ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 01.04.12, 22:30 Familiada dziś. Strasburger: Jaką małpę możemy odwiedzić w zoo? Lala: Legwana. Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 03.04.12, 10:22 Familiada jakieś 2 tyg. temu: - Burger: ryba z polskich jezior? - Pani: flądra.... Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 03.04.12, 17:11 ja27-09 napisała: "Familiada jakieś 2 tyg. temu:" Familiada jest podwójnie zabawna: za sprawą uczestników i ankietowanych. W odcinku z legwanem padło np. pytanie: "kto zajmuje się dzieckiem?" Ankietowani wymienili mamę, babcię, nianię, nauczycielkę i lekarza pediatrę. Pomysł, że dzieckiem może czasem zająć się ojciec, nie przyszedł im do głowy. Z kolei zawodnicy stwierdzili, że dzieckiem zajmuje się... sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 03.04.12, 23:14 Czasem sąsiad i ojciec to ta sama osoba... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.d Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 09.04.12, 08:35 Familiada: - Więcej niż jedno zwierze, to...? - Owca. - Źle. Pytanie przechodzi na druga rodzinę. Więcej niż jedno zwierze, to...? - Lama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryśka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.tktelekom.pl 12.04.12, 21:30 jakiś czas temu w familiadzie :-) pytanie w finale : KAROL S : coś BUJNEGO ? FACIU: FOTEL ..... (wyobraźnia , czupryna ... ale fotel to chyba BUJANY ;) ryliśmy ze śmiechu z rodzinką xD Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 26.04.12, 15:18 W tą niedzielę: Karol: Zwierze z dużymi uszami Facet: Sowa! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 27.04.12, 00:52 "1 z 10", ostatnie tygodnie. Pytanie: Nad jakim morzem leży Batumi? Odpowiedź: Południowochińskim. Pytanie: Nad jakim jeziorem leży Chicago? Odpowiedź: Tanganika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witasza Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.net.lannet.org 24.04.12, 16:05 było pytanie: ilu apostołów napisało o Bożym Narodzeniu. Odpowiedź padła: dwóch. Właśnie, że żaden apostoł nie pisał o Bożym Narodzeniu. Pisali tylko o narodzinach syna Bożego Jezusa. A to jest wielka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
kilosera Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 05.05.12, 18:43 "Najslabsze ogniwo" - Jakie zwierze widnieje na kostiumie Batmana? - Jamnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechantloup Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 10:34 Familiada: - Owad w paski, to...? - Biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 08.05.12, 18:12 Dzisiejsze "Jeden z dziesięciu. Pytanie: W którym kraju leży Dalmacja? Odpowiedź: We Francji. Pytanie: Jak nazywa się największa wyspa archipelagu Wysp Sundajskich? Odpowiedź: Malediwy. Pytanie: Jak nazywała się kobieta, która w latach 1969-1974 była premierem Izraela? Odpowiedź: Beniamin Netanjahu. Sznuk (kiedy już odzyskał głos): To Kopernik była kobietą, nie Beniamin Netanjahu. Chodziło o Goldę Meir. Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 08.05.12, 18:36 ka-mi-la789 napisała: "Pytanie: Jak nazywała się kobieta, która w latach 1969-1974 była premierem Izraela? Odpowiedź: Beniamin Netanjahu. Sznuk (kiedy już odzyskał głos): To Kopernik była kobietą, nie Beniamin Netanjahu. Chodziło o Goldę Meir." Uwielbiam Sznuka:D "Familiada", w której na pytanie o zwierzę z dużymi uszami padła odpowiedź "sowa", była naprawdę wyjątkowa: inny zawodnik odpowiedział: "Kot". Chciałabym zobaczyć jego kota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z dużymi Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 19:43 Kot z dużymi uszami Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 10.05.12, 14:31 Jest sowa uszata. Czy to nie sa duze uszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf To są "uszy" IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 18:48 Wszystko fajnie, tylko że to nie są uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: To są "uszy" 11.05.12, 20:39 Laik tego nie wie, a Familiada nie jest teleturniejem dla specjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: To są "uszy" IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 20:58 Nie zmienia to faktu, że obiektywnie odpowiedź jest błędna. A skoro w Familiadzie takie rzeczy są uznawane za poprawne, to całość nabiera idiotycznego wydźwięku. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: To są "uszy" 11.05.12, 21:35 W Familiadzie porownuje sie odp. zawodnikow z odp. z sondy ulicznej. Nie ma to NIC wspolnego z poprawnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: To są "uszy" 11.05.12, 22:11 Ten program premiuje miernotę, niedouctwo i jak najprzeciętniejsze wyobrażenia o świecie. Kiedyś wśród tablicowych odpowiedzi na pytanie o fikcyjną postać z bajki znalazła się równie autentyczna jak Maria Curie Pocahontas, a na pytanie: "w co można inwestować" "ankietowani" stwierdzili, że w mieszkanie i w złoto... Więc i sowie uszy nie powinny dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: To są "uszy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 18:03 A co jest nie tak z inwestowaniem mieszkanie czy złoto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: To są "uszy" IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 11:16 No przecież pisałem, że idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 14:28 Dzisiejsza Familiada : P. Co ma dziób? Odp. Dziub dziub! (padłam) P. Co czasami musimy robić szybko? Odp. Iść do pracy. P. Jaka może być miejscowość? Odp. Pcim I to wszystko z jednej drużyny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajger Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.deblin.vectranet.pl 20.05.12, 14:30 "Jeden z dziesięciu" coś z frotte gumka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 14:05 Z pewnej Familiady: Prowadzący: W czym idzie tłum? Zawodnik 1: W kupie! Zawodnik 2: W kordonie Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 21.05.12, 00:54 Wczorajsze "Postaw na milion". Pytanie: kto namalował "Krajobraz z miłosiernym Samarytaninem"? Możliwe odpowiedzi: Picasso, Leonardo, Vermeer, Rembrandt. Odpowiedź: Rembrandt albo Wermir. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 21.05.12, 20:00 I jeszcze dzisiejszy "1 z 10". Pytanie: Jak nazywał się żyjący w VI wieku przed naszą erą Grek uważany za twórcę zwierzęcej bajki dydaktycznej? Odpowiedź: Euklides. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffnccfeif Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 00:08 Dzisiejszy 1 z 10: - W jakim państwie leżą miejscowości Katyń i Miednoje? - W Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffnccfeif Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 02:34 Ponownie. - Jak nazywa się nabożeństwo bożonarodzeniowe odprawiane w nocy z 24 na 25 grudnia? - Adwent. - Do jakiego państwa należą Hawaje? - Do Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 25.05.12, 20:13 Jaką dziedziną twórczości zajmował się Grek Arystofanes? Fizyką. Kiedy powstał kierunek w sztuce zwany kubizmem? W osiemnastym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 14:39 Dzisiejsza Familiada z udziałem zespołu Jarzębina (właściwie, czemu mnie to zdziwiło?) : Pyt. Co ma przynajmniej jedną kropkę? Odp. U z kropką! Niestety, to chyba nie ten język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 18:13 Odpowiadasz na: Gość portalu: Amy napisał(a): > Dzisiejsza Familiada z udziałem zespołu Jarzębina (właściwie, czemu mnie to zdz > iwiło?) : > > Pyt. Co ma przynajmniej jedną kropkę? > Odp. U z kropką! > > Niestety, to chyba nie ten język. O ile mi wiadomo pytania w Familiadzie nieograniczają się do Polski. Często pytania dotyczą zagadnień z innch szerokości geograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 14:17 Dzisiejsza Familiada : Co sekretarki lubią w swojej pracy? Uczestnik nr 1 : Wygląd Uczestnik nr 2 : Wysokie zarobki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.12, 17:48 Dzisiaj w Familiadzie: Co jest czarne, ale tylko z nazwy? (coś w tym rodzaju) Harcerka 2: czarna ziemia (Optymistka 2 zostawia pytanie bez odpowiedzi) Harcerka 3: czarny atrament :facepalm: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffff Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.toya.net.pl 09.09.12, 17:03 Wczorajsza Familiada. Warzywo, które wyrywamy z ziemi - Ogórek! - Sałata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.12, 17:46 Znowu Familiada Dzisiejszy finał z udziałem Pokerzystów: Prowadzący: Bohater polskiej dobranocki: Pokerzysta 1: Rumcajs (oczywiście za 0 pkt) Prowadzący: Co uszczelniamy? Pokerzysta 2: Odpływ (też za 0 pkt) Prowadzący: Jaka może być linia? Pokerzysta 2: Łamana (cud, że to miało punkty, dokładnie 5) Dzisiaj 3 pytanie w pierwszym etapie: Prowadzący: Co można zobaczyć w morskich głębinach? Pokerzysta (nie wiem, który): Delfina Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 16.09.12, 18:29 Koniecznie trzeba też wspomnieć o odpowiedziach na pytanie o obraz Leonarda da Vinci. Lala nr 1: Nie wiem. Lala nr 2: "Ostatnia wieczerza"... ale nie wiem, czy to on namalował. Laluś: Człowiek wirtu... alia... ński... taki narysowany w kole... Tyle, że to nie jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 18:20 Miał gość rację. Taki naprzkłd odpływ w zlewie jak najbardziej należy uszczelnić inaczej woda (ścieki?) rozleją się w szafce czy po podłodze zamiast spłynąć do oczyszczalni. Pewnie miał namyśli połczenie z rurą odpływową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.12, 16:18 Familiada : 1. Przy uprawianiu jakich sportów rzadko odnosi się kontuzje? Uczestniczka 1 : Biegi Uczestniczka 2 : Kajakarstwo. 2. Co możemy zerwać z krzaka? Uczestniczka : Kwiaty! Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 23.10.12, 14:01 Amy napisał(a): "1. Przy uprawianiu jakich sportów rzadko odnosi się kontuzje? Uczestniczka 1 : Biegi Uczestniczka 2 : Kajakarstwo." :D Widać, że nie są to ich ulubione dyscypliny... Swoją drogą ciekawe, jaki sport znalazł się na pierwszym miejscu, obstawiałabym szachy. Wczorajszy "Jeden z dziesięciu": - Przez jakie "u" piszemy wyraz "dwupokojowy"? - Pierwsze "u" zwykłe, drugie kreskowane. Jeden z uczestników wspominał też coś o dziadach zakościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.12, 08:34 Swoją drogą ciekawe, jaki sport znalazł się na pierwszym miejscu, obstawiałabym szachy. Szachy miały właśnie najwięcej. A z Familiady mi się jeszcze przypomina to: Co niby można zjeść, a w praktyce nie można zjeść? Komiksiarz: Pies LOL A tu filmik znaleziony na Youtube: www.youtube.com/watch?v=4iOtce-WvkM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.tekanet.pl 30.10.12, 20:03 ...kurcze, a dobry kolega moich dzieci skręcił nogę w kostce grając w scrabble... Siedząc przy stole...dało się? Fakt. Jak On to zrobił? Tego nie wie nikt... Nawet On.... Zdolne chłopię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.12, 21:00 Dzisiejszy 1 z 10, odcinek specjalny: Tadeusz Sznuk: Który smerf nosi okulary? Marta Kielczyk: Gargamel. Oj, to nie smerf (coś w tym rodzaju) haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.12, 13:47 Pyszny odcinek! Q: Tytuł filmu F.F. Coppoli w którym wykorzystano muzykę Wagnera? A: "Lot Trzmiela"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 14:37 Mam wrażenie że dzisiejsi uczestnicy bardzo rzadko chodzą do lasu : Pyt. Owad którego możemy spotkać w lesie. Odpowiedzi uczestników : Pszczoła, ślimak, motyl, osa, ćma... Pyt. Ryba na literę M. Uczestnik 1 : Morświn? Uczestnik 2 : Minoga? Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 01.11.12, 15:24 Na pytanie o żyjącego w lesie owada padła odpowiedź: pająk. To można na upartego uznać za śmieszne. Ale to, że ta odpowiedź pojawiła się na tablicy, nie jest śmieszne, tylko przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 16:04 I to chyba jako najwyżej punktowana odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.12, 14:49 Nie, mrówka miała więcej od pająka (28 bodajże do 23) Dzisiaj w Familiadzie: Co wieszamy? Się! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 05.11.12, 21:23 Dzisiejsze "1 z 10": - W którym wieku rozgrywa się akcja "Świętoszka" Moliera? - W dwudziestym! - Co oznacza łacińska sentencja "non omnis moriar"? - Pamiętaj o śmierci - Może być błękitnopłetwy, żółtopłetwy. Inna nazwa żółtopłetwej odmiany tej ryby to albakora. Jaka to ryba? - Złota rybka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 16:57 Byłaś kiedyś w lesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.home.aster.pl 15.03.13, 17:22 A wiesz, co to jest pająk? Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 19.03.13, 15:18 Pajęczaki mają osiem nóżek a owady sześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 14:24 Pyt. Jaka część garderoby może być źle widziana w dużej firmie? Uczestnik 1 : Krawat! (0_0) Uczestnik 2 : Bluza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.12, 19:11 Familiada: Rzeczownik z końcówką "eć" - Mie(dź)ć LOL Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 20.01.13, 19:09 Familiada: -Jakie owoce kupujemy w łubiankach? -Orzechy. Miejscowość na półwyspie helskim? -Kołobrzeg! Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 04.02.13, 11:25 Wczorajsza (03.02.2013) Familiada, pyt. finałowe: jaki może być miód? Odepe uczestnika: pszczeli :)) Nawet Karol Suchar Strassburger się był zdziwił, a może być inny? Okazało się, że to jest najwyżej punktowana odpowiedź.... Ja bym powiedziała, że może być też miód uszny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 04.02.13, 15:37 Nie jest to do końca poprawna odpowiedź ale jestem w stanie zrozumieć tok myślenia uczestnika : oprócz miodu pszczelego (czyli robionego przez pszczoły) jest jeszcze miód sztuczny - mieszanina wody, cukru i mnóstwa konserwantów (niektóre zawierają też "sztuczne pszczoły"). Więc właściwie rozróżnienie na miód sztuczny i miód pszczeli jest poprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.13, 20:13 Więcej miał miód wielokwiatowy, a jest jeszcze miód pitny. Kilka wpadek z finałów ostatnich Familiad: Coś szorstkiego - Osobowość (LOL) Jaka może być władza? - mniejszościowa :facepalm: Co może być słabe? - Człowiek, trening (zaśmiałem się z tych odpowiedzi) Coś prasowego? - Gazeta, miesięcznik (nie wierzyłem, że tak powiedzą) Rodzaj chleba - czerstwy (tfu) Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 25.02.13, 13:28 MAM! -Znak zodiaku NIE KOJARZĄCY sie ze zwierzęciem? -Yyyyy... Skorpion? No, bo to nie jest zwierzę... Witki mi opadli... Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 25.02.13, 16:44 Oglądając "Familiadę" tak się poruszyszyłem tą wypowiedzią, że aż mama mnie uciszała ;). A "głowa" tejże rodziny powiedziała "jestem MAGISTEREM(!)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 14:23 Familiada : Pyt. Z jakimi szkodnikami walczymy na działce? Odp. Ze stonką ziemniaczaną. Pyt. Z czego może pękać człowiek? Odp 1. Ze śmierci (?!) Odp.2 Jak złamie rękę. Pyt. Co robi woda? Odp. Stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: 82.139.1.* 15.03.13, 19:12 no? i co? nigdy nie widzialas stonki ziemniaczanej na dzialce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 14:27 Familiada Pyt. Coś gorącego czym nie można się sparzyć. Odp. Słońce? Pyt. Postać z bajki którą straszy się dzieci. Odp. Voldemort! Odpowiedz Link Zgłoś
el-flako Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 19.03.13, 09:32 Jak dla mnie to nie ma nic lepszego niż wypowiedź dwóch kobiet w teleturnieju familiada, gdzie Strasburger zadał pytanie "Więcej niż jedno zwierze to:" i jedna kobieta powiedziała "Owca", a druga "Lama" :D -- kurs pilota wycieczek szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 24.03.13, 00:26 Może ukryty sens tych dwu odpowiedzi jest taki, że oba zwierzątka żyją w stadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.13, 14:39 Familiada: Biblijna para - Romeo i Julia Urządzenie ze słuchawką lub słuchawkami - Laptop LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 14:30 Dzisiejsza Familiada : Pyt. Skąd mamy herbatę? Uczestnik 1 - Z Wielkiej Brytanii (nie ma takiej odpowiedzi) Uczestnik 2 - Z Anglii? Pyt. Gdzie możemy ćwiczyć? Uczestnik - Na rowerze. Pyt. Jakie są mole? Uczestnik - natrętne (chodziło o odzieżowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.13, 14:27 Dzisiejsza Familiada : Pyt :Co morze wyrzuca na brzeg? Odp 1: Wraki. Odp 2 : Rafy koralowe? Pyt : Jaka może być mowa? Odp: Własna. Pyt :Co wieszamy? Odp : Się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleo Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.radom.vectranet.pl 12.12.13, 19:16 1 z 10, Sznuk: kiedy powstala Czechosłowacja? Zawodniczka, młoda i przekonana o własnej zajefajności i geniuszu: 1990! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.13, 19:56 Kolejny z 1 z 10: Sznuk: W którym roku zaczął się stan wojenny. Zawodnik: W 1987 roku. plus bonus z Familiady (dzisiejszej): Strasburger: Podaj tytuł filmu lub serialu science-fiction, którego akcja rozgrywa się w kosmosie. Jedna z Dęblinianek: ..."Gwiezdne jaja", ale to była parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
0oops Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 14.12.13, 23:07 Może to nie wypowiedź, ale cała sytuacja z gatunku "nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać. Teleturniej koło fortuny - finał. Na tablicy hasło: J_ż był w ogródku, j_ż witał się z gąską. Facet zgaduje hasło: Jeż był w ogródku, jeż witał się z gąską.Padłam. Btw: mamy wpis nr 1000! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.jmdi.pl 28.12.13, 22:27 Skoro było "w ogródku", to "u" było odsłonięte. Czy może było "w ogródk_"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superwojtek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.14, 20:16 Znowu kilka wpadek z "Familiady": Grecki bóg - Ato (odpowiedź się urwała, bo czas minął) Dęty instrument muzyczny - kontrabas Środek transportu, który nie potrzebuje paliwa - statek Co dziadkowie opowiadają swoim wnukom? - starodawne dzieje Co najczęściej przedstawiają dziecięce zabawki kąpielowe? - misia Odpowiedz Link Zgłoś