mama75 Re: co sobie wypraliście 19.06.05, 03:00 no wlasnie kilka dni temu, po przeprowadzce do nowego domu wypralam STRINGI. Nie byloby w tym nic dziwnego, tylko ze to byly nie moje stringi i znalazlam je w rzeczach meza. Stringi byly damskie i w rozmiarze "S" jaki nosi byla dziewczyna mojego meza. Maz po powrocie z pracy, usilnie myslal i wykombinowal, ze te majty musiala zostawic jego ex, gdy przychodzila do niego sie opalac w ogrodku (po tym jak juz sie rozstali). Na razie mu wierze, bo mata do opalania tez zostala. Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: co sobie wypraliście 22.06.05, 19:56 no wlasnie dzisiaj w ostatnim momencie wyjelam z pralki takie malutkie plastiowe urzadzenie na "sznurku", zapytalam meza co to jest - a on zdebial i wykrzyknal, ze jakas dodatkowa pamiec do komputra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: co sobie wypraliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:09 takie inne formatowanie zastosowałaś :) ja z tą "dodatkową pamięcią" wlazłem pod prysznic... ale kląłem... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: co sobie wypraliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:26 Pół roku temu moja mama wyprała z kurtką Nokię 6310, 40 stopni, Lenor, podwójne płukanie. Przyniosła mi ją pokazać, w wyświetlaczu przelewała się woda. Położyłam na kaloryferze oddzielnie baterię i telefon ( pachniał Lenorem). Po 2 dniach ku naszemu zdumieniu komórka dziłała bez zarzutu. Działa do dziś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: co sobie wypraliście 22.06.05, 20:26 Pięć minut temu wyjęłam pranie - zapomniana chusteczka higieniczna jest na wszystkim! :-# To się często zdarza, ale tym razem ta chusteczka miała chyba rozmiary spadochronu! Jedyne, co mogłam zrobić, to strzepnąć te fafloki na dywan - jak wyschną, zgarnę je odkurzaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: co sobie wypraliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:57 to nie tak! po prostu chusteczki higieniczne, które zapominamy wyjąć przed praniem z kieszeni, rosną nam na złość, też tak mam...! one wręcz rozmnażają się w praniu (ciekawe, że na sucho nie chcą, a przydałoby się czasem)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psck9 Re: co sobie wypraliście IP: *.nw-tel.com 22.06.05, 21:11 MP3 player z walmartu, full service: washer n dryer, i dziala! solidny kawal japonskiego sprzetu piter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIYYII Re: co sobie wypraliście IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 14.07.05, 00:31 MÓZG,MÓZG,MÓZG!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ohida Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 01:37 Zaświadczenie od kierownika budowy o stanie robót (przeznaczone dla Urzędu Skarbowego). W dodatku wspólnie z bliżej nieokreślonym produktem spożywczym (stawiam, że to była kanapka). Oświadczenie przetrwało, ale cały dokument postarzał się o kilka tysięcy lat i zyskał wygląd egipskiego papirusu :D Pani w Urzędzie obejrzała wnikliwie, ale nie komentowała, że to musi być baaaardzo stara budowa.... Notabene pokaźna część innych dokumentów w/w budowy została spożyta przez psa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiszon1 Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 07:38 białą bluzkę z czerwonymi rajtuzkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 08:57 Moja koleżanka uprała raz zuzytą podpaske, która miała zwiniętą w kieszeni spodni i najwidoczniej zapomniała ją wyrzucic :)) Ja zaś uprałam swoją nowa białą bluzkę z czerwonymi szortami, przez co bluzka przybrała na stałe odcień brudnoróżowy Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 09:19 kolczyki :(:(:( takie malutkie ale z diamencikiem:( przedwczoraj wiec caly czas cierpie... w kieszeni byly - jeden z tej kieszeni wydlubalam, a po drugim slad zaginal :( nie wiem moze w bebechach pralki jest?!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: co sobie wypraliście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.05, 13:58 alez pewnie ze sa w takim specjalnym pojemniczku filtrze na dole ! Odpowiedz Link Zgłoś
cloud-ac Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 10:35 chusteczki higieniczne chyba ze 2 razy, ale w opakowaniu się zachowały choć już nie do użytku pęk kluczy do samochodu, domu i nie wiem czego jeszcze kamienie długopisy kredki woskowe pieniądze - ale bilon kromkę chleba (kawałek skórki się zachował ;) ) gwoździe a ostatnio wyprałam ... garść agrestu mam dwie córeczki - 3,5-letnią i 1,5-roczną :D Odpowiedz Link Zgłoś
elanor5 Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 15:57 Okulary brata - potem miał dwa monokle. Banknoty, legitymacja szkolna - klasyka. Ostatnio uprałam samą wodę, bo zapomniałam wrzucić ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: co sobie wypraliście 30.11.05, 20:55 > Ostatnio uprałam samą wodę, bo zapomniałam wrzucić ubrania. :D Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid.bera Re: co sobie wypraliście 28.03.06, 14:15 To ja z kolei wyprałam ciuchy płynem zmiękczającym i wypłukałam proszkiem - nie te przegródki... Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: co sobie wypraliście 14.07.05, 16:17 Wczoraj upralam pranie bez proszku do prania... a najczesciek monety i zapalniczki, oraz chusteczki higieniczne, co jest bardzo niefajne zwlaszcza jak sprawa dotyczy ciemnego prania. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-cerfaust Re: co sobie wypraliście 27.11.05, 23:58 wyprałem aparat fotograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drim Re: co sobie wypraliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:10 kiedyś włożyłam plecak do pralki w ten sposób, że kawałek materiału zaczepił się o zamknięcie drzwiczek. nie zauważyłam tego i z plecaka po wirowaniu zostały strzępy. ale mi oczy wyszły jak go wyciągnęłam z pralki... Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: co sobie wypraliście 28.11.05, 12:52 Dowód osobisty męża - ten stary, papierowy. Nawet jakoś udało mi się go odratować - mąż używa go do tej pory :) Zapalniczki notorycznie. Kiedyś napoczęte pudełko papierosów - na szczęście pudełko nie rozpadło się, w związku z czym nie musiałam wytrzepywać z prania strzępków tytoniu. 400 zł - w dwóch dwustuzłotowych banknotach, w 60 st., bardzo zbladły, w sklepie nie bardzo chcieli przyjąć, musiałam wymienić w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
leo76 Re: co sobie wypraliście 28.11.05, 13:16 wrzuciłem pranie do pralki, dałem proszek, nastawilem program, włączylem i wyszedlem z domu, wracam po 2 godzinach a sie okazuje ze do gniazdka wtycznki nie włożyłem. ityle było z prania. Odpowiedz Link Zgłoś
abbra Re: co sobie wypraliście 28.11.05, 14:30 Czarne spodnie - w kieszeniach były papierowe chusteczki higieniczne - mało mnie szlag nie trafił , kiedy potem chciałam je doczyścić . Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: co sobie wypraliście 29.11.05, 14:36 Rachunek (paragon) za świeżo zakupiona kurtkę mojego męża. Kutka dwa dni po zakupie okazała się mieć porządną wadę i nadawała wyłącznie do reklamacji, a uprany w kieszeni dowód zakupu okazał się nieczytelny. Nigdy nie bylismy tak blisko rozwodu, jak wtedy ... ;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
kali.gulla Re: co sobie wypraliście 30.11.05, 08:56 Marynarka. Fajna była. Teraz też jest fajna. Mało miejsca zajmuje. Tyle, że nie do noszenia bo takich małych ludzi nie ma, a krasnoludki nie chodząw marynarkach. I jeszcze jakieś nowe czarne rzeczy z nieczarnymi. Wszystko było szare. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: co sobie wypraliście 30.11.05, 13:41 Butelkę z soczkiem Gerbera. Teściowa, która zawsze nam upycha różne rzeczy w dziwnych miejscach, wepchała soczek dla Pitu w stertę ciuchów, które zabieraliśmy ze starego domu. Wrzuciłam bez sortowania do pralki, bo to były same ciemne rzeczy, włączyłam pralkę i z przerażeniem skonstatowałam, że pralka akurat po gwarancji, a stuka jak cholera! Ani chybi sie zepsuła :( Wylałam wodę, wyszukałam numer do serwisu, wyjmuje pranie, a tam ta nieszczęsna butelka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJA Re: co sobie wypraliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 17:29 Dowód osobisty, prawo jazdy i dowód rejestracyjny, przy wspomaganiu poprzez jakiś wybielacz. Została kupka papieru. Ale przynajmniej mąż zmienił sobie dowód i już niestety miał na stałe wpisane : ŻONATY. Bilon- dośc często Różne małe karteczki ,które moja córa skrzętnie chowa po zakamarkach odzieży. Mąż prał raz i długo po ty fakcie nosiłam różową bielizną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: co sobie wypraliście IP: *.chello.pl 27.03.06, 18:39 ulubiony sweterek- nstawilam- normalnie na 40 stopni. taaaaa okazalo sie, ze na 90.hihi. sweterek byl za krotki, ale za to rekawy do kostek. no a poza tym mnoooostwo kasy sie wypralo. to byla pralnia 'brudnych pieniedzy'.;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGA Re: co sobie wypraliście IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.03.06, 19:35 Dawno, dawno temu, kiedy moja kolezanka robiła pranie w służbowej frani, zbiegał sie cały akademik, żeby zobaczyć , co wyjmie- zawsze były jakieś ciekawostki związane z barwą lub rozmiarem wypranych rzeczy. Miała dziewczyna talent. A całkiem świadomie wygotowałysmy w 1987 roku paszport menowi koleżanki-ona miała rodzić, a on chciał prysnąć do USA. NO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakto Re: co sobie wypraliście IP: *.chello.pl 27.03.06, 23:22 skarpety w kleju do tapet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: co sobie wypraliście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.06, 12:39 piekna białą kurteczke narciarską z granatowymi wstawkami w 30 stopniach,teraz jest piękna błękitna ,wszyscy pytają gdzie kupiłam taką piękną :) Odpowiedz Link Zgłoś
calluna Re: co sobie wypraliście 28.03.06, 15:49 heh:D moja siostra wyprała czerwone śpioszki(chyba) z kompletem pieluch Młodego.... oj dłuuugo nasił takie ąłden różowiutkie:D z innej beczki - gadałam kiedys przez komórke i brałam prysznic;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IA co sobie wypraliście IP: 217.153.110.* 30.03.06, 11:19 Oj jest kilka moich sweterków w których po upraniu nie mieści się nawet moja córka :)Ajeden nawet prany był ręcznie i do dziś nie wiem dlaczego się zbiegł o 21 numery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braat1 Re: co sobie wypraliście IP: *.centertel.pl 30.03.06, 13:12 Jak bylem mlody... :) Upadla mi w bloto czapka. To wpadlem na pomysl zeby ja uprac :) nie pamietam z czego byla czapka, pamietam ze byla prana we frani. Po tym zabiegu w czapke moglyby sie spokojnie zmiescic dwie glowy :) Odpowiedz Link Zgłoś