Gość: misia-arnisia IP: 213.25.20.* 11.07.05, 10:04 Jaka jest różnica między coca-colą a pepsi-colą? Ja zauważam jedynie róznicę w opakowaniach, smak jest ten sam - nieszczególny. Czy ktoś dostrzega różnicę w smaku? Ewentualnie inne różnice? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minnetou Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 10:13 pepsi na rdze lepszym srodkiem jest Odpowiedz Link Zgłoś
purhed Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 10:46 oba napoje są dobre na rdzę (używam zazwyczaj coca-coli). Jeśli idzie o smak - tylko coca-cola, jest lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdx Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 12:26 Na rdzę to najlepsza jest fanta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jake Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie IP: 212.160.102.* 16.07.05, 00:04 W okolicy organy opiniotwórcze(miejscowe dewotki) twierdzą, że CC dobrze robi na żołądek. Duży wpływ na te napoje robi miejsce rozlewania. Podzielam zdanie rodaków, którzy propagują opinię, że w Coli da się zauważyć lekki posmak trupa myszy. Jak sądzę pogląd ten upowszechnił się za czasów PRLu i wrogiej propagandy rządów komunistycznych. Pozdrova Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie 16.07.05, 21:34 skad wiesz jak smakuje trup myszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie IP: 62.233.164.* 17.07.05, 17:12 Poplakalam sie ze smiechu. Cos chyba na rzeczy jest z ta mysza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 17.07.05, 17:44 Wypraszam sobie! JA ZYJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuke Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.net.ircam.fr 15.07.05, 18:26 a jaka jest roznica miedzy kukuruku a kuku na muniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.07.05, 23:11 od Pepsi się w głowie pieprzy, a od Coli się w głowie pie*doli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.borne-sulinowo.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 11:04 różnica jest tylko w literkach i cenie bo na hali i tak wszysto miesza sie w jednej beczce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilwen Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:31 coca-cola light ma fatalny smak, pepsi light jest całkiem dobra... słodzonych nie pijam... poza tym jedna jest ponoć koszerna, a druga nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:12 A w mediamarkt dają cipuszki :-) Coca cola, nie pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacław Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 193.29.205.* 15.07.05, 09:27 Y_Sam - jeezu, skad piszesz - oni wszedzie napisali to łącznie - bo tak sie zastanawialem czy tylko w poznaniu jakiemus mądremu spacja się smykła!!! a tu widze zjawisko masowe te cipuszki - znowu maly skandalik MM coby uwage zwrocic. pepsi jest delikatniejsza, kłelka mocniej w gardziolko gryzie. PEPSI COLA COLA PEPSI NASI BEDĄ ZNÓW NAJLEPSI :-))))) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 11:17 Pepsi jest mnie gazowana, Coca ma mocniejszy smak. Pepsi Light jest nieszczegolna. natomiast Coca Cola Light jest slodsza od zwyklej i zostawia w ustach specyficzny posmak. Pozatym coca Cola wypuscila kilka smakow, Lemon i Vanilla (moja ulubiona) i chyba cos jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelipe cola vanila? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:24 ochyda, nie mogłem wypić nawet pół litra. A tak ogólnie to cola jest bardziej słodka Odpowiedz Link Zgłoś
p.wiejaczka Re: cola vanila? 15.07.05, 16:05 Cola jest lepsza. Jest słodsza. Ale różnica nie w słodkości - PEPSI wydaje mi się jakaś taka bez płciowa. Wkońcu każdy może mieć swoje własne zdanie. Pozdrawiam. Nareczka Odpowiedz Link Zgłoś
xtrania Re: cola vanila? 17.07.05, 22:31 A w ogóle, to ja ani Coli, ani Pepsi nie lubię. Jedzie od tego na kilometr chemią, słodkie jak nie wiem co, kalorii te napoje mają wiecej niż tłusty schaboszczak, niezdrowe tak bardzo,że ci co piją w litrach dziennie nie rozłożą sie po śmierci (bo tyle konserwantów), wymysł wielkich koncernów z AMERYKI (sic!) i na dodatek drogie toto jak cholera. Nie lepiej soczki albo mineralkę? Albo nawet herbatkę? Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: cola vanila? 18.07.05, 18:04 > Nie lepiej soczki albo mineralkę? > Albo nawet herbatkę? Zartujesz? ;P - - "Szatan przyszedl do mnie w snie i powiedział mi ze jestem jego namiestnikiem na ziemi.Bardzo się ucieszyłem." jarek-tru-black.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:36 Gdzie kupiłeś colę vaniliową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:42 w niemczech mozna kupic. Pyszna jest! eech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:03 wiem że jest pyszna, piłem za dobrych czasów pobytu w londynie, myślałem że w końcu dotarła do polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:14 mmm mysle , ze jest .róznia midzy soba.pepsi dla mnie jest lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Kola waniljowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:04 ...jest też w Belgii, Francji i Rumunii. A dlaczego w Polszcze niet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Kola waniljowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:32 To jest dobre pytanie do polskiego producenta coli, polska też ma ochotę napić się coli vaniliowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham_wiosne Re: Kola waniljowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:34 swego czasu (jak jeszcze chadzalam na pizze) w pizza hut pilam tzw pepsi flock, czyli nic innego jak pepsi z galka lodow wanliowych,albo smietankowych (chyba jednak te pierwsze). proponuje sprobowac,zamiast vanilla coli i po prostu dodac lody-pyszne to:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu_pingu Re: Kola waniljowa IP: 208.161.242.* 15.07.05, 15:44 Cola waniliowa jest do kupienia w Polsce, ja kupilem w Bomi (to nie reklama), po 9,90, jest tez fanta mandarynkowa. Cola vanilla jest niedobra, jakby dolac do coli fiolke aromatu do ciast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Kola waniljowa IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 15.07.05, 23:45 nie pepsi FLOCK tylko PEPSI FLOAT!!! rzeczywiscie pyszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:08 Bywa w Bomi w Warszawie. Jest we Francji, Holandii, Hiszpanii etc. Odpowiedz Link Zgłoś
1adarek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 14:56 Gość portalu: łukasz napisał(a): > Gdzie kupiłeś colę vaniliową? W Australii Odpowiedz Link Zgłoś
gale Waniliowa 18.07.05, 22:35 Koszmarne paskudztwo. Niestety, opakowania sa - szczegolnie dla nas, nie przywyklych do tego produktu - ludzaco podobne do normalnej coli i latwo sie naciac. Obrzydlistwo pierwszej klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hillda Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:17 oprócz vanilliowej cytrynowej jest jeszcze cherry w założeniu z posmakiem wiśni ;-) btw pepsi jest lepsza (i chyba już nie produkują pepsi-coli tylko pepsi...?) PEPSI RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojd1 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 81.15.159.* 15.07.05, 22:56 wstyd...taki fajny Ci-temat, a Ci znowu o Coli... Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 12:16 Coca-COla ma większe bąbelki, Pepsi mniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 12:22 No i jeszcze Pepsi chyba Beckham reklamuje :) A cocaCole Swiety Mikolaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beth Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.house.gov 15.07.05, 19:56 Nie nie nie, jest wlasnie odwrotnie!!!:) Pepsi ma wieksze babelki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojd1 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 81.15.159.* 15.07.05, 22:57 ha! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 13:12 Jedna jest slodsza, tylko niewiem czy Coca-Cola czy Pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zruc Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.cable.wsm.wielun.pl 12.07.05, 13:34 Bo Pepsi piją lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 17.07.05, 23:11 Pepsi piją lepsi a cole gupole;) A najlepsza jest Pepsi cynamonowo-imbirowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielo Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 10:48 pepsi ma mniej bąbelkow, lepszą zakretke, jest lepsza w smaku, dluzej trzyma zapach po zgubieniu zakretki [lol] Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 13:51 Różnią się smakiem też Coca-Cole produkowane na różne rynki. Np. coca-cola azjatycka jest słodsza od coca-coli europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 15:46 cola ma kwas ortofosforowy, a pepsi fosforowy, albo na odwrot. =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shamed Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:11 to to samo Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 16:24 "orto-" chyba cos znaczy przeciez... Jezus.. kiedy ja mialam ta chemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shamed Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:45 kwas fosforowy to po prostu kwas ortofosforowy (V). oj, chyba dawno to było ;))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 17:52 > kwas fosforowy to po prostu kwas ortofosforowy (V). oj, chyba dawno to > było ;))) 7 lat temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo... Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala chemia Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:02 kwas ortofossorowy jest odmiana kwasu fosforowego, ktory o ile mi widomo ma jeszcze kilak innych odmian... jest taki podzial: orto, meta, para w zaleznosci od ustawienia podstwanika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QAS321 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:08 o- m- p- to akurat w aromatach !@#$#%$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:48 ale to akurat nie o podstawnik chodzi tylko o wartosciowosc pierwiastka głownego w tym wypadku fosforu a odstawniki to w chemii organicznej Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 18.07.05, 22:42 Z pozdrowieniami dla prof. Golkowskiego (XLI LO im. Lelewela, Warszawa), zwanego Golym (straszny skurczybyk, erotoman, pedofil etc.), kwas ortofosforowy to... H3PO4 Tadam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrania Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 17.07.05, 22:35 Gość portalu: shamed napisał(a): > kwas fosforowy to po prostu kwas ortofosforowy (V). oj, chyba dawno to > było ;))) pozdrawiam Kwas fosforowy (V) to jest inaczej kwas ortofosforowy :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:44 duuuuuza roznica.Niestety.CC pod kazda szerokoscia geograficzna jest slodsza od PC.Czuje sie w niej rowniez wiecej ekstraktu Cola . I jest w kazdym calu adresowana do ludzi ,ktorzy wiedza czego chca.Pepsi do mlodych.Wole CC --- zdecydowanie.Reszte robi reklama. olo ;)rowniez mlody ---ale kiedy bede jezdzil zlotym BMW jak nie teraz? Pozniej starczy mi maluch. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 18:42 Dla tych, co wiedzą, kttóra im lepiej smakuje proponuje test. Niech ktos do szklaneczek (kilku najlepiej, pod spodem oznaczonych) powlewa tego i tego. Szklaneczki pomieszać. Restujący ma powiedziec co w której szkalneczce jest.Robilismy to wiele razy, wynik zawsze mieści się w granicach losowego dzielenia. NIKOGO nie znaleźliśmy, kto sie nie mylił. No byc może nasi znajomi nie mają zbyt dobrego wyczucia smaku... Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 18:44 PS Cytrynowa, wisniowa, waniliowa i imbirowa cola się różnią sie smakiem od pozostałych. Te nie nadaja się do testów.Szkoda tylko, że nie da się ich jeszcze kupić wszystkich w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 13.07.05, 11:43 A ja odroznie. Odkad pamietam pije tylko CC Light, wiec od zwyklej od razu odroznie (slodycz, posmak chemii i lepka warstwa na jezyku), a od Pepsi tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andik Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 212.160.87.* 15.07.05, 09:57 Ja rozróżniam nawet po zapachu (pod warunkiem że nie są scgłodzone do 5 st.C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbiack Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 193.28.230.* 15.07.05, 12:31 widac ci znajomi palą za dużo lub piją mocne trunki, gdyż wrażliwość ich kubków smakowych wypada blado. Ja piję PEPSI już chyba z 25 lat i ZAWSZE rozpoznam ten napój nie tylko w teście 50/50 ale i z liczniejszego grona. Cola mi osobiście nie podchodzi choć jest o wiele lepsza niż te wszystkie hoop cole i temu podobne syfy. PEPSI RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PND Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 18:50 > PC.Czuje sie w niej rowniez wiecej ekstraktu Cola . I jest w kazdym calu > adresowana do ludzi ,ktorzy wiedza czego chca. To forum humorum, wiec zakladam, ze nie wierzysz w slogany reklamowe, ktore wmawiaja ludziom, jakoby spozywanie tych "wyrobow napojopodobnych" mialo jakis zwiazek z ich osobowoscia. Jezeli ma jakis zwiazek, to raczej z takimi cechami jak komformizm czy lek przed odrzuceniem, ktorymi reklamy tych wyrobow sa podszyte. Reszte zalatwia merchandising, ktory w sklepie daje im radosne poczucie "wyboru" miedzy tym, co znajdzie sie w zasiegu ich wzroku i ramion, choc to wybor z reguly pozorny, o czym przekonuja z reszta wszystkie "slepe" testy napojow gazowanych, piwa, proszkow do prania i wielu innych produktów odartych z tej ich "osobowosci" Tak naprawde ludzi, ktorzy wiedza, czego chca jest niewielu i watpie, zeby zaliczali sie do nich wielbiciele jednej czy drugiej coli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzak Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:38 kiedyś przypadkiem odkryłem, że Coca-Cola zamarza szybciej niż Pepsi-Cola; tzn. rano butelka z Pepsi była zamarznięta, a z CC - nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzak Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:39 poprawka CC była zamarznięta a Pepsi nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 13.07.05, 14:17 Do mieszania z piwem lepsza (smakowo) jest pepsi, choć chyba szybciej wytrąca się ten ochydny osad. Tak czy inaczaj - dwie trucizny. Już wolałbym dyskusję: Schweppes czy Kinley (stawiam na Schweppes'a). Odpowiedz Link Zgłoś
missann Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 09:45 A ja wole Cole :) Pepsi jest bardziej sztuczna w smaku, za mocno czuc w niej jakies paskudztwo do slodzenia, tak jakby za duzo slodzika nasypali. Pepsi to dla mnie podroba Coli. A Cola Light tez mi nie smakuje, bo tez za duzo slodzika czy czegos takiego. A sprobujcie sobie ludzie Cole z adwokatem :) Normalnie litrami moglabym pic :P PYCHAAA! :) A od Schweppsa wole Kinley, Schweppes jest za gorzki, az ciarki przechodza. Ale co kto lubi. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.blich.krakow.pl 15.07.05, 14:29 A coca-cola z Martini Rosso? pyyyycha!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 13.07.05, 15:33 Poczytaj moje posty wczesniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xTr Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 08:58 Cola zawiera śladowe ilości niklu (konserwant). Pepsi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliz bez różnicy IP: 217.153.187.* 15.07.05, 09:04 zarówno pepsi jak i cola są ohydne. zresztą inne produkty coca coli też są wstrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 212.182.102.* 15.07.05, 09:12 Obydwie nie nadają się do mieszania ze spirytusem. Spirytus traci smak. Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 Puszka Pepsi ma w sobie 6 łyżeczek cukru 15.07.05, 09:17 CC mniej. Albo na odwrót:) Ale i tak CC jest "smakowo lepsza", Pepsi zalatuje metalami ciężkimi zbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.adsl.inspire.net.nz 15.07.05, 09:20 jak miedzy weglem kamiennym a kamieniem wegielnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: POLO COCTA!!! is the best IP: 212.182.102.* 15.07.05, 09:43 POLO COCTA ! wiadomo że jest poza konkurencją. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: POLO COCTA!!! is the best 15.07.05, 12:33 Ratuj sie kto moze! POLO COCTA jest najbardziej obrzydliwym napojem na swiecie! Niemoge jej pic bo bym po niej wszystko zwrocil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOT :-D Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 15.07.05, 09:42 Tylko lepsi piją PEPSI a głupole COCA-COLE :-D Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.83 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 09:47 Hmmm... a jaka jest różnica między HoopColą, PoloCoctą i CocaColą??? Procz cenowej rzecz jasna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-arnisia Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 213.25.20.* 15.07.05, 10:18 Chyba żadna, wszystkie smakują równie paskudnie - jak osłodzona woda zwymieszana z syropem na kaszel Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 10:28 > Chyba żadna, wszystkie smakują równie paskudnie - jak osłodzona woda > zwymieszana z syropem na kaszel Naprawde nie odroznisz tego obrzydlistwa HoopColi od klasycznej CocaColi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-arnisia Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 213.25.20.* 15.07.05, 10:35 Jasne, Hoop Cola i Polo Cocta mają wiekszą zawartość "syropu na kaszel" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.blich.krakow.pl 15.07.05, 14:34 Ech.. co za pytanie? Te wszystkie PoloCokty, Hoop Cole, Cole z Biedronki itd. to po porstu syf w porównaniu z prawdziwą Coca Colą czy Pepsi (ja tam nie widzę różnicy między CC a Pepsi). Róznica jest taka sama jak między piwem Lech a piwem Tesco czy piwem z biedronki (Fasberg chyba? nie pamietam...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx23 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 62.119.24.* 15.07.05, 09:49 Kiedys widzialem film dokumentalny o historii coca coli i pepsi.Okazuje sie ze w ameryce byl taki czas ze coce cole sprzedawano bialym a pepsi wylacznie murzynom.Coca byla symbolem napojem lepszym , dla lepszej rasy a pepsi gorzym , dla gorszej rasy. Ale porabane , no nie? Dobrze ze dzis nie ma tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeniu Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:07 Po CC mam wrazenie suchych sebow dlatego preferuje PC Odpowiedz Link Zgłoś
mooniek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 10:16 A ja właśnie jak wypiję Pepsi i pozgrzytam zębami to mam wrażenie, że dzieje się coś złego nie mówiąc o odgłosie. Cola jest lepsza, mniej słodka. Poza tym nie ma nic lepszego na kaca jak zimna Cola. Wiem, że jedno i drugie to świństwo straszne ale co tam. Pozdrawiam zwolenników Coli...tych od Pepsi też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druzja Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 217.153.210.* 15.07.05, 10:22 Eeeeee tam zgrzytanie. Mooniek chyba na notorycznym kacu jest, ze takie brednie wypisuje. *-*-*-*-*-* Gazowane to syf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzik Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 10:17 coca cola jest slodsza i gęstsza (to drugie można zauważyć po tym w jaki sposób się pieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi or cocacola? Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 10:51 wydaje mi sie,ze tez bym odroznil Pepsi od Coca-Coli,moim zdaniem pepsi lepsza,a ostatnio pijam BOOM BEL Colę za 0.68zl - 1.5L i mi smakuje,całkiem niezła jest też Volcano Cola za 1.28zl - 2L,z tego co pamiętam to i Mr.Max Cola całkiem ok,Polo Cocta też nie jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjut&sylka Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:49 zdecydowanie PEPSI, najlepiej w "starej", szklanej butelce!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djm A jest różnica... IP: *.chello.pl 15.07.05, 10:51 Coke jest mniej posłodzona (tzn. w smaku mniej słodka odrobinę, bo czy mniej cukru to nie wiem), ma za to wyraźny posmak karmelowo-cocacolowy. Pepsi odwrotnie - bardziej slodzona, sam napój czuć mniej. Woda i cukier. W dodatku nadmiernie się pieni, a coke - w sam raz... Kryptoreklama to będzie, ale ja tam wolę coke. Na podstawie wieloletnich badań i porównań - serio, porównywałem parę razy, sprawę przemyślałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: A jest różnica... 15.07.05, 11:04 nie wiem czym sie rózni, ale wole Pepsi;))) albo Pepsi z cytryną;) Odpowiedz Link Zgłoś
halina731 Re: A jest różnica... 15.07.05, 11:14 Jeden znajomy marynarz też twierdził ,że odróżnia i że wili Pepsi.Zrobiliśmy doświadczenie:do trzech szklanek nalaliśmy Coli lub Pepsi ,on nie widział w której szklance co było wlane i oczywiście nie zgadł(w dwóch szklankach miałby 50% szans że dobrze strzeli). Krążą dowcipy ,że to produkuje de facto jedna firma a klient ma ten komfort ,że wydaje mu się iż ma wybór.Ogólnie jest to świństwo po którym się jeszcze bardziej chce pić Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: A jest różnica... 15.07.05, 11:34 ale rewelacyjnie działa jako lekarstwo na wymioty. Serio-pediatra zalecił nam podawanie dziecku przy wymiotach odrobiny odgazowanej pepsi albo coli. Ale to juz troszke OT. W knajpach maja tylko Cole, szkoda;) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Potwierdzam! 15.07.05, 11:43 Działa nie tylko na dzieci - sama sprawdziłam. Nie czekałam az do wymiotów, jak tylko zaczęło mnie mdlic i krecic w brzuchu łyknełam rozgazowanej i ciepłej coli. Działa błyskawicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ace Nie wszędzie dają Coke. IP: *.devs.futuro.pl 15.07.05, 11:46 W Pizza Hut mają Pepsi, 7up i Mirinde. Z Coca-Cola Beverages wolę Coke i Fanta, natomiast od Pepsi 7up. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszek Re: A jest różnica... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:16 Ja tez twierdzilem (i twierdze) ze rozrozniam te napoje ale moja rodzinka oczywiscie nie wierzyla i zrobila mi identyczny test 3 szklanki w nich Pepsi lub Coca Cola i... oczywiscie ze rozroznilem, ja nie mam z tym zadnego problemu. Oczywiscie lepsza i to o wiele jest Pepsi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.borne-sulinowo.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 11:07 Pepsi jest sto razy lepsza od Coca-coli... ta druga jest mdla, okropna w smaku i zawsze po niej moj brzusio mnie boli. A pepsi ma normalny smak, pyszna i nikomu nie szkodzi :P Odpowiedz Link Zgłoś