the_dzidka 03.05.04, 22:53 Jak wyłożyłam zakupy na taśmę przy kasie, to zaczęłam chichotać jak głupia: denaturat i kiszone ogórki :-DDD Nawet powiedziałam głośno do siebie: - a chlebka, Dzidka, zapomniałaś.... Dzidka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 04.05.04, 00:08 Na cisco niemalże codziennie jemy ogórki konserwowe :D. Tylko jakoś nikt nie wpadł na pomysł by kupić kiszone i flaszkę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:05 Kiedyś moja siostra widziała w sklepie dziadka, który w wózku toczył denaturat i hoopa. I to raczej nie był przypadek. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 04.05.04, 08:10 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Kiedyś moja siostra widziała w sklepie dziadka, który w wózku toczył denaturat > i hoopa. I to raczej nie był przypadek. :-) W moim przypadku to BYŁ przypadek :) Denaturat byl mi potrzebny do nowych szpilek (ale nie do picia z pantofelka jak szampana :D ). A ogórki pasują do kotletów sojowych. A propos hoopa, w sklepiku koło mnie pan kupił cwiarteczkę i oranżadę, wyszedł ze sklepu, wylał pół oranzady w kąt, uzupełnił ćwiarteczką, wybełtał i wypił z kumplem. W końcu ciepło było... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:15 the_dzidka napisała: > W moim przypadku to BYŁ przypadek :) Ha, ha, ha! Myślisz, że ktoś Ci uwierzy? ;-))) Kiedyś przy mnie facet w sklepie wyciąga wymiętolone 10 zł i mówi do ekspedientki: – Najtańsze papierosy i dentaturat! Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 04.05.04, 12:41 Dzidko, po co Ci denaturat do szpilek? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 04.05.04, 12:56 reniatoja napisała: > Dzidko, po co Ci denaturat do szpilek? Są troche twarde na czubkach. Denaturat pomaga je rozchodzić. Najlepiej, jak wlewasz go do buta i wsadzasz w to nogę, tylko że lepiej wtedy udać się w odosobnione miejsce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
imbir_girl Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 04.05.04, 13:01 the_dzidka napisała: > reniatoja napisała: > > > Dzidko, po co Ci denaturat do szpilek? > > Są troche twarde na czubkach. Denaturat pomaga je rozchodzić. Najlepiej, jak > wlewasz go do buta i wsadzasz w to nogę, tylko że lepiej wtedy udać się w > odosobnione miejsce :)) A ja żem słyszała, że to ocet pomaga :) hihi po denaturacie chyba jednak lepszy by był zapach oj lepszy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 22.05.04, 19:56 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Kiedyś moja siostra widziała w sklepie dziadka, który w wózku toczył > denaturat > i hoopa. I to raczej nie był przypadek. :-) > Widziałem cos podobnego. Za czasów szkolnych miałem praktykę na kolejowej podstacji zasilajacej w jednej z podpoznańskich wsi. Wypadła mi i kumplowi służba nocna, a na takiej podstacji praca polega na tym (o ile nie ma awarii) ze siedzi się i patrzy na urządzenia, czasem trezba coś włączyć, jeżeli się akurat wyłączyło. Dyżurnym podstacji był akurat też młody gość, krótko po szkole - no to można sobie wyobrazić co może przez noc robić trzech młodych facetów. O ile nie są gejami, oczywiście :-))) W kazdym razie rano kac był niemiłosierny. Trudno, trzeba się wybrać do GS-u po coś na przepłukanie. Ale mamy wyrzuty: jak to, o 6 rano młodzież kupuje piwo? (trochę inne to były czasy) Co pomyślą ludzie? Na szczęście w sklepie pusto, z nami wchodzi tylko jedna babcia. Postanawiamy odczekać aż pierwsza zrobi zakupy, pewnie przyszła po chlebek i mleczko, myślimy sobie. Babcia podchodzi do lady i słyszymy: "dwie bułki i DENATURAT proszę!" Od tego czasu nie wstydzę się kupować alkoholu o żadnej porze dnia i nocy... A całą drogę powrotną zachodziliśmy w głowę czy te bułki to miała być zakąska czy filtr do płynu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: equus_ka Ja tez IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 13:51 Moje wczorajsze zakupy: peczek szczypiorku i puszka zarcia dla kota o wysublimowanymsmaku kurczaka... i jeszcze sol. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch żyletki 05.05.04, 14:55 Stara historyjka ale... W 1993 wybory do Sejmu wygrało SLD. Następnego dnia kupowałem w kiosku żyletki, a koleś za mną na głos: "stary, nie tnij się, wytrzymamy!" Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Ciut podobna historia ;) 05.05.04, 19:11 Dawno, dawno temu - facet przede mną prosi w kiosku o papierosy: - Poproszę trzy razy "Osiem i pół"! Ja z tyłu: - To razem jest dwadzieścia pięć i pół... Wiecie, że gość mnie zwymyślał?! :-D Ale skoro palił takie truchło, to dobrze mu tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: żyletki 11.05.04, 12:19 brunosch napisał: > Stara historyjka ale... > W 1993 wybory do Sejmu wygrało SLD. Następnego dnia kupowałem w kiosku żyletki, > > a koleś za mną na głos: "stary, nie tnij się, wytrzymamy!" a z tej serii - kilka dni temu szukalam czegos, nie bylo i pomyslalam, ze moze do smieci wrzucilam. To wyjelam wiaderko spod zlewu i rozgrzebuje, a kolega: Ewka, przestan, zaraz obiad bedzie. A zakupy: chilijskie wino i 5 kilo ziemniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:11 jakis rok temu podchodze do kiosku i staje za jednym gosciem, ktory mowi do babki w kiosku -"poprosze prezerwatywy" -"ktore?"-odp. babka pokazujac na kilka paczek -"te male wezme"-odpowiada koles , nie smialem sie glosno bo mi sie zal chlopaka zrobilo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłem :-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 15:51 Mielismy w szkole swego czasu taka zabawe: Bralo sie balona, napelnialo woda i podawalo, az na kims nie pekl. Jak balony sie skonczyly, to poszlismy z kumplem do kiosku.Mial on zabawny pomysl zastapienia balonow....obczajcie sami! Ja: Czy sa balony? Sprzedawczyni: Nie. Kumpel: A prezerwatywy? S: Tak. K: To poprosze te. S: Bardzo prosze (podaje) K: To ile to NAS bedzie kosztowalo? Innym razem bylismy z innym kumplem w hurtowni balonow. K: Te bierzemy? Ja: Nie, te maja napis Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia... Sprzedawczyni: Te podac? K: Nie, jeszcze sie nie pobieramy... I jak tu nie wyjsc na geja? Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 07.05.04, 10:47 Mamy na osiedlu Greka średnio wprawionego w polskiej mowie i taki dialog słyszałam w sklepie osiedlowym : - cybulki prose a pani ekspedientka na to, że oni warzyw nie prowadzą i cebuli nie mają a Grek na to zirytowany wyraźnie, że jak nie mają jak mają on zwyczajnie trzy bułki chciał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 07.05.04, 13:37 zjadlam dywan :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 11.05.04, 16:07 ka2 napisała: > Mamy na osiedlu Greka średnio wprawionego w polskiej mowie > i taki dialog słyszałam w sklepie osiedlowym : > - cybulki prose > a pani ekspedientka na to, że oni warzyw nie prowadzą i cebuli nie mają > a Grek na to zirytowany wyraźnie, że jak nie mają jak mają > on zwyczajnie trzy bułki chciał :)) He he, identyczną anegdotkę opowiedział mi mój tato w roku pańskim 1978. Czy aby to nie jest kolejna miejska legenda jak sławetna "Marianna z Janem. Jedligówna z Chrzanem"?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 11.05.04, 21:19 ten Grek nazywa się Kurasandis i nosi takie wielkie, rogowe okulary, jego żona jest Polką i ma wąsa :) to było parę lat temu, ale żeby w 1978, to chyba nieee Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 12.05.04, 12:02 ka2 napisała: > ten Grek nazywa się Kurasandis i nosi takie wielkie, rogowe okulary, jego żona > jest Polką i ma wąsa :) > to było parę lat temu, ale żeby w 1978, to chyba nieee Być może to przypadek, ale historyjka z tymi "cibulkami" była identyczna i też głównym bohaterem był Grek. Na pewno był to '78, bo później Tato wyjechał na stałe za granicę i nie mógł mi tego opowiedzieć osobiście, a wcześniej byłam za mała aby to zapamiętać. Oczywiście nie insynuuję że to nie zdażyło się naprawdę, ale zbieg okoliczności jest (wybacz) podejrzany. Może to u nich jakiś zwyczaj narodowy, chodzić tak od sklepu do sklepu i o trzy bułki prosić:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) IP: *.skynet / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 14:48 Kiedyś zostałem poproszony o wymyślenie i wykonania specyficznego wieszka na ubrania na działkę. Wymyśliłem konstrukcję z kawałka bambusa i kilku metrów sznura. Bambus miałem, sznur (dosyć gruby) musiałem kupić. Udałem się do sklepiku, który takimi rzeczami handluje. Wybrałem z szerokiej gamy sznurów taki, który mnie odpowiadał. Sympatyczna, w średnim wieku sprzedawczyni pochwaliła mój wybór. Pogadaliśmy o kondycji polskiej hodowli konopi. Zadała pytanie a po co mnie tylko 4 metry takiego ładnego sznura. - Jak to po co - żeby zrobić wieszak. - Ach tak, a jaki wieszak. - No, wieszak.Taki na działkę, żeby powiesić. - No taaa. Na wieszaku się wiesza... Niestety intrygująca rozmowa z dreszczykiem została przerwana przez telefon do sklepu. Dopiero po wyjściu zorientowałem się, co owa sprzedawczyni mogła sobie pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
szarytka Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 12.05.04, 11:33 Druga klasa liceum. Jesteśmy z Panem od PO na rajdzie rowerowym na Mazurach. Pan od PO emerytowany wojskowy, postrach całej szkoły, wielbiciel musztry i porządku. Wjeżdżamy do jakiejś małej wsi i zatrzymujemy sie na popas przed wiejskim sklepikiem. Wchodzimy. Pan od PO pierwszy, reszta grzecznie ustawia się w ogonku za nim. Pan od PO do sprzedawczyni: Dzień dobry, poprosze dwie jagodzianki. sprzedawczyni stawia 2 butelki denaturatu. Wtedy nikt sie nie roześmiał, ale teraz jak wspominamy jego minę to płaczemy ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) 22.05.04, 19:34 A ja wczoraj kupiłem tylko chleb i nabrałem dwa baniaki wody oligoceńskiej... Jesteśmy o chlebie i wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) IP: *.in.zabkowska.pl / *.zabkowska.pl 23.05.04, 00:23 Niedawno widziałam jak gościu przede mną w kolejce do kasy w hipermarkecie położył na taśmę sześciopak piwa, czipsy i paczke prezerwatyw. Powiedziałam: "O! zapowiada się miły wieczór!" A on nic. Sztywniak jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx świece i pudełko wazeliny 23.05.04, 08:43 biała rzodkiew i też pudełko wazeliny (albo dwa...) Odpowiedz Link Zgłoś
welur Re: świece i pudełko wazeliny 23.05.04, 10:50 Facet prosi o: pół litra, wino, cztery piwa i ...coś do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_geras Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłam :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 16:05 Kiedy ja bylam w 9 miesiacu ciazy to akurat moja przyjaciolka zadzwonila do mnie z placzem,ze chyba jest w ciazy i ze koniecznie mam do niej przyjechac, poprosila zebym kupila jej po drodze test ciazowy. No coz, weszlam do apteki dumnym krokiem i poprosilam pana o test, pan spojzal na moj ogromny brzuch zdziwiony a ja mu na to,ze jestem sceptyczna do samego konca. Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn Re: Fajne zakupy dzisiaj zrobiłem :-) 23.05.04, 17:14 Kapuste kiszoną i lody :D Odpowiedz Link Zgłoś