Dodaj do ulubionych

kabaretowa posucha w TV

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:12
zaczyna mnie to wkurzać - ciągle, w kółko powtarzane te same skecze, te same
kabarety i te same twarze

do tego większość jest mało śmieszna

czy doprawdy rzeczywistość jest tak mało inspirująca?
Obserwuj wątek
    • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 09.06.05, 23:20
      jakie kabarety i ktory program?
      • Gość: 64634 dowolny - TVP2, Polsat zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:33
        • gixera Re: dowolny - TVP2, Polsat zwykle 10.06.05, 08:32
          myslalam,ze akurat w tej chwili.
      • no_login Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:00
        Można ściągnąć na kompa i oglądać w wolnych chwilach
        www.nolnejm.com/1024/
        ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/incoming/
        ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/video/
    • greta.greta Re: kabaretowa posucha w TV 09.06.05, 23:56
      Może i posucha, ale ja dopiero przed chwilą poznałam kabaret "Made in china"
      i "Posłuchajcie".

Nie mam wiedzy w zakresie wydarzeń w światku kabaretowym...ale się
      uchachałam :)
      • Gość: kabareton ja ostatnio ciągle to samo widzę - ciemność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:09
    • Gość: karol Re: kabaretowa posucha w TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:10
      Dziecko, co ty mowisz??? Przeciez Kabatet OT.TO od lata wymiata na polskich
      scenach kabaretowych!! Nawet nie wspominam o ich legendarnych miedzynarodowych
      trasach nagrodzonych przez ministra spraw zagranicznych. Moze ostatnio malo ich
      w telewizji, bo poprzez swoja wspaniala satyre polityczna trafili na czarna
      liste razem z Pietrzakiem, ale i tak na bazarach mozna dostac kopie ich
      wystepow w nielegalnych kawiarniach. Wystarczy chwila cierpliwosci i mozna ich
      zlapac na zagranicznych stacjach - ostatnio byli na kanale Club, tuz po
      Springerze.
      • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:15
        Tia , ale nie każdy może znieść takką ostrą satyrę i załapać o co chodzi w
        sprytnie zakamuflowanych ,w niby nie śmiesznych textach, wulkanach dowcipu .
      • Gość: apja OT.TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:16
        OT.TO jest najlepszy. Widzialam ich na żywo, a póxniej bawilam się z nimi na
        imprezie. nie da się opisać, brzuch mnie bolal przez 3 dni.
    • Gość: APJA Re: kabaretowa posucha w TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:14
      a najgorzej w TVN. Nie tylko kabarety ale wszystko powtarzają na wakacjach to
      co byŁo przed wakacjami, we wrześniu to co na wakacjach i tak w kóŁko.
      • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:16
        A ja nie mam tvenu :)))
        • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:32
          najlepsze leca na TVP 2, ja je lubie:)
          • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:36
            Bezludna wsypa ;) mojej kochanej Ninoczki , coś jeszcze?
            • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:43
              No,mialam na mysli raczej prawdziwe kabarety niez tego typu programy
              rozrywkowe:/
        • wilma.flinstone Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 09:01
          rydzyk.tadeusz napisała:

> A ja nie mam tvenu :)))

Alez nienowoczesnie!
          • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 09:04
            Bo ja to wieśniak jestem , nie wiem, że się już nie mówi trendy tyko dżezi i wogóle
    • Gość: apja Re: kabaretowa posucha w TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:52
      No fajne lecą. Ale nie lubię jak Nina nie wymawia R
      • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 08:55
        Ale ona tak zalotnie tego nie wymawia: Boguś tjochę kjęcisz
        • Gość: kabaretka a ja nadal twierdzę że jest kiepsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:07
          ktos rzuca OTTO - a cóż ostatnio nowego widzieliście - aj ciągle te same kawały
          - najczęściej sprzed paru lat (tak właśnie jak wczoraj), Ani Mru Mru jest
          świetny, ale ile razy można słuchać o 'dupce u chińczyka'?

Nawet Monty Mython po 10 razach zaczyna być nudny (a im do niego daleko).

A co powiecie o 'ulubieńcach' Niny, Moralnym Niepokoju - to ma być śmieszne???

Jak są śmieszne kawałki to są powtarzeane (w ramach oszczędności), lub występują
          ci sami (w ramach znajomości), bo nie wierzę, że w tak ciekawych czasach nie ma
          ludzi, którzy wymyślaliby coś śmiesznego - ale tego w telewizorze NIE widać... i
          basta
    • braineater Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 10:01
      Polecam się załapać na Łowców.B
      Od premierowego Mumio jedyny kabaret który mnie śmieszył w ostatnich latach.
      Pozdrowienia:)
      • Gość: tingel-tangel Re: kabaretowa posucha w TV IP: *.toya.net.pl 10.06.05, 10:42
        Łowcy to ma być kabaret? Co śmiesznego jest w tym, że kilku głupków tarza się po
        podłodze?
        • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 10:51
          Dla mnie Kabaret Moralnego Niepokoju nie ma sobie rownych.
          Lowcy, moze nie maja zbyt zmyslnych skeczy, ale jak widze tego w zoltym swetrze
          i dziura pod pacha, to leze ze smiechu. Jesli chodzi o mnie to nie smieszy mnie
          wcale taki facet, co wychodzi z grobowa mina i tak samo opowiada zarty, ale nie
          pamietam jak sie nazywal, Ireneusz Krosny chyba.
          • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 11:16
            Krosny to mim, może chodzi Ci o niejakiego Kamińskiego (chyba)
            • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 12:45
              czarny, chudy, dluzsze przylizane wlosy,i ma taki glos jakby go cos podgryzalo.
              • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 12:46
                PS. a wiesz jak ma na imie?
                • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 13:17
                  Chyba Wojciech, ale nie jest czarny, prowadzi smiechu warte w sumie drtwz facet.
                  A Twojego nie kojarze :(
                  • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 13:58
                    Telefon do Przyjaciela i juz wiem: Andrzej Poniedzielski
                    • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 14:04
                      nie lubisz Poniedziela?????????????? Ja fałnem jezdem ::)
                      • Gość: mańka Re: kabaretowa posucha w TV IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.05, 22:22
                        nie no, Poniedzielski jest świetny przecie ;)

Łowcy.B też mnie śmieszą, choć trudno mi to racjonalnie wyjaśnić ;)
                        (A odnosząc się do jakiejś wypowiedzi z góry: nie słyszałam o kabarecie
                        Posłuchajcie, może chodzi o Słuchajcie? ;) )
        • braineater Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 11:21
          Gość portalu: tingel-tangel napisał(a):

> Łowcy to ma być kabaret? Co śmiesznego jest w tym, że kilku głupków tarza się
          p
          > o
          > podłodze?

A chociazby to, że jako jedyni znani mi prócz Mumio, nie lecą w jakies smętne
          społeczno-polityczne satyrki, nie są zarozumiałymi zgredami bez poczucia
          humoru, typu Pietrzak czy wspomniane tu juz kilkakroć OT.TO, tylko stawiają na
          pełną anarchię na scenie. I dla mnie ta formuła sprawdza się o wiele lepiej niz
          straszliwe w swej nadętej głupocie skecze Moralnego Niepokoju, typu wampir czy
          kisiel z kota, tudziez szczyt porażki, oczekiwanie na poród czegoś tam.
          Wolę ten nieprofesjonalny kabaret jakim są Łowcy, bo przynajmniej są inni.
          Tyle
          • rydzyk.tadeusz Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 11:25
            Moralny N. jest w tv to się naywa tygodnik moralnego czy coś tam, a te skecze
            które wymieniłeś to ani mrumru
            • braineater Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 11:35
              Dzieki
              Teraz już wiem kto mnie co chwile straszy z TV:)
              Za pomyłke oczywiście przepraszam:)
              • gixera Re: kabaretowa posucha w TV 10.06.05, 12:43
                KMNto np "Wypad na Lachony" i cyt. reflektujesz na kawę czy herbatę?
                • marecki997 Re: kabaretowa posucha w TV 11.06.05, 23:49
                  Kabaret Moralnego Niepokoju jest według mnie najlepszy. W odpowiednich
                  proporcjach stosują inteligentne dialogi, głupie miny, satyrę, szydzenie z
                  ludzkich zachowań i piosenkę kabaretową. Ale najlepsze były skecze z menelami -
                  zwłaszcza ten jak Gwidon "przyleciał z Usa" i "w samolocie koło śmigła leciał".
                  • gixera A propos wczorajsze Opolskiej Gali Kabaretowej 12.06.05, 10:40
                    Poczatek jeszcze jak cie zniose, ale do konca juz nie dotrwalam, nawet Halama
                    (chociaz go bardzo lubie) nie popisal sie dowcipem, KMN byl ok, ani Mru Mru tez
                    wypadl nienajgorzej, ale grupa Rafala Kmity...ech szkoda slow.
    • Gość: PrzymusowyAbonent Re: kabaretowa posucha w TV IP: *.ssi.org.pl / 80.51.229.* 10.06.05, 20:57
      No a Bigoswa i ojciec Leon i.t.p. to też niezłe podpory telebzdeciarni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka