julka_b 28.05.05, 19:20 Tym razem podaję coś, co już przeszłam (przed chwilą). Prosta to ta gra nie jest. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 19:21 Ale się pospieszyłam!!! 709709.com/game/esk.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 19:41 kurcze - gra moze byc ciekawa, tylko co tu robic? pierwszy raz w to bym grala. help... zebralammpisak, rzutke, papier ze smieci i jakies zdjecie... Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 19:47 ja mam jeszcze kasete i dwa znalezione kody. pisak i rzutki juz wykorzystalem. nie moge wyjac kluczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 19:48 to podpowiedz gdzie ta kasete znalazles i jakie kody no i jak wykorzystac pisak i rzutki? Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 19:49 kasete mam z biurka. a z wykorzystaniem to popatrz na plakat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Memole Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.chello.pl 28.05.05, 21:33 To ja otworzyłam już szuflady, mam zarówkę, i fotke, staram się układać książki :P. Wykorzystałam już monetę, pęcetkę, dwa kluczyki, pisak, rzutki, i chyba to. Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 21:53 Czapka z głowy dla autora! Zagadka z książkami genialna! tym bardziej sie ciesze że sama wpadłam bez podpowiedzi, a zajęło to chwilke Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 21:56 dobra ja juz ukladalam te ksiazki i probowalam odczytac ale ja jakisa ciemna masa jestem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 21:54 no litosci ! skad masz zarowke? monete, pecetke, dwa kluczyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:05 jupi! znalazlam ta przekleta monete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 22:20 No dobra. Dotarłam do sejfu w ścianie. Ale jak rozszyfrować ten kod? Please... Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:32 Wskazówki są w różnych miejscach pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 22:36 Trochę wiem. Wiem, co oznacza "niezamalowana" gwiazdka oraz "niezamalowany" trójkąt do góry nogami, no i w związku z tym "zamalowany" trójkąt. Reszty nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:41 kurde skąd wiesz o gwiazdce? Ja wiem co oznacza zamalowany kwadrat :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 22:42 daj na priva please (przynajmniej jak się dowiedzieć), to Ci napiszę o gwiazdce:-) ajzbella@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:48 Gość portalu: Ajzbella napisał(a): > daj na priva please (przynajmniej jak się dowiedzieć), to Ci napiszę o > gwiazdce:-) > ajzbella@o2.pl Ok poszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:43 memole napisała: > kurde skąd wiesz o gwiazdce? Ja wiem co oznacza zamalowany kwadrat :D i kółko też wiem. Czy bazgroły na szafce mają jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:46 Wiedziałaś, co trzeba zrobić, żeby się dowiedzieć ile wynosi zamalowany odwrócony trójkąt. To dobra droga. Wykorzystaj przedmioty, które masz. Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:42 Żarówka jest w kloszu na szafce :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:44 na szczescie juz tu doszlam, ale skad Wy macie ta pecete? i po kiego grzyba ten niby magnetofon tam jest, bonic z nim zrobic nie moge chociaz mam kasete... no iipo co jest ta niby skarbonka? Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:45 musisz jeszcze znaleść klucze do szuflad :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:47 wrrrrrrrrrrrrrrrrr... ja przewalilam juz caly pokoj :(((( tamnie ma luczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 22:50 Kluczyki są przewrotnie schowane :) musisz dobrze poszukac, zajrzec wszędzie gdzie się da Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:02 a skąd wytrzasnąć "niezamalowany" "normalny" trójkąt? Czy to to samo co "niezamalowany" "odwrócony" trójkąt? Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 szlag mnie trafi 28.05.05, 22:56 tak tluklam w ten niby magnetofon ze nacisnelam BACK i zaczynam wszystko od nowa :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: szlag mnie trafi IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 23:02 chyba się poddaję:-( Wiem, gdzie szukać podpowiedzi do "zamalowanego" kwadratu, ale nie mam siły jej roszyfrować. Poza tym w kodzie do sejfu mam symbol, który nie pojawia się w równaniach. Czy ktoś mi pomoże? Może być na priva, coby nie psuć innym zabawy. ajzbella@o2.pl Dzięki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 23:02 WRRRRRRR to coś mnie denerwuje :( Napisy na plakan\cie są po japońsku jak mam sie dowiedzieć o co chodzi?? no i jak mam wydobyc arówke z klosza skoro jest zamknięty :((( Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:03 ja nie bede taka ;)...znajdz monete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 23:04 Ale klosz ma śrubki. A śrubki można odkręcić nie tylko śrubokrętem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 23:07 no scyzoryk mam ale nie chce odkręcać :(((( buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:04 heh, nie ma tego zlego co y na dobre nie wyszlo... skumalam po co zarowka byla czarna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:08 kurde z tym trójkątem.. i chyba zamalowany kwadrat tez mam źle bo mając 2 z 3 cyferek kodu robiłam kombinacje z niewiadomą inic nie weszło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:10 a czy puste trojkaty jeden jest katem do gory drugi katem na dol... czy to moze miec znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:12 czy jedno moze byc przeciwienstwem drugiego ? na przyklad lczba ujemna? Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:12 ogladalam je juz w specjalnym swietle, czy mam jeszcze jakos patrzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:14 Wysrtarczy. Tak mi się wydaje, bo nie chce mi się przechodzić raz jeszczer tej gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:16 ok, to gdzie jest peceta i kluczyki? plesae... Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:17 Jakim specjalnym świetle? W tym co równanie widać? Ja tak nic nie widze :( Pomocy!!! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:20 julka_b napisała: > Widać, widać... Jak dla mnie towidać te same zdjęcie tylko po ciemku :| Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 do memole... 28.05.05, 23:20 a o ktorym rwnaniu mowisz? moze jakos Ci podpowiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: do memole... 28.05.05, 23:21 a wkrecilas zarowke i zgasilas swiatlo? wtedy dopiero wyjmij zdejcie tego goscia,ktory siedzi na jakiejs kanapie... Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: do memole... 28.05.05, 23:23 no to ja wiem. i tak robie. tylko nic nie widze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: do memole... 28.05.05, 23:24 AAaaaaaa juz wiem coźle zrobiłam. Dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 23:25 Mam kod do sejfu!!! Ale w środku jest kartka z robaczkami po japońsku:( Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:19 ok - to jeszcz jedno pytane. Czy z ulozonych odpowiednio ksiazek musze doszukiwac sie wyrazow w kazdej linijce czy tylko w dowch? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:22 ułożone książki dają jedną podpowiedź. Zdjęcie kolejną. Kaseta kolejną. Z pierwszej linijki równań wynika rzecz oczywista. Te wskazówki wystarczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajzbella Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.05.05, 23:26 Uff, koniec! Dzięki wszystkim za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:28 Nareszcie!! Dziękuje Kochane bez Was sama bym chyba z tydzueń siedziała :D Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:29 to ja chyba tak wlasnie posiedze... kurde, podpowiedzcie przynajmniej co z tym magnetofone albo skarbona, albo gdzie sa klucze :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Jeszcze nowsza gra 28.05.05, 23:31 nowlasnie widzialam ze cos z tylu jest ale nie moge sie tam dostac, wiec myslalam, ze mam zwidy Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 poddaje sie :( 28.05.05, 23:36 nie - poprostu wymieklam :( czy znacie inne gry w tym stylu, tylko poopolsku lub angielsku? podajecie jakas stronke... a wogole to jak takie gry sie nazywaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: poddaje sie :( 28.05.05, 23:39 Poradziłaś sobie? Znamy mnóstwo takich gier. Poszukaj chociażby na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: poddaje sie :( 28.05.05, 23:41 Spójrz na półkę z boku. Zajrzyj za magnetofon. Dalej powinno być już z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty prosze o pomoc :(( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 23:45 mam scyzoryk, zdjęcie kasete książke i smieć z kosza. Rzutki wbilam panu z plakatu i nic sie nie stało. Klosza nie mogę otworzyć a wiem że w srodku jest żarówka :( Stoje w martwym punkcie HEEELPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: prosze o pomoc :(( 28.05.05, 23:47 Szukaj, szukaj, szukaj. Jest jeszcze kilka rzeczy do odkrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: prosze o pomoc :(( 28.05.05, 23:47 zeby otworzyc klosz musisz przylozyc monete do jednej ze srubek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: prosze o pomoc :(( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 23:54 No ja też mam sejf :))))) O jessssss tylko gdzie mam szukac monety :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: prosze o pomoc :(( 28.05.05, 23:57 oj to ciezko znalezc al na ramie lozka, tylko musisz patrzec z bliska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: prosze o pomoc :(( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 23:59 Niom dzieki tylko nie chce mi sie przybliżyc do łóżka :((( ale dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: prosze o pomoc :(( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:00 MAAAAAM :)))) Dziekuje za pomoc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: prosze o pomoc :(( 29.05.05, 00:05 to ja poczekam, moze mi podpowiesz z tymi kodami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: prosze o pomoc :(( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:25 nie daje rady z kodami i nie wiem dalej co z kasetą :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 kody... 28.05.05, 23:48 julka - dalam sobie ostatnia szanse... help co z ta piekielna kaseta, juz znalazlam sejf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: kody... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:07 buuu wrzuc odpowiedź tutaj najwyżej da sie zastrzeżenie żeby inni nie czytali. Ja te chce mała podpowiedź :((((Jak podłączyc magnetofon, żeby działała kaseta??? Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: kody... 29.05.05, 00:09 domyslilam sie, ale podpowiedz, szukac na polce, czy wogole gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: kody... 29.05.05, 00:12 hehe, dzieki. dopiero teraz wpadlam na przeszukiwanie pokoju bez odslonietych wszystkich zebranych rzeczy - to nieco poszerza obszar poszukiwan:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty HELP MIII AGAIN !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:31 Juz prawie finiszuję :)))) Odkrylam co sie robi z kasetą :))) tylko nie wiem jak rozszyfrowac tajemniczy kod. 2 liczby mnie gnębią- biały kwadrat i czarny trójkąt. <oze podopwiecie co znaczy ten napis za rogiem łóżka bo to jest podpowiedź do kolejnej cyfry :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: kody... IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 00:07 a ja do licha nie moge znaleźć kasety :( ślepa jestem czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: kody... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:09 chyba była w którejś z szuflad. W biurku sa 3 szuflady. 2 musisz otworzyc kluczami i 1 która wysuwa się spod spodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: kody... IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 00:13 dzieki.. z kluczami nie miałam problemu, ale ta 3 szuflada.. na to bym nie wpadła Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:09 Gdzie jest pecetka? I dlaczego cholerny kluczyk nie otwiera zadnej z szuflad? Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:13 No juz otworzyl. Ale chrzanione rzutki nie chca sie wbic w plakat, zarowke wsadzilam do lampki, ale nie wiem co dalej...no i gdzie jest drugi kluczyk? O MATKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:15 czy victoria to otwarcie sejfu? bo te krzaczki nic mi nie mowia:) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:18 no tak:D to byl moj debiut wiec wybacz glupie pytania:) wyszlam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 00:15 rzutki sa dwie.. więc celuj w coś podwójnego na tym plakacie ;) a kluczyki oba sa na regale Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:24 No jeden z nich, wydaje mi sie, ze jest w glowie tego pieska-skarbonki. No ale klikam na niego, a on nie wychodzi...:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:26 Poczytaj wcześniejsze wypowiedzi. Na ogół pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:26 nie... zly trop :)))) piesek jest (chyba) bezuzyteczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:33 to do czego kundel może się przydać ????? Jakas podpowiedź może ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:28 No to w takim razie 2 klucze sa chyba u was na regale, bo u nie byl tylko jeden! Dlaczego wy jestescie tacy okrutni i nic nie podpowiecie biednemu tepakowi? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:29 He, juz sama znalazlam, wy egoisty jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:32 masz pierwszy kluczyk, otwierasz szufladę, a tam... rzecz bardzo pomocna przy pozyskaniu drugiego kluczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 00:36 trzeba go czymś wyjąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:38 HEEEEEEEEEEEEEEH a już sie cieszylam że wszystkie poznajdowalam gadżety :(((( Obklikalam już caly pokój i nic do wyjmowania nie ma!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:38 Juz sie sama domyslilam. Natomiast na pewno sie nie domysle co mam niby widziec na tym zdjeciu w ultrafiolecie. No i co zrobic z kaseta, jak juz lezy na gornej polce? HELP ME! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:41 powinna ci dać podpowiedź do kodu który musisz wstukać w sejf. Ale musisz najpierw sejf znaleźć, żeby zrozumiec co znacza te trójkąciki gwiazdki i reszta:)))) A cio zrobilas pieskowi że dal sie wyjąć??? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:44 Wyciagnelam pewnym narzedziem. No tak, tylko gdzie jest sejf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:45 może poszukaj... przy plakacie z panem... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:48 Obklikalam i plakat i pana i dziure miedzy zebami i obok...Strasznie denerwujace te gry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:50 potrzebujesz pewnego ostrego narzędzia i jak je będziesz miała to mozesz kliknąć w pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:40 może poduszką, która nie chce się szkarada podnieść???? Ale w takim razie trzeba podnieśc i poduche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:44 juz wykorzystalam do czegoś pęsete :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 00:49 a co zrobiłaś z pisakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:51 pisak popisal mi pana ze zdjęcia :) Co mam zrobic z kodem :((( niech mi ktoś pomoże bo finiszuje :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 00:56 ja jeszcze walcze, ale nie wiem co mi daje słowo odczytane z książek.. plakat juz zerwałam ze ściany więc pisak mi pewno zostanie :] ze szyfrem też mam problem.. wydawało mi sie że mam srodkową cyfre z działania z lampki ale nie jestem pewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Jeszcze nowsza gra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:59 ja mam środkowa i jestem 100% pewna :) ale nie mam 1 i 3 :(((( masakra Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Jeszcze nowsza gra 29.05.05, 00:45 poduszka nie gra zadnej roli. ide poszukac prywatnej. dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty nie zrozumiałysmy się IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 00:49 no tak. myslałam że da się wyciągnąć figurke pieska a chyba wam biegało o klucz w nim ukryty :( to zrobiłam juz dawno temu. Nie moge sobie poradzić z kodem. Mała podpowiedź ???? Prooooszeeee !!!! ostatnią cyfrę juz mam, ale w życiu nie zgadnę co znaczy kombinacja cyferek w rogu (a te wiążą się z ciemnym kwadratem ) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone HELP! 29.05.05, 01:05 Ja naprawde nic nie widze na tym zdjeciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: HELP! IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:09 nic sie nie martw, ja tez :] sprawdziłam wszystkie kombinacje do sejfu z ta cyfra która mi wyszła że bedzie na bank w srodku i... NIC Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: HELP! 29.05.05, 01:14 Kwadrat to jest 2. Ale ja bym chciala sie dowiedziec co jest na zdjeciu, bo ja tam naprawde nic szczegolnego nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: HELP! 29.05.05, 01:19 a skad wiesz, ze dwa? przeciez kolko to dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: HELP! 29.05.05, 01:23 Coz, ja mysle ze czegos nie rozumiem. Na pytanie "ile to jest kwadrat" odpowiedzialam z matematycznego punktu widzenia...:-) (np. a2). Jezu, jakie kolko??? Ja mam tylko sejf i nad nim kartke z kwadratem i dwoma trojkatami, ale poniewaz kartka jest oberwana, domyslam sie, ze jest jakas druga czesc... Nie, ja jestem za humanistycznym umyslem na takie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: HELP! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:38 nie... Te 3 cyfry wystarczą do wyjścia. Środkowa (najłatwiejsza do odgadnięcia) to 1. A resztę wstukiwałam po kolei cyfry az sie otworzyło :) POWODZENIA :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: HELP! IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:27 błagam.. skąd wiadomo że kółko to 2? i co z tym cholernym gościem na kanapie? czego mam tam szukać, jak i w której części zdjęcia?? nie usne dopóki nie wyjde z tecgo cholernego pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: HELP! 29.05.05, 14:16 Gość portalu: lea napisał(a): > błagam.. skąd wiadomo że kółko to 2? i co z tym cholernym gościem na kanapie? c > zego mam tam szukać, jak i w której części zdjęcia?? nie usne dopóki nie wyjde > z tecgo cholernego pokoju! jak masz zgaszone swiatlo, to podejdz do biurka, gdzie swieci sie specjalnym swiatlem lampka. kliknij na biurko, zobaczysz tam rozne rownania, ktore sobie zapisz. nastepnie - bedac caly czas na biurku - otworz ksiazeczke ze zdjeciem faceta. tam bedzie kolejne rownanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: HELP! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:37 to go odstaw pod światło. Musisz zgasić światło i podejść do żarówki i obejrzeć gościa na kanapie w tym ultrafiolecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: HELP! 29.05.05, 01:41 Robilam to juz 17 razy. Nie widze nic szczegolnego. A co, oczko puszcza?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: HELP! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:42 nie :))) nie puszcza :))))) Czy tylko ja miałam farta???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: HELP! IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:43 uff, nareszcie :) robiłam to tylko nie do końca tak jak trzeba.. dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: HELP! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:12 dziewczyny trzerba znaleść scyzoryk :))))))) i jak sie go ma, to przylożyc do miejsca gdze sa rzutki i on sie wtedy przetnie na pół :))))) A i słuchajcie PRZESZŁAM !!!!!!!!!!!!!!!1 Znałam tyko 1 liczbe kodu i na chama wpisywałam wszystkie kombinacje, aż za któryms razem trafiłam :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: HELP! 29.05.05, 01:17 Coz, ja chyba wysiadam. Nie umiem ulozyc ksiazek, nie wiem co jest na zdjeciu ani do czego jest gwiazdka na kasecie...BOZESZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: HELP! IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:24 książki ułóż tak kolorami jak są na zdjęciu.. Wychodzi z pierwszego rzędu słowo... tylko nie wiem po co mi ono.. i skad wiecie jakie to cyfry???? trójkąt byl na kartce z kosza, pusta gwiazdka wyszła z kasety, wiec czarny trójkąt jest łatwy.. (chyba, bo sprawdziłam wszystkie kombinacje i nic).. a skąd wziąc pusty trójkąt czyli ostatnią cyfre kodu i ile wynosi czarny kwadrat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: HELP! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:36 powiem wam, że ja ułozyłam kod mając tylk o1 cyfrę. Kod jest trzycyfrowy, ja miałam tylko ta środkowa. Wstukiwałam po kolei i przy którejś kolejnej probie sie otworzył :) czarny trójkąt to: biały odwrócony (możesz przeczytać na kartce) i giwazdka którą masz z kasety na szafce. Biały odwrócony (4) odjąć giwzdka (3) równa się 1. Jest to środkowa cyfra i żeby wstukac kod mi wystarczyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: HELP! 29.05.05, 01:39 Kobito! To mialas farta! czy ty wiesz ile to jest kombinacji, nawet jak sie zna jedna cyfre?? Strach liczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: HELP! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:41 Podać wam kod ???? to wam podam bo spisałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: HELP! IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:40 też to wiedziałam.. właśnie po raz kolejny przeleciałam wszystkie kombinacje i nic.. może przez to że ten pisak mi został? hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Pytanko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:42 chcecie kod???? bo spisałam go :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Pytanko 29.05.05, 01:44 Podaj, ale powiedz mi co z tym gosciem na zdjeciu! A, no i co znacza te liczby za lozkiem? Nic? Mozesz mi podac na poczte, jesli nie chcesz innym psuc radosci odkrywania tejemnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty heh IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:51 Liczby za lóżkiem i pan na zdjęciu (oglądany w ultrafiolecie) nie przydaly mi się :) UWAGA NIE CZYTAJCIE DALEJ!!!!!! TERAZ BĘDZIE ROZWIĄZANIE!!!! Co do poczty to musiałabym zakladac konto żeby ci wyslac kod. ale próbuj... środkowa liczba to 1. pierwsza... powyżej 6 więc próbuj od 710 w górę wpisywac wszystkie po kolei kombinaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: heh 29.05.05, 01:56 Przykro mi, ale dalej nie dziala...Zadna z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Pytanko IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:45 ja już mam.. tylko na tej kartce są robaczki.. musze pomysleć co dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Pytanko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:46 koniec wyszłaś!!!!!!!! Teraz leć do drzwi :))))))))) Robaczki nic nie znacza, chyba to list gratulacyjny :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Pytanko 29.05.05, 01:47 Co ma widziec w tym gosciu na zdjeciu? Bo nie usne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Pytanko IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:50 zgas swiatło i wejdz pod lampe, ale tak głęboko żeby zobaczyc równania z obrazkami i wtedy dopiero kliknij na zdjecie.. gwarantuje ze nie bedziesz sie musiała wysilac bo sie rzuca w oczy :] ja wchodziłam pod ta lampe za płytko i dlatego nie było efektu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Pytanko IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 01:48 nareszcie.. juz sie bałam ze do rana bede tu siedziec ;) dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: HELP! 29.05.05, 14:15 Gość portalu: lea napisał(a): > książki ułóż tak kolorami jak są na zdjęciu.. Wychodzi z pierwszego rzędu słowo > ... tylko nie wiem po co mi ono.. wychodzi ci 'circle' (kolo) a drugi rzad literek da ci 'is two'. czyli kolo=2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Dzizez.... 29.05.05, 02:19 wlasnie wrocilam do domku... koszmar o niczym innym nie moglam mslec ;) ale wlasnie sonczylam ta dziadowska gre ;) THNX Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: Dzizez.... 29.05.05, 14:18 no dobra, ale owiedzcie i w koncu, skad mam znalezc kwadrat??? Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: Dzizez.... 29.05.05, 14:25 no tak, ale to mi nic nie daje, jakis zanik szarych komorek. wiem, ze jest za loziem i wiem ze cos ma byc na plakacie, ale nie wiem, co ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Dzizez.... 29.05.05, 14:58 a co mi tam. za lozkiem masz cztery cyfry przedzielone wypelnionym podajze kwadratem. teraz popatrz sobie na tablice darta Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Dzizez.... 29.05.05, 15:37 no masz tablice darta. wez dwie lewe cyfry z napisu. znajdz na tablicy. pierwsza nastepna w prawo to kwadrat. Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: Dzizez.... 29.05.05, 15:57 dzieki ;)) a pomozesz mi w tej strzelance? (deka2) bo zwariuje Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Dzizez.... 29.05.05, 16:00 w strzelance to ja sam juz zwariowalem. tymczasem sie poddaje, poczekam az ktos mnie dogoni i wymysli cos madrego Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: Dzizez.... 29.05.05, 16:58 ok, ja tez spadam, na razie sie rozwalilam z 10 razy bomba i na dzis starczy. do wieczora! Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Dzizez.... 29.05.05, 17:04 a szkoda. po sznureczku do bomby a ty spadasz:) Odpowiedz Link Zgłoś