Dodaj do ulubionych

kolejna zagadka :) dla fanow motas itd...

05.01.05, 21:11
www.woolythinking.com/html/darkroomIE.html?o=0o
przyznam szczerze- nie mam pojecia, o co chodzi :)
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 05.01.05, 21:25
      nikt nie chce zagrac? bo ja juz jeden guzik znalazlam :D
      • oko_jeza Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 05.01.05, 22:33
        zaczynam grę, ale jestem zmęczona, więc idę spać i jutro pogram, i dam znać, czy cokolwiek mi się udało :P
        • Gość: palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net81-64-78.noos.fr 06.01.05, 00:14
          huura, wreszcie cos dla mnie!!!!!!! juz czuje ze nocke mam do tylu:), niech
          sloneczko usmiecha sie cieplo do tych co te zagadki wymyslaja

dla chetnych wskazowki:

trzeba zaliczac kolejne kolory.
          w kazdym kolorze jest zadanie ktore trzeba rozpracowac
          wlasnie zaliczylam niebieski(moja wskazowka -nic ariadny)
          i ledwo co fioletowy( moja wskazowka-boj sie pajakow )
          • Gość: palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net81-64-78.noos.fr 06.01.05, 00:29
            wlasnie rozwalilam czerwony! jak narazie najlepszy;)

moja wskazowka (zosie -samosie nie czytac!):

"wieksza od osci
            mniejsza od kosci"
            • Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 01:00
              a jak wogole trafic na fioletowe po zrobieniu niebieskiego ??
              • palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 01:11
                > a jak wogole trafic na fioletowe po zrobieniu niebieskiego ??

3city kombinuj z przelacznikami;)

Wskazowka do rozwiazania pomaranczowego:
                -"sprobujemy szukac zgody,
                choc roznimy sie od siebie
                jak dwie krople czystej wody"
                (siermiezny jak cholera, no chyba ze ktos ma super wyobraznie przestrzenna)

powodzenia

• palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 01:24
                  malarz co sie zowie
                  mial tylko przy sobie
                  zolty, niebieski, czerwony.

co ja z tym zrobie?
                  powiedzial sobie
                  i zwrocil sie do zony

zona skrobie sie po glowie
                  i tak mu odpowie:
                  o ty fistaszku skonczony

zolty z niebieskim pomieszaj sobie
                  niebieski z czerwonym pomieszaj sobie
                  bedziesz mial i fioletowy i pomaranczowy

buziaki, ide spac
                  • palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 01:26
                    uuuuups, mialo byc zielony, rektyfikuje
                • Gość: twinn Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 01:24
                  o so chosi???????????/ jakie kolory?
                  • pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 11:26
                    zrobilam niebieski na razie, tylko ze bezmyslnie, bo gadalam przez telefon:)
                    moze z innymi kolorami tez tak trzeba?;)
                    poprobuje po poludniu, moze do tego czasu pojawia sie jakies nowe wskazowki;)

Pauli
                    • Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 15:32
                      no dobra to zostalo jeszcze tylko biale ale kompletnie nie wiem jak do tego sie
                      zabrac
                      • Gość: palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net81-64-78.noos.fr 06.01.05, 20:26
                        mi tez zostalo tylko biale i nie wiem jak je ugryzc...
                        • Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 20:33
                          gdzies musi byc ukryta podpowiedz tylko jakos te kolo mi nic nie mowia :\
                          • palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 21:16
                            no wlasnie, nie ma zadnego sensownego punktu zaczepienia! -wszystkie orbity na
                            wszystkich 6 polach sa identyczne, kreca sie w tym samym tepie, w tych samych
                            kierunkach , maja ta sama dyspozycje na kwadracie
                            -wydaje mi sie ze tu bedzie chodzilo o kolory...ale probowalam juz tylu
                            kombinacji i kaszanka:(

kurde, ale to jest wkurzajace nie...?moze ktos nam pomoze?
                            • Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 21:41
                              by sie przydala jakas mala podpowiedz :) bo w innym wypadku mija sie z celem
                              probowanie x kombinacji gdzie x dazy do nieskonczonosci :P
                              • palcelizac Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 06.01.05, 22:10
                                mam! kurde mam skubanca;)!!!

wskazowka: czasem zeby awansowac trzeba sie cofnac

powodzenia
                                • Gość: 3city Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 81.219.111.* 06.01.05, 23:02
                                  racja podpowiedz odrazu mi przypomniala maly szczegol ktory na samym poczatku
                                  mnie zainteresowal :))
    • herezja Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 10:14
      Został mi tylko czerwony i nie bardzo wiem jak go ugryźć :)
      Może jakaś mala podpowiedź? I może nawet ciut konkretniejsza niż "kości i
      ości"? :)
      • herezja Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 11:34
        Pytanie juz nieaktualne :)
        • klymenystra powiedzcie mi... 07.01.05, 12:22
          mam dalej tylko niebieski. podpowiedzi nie umiem wprowadzic w zycie. dalam Wam
          linke, to sie odwdzieczcie :)
          pozdrawiam
          • Gość: palcelizac Re: powiedzcie mi... IP: *.net81-64-78.noos.fr 07.01.05, 20:37
            > mam dalej tylko niebieski. podpowiedzi nie umiem wprowadzic w zycie. dalam
            Wam
            > linke, to sie odwdzieczcie :)
            > pozdrawiam

wskazowka: nic Ariadny, czyli chodzi o labirynt!
    • Gość: a Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 14:26
      lepiej powiedzcie jak przejsc te niebieskie psychodeliczne krecace sie wzorki
    • herezja Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 15:06
      Czerwony można potraktowac jak kostke :)
    • evamarija Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 19:44
      Swietna zabawa. przeszlam narazie nieb, czerw i fioletowa
      • pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 07.01.05, 21:02
        ja tez tylko niebieskie, poki co:////
        kurcze, kiepska jestem:(

Pauli
    • Gość: Dorota Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 83.168.106.* 07.01.05, 22:41
      A co z zoltym? Myslalam ze trzeba wszystkie zapalic ale jak zapalilam to nie
      wciagnelo :-(
      • memole Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 12:21
        Nas pewno wszystkie miałaś zapalone? Na suficie i podłodze też?
        • pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 13:00
          mi zolte tez nie wychodzi, niby proste, a jednak ciagle robie gdzies blad
          (podejrzewam, ze ciagle ten sam:DD)

Pauli
    • Gość: indiana Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 212.244.93.* 08.01.05, 15:12
      to nie jest smieszne :) powiedzcie mi prosto z mostu jak sie przechodzi
      czerwony :>
      • Gość: indiana Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 212.244.93.* 08.01.05, 15:27
        pomylka czerwone przeszlam,z bialym mam problem... i z pomaranczowym,prosze o
        podpowiedzi :(
        • Gość: indiana Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: 212.244.93.* 08.01.05, 16:53
          Uff... zadnego problemu,zadnych podpowiedzi... PRZESZŁAM WSZYSTKO,dziekuję
          bardzo
    • Gość: btw Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:01
      Dokladny opis. Nie zagladac, bo zepsuje cala zabawe.
      ophelia_in_red.bravejournal.com/entry/8518
      Jednak tej grze daleko do Motas. Wrzucenie prostych ukladanek do ciemnego
      pokoju w ktorym nic nie widac, i po ktorym trzeba sie krecic za pomoca myszki
      nie jest oryginalnym pomyslem.
      • evamarija Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 22:07
        Z wczoraj zostal mi pomarancz i bialy - ide sie meczyc. A moze byscie dali
        namiary na motas - piszecie i piszecie a ja nie wiem o czym.
        • pauli7 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 08.01.05, 22:09
          bialego nie zrobisz, jak nie skonczysz wszystkich poprzednich kolorow...

Pauli
    • Gość: Mysior_ka Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.idea.pl 11.01.05, 00:02
      Niech ktoś mi powie co zrobić z zielonym!!!!
    • zieelona Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 26.01.05, 05:49
      A może jeszcze w coś zagramy? Ja wyszperałam takie oto trzy lineczki:

1. Altoids - Curiously Strong All Night Long
      2. A Case Of The Crabs
      3. Astro Susi

No chyba że ktoś ma coś lepszego, co? Ja z chęcią... :)
      • zed111 Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 26.01.05, 11:15
        Ok ja wale Astro Susi... tzn gram :-P
        mam juz kod do sejfu ale to betka :-D
      • klymenystra astro susi 26.01.05, 15:10
        grr
        co mam robic ?
        mam grzybka korkociag i jeszcze wiele innych rzeczy ale zadnej idei jak toto
        wykorzystac...
        • herezja Re: astro susi 26.01.05, 18:56
          kupilam twarde buleczki i tez nie wiem co zrobic :(
          • klymenystra buleczki 26.01.05, 19:59
            jak to zrobilas ? ja nie mam pieniedzy :(
            • herezja Re: buleczki 26.01.05, 23:06
              Były w sejfie na scianie :)
              Ale nie wiem jak zgasić ogień, króry przeszkadza mi w yjeciu z paleniska kilku
              przedmiotów :(
              • klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 10:38
                hmm.. a jak otwarlas sejf ? nie mam pojecia jak polaczyc te wszystkie
                przedmioty. a grzybek jest halucynogenny mam wrazenie ;)
                • zed111 Re: buleczki 27.01.05, 10:44
                  chcesz kod?
                  nie wiem czy zapamietalem ok ale to bylo jakos tak... pierwsze zostawiasz, 2
                  przestawiasz tak ze jeden jest na dole 3 tak ze 1 jest po lewej stronie i
                  pozostale 2 tak samo. :-) to nie byla latwa podpowiedz, co? :-P
                  • klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 10:47
                    cha cha ;)
                    a tego kodu nie ma nigdzie w domu?
                    udalo mi sie wyborowac korkociagiem dziurke w pilce :)
                    • zed111 Re: buleczki 27.01.05, 10:53
                      kod - 1 zostawiasz na 2 klikasz 1 a na 3 2 razy :-)
                      • klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 10:54
                        a co z pozostalymi 6 ?
                        • zed111 Re: buleczki 27.01.05, 10:58
                          jakimi 6?
                          tam gdzie masz dwa punkciki klikasz na 2 od lewej strony 1 raz i na 3 dwa razy
                          wszędzie klikasz tak samo. od lewej strony na pierwszy nie na 2 raz a na 3 dwa
                          razy. :-)daj znac jak wyjdzie
                          • klymenystra Re: buleczki 27.01.05, 12:21
                            ach :)
                            udalo mi sie :)
                            ale dalej nie moge zaplacic. nie wiem czemu, ale ja gralam poprzednio 9tak btw
                            to czy mozna sejwowac te gre?) to udalo mi sie skleic resztki kieliszka klejem.
                            a teraz sie nie da. i nie wiem co daaalej :(
                            • zed111 Re: buleczki 27.01.05, 12:32
                              Ja doszedlem tylko do sejfu... Byłem taki dymy i dalej juz mi sie nie
                              chcialo.... :-D
          • Gość: Joanna Re: astro susi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:48
            Co zrobić dalej, znalazłam plan jak otworzyć sejf (ugasiłam ogień wyjęłam
            świeczkę, znalazłam plan poskromienia potworków) i co dalej??
            • zed111 Re: astro susi 27.01.05, 12:36
              to był plan jak otworzyc sejf? ja na to sam wpadlem :-P
              • herezja Re: astro susi 28.01.05, 01:50
                Uff... zmęczyła mnie ta Susi, ale przy okazji podszkoliłam niemiecki ;) Szkoda
                że w mieście nic sie nie dzieje :(
      • Gość: gunik Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:35
        a ja wzielam sie za ta pierwsza gre Altoids-Curiosuly Strong All Night Long i
        na poczatku mi szlo ale utknelam, weszlam do klubu mam kilka prezedmiotów i
        utknelam jak wejsc do tego goth room??
        • Gość: ktos Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.net / *.net 26.01.05, 22:34
          a jka zdobyc ta zolta opaske na reke ?
          • zieelona Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 27.01.05, 05:10
            Opaskę trzeba sobie "przyrządzić" z altoidsa, flamastra i gumy do żucia.
          • Gość: gunik Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:27
            pogadaj z tym gosciem w czapce on da Ci flamaster, połącz go z altoidem
            bedziesz miec zółta kartke, nastepnie daj dziewczynie ktora zuje gume altoida
            odda Ci swoja gume i masz juz wszstko a teraz polacz żółtą katke z guma i masz
            opaske!!aha i nie zapomnij o bakin soda (po lewej stronie lezy:)
            • krasnoludek_zadyszek Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 29.01.05, 14:50
              Ja też znalazłam coś dobrego... być może było, jak nie, to polecam -
              atlantzone.free.fr/accueil.htm , pełnowymiarowa gra przygodowa, duzo
              kombinowania, czytania, rozmów z bohaterami, na stronie autorzy zamieścili też
              solucję jeśli ktoś się zatnie.
              Wersji anglojęzycznej nie testowałam, we francuskiej siedzę od wczoraj i coraz
              bardziej mi się podoba:)
              • klymenystra Re: kolejna zagadka :) dla fanow motas itd... 29.01.05, 17:09
                jak jest w wersji francuskiej to zaczynam grac :)
                bonne chance :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka