po wysłaniu przeze mnie wiadomości pojawiają się w niej nagle kwiatki typu powtarzające się słowa w zdaniu lub ich dziwny ciąg, mimo iż byłem pewny, że przed wysłaniem ich nie było. I się wtedy zastanawiam, co to za złośliwe oprogramowanie przerobiło moją wypowiedź ;) Na forach, na których istnieje możliwość edycji, nie jest to tak wielkim problemem, bo wtedy zaraz po wysłaniu wiadomości można szybko poprawić takie błędy. Ale na wielu niestety nie ma takiej możliwości.
                    • wei.wu.wei Re: Ludzka ciekawość jest silniejsza 04.10.10, 10:19
                      > Ale ludzka (a przynajmniej moja) ciekawość jest silniejsza i ja chcę wiedzieć,
                      > co też taki delikwent naskrobał.

Tu się akurat zgadzam z miłościwie panującymi - otwórz swój portal :)

> A co do odpisywania, to czasem wytoczenie potę
                      > żnego działa załadowanego argumentami, może sprawić, że zostaną zasadzone ziarn
                      > a inteligentnego myślenia w umyśle takiego łamacza regulaminu.

Wątpię. Jeśli pisze z przekonania to zostaniesz uznany za zmanipulowanego wrogą propagandą. Jeśli to zwykły troll - dostarczasz mu tylko kolejnego mięska do ataku.

> Z innych rzeczy, które mnie denerwują, to to, że po wysłaniu przeze mnie wiadom
                      > ości pojawiają się w niej nagle kwiatki typu powtarzające się słowa w zdaniu lu
                      > b ich dziwny ciąg, mimo iż byłem pewny, że przed wysłaniem ich nie było. I się
                      > wtedy zastanawiam, co to za złośliwe oprogramowanie przerobiło moją wypowiedź

Pierwsze słyszę. Znaczy: SOA#1: u mnie działa poprawnie :)
                      • wei.wu.wei Żebym nie wyszedł na lizusa 04.10.10, 10:31
                        to kiedyś mnie wkurzało przenoszenie wątków pomiędzy forami. Czytasz, piszesz wątek na Mężczyźnie a rano możesz go szukać na Kobiecie, Domu i ogrodzie albo i gdzie indziej - bo oczywiście informacji gdzie przeniesiono - brak. W końcu napisałem Pascalowi, że zachowuje się jak baba i powinni go przenieść z forum Mężczyzna. Zresztą, może to i była baba. I może go/jej już tam nie ma. Nie wiem - przestałem się denerwować. Nie zaglądam :)
          • Gość: krzysiek Re: Powszechny kretynizm? IP: 217.153.202.* 04.10.10, 08:34
            mnie z kolei rozczarowuje jak ktoś w dyskusji powołuje się na swoje przeczucia/przekonania, np. w kontekście przyszłego kształtowania się kursu franka szwajcarskiego, i traktuje je jako nienaruszalne dogmaty w dalszej rozmowie i jeszcze oczekuje poważnego traktowania przez uczestników konwersacji ;)
            • kretynofil Hihihihihi ;) 04.10.10, 08:56
              Jelonek kredytowy sie oburzyl ;)

Powtorze to samo co wtedy: jesli chcecie zyc w swiecie w ktorym franciszek nigdy nie przekroczy progu 2,80 PLN - to darujcie sobie lekture portalu gazeta.biz czy fora tematyczne. Ograniczcie sie do Faktu i bedzie gites :)

Przykro mi synku ze kiedys zrobilem Ci przykrosc i ze odebrales to tak ze opieram sie na przeczuciach. Opieralem sie, jelonku, na danych historycznych...
              • Gość: krzysiek Re: Hihihihihi ;) IP: 217.153.202.* 04.10.10, 09:03
                po co szukać przykładów, wystarczy delikatna prowokacja żeby pokazać co mamy na forach najlepszego, dziękuję :D
          • tojatojatoja Re: Powszechny kretynizm? 04.10.10, 10:09
            > Moje najukochansze:
            >
            > "Ja juz zupelnie nie rozumiem o co chodzi tym policjantĄ"

To też mój "ulubiony" błąd:
            - "Jak mam powiedzieć o tym innym dziewczyną?"
            - "Co mogę zrobić, by pomoc moim rodzicą?"
            itp.
            Mam wrażenie, że osoby, które popełniają tego typu błędy chyba nie przeczytały w życiu ani jednej książki. Przecież od takich błędów aż bolą oczy!
          • Gość: Widziałem Dokładnie IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 10:37
            Tak samo jak w twoim przypadku twoja matka była dziwką to i i ty jesteś zakompleksionym debilem.
            Kretynofil, po co się rozmnażacie w tych czworakach, tylko wstyd za takich gamoni.
            O twojej ortografii się nie wypowiadam bo to jak o twoim intelekcie, nie ma o czym.
    • princessofbabylon Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 08.09.10, 23:56

> - nei zamiast nie,

Przecież to jest właśnie literówka.
      • vifxen Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 00:15
        nei! ludzie to specjalnie robią ;)
        mnie denerwuje, kiedy w bardzo dlugich postach autor nie stosuje akapitów, ćka wszystko jak leci, żadnych odstępów na chwilę wytchnienia. Ciężko się to czyta zwyczajnie.
        • Gość: invisible7 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.09.10, 01:07
          Mnie denerwuje zbytnia kreatywność interpunkcyjna ;) Wspomniane już podwójne pytajniki, czterokropki, a ostatnio widziałam też... potrójne przecinki :O Przykład: "Nie wiem,,, może powinnam tam iść,,, ale......"

Przeszkadza mi też spacja PRZED znakiem przestankowym, często połączona z jej brakiem po nim - taki zapis: "Słyszałam , że...." albo "Słyszałam ,że....". (Przyznam się, że na tę spację dopiero zwróciła mi uwagę promotorka pracy magisterskiej kilka lat temu, ale od tego czasu się bardzo pilnuję, bo to rzeczywiście nieciekawie wygląda).
          • Gość: princessofbabylon Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 01:12
            > Przeszkadza mi też spacja PRZED znakiem przestankowym, często połączona z jej b
            > rakiem po nim - taki zapis: "Słyszałam , że...." albo "Słyszałam ,że....". (Prz
            > yznam się, że na tę spację dopiero zwróciła mi uwagę promotorka pracy magisters
            > kiej kilka lat temu, ale od tego czasu się bardzo pilnuję, bo to rzeczywiście n
            > ieciekawie wygląda).

W liceum miałam koleżankę , która robiła spacje przed znakami przestankowymi i była święcie przekonana , że tak powinno być . Potem była wielce zdziwiona jak na informatyce kobieta jej powiedziała , że tak się nie pisze . Nie wiem czy ona książek nie czytała , czy co ? Nie wspomnę już o tym jak to się ciężko tak pisze .
            • Gość: invisible7 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.09.10, 01:14
              Gość portalu: princessofbabylon napisał(a):

> > Przeszkadza mi też spacja PRZED znakiem przestankowym, często połączona z
              > jej b
              > > rakiem po nim - taki zapis: "Słyszałam , że...." albo "Słyszałam ,że...."
              > . (Prz
              > > yznam się, że na tę spację dopiero zwróciła mi uwagę promotorka pracy mag
              > isters
              > > kiej kilka lat temu, ale od tego czasu się bardzo pilnuję, bo to rzeczywi
              > ście n
              > > ieciekawie wygląda).
              >
              > W liceum miałam koleżankę , która robiła spacje przed znakami przestankowymi i
              > była święcie przekonana , że tak powinno być . Potem była wielce zdziwiona jak
              > na informatyce kobieta jej powiedziała , że tak się nie pisze . Nie wiem czy on
              > a książek nie czytała , czy co ? Nie wspomnę już o tym jak to się ciężko tak pi
              > sze .

Nie rozumiem, to jakiś przytyk, że tak późno się zorientowałam? Może nie powinnam się przyznawać, to przynajmniej nikt by nie kwestionował, że czytam książki. Chciałam zauważyć, że gdy zaczynałam pisać pracę magisterską, dopiero od niedawna miałam komputer i zaczynałam się wprawiać w pisaniu na nim. Dopiero potem zobaczyłam, że te spacje są rzeczywiście nienaturalne. A nie sądzę, żeby w dzisiejszych czasach ci, którzy tak piszą, dopiero stawiali pierwsze kroki na komputerze.
              • Gość: princessofbabylon Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 13:02
                Gość portalu: invisible7 napisał(a):

> Nie rozumiem, to jakiś przytyk, że tak późno się zorientowałam? (...)

Ja nie chciałam nic "przytykać" ;) Dawno w wątek nie zaglądałam i nie widziałam Twojej odpowiedzi. Nie chciałam absolutnie niczego Ci wygarniać ani sugerować. Jeśli Cię jakoś uraziłam to wybacz :) A z tymi książkami, to chodziło mi o to, że w książkach przecież widać, że nie ma spacji przed znakiem. Dlatego też nie wiem czemu ona tak pisała i była w ciężkim szoku jak się dowiedziała, że to jest niepoprawne. Zwłaszcza, że była jedną z lepszych uczennic w klasie. Pamiętam jak w pierwszej klasie śmiała się z tych, którzy nie mieli wcześniej z komputerami nic wspólnego, że gdzie oni się chowali i takie tam.
            • Gość: mika Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.acn.waw.pl 20.09.10, 21:19
              Stawianie przecinka tak, albo tak , zalezy od jezyka. W niektorych tak , jest porawinie :)
              • Gość: mika Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.acn.waw.pl 20.09.10, 21:21
                poprawnie :))
              • Gość: cb Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 02:50
                Gość portalu: mika napisał(a):

> Stawianie przecinka tak, albo tak , zalezy od jezyka. W niektorych tak , jest p
                > orawinie :)

A w których to?
                • Gość: kikki Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 06:59
                  np. we francuskim
                  • Gość: c. Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 03.10.10, 13:07
                    Gość portalu: kikki napisał(a):

> np. we francuskim

zaprawde powiadam ci ze mylisz sie okrutnie
                    dzisiejszy francuski nie odbiega od naszej normy
                    w starym byly odchylenia
                    tylko nieco inne
                    znak nastepowal zaraz po ostatniej literze, natomiast pozniej dodawano 2 spacje
                    • Gość: kot_kreskowy Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.icpnet.pl 03.10.10, 15:40
                      kikki ma trochę racji. Na przykład przed dwukropkiem albo średnikiem Francuzi stawiają spację.
                      • Gość: m. Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: 178.73.49.* 03.10.10, 20:47
                        Przed znakami podwójnymi, takimi jak znak zapytania, dwukropek czy średnik, Francuzi stawiają spację. W tych zasadach nie ma nic naturalnego, to kwestia uzusu językowego i tradycji zapisu.
          • Gość: e tam Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: 82.113.121.* 10.09.10, 17:06
            > Mnie denerwuje zbytnia kreatywność interpunkcyjna ;) Wspomniane już podwójne py
            > tajniki, czterokropki, a ostatnio widziałam też... potrójne przecinki :O Przykł
            > ad: "Nie wiem,,, może powinnam tam iść,,, ale......"

dlaczego od razu sądzisz, ze to celowe?

ja pracuję na różnych komputerach i z różnymi klawiaturami (polska, niemiecka, hiszpańska) i czasami zdarza mi się ten błąd, bo znaleźć litery jeszcze się da, ale znaki interp. to koszmar.
            • nessie-jp Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 21.09.10, 03:21
              >> "Nie wiem,,, może powinnam tam iść,,, ale......"

> ja pracuję na różnych komputerach i z różnymi klawiaturami (polska, niemiecka,
              > hiszpańska) i czasami zdarza mi się ten błąd, bo znaleźć litery jeszcze się da,
              > ale znaki interp. to koszmar.

I co, jak już znajdziesz, to sobie od razu poużywasz na całego i trzy przecinki oraz pięć kropek na raz postawisz, żeby się nacieszyć? :)
              • pavvka Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 21.09.10, 14:19
                nessie-jp napisała:

> I co, jak już znajdziesz, to sobie od razu poużywasz na całego i trzy przecinki
                > oraz pięć kropek na raz postawisz, żeby się nacieszyć? :)

Jak już raz się znajdzie, to lepiej nastawiać na zapas, bo może następnym razem się nie uda odszukać właściwego klawisza.
              • Gość: e tam Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: 82.113.121.* 28.09.10, 23:54
                > I co, jak już znajdziesz, to sobie od razu poużywasz na całego i trzy przecinki
                > oraz pięć kropek na raz postawisz, żeby się nacieszyć? :)

nie zrozumiałyśmy się. mam wrażenie, że w zacytowanym zdaniu te ",,," zastąpiło "...", stąd moja sugestia pomyłek klawiaturowych.
          • doral2 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 26.09.10, 20:02
            Gość portalu: invisible7 napisał(a):

"..Przeszkadza mi też spacja PRZED znakiem przestankowym, często połączona z jej b
            > rakiem po nim - taki zapis: "Słyszałam , że...." albo "Słyszałam ,że....". (Przyznam się, że na tę spację dopiero zwróciła mi uwagę promotorka pracy magisterskiej kilka lat temu,.."

no to rychło w czas.
            tego uczą w podstawówkach.
            • lia.13 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 04.10.10, 00:13
              niektórzy nie mieli komputera w podstawówce, ba nawet nie wiedzieli o jego istnieniu :D
    • bokertov1947 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 05:27
      Gość portalu: r2d2 napisał(a):
      .........Pamiętając o charakterze forum, chciałbym Was poprosić o napisanie, jakie kombi
      > nacje znaków w dyskusjach na forach najbardziej Was denerwują.........................

Moge sobie wyobrazic, ze jako nauczyciela polskiego, tego typu odchylenia Cie denerwuja.
      Ale to nie lekcja z dziatwa szkolna - ale - jak i Ty zauwazasz - Forum Humorum!
      A z drugiej strony - kto zmusza Cie do czytania postow tego forum?

Dla psychicznego odprezenia, proponuje przestuduiowanie dysertacji doktorskiej Abdul'a M'waba ( Nigeria) "Rola zgloski "a" w literaturze polskiej wieku kamienia lupanego" - UW 1972.

Pozdrawiam srana
      • Gość: r2d2 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 09:48
        Gdzież mi tam do nauczyciela polskiego! Jam ci zwykły troll forumowy. Wypisane kombinacje znaków (może poza nei, które denerwuje mnie bez powodu) denerwują, bo nie rozumiem, co poeta miał na myśli, Nie wiem, czy zakończenie zdania dwoma pytajnikami oznacza, że ktoś bardzo uprzejmie pyta, czy też bardzo natarczywie, czy też są to pytania retoryczne. Żeby to było gdzieś opisane, to może bym zrozumiał.
        Jakoś tak:
        ?? - pytanie z naciskiem na ostatni wyraz
        ??? - pytanie retoryczne
        .... - akurat mam przerwę w strumieniu świadomości
        .............. - kot mi wlazł na klawiaturę
        nei - jestem trędi, bo tak pisze Jacek z IIIa

Nie wymieniłem jeszcze skomplikowanych emotikonek, których znaczenia muszę szukać w Wikipedii, bo nie wiem, czy ktoś wystawia język, czy robi wielkie oczy, a może jeszcze coś gorszego.

Idę wypić ziółka. Dysertację zamówiłem na Allegro i ze zniecierpliwieniem wypatruję listonosza.

> Pozdrawiam srana
        Nie ma za co,
        • Gość: jaja Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.wp3.ptc.pl 09.09.10, 12:28
          Nie wiem, czy zakończenie zdania
          > dwoma pytajnikami oznacza, że ktoś bardzo uprzejmie pyta, czy też bardzo natar
          > czywie, czy też są to pytania retoryczne. Żeby to było gdzieś opisane, to może
          > bym zrozumiał.
          > Jakoś tak:
          > ?? - pytanie z naciskiem na ostatni wyraz

Widać nigdy nie korzystałeś z Gadu-Gadu. Co oczywiście nie jest żadną ujmą.
          • Gość: r2d2 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 12:48
            A co te dwa ?? znaczą na GG????
            • Gość: jaja Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.chello.pl 09.09.10, 22:15
              Sie pojawia taka ikonka jak dwa pytajniki wklepiesz https://img842.imageshack.us/img842/1395/pytajnik.gif a taka jak dwa wykrzykniki https://img153.imageshack.us/img153/8651/wykrzyknik.gif
              Po co to - nie wiem. A ludki się przyzwyczaiły i tak wszedzie klepią.
              • 3.14-roman Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 10.09.10, 01:10
                Z tego samego powodu ludzie często piszą w trójkątnych nawiasach. Na przykład <jupi> czy <papapa>.
      • drzejms-buond Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 09:51
        mnie najbardziej denerwują ludzie, którzy czepiają sie błędów ortograficznych i interpunkcji.
        owszem, jestem za poprawną polszczyzną ale forum to trochę inny świat.
        gdybym pisał list w formie analogowej, pewnie zwracałbym uwagę na okrągłe literki, wyrazy
        i interpunkcję.
        SMSY ZMIENIŁY MOJE ŻYCIE! - zmuszony zostałem do luźnego podejścia do języka polskiego.
        na początku też mnie denerwowało pisanie z małej litery, bez znaków interp.trzeba było kombinować jak napisać, bez polskich znaków, np "robi wielką ŁASKĘ"
        (jak napisać "łóżko"? -lozko?)
        wychodzi na to ,że pisownia nieprawidłowa na forum jest kwestią obycia.
        moim ulubionym "błędem" jest "........"
        nadużywam! a bo i myśli mam siakieś takie nie do końca pewne, domyślne, rozciągnięte
        w czasie
        i ten czas to właśnie ....................
        no i często klawisze mi sie zacinają, przez co Ę Ą Ż samo sie nie wcina, a potem brakuje czasu żeby to poprawić
        A najbardziej mnie wkurza, że was to wkurza!

:-]
        • dzidzia_bojowa Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 10:11
          drzejms-buond napisał:

> A najbardziej mnie wkurza, że was to wkurza!
          >
          > :-]

Mnie nie wkurza ale dziwi, że was wkurza:) Zresztą z moich wieloletnich obserwacji wynika, że teraz i tak jest lepiej niż kiedyś. Ludziska się nauczyli, że forum to forum a nie kolokwium na filologii polskiej.
          • verte34 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 10:56
            POrąbany
            POlityczna POprawność itd.

I to:
            Mam problem z Teściową. Ta Pani Mnie denerwuje, czasem się Jej boję, a Mój Mąż nie zwraca na Mnie uwagi.
            O, wrr...
            • vandersexxx Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 03.10.10, 20:53
              verte34 napisała:
              > POrąbany
              > POlityczna POprawność itd.

O właśnie! Do szewskiej pasji doprowadzają mnie takie kombinacje z wyszczególnionym PO (czasem PiS) w wyrazie, najczęściej zupełnie bezcelowe.
              Co jeszcze? Zwłaszcza na forach serwisów lokalnych niektórzy autorzy postów zapominają jak mają na imię i dumnie piszą "obserwator". brr.....
              • kicior99 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 07.05.11, 05:58
                Ale ePiSkopat jest smaczny :)
          • maitresse.d.un.francais A czy jak siedzimy na FH, to Kolonia nadal leży w 09.09.10, 16:53
            Niemczech?

Bo to przecież FH, a nie lekcja geografii!

To do uwag o lekcjach z dziatwą szkolną.

Nie, nie jestem polonistką ani nauczycielką.
            • Gość: ;) Re: A czy jak siedzimy na FH, to Kolonia nadal le IP: *.cable.smsnet.pl 09.09.10, 17:03
              Jeśly mnie zabolo czyjeś notoryczne błędy to wolę ironicznie takiemu odpisać z większą liczbą byków, żeby mnie poprawił. Nie powiem, mam wtedy ubaw po pachy - niech se myśli, że jest ode mnie lepszy:))))
        • Gość: x Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 12:11
          Tylko jest różnica między forum "drzewkowym" takim jak na Gazecie i takim klasycznym w phpBB w którym można edytować własne wpisy. Forum to nie czat, można chwilę pomyśleć przed kliknięciem "wyślij".
          • Gość: ;) Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.cable.smsnet.pl 10.09.10, 16:19
            Właśnie, przeedytuje taki jeden z drugim swoje posty i weź mu bez screena udowodnij, że coś napisał lub nie. Na gazecie jak w życiu: wyjdziesz na idiotę i musisz z tą łatką żyć:))
        • czwarty.wymiar Popadanie w skrajności 29.09.10, 10:59
          Nie lubię popadnia w skrajności. Jedni oczekują, że wszyscy będą posługiwali się polszczyzną poprawną do bólu, inni natomiast twierdzą, iż "to tylko forum", więc można klepać jakkolwiek. A przecież wystarczy wypośrodkować.
          Nie mam zamiaru tłumaczyć się fanatykom językowej poprawniości z popełnionej literówki czy innego nieistotnego błędu. Podobnie nie mam ochoty czytać wylewów słów z wielokropkami (albo bez żadnych znaków interpunkcyjnych) i dociekać "co autor miał na myśli".
      • Gość: princessofbabylon Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 11:42
        bokertov1947 napisał:

> Ale to nie lekcja z dziatwa szkolna - ale - jak i Ty zauwazasz - Forum Humorum!

No właśnie. Więc może by tak wyluzować? W końcu gdzie taki wątek się najbardziej nadaje, jak nie tu?
      • thorgal_aegirsson Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 20:44
        bokertov1947 napisał:
        > A z drugiej strony - kto zmusza Cie do czytania postow tego forum?

Ejże, tego argumentu używa się jedynie na forum-telewizja. :]

A poza tym wspułczuje twoijm dziecią. ;)
    • Gość: x Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 10:57
      WKURZA MNIE CAPSLOCK! ;) A na serio podobnie jak w realu wkurza mnie mylenie słowa bynajmniej i przynajmniej.
      • bokertov1947 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 12:02
        Mnie tam Capslocki nie wkurzajo, od czasu jak kupilem sobie spray antycapslockowy "Anticapslosan". Za to denerwuje mnie moja sekretarka, ktora mi tu przylazi i przeszkadza w studiowaniu forow.
        Osobiscie z oskoma rozczytuje sie na forum o najwiekszym poziomie IQ - "Faceci w Egipcie".
        Polecam jako antidotum przy napadach antyhumorowych.
        Pozdrawiam
        • be_ell Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 09.09.10, 21:01
          A mnie wszystko !!!
          A co???Nie mozę????
        • voxave Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 26.09.10, 09:41
          też czytam "Facetów w Egipcie" ale chciałam powiedzieć, że mnie nie obchodzi kto jak pisze,natomiast co pisze to tak,jak najbardziej,uważam że sposób pisania to jakby charakter pisma może czasem jest to pismo klinowe ale jak da się zrozumieć to jest ok zostawcie ludzi w spokoju niech się bawią :)
          • ruda_net Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 26.09.10, 12:23
            Nie mogę zdzierżyć kiedy w jakiejkolwiek dyskusji, większość z forumowiczów uważa, że jego racja jest "najracniejsza". Bardzo często zdarza się to na emamie, aż strach wyrazić własną opinie. No ale cóż, baby...
            • Gość: EDI Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: 77.223.200.* 28.09.10, 23:22
              invisible napisała:

> Przeszkadza mi też spacja PRZED znakiem przestankowym, często połączona z jej brakiem po nim - taki zapis: "Słyszałam , że...." albo "Słyszałam ,że....". <

ten wątek jest jakby na moją niewiedzę, pare dni temu córka zwróciła mi na to uwagę,
              ten drobny błąd wynika z tego, że pisząc najpierw robię spacje a potem zastanawiam się nad znakiem interpunkcyjnym,
              i wcale nie mam zamiaru się tym przejmować,tym bardziej ,że to są luźne wypowiedzi a nie praca magisterska albo jakiś doktorat !!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • minniemouse Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 29.09.10, 00:41
                i wcale nie mam zamiaru się tym przejmować,tym bardziej ,że to są luźne wypowiedzi a nie praca magisterska albo jakiś doktorat !!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak tak, nie ma sie co przejmowac wlasnym niechlujstwem.

mnie z kolei zadziwiaja pytania w stylu:
                "a co to jest "........"" - i tu pada pytanie na temat czegos co ktos przed chwila wlasnie odpisal, i to w dodatku zwykle z pomoca temu forumowiczowi,

np ktos zalozyl watek "boli mnie w lewym boku po zebrem, co to moze byc"
                odp:- moze to sledziona?
                "a co to jest sledziona????" (oczywscie kilka pytajnikow)

jakby nie mogl uzyc Googla. no i szybciej przeciez. i jeszcze jest Google- grafika.
                i takich osobnikow jest, niestety, sporo.

Minnie
    • czwarty.wymiar Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 29.09.10, 10:32
      jak widzę wypowiedzi pozbawione wszelkich znaków interpunkcyjnych i na dokładkę bez wielkich liter to nawet nie chce mi się czegos takiego czytać bo nie lubię się domyślać gdzie kończy się jedno zdanie a zaczyna drugie i kombinowac jaka to mysl czy przekaz moze byc zawarty w takim potoku słów
    • amused.to.death Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 29.09.10, 10:38
      - niestosowanie paragrafów, znaków przestankowych etc. Taki strumień świadomości, przez który nawet nie próbuję się przedrzeć,
      - przyczepianie się do interpunkcji/gramatyki/ortografii kiedy zabranie argumentów rzeczowych,
      - usprawiedliwianie niechlujności tym, że to 'tylko forum'

Mam za to dosyć duży poziom tolerancji w stosunku do literówek, błędów.
    • Gość: WG Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.10, 09:21
      Kobiety, które w sygnaturce mają datę urodzin wszystkich dzieci i "aniołków". Nie rozumiem tego rodzaju ekshibicjonizmu.
      • Gość: Ooo Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.4web.pl 04.10.10, 12:07
        Gość portalu: WG napisał(a):

> Kobiety, które w sygnaturce mają datę urodzin wszystkich dzieci i "aniołków". N
        > ie rozumiem tego rodzaju ekshibicjonizmu.

To, to właśnie! Popieram.
        • Gość: c. Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 04.10.10, 17:34
          Gość portalu: Ooo napisał(a):

> Gość portalu: WG napisał(a):
          >
          > > Kobiety, które w sygnaturce mają datę urodzin wszystkich dzieci i "aniołk
          > ów". N
          > > ie rozumiem tego rodzaju ekshibicjonizmu.
          >
          > To, to właśnie! Popieram.

a co maja miec
          daty lokietka czy krzywoustego?
          to milo ze babeczka sie "integruje "z dzieciakami
          ekshibicjonizm z ciebie wylazi
          mowiac zwiezlej nie zyczysz sobie zadnych dzieciakow na forum
          nawet podlinkowanych
          masz klopoty z jajowodami hormonami czy z glowa?
          kurde wstydze sie tego co napisalem
          ale niech bedzie

• Gość: pepsic Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.net.stream.pl 02.10.10, 14:25
      Nadmierne cytowanie, często niepotrzebne - w tym bez wyraźnych odstępów, kiedy z trudem rozszyfrowuję, co jest cytatem, a co odpowiedzią nań.
    • Gość: c. Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 03.10.10, 14:03
      naduzywanie zaimkow
      szczegolnie drazliwe u informatykow
      przyklad
      ta aplikacja jest gotowa do pobrania dla tego komputera
      pozniej zmieniono na
      aplikacja jest gotowa dla tego komputera
      zamiast
      aplikacja jest gotowa

pisanie ta ksiazke zamiast te ksiazke
      wkurza mnie najbardziej
      chociaz nie wiem czy kogos bardziej nie wkurza pisanie bez znakow przestankowych;)

pzdr.
    • Gość: koszmarny.karolek Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 15:15
      Nie to, że mnie to denerwuje, ale nie rozumiem dziwnej maniery rozpoczynania każdego zdania od małej litery. Również po kropce. Intuicyjnie już nie czytam takich wpisów, niezależnie od tego, przez kogo zostały napisane, bo trochę mnie to męczy (większy wysiłek dla oczu).
    • iamhier Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 03.10.10, 15:53
      Ja się tak nie czepiam.Nie każdy ma czas żeby poprawiać literówki.
      Generalnie na forach drażni mnie inwigilacja.Większość tematów na stronie głównej jest z podsłuchu komputerowego kilku komputerów.To jest najgorszy problem internetu w Polsce.
    • Gość: t. Podwojny znak zapytania to wina gadu-gadu... IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 03.10.10, 16:37
      Kiedys ktos wymylil, ze dwa znaki zapytania beda w gadu-gadu tworzyc emotikona i od tego czasu ludzie zaczeli tak pisac.
    • 3.14-roman Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 03.10.10, 16:43
      Uprzejmie zawiadamiam, że wątek trafił na główną. Proponuję więc zakład- jaki procent forumowiczów będzie pisać na temat- czyli o manierze pisania? Bo obawiam się, że sporo wpisów będzie dotyczyć skarg na adminów, layout forum i wrednych forumowiczów.
      DzIwI mNiE, Że NiKt NiE wSpOmNiAł O cZyMś TaKiM :-)

A to, co ostatnio rzuciło mi się w oczy, to podwajanie przecinków i mnożenie wykrzykników- dla zwiększenia siły przekazu.
      • 3.14-roman Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 08.10.10, 00:57
        Hmmmm... czy wypada, abym rzekł: "A nie mówiłem?"
    • iamhier Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 03.10.10, 16:56
      Zabawne ,że jest z 8.09.....czyżby terroru,nękania i inwigilacji ciąg dalszy?
    • Gość: złośliwe bydlę Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.lodz.msk.pl 03.10.10, 16:56
      Kłopoty z językiem polskim.

Jeśli piszesz:
      - niegramatycznie
      - nieczytelnie, opuszczasz spacje, nie stosujesz wielkich liter ani odstępów
      - robisz błędy ortograficzne
      - jesteś nastoletnim pokemonem i piszesz svveet4snieee
      to szanse na to, że przeczytam twoje wypociny są równe zeru. Produkuj się na "naszej klasie"
    • Gość: hipnozaur Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 16:59
      Najbardziej mnie wkurzają typowi onetowi gó...arze w wieku od 12-80 lat. Wszak głupota jest u niektórych trwała.
      A najbardziej nadużywanie PO, we wszystkich kombinacjach, mające podkreślić niesamowite wyrobienie polityczne POjebusów.
    • wj_2000 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 03.10.10, 17:08
      Mnie denerwuje pisanie o swoich dzieciach "młody", "młoda", a o mężu "małż".
      • Gość: Assia Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.sta.asta-net.com.pl 03.10.10, 17:53
        Wszechobecni TŻ są wg. mnie jeszcze gorsi.
        Poza tym drażnią mnie nagminne błędy przy odmianie przez przypadki (np. "Problem ten jest znany wielu kobietĄ", "Nie podaję moim dzieciĄ słodyczy"), opluwanie monitorów ze śmiechu, wycieczki osobiste w momencie, gdy zabraknie argumentów, odwoływanie się do Holocaustu i głodujących dzieci w Afryce. Alergicznie reaguję na wszelkie dyskusje, dot. osób z nadwagą, a szczególnie tego, jak powinny się one ubierać, żeby reszta świata czuła się usatysfakcjonowana. Do odstrzału skierowałabym forumowe mądrale, które mają receptę na każdy problem i wtrącają (po chamsku) swoje trzy grosze w każdym temacie, niezależnie od tego, czy mowa jest o hemoroidach czy o wspinaczce wysokogórskiej.
    • dziecko.szczescia Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 03.10.10, 18:18
      - ''sex'' zamiast ''seks''
      - ''foremki'', ''forumki''
      - ''TŻ'' (ilez mi zajelo rozszyfrowanie, co to znaczy), skrotowe okreslanie swojego partnera o imieniu np Zdzichu ''mój Z.'',
      - wyrazenia typu ''mam @'
      - wieloookropki
    • Gość: hanka Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 18:50
      zenujaca nieznajomosc ortografii,nie mowiac o skladni
    • Gość: mistrz.prostej Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 19:48
      Moja słabość, przykład: "Nie mogę się doczekać, kiedy Ci goście wreszcie się uspokoją"

To mnie zawsze kładzie na łopatki.
      • Gość: pitu_pit_er Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 20:23
        Gość portalu: mistrz.prostej napisał(a):

> Moja słabość, przykład: "Nie mogę się doczekać, kiedy Ci goście wreszcie
        > się uspokoją"
        > To mnie zawsze kładzie na łopatki.

Racja. Mnie też :)
        A ponadto:
        1. tak jak już wcześniej ktoś zauważył - pIsAnIe Na PrZeMiAn MaŁyMi I dUżYmI lItErAmI
        2. celowe pisanie "nei" zamiast "nie" (jeśli owo "nei" pojawia się w w wypowiedzi więcej niż raz przy braku innych literówek, to nie wierzę, że to jest literówka)
        3. pisanie "ci", "tobie" małymi literami przy zwracaniu się do kogoś - przyzwoitość nakazuje pisanie zaimków osobowych w odniesieniu do adresata korespondencji wielką literą)
        4. "nie rozumię", "przyglądam się kobietą"
        5. nie stosowanie interpunkcji i zaczynanie zdań małymi literami
        6. "Zamieściłam na facebooku nowe zdjęcia. Komciajcie" - brrrr... :-/
        7. "Mój dzieć"
        • Gość: Assia Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.10.10, 19:00
          Wgl zamiast w ogóle. Sql, bbq, rozmaite anglicyzmy i anglojęzyczne wtręty (np. "Oskarżę go o harassment").
          • Gość: Water Proof Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.icpnet.pl 04.10.10, 21:56
            Ostatnio trafiłam na " w poprzednie Christmass". Tylko lać i patrzeć, czy równo puchnie1

Poza tym mnie wkurza:
            - kretyńska moda na pisanie "Ona", "Jej", "Dziecko" wielką literą
            - "powiem moim koleżanką" - jakżeż można tak pisać?
            - wszelkie cyce i cycowanie - moim zdaniem wyjątkowo wulgarne sformułowanie, co złego jest w słowie "pierś"?
            - "fasolki", "brzunie" itp.

... i pewnie wiele jeszcze innych rzeczy.
        • aiczka Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 06.05.11, 15:52
          > 2. celowe pisanie "nei" zamiast "nie" (jeśli owo "nei" pojawia się w w wypowied
          > zi więcej niż raz przy braku innych literówek, to nie wierzę, że to jest literó
          > wka)

Ja jestem jedną z osób, które bardzo często zamiast zbitki "nie" piszą "nei" (nie tylko w przypadku słowa "nie" ale także np. "poneidziałku"). Mam też kilka innych stałych literówek. Najczęściej w wyrazach, które pisze się na klawiaturze przy użyciu obu dłoni - palce działają mi w różnym tempie i stąd powtarzające się problemy. Literówki bywają też związane z nietrafnym użyciem klawisza "alt". Mało kto uczy się dziś profesjonalnego, bezwzrokowego maszynopisania - wszyscy piszemy na komputerze i robimy to z czasem coraz szybciej, jednak nie zawsze jednocześnie czytamy to, co piszemy i zauważamy zrobione literówki. Zwłaszcza gdy wstukujemy jakiś wyjątkowo emocjonalny post.
    • Gość: ed "Czytaj ze zrozumieniem..." IP: *.acn.waw.pl 03.10.10, 20:35
      Jak ktoś tak pisze, to mnie ogromna ku...ca łapie, a ostatnio niestety w mniej kulturalnych kręgach jest taka moda...
      Wiem, po co tam się obracam i jeszcze to czytam, ale czasami tak bywa.
      Najczęściej właśnie "czytaj ze zrozumieniem" pisze jakiś niedowartościowany palant, który zamiast wyłożyć komuś o co chodzi i mu to grzecznie i ładnie wytłumaczyć, to się stylizuje, na jaki to on nie jest oczytany i jaki to wielki mentor z niego. Chyba leczy kompleksy swojego ego.

Reszta to standard - ortografia, składnia, brak polskich liter itp.

;)
    • sir_fred Chcę mordować 03.10.10, 21:02
      Używanie na końcu "ą" zamiast "om". Gdy widzę na przykład "dziwię się tym ludzią", to mam ochotę zamordować kretyna, który to napisał. Dziwne, bo inne błędy mnie nie irytują ;)
      • Gość: zenotka Re: Chcę mordować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:32
        trolle ,a prawde mowiąc jeden jest to osobnik lub osobniczka iam hier ,ktora wpieprza sie do kazdej dyskusji i ją praktycznie rozwala.
        pisze bez ladu i skladu jak by byla na lekach ,a najgorzej ,ze reszta bierze ją na serio.
        • Gość: Pff Re: Chcę mordować IP: *.chello.pl 03.10.10, 22:34
          ee tam:)

Gorsi są tacy co w temacie forum nie mają nic do powiedzenia, za to wywalą posta, żeby komuś wytknąć, że brakuje "," albo jest literówka. Że też nie szkoda im czasu na to?

A jeszcze gorsi są specjaliści, którzy jedyne co potrafią to wybełkotać "poszukaj sobie w google". Sami oczywiście nie wiedząc jaka jest odpowiedź na zadane pytanie. Im bardziej fora są "statystyczne" (liczące posty w celu nie wiadomo czego" - tym bardziej uwidaczniają się takie cwaniaczki.
      • Gość: princessofbabylon Re: Chcę mordować IP: 81.210.3.* 04.10.10, 07:43
        sir_fred napisał:

> Używanie na końcu "ą" zamiast "om". Gdy widzę na przykład "dziwię się tym ludzi
        > ą",

"Co z ciebie za matka? Wpółczuję twoim dziecią." :)
        • krishka Re: Chcę mordować 04.10.10, 10:42
          Gość portalu: princessofbabylon napisał(a):

> sir_fred napisał:
          >
          > > Używanie na końcu "ą" zamiast "om". Gdy widzę na przykład "dziwię się tym
          > ludzi
          > > ą",
          >
          > "Co z ciebie za matka? Wpółczuję twoim dziecią." :)

W przyrodzie musi być równowaga. Ten akurat przypadek równoważy tych, co ruszajom swojom rękom, nogom (ale niekoniecznie głowom). Pozdrawiam poznaniaków!
    • mariusz2010 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 04.10.10, 06:56
      A niech piszą jak chcą, byle z sensem i na temat.
      Najgorsze jest przedzieranie się przez banały i wypowiedzi napisane bez żadnego przemyślenia.
    • Gość: lolyta Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.mia.bellsouth.net 04.10.10, 07:35
      Do białej gorączki doprowadzają mnie laski wyżalające się na temat swoich facetów, przez których są zdradzane, źle traktowane i lekceważone, ale nei (ha! i u mnie to JEST literówka, może to kwestia klawiatury) omieszkają zawsze o takim misiu pisać per "On" (z wielkiej litery, jak o Panu Bogu).
      • Gość: princessofbabylon Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: 81.210.3.* 04.10.10, 13:09
        O tak :) Misie i Teżety też mnie rozbrajają.

• heca7 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 04.10.10, 19:29
          Oczywiście pisanie " Mój Synio", "Mój TŻ", "Ja, Moje", majtusie, pisieczka, dzieciaczek, butki, obiadek itd.
          Ostatnio na ematce ktoś popełnił temat pod tytułem " Czy dwuletnia dzidzia..." .
          • fluffy_fly Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 04.10.10, 21:28
            Co znaczy "TŻ", na litość boską? :) Czytam i czytam niektóre fora, ale zdaje się, że jestem daleko w tyle jeśli chodzi o ich zrozumienie :) To że chodzi o małżonka, to jasne, ale dokładniej?

A wracając do tematu, denerwuje mnie pisanie jednym ciągiem, bez znaków przestankowych, często spacji, akapitów. Ludzie, tego nie da się czytać! Oczy bolą, zwyczajnie.

Bardzo mnie denerwuje używanie przez niektórych zwrotów typu "no to pozdrowionka!" "buziaczki", "pozdro", "pozdrówki" etc...

Most cats, when they are out, want to be in, and vice versa, and often simultaneously.
            • dzidzia_bojowa Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 04.10.10, 22:26
              fluffy_fly napisała:

> Co znaczy "TŻ", na litość boską? :)

Nie wiesz? TŻ może znaczyć wszystko, np:
              -Twardy Żeglarz
              -Tolerancyjny Żarłok
              -Trzeźwy Żongler
              -Troglodyta Żarłoczny
              -Tajemniczy Żandarm
              -Tchórzliwy Żłób
              -Typowy Żul
              lub
              -Towarzysz Życia

Można sobie wybrać:)
              • minniemouse Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 04.10.10, 23:22
                Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala - bardzo mnie spieniaja osobnicy ktorzy zaloza watek
                z prosba o pomoc, dostana po kilka wpisow z roznymi radami, sugestiami, nieraz i pytaniami,

forumowicze sie naprodukuja aby pomoc a tu.... nic, cisza, zero,
                kompletny brak zainteresowania od zalozyciela.
                Ani be, ani me, ani pocaluj mnie w de.

Za takie cos - pod mur! po cholere zakladal/a watek skoro sie nim potem nie interesuje?!

Minnie
              • Gość: r2d2 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 12:32
                I dla takiego właśnie objaśnienia warto było założyć wątek!
                • misiania Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 05.10.10, 13:47
                  ja tylko wpadłam na chwilę, upolować setkę :)
                  • Gość: princessofbabylon Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: 81.210.3.* 05.10.10, 15:03
                    misiania napisała:

> ja tylko wpadłam na chwilę, upolować setkę :)

I co? Myślisz, że laptopa wygrałaś? ;P

• misiania Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 05.10.10, 16:52
                      ja nie po zaszczyty, imperatyw taki :)
                      • Gość: r2d2 Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 17:11
                        O, i takich pełzających zielonych glutów w sygnaturkach nie lubię!
              • thorgal_aegirsson Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 05.10.10, 23:06
                Co to w ogóle za pomysł, żeby się starego, dobrego TŻ-a czepiać? ;)
                • Gość: ratunku_tygrys Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:54
                  Określenie TŻ przyszło z forum wizaż.pl, i pewnie niektóre użytkowniczki z rozpędu używają tego sformułowania na innych forach, w tym forum.gazeta.pl
              • 3.14-roman Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 08.10.10, 00:58
                Jak dla mnie, najlepiej pasuje: "Typowy Żul".
                • jorn Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 13.10.10, 18:33
                  Co mnie wkurza:

1. Większość z przykładów podanych wyżej.
                  2. Pisanie bez ładu i składu tak, że nie wiadomo, co autor miał na myśli. Czasem ten sam efekt osiągany jest przez mnogość błędów.
                  3. Pisanie "tobie" w miejscu, gdzie pasuje "ci" (np.: "jeśli tobie to pomoże" zamiast "jeśli ci to pomoże"). Świadczy to o braku wyczucia językowego u autora.
                  4. Rozpoczynanie tekstu a tytule wpisu i kontynuowanie go w tekście właściwym. Ponieważ mam tendencję do ignorowania tytułów, utrudnia mi to czytanie. No, ale to raczej moja wina, nie autora.
                  5. Przy kłótniach dotyczących nomenklatury próby udowodnienia własnej racji przy pomocy angielskiej Wikipedii. Tak, jakby inny zakres znaczeniowy w języku angielskim sprawiał, że po polsku też jest nieprawidłowo.

Jeśli mi się jeszcze coś przypomni, dopiszę.

Pozdrawiam
                  • punkoirarerecirding Re: Co mnie denerwuje przy czytaniu forów? 02.05.11, 22:56
                    pejsiastość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka