snowgoose 22.05.04, 09:57 Poszukuję piosenki Mariusza Lubomskiego "Indianie i Kowboje", ma ktoś może? A po za tym, jaka piosenka kabaretowa, satyryczna, śmieszna jest według was najśmieszniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wroclawianka117 Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 28.05.04, 13:25 Ja tę piosenkę posiadam. Jest na płycie z PAKI - można kupić w Dalmofonie. A zapraszam seredcznie na strone o Mariuszu www.lubomski.republika.pl lub www.lubomski.prv.pl Jest tam nawet tekst i okłada tej płyty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 28.05.04, 13:34 Najsmieszniejszy tekst i wykonanie to piosenka o "przyjemnosci posiadania penisa" w Sensie Zycia LCMPythona Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka117 Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 28.05.04, 16:08 widzę, że sam tytuł zapowiada wysoki poziom intelektualny! nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
snowgoose Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 29.05.04, 08:19 Tytuł możenie mówi wiele o poziomie intelektualnym tej piosenki, ale jest ona naprawdę wybitna. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek76 Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 29.05.04, 13:35 snowgoose napisał: > Tytuł możenie mówi wiele o poziomie intelektualnym tej piosenki, ale jest ona > naprawdę wybitna. Wybitne sprawy maja sie dopiero po zakonczeniu tej piosenki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
snowgoose Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 29.05.04, 17:48 ALe oczywiście nietylko "Penis Song" jest wspaniał piosenką satyryczną Monty Pythona. "Every sperm is sacred" to też niesamowita pieśń wykpiwająca "system" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sIK Piosenka Grzegorza Halamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 03:24 Ja tam najbardziej lubie (z piosenek kabaretowych) piosenke: Grzegorz Halama - Ja wiedziałem że tak będzie www.halama.pl/mp3/38%20-%20%20Grzegorz%20Halama%20-%20Ja%20wiedzialem%20ze%20tak%20bedzie.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sIK OKLASKY : )) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 03:25 Oczywiście Grzegorz Halama OKLASKY : )) - Ja wiedziałem że tak będzie (lub tez piosenka o śpiworkach) Odpowiedz Link Zgłoś
marein Re: OKLASKY : )) 30.05.04, 17:12 ja za to przepadam za andzrejem poniedzielskim, arturem andrusem i piotrem bałtroczykiem. Ich humor po prostu powala. A z wykonawców to kabaret Mumio i Lubomskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
snowgoose Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 03.06.04, 09:24 A kto pamięta jeszcze piosenki "Kabaretu Starszych Panów". Ich łamiące języki teksty są nie do pobicia... Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 03.06.04, 16:44 Kabaret Starszych Panów ma piosenki zabawne, ale raczej liryczne. No i na bardzo wysokim poziomie - tekst, musyka, wykonanie. Klasa po prostu. Naprawde smieszne piosenki ma kabaret Potem. 'Nie lubię wampirów', 'Biedny Kaj', 'Umarł pan grabarz', 'Pisń lekko spiewana', 'Miałam koszyk jabłek (pisenka aktorska)' i wiele, wiele innych. A ile jazzujących mają;)) 'Co na to policja', 'Panna Wiola'... Z klimatu Przechowalni - Andrzej Poniedzielski, Artur Andrus, Elzbieta Adamiak, Ewa Rutkowska - cóż, tam śmieszne są zapowiedzi, piosenki sa raczej liryczne - oprócz tych wykonywanych przez Andrusa. 'Zabieeeerzcie mi giiitaręęę- - cudo;)) 'Mario, pamiętasz tamto lato?', łódzka wersja Nachawicy 'Gdybym sie urodził przed stu laty w miescie Łodzi' itp, itd. Miodzio;)) Odpowiedz Link Zgłoś
snowgoose Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 04.06.04, 11:25 A kabaret ELITA? Ich stare piosenki "Los Andes Cordiliera" albo "Do serca przytul psa", też do dzisiaj są pamiętane i słuchane i wywołują uśmiech Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana 04.06.04, 17:48 A znacie może piosenki w wykonaniu Olka Grotowskiego i Małgosi Zwierzchowskiej? Teksty oczywiście Andrzeja Waligórskiego. To jest dopiero uczta. Śmieszne, ale dające czasem do myślenia. Moja sygnaturka też z tej serii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Piosenka satyryczna... Poszukiwana IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 21:15 tam ja nawet bylam na jednym z koncertow, mam kilka plytek naprawde fajnie spiewaja. a znacie przerobke piosenki "jesien idzie"?? tez genialne Odpowiedz Link Zgłoś