Gość: froggy Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:20 W sklepie mięsnym: 'elementy z dzika'; A 'surówka z kapkiszy' to już klasyka ale wciąż dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.aster.pl 29.11.06, 23:01 spagiety :) Odpowiedz Link Zgłoś
foxy_lady Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 10.12.06, 23:43 nie widziałam na własne oczy, ale znam kogoś kto widział :) stołówka w szanowanym banku w Warszawie - menu jest tłumaczone translatorem na angielski 1. neapolitanka z makaronem - female inhabitant of Napols with pasta 2. sztuka mięsa - play meat 3. sztuka wołowiny - art of beef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.dsl.sfldmi.sbcglobal.net 11.12.06, 01:11 W Gdansku na rynku: donaty. To sa amerykanskie paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.dsl.sfldmi.sbcglobal.net 11.12.06, 01:23 W tej samej budce widzialem menu: 1. sandwich 2. kanapka. Do dzis nie wiem jaka jest roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliz@@@ Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.eranet.pl 11.12.06, 09:18 kiedyś w kolejce jeden pan porosił o 2 BONAKUŁY....myślałam że się posikam ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 212.87.232.* 11.12.06, 09:35 w jednym z "albertów" w Poznaniu - WIERTNIK- czyli ptyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 00:11 reklama na samochodzie - wyrób pizz Odpowiedz Link Zgłoś
papiezyca84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.12.06, 09:47 W karcie pewnej gdańskiej knajpki widnieje: "Do każdego dania dodajemy SAŁATKIE" Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Carrefour 11.12.06, 11:33 ostatnie 'wyskoki' Carrefour'ów - świąteczne komplety BĄBEK na choinkę... Co najlepsze, w dwóch różnych sklepach 'carrefourowskich' [Kraków - Witosa i Zakopiańska] występuje dokładnie ten sam błąd. Podpytując podstępnie, bez wytykania błędu, dowiedziałam się, że mają jedną drukarnię do wszystkich wywieszek. Ciekawi mnie, czy w innych sklepach tej sieci w Polsce też pojawiły się BĄBKI? Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.12.06, 11:39 Drożdżówka z kakaem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:42 w szybkodajni niedaleko mojego dawnego ogolniaka - HAMBURGERISER - nie moglismy dojsc co to takiego i uparcie zamawialismy wymawiajac z amerykanska - hamburgerajzer - po czasie okazalo sie ze to po prostu hamburger i ser ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewi Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.blackhorsescientific.com 11.12.06, 16:21 Ja mam cos troche z innej beczki, ale tez smieszne. Jakis czas temu w miasteczku ok 70km od wawy, w ktorym nawiasem mowiac jest bardzo duzo "letnikow", wchodzimy z mezem do sklepu z odzieza itp. Podchodze do pani. ja: poprosze bezowe rajstopy ekspedientka: tak juz daje. bejge kolor? j: slucham? e: czy kolor bejge? Zamurowalo mnie.... oczywiscie przez caly czas byla bardzo mila.... najpierw myslalam ze sobie zartuje, ale to jakos nie wygladalo... patrze na meza, glupia mina, zaraz wyszedl pod jakims pretekstem, a ja dopiero po dluzszej chwili: j: tak, bezowe poprosze... na opakowaniu, a wlasciwie na metce z kodem paskowym, napisane bylo wlasnie "beige"... jak wyszlam ze sklepu, pierwsze slowa pokladajacego sie ze smiechu meza, byly: trzeba bylo jeszcze poprosic blacki i white..... jakis czas pozniej kupowalismy w tym samym sklepie skarpetki, ale juz przezornie poprosilam "jasny brąz" ... :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 17:51 barek przy Krutyni, między Krutyniem i Uktą "potrawy grilowane na DEMBOWYM drewnie". Natomiast rozwalaja mnie chińczycy w Wolce Kosowskiej. Na pytanie czy w tym sklepie jest detal uslyszalem odpowiedz "nie ma jedna", w innym sklepiku sprzedawczyni polecala mi kurtke w kolorze "cip cip". Okazalo sie ze chodzi o kolor zolty. Nie mam nic do problemow obcokrajowcow z naszym jezykiem, ale niektore ich proby "mowic po polsku" sa zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
havana06 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.12.06, 19:14 Herbata z miodem pstrzelim- w barze gdzieś za Kaliszem. Odpowiedz Link Zgłoś
bzorek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 21.02.07, 11:01 Sklep Społem: 1. Cukierki szczelające 2. Pitca 3. Warka Strąg i jeszcze z wpisu do książki przeglądów: BLĄBA nieuszkodzona (zgadnijcie co to? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 21.02.07, 14:57 Na rozkładzie bezplatnego autobusu Geant (teraz juz Real) w Łodzi widnieje przystanek CMENTAŻ/Rzgowska. Tak mnie to irytuje, ze nie wiem. pare lat temu wielki napis: TANIE GRYLE. Odpowiedz Link Zgłoś
femme-fatale Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 22.02.07, 12:44 Jeden Wietnamczyk sprzedający ubrania na pobliskim bazarku opisywał kolor skarpetek jako "trochu mysza"- szare :) nie piszę tego, żeby z niego szydzić, po prostu zdumiała mnie umiejętność radzenia sobie z językiem. A co do kwiatków sadzonych przez Polaków-do dziś wspominam łososia "bautyckiego" w Carrefourze Odpowiedz Link Zgłoś
annateodozja Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 22.02.07, 11:04 to nie z cennika barowego, ale też z cennika- u osiedlowej fryzjerki, która zajmuje się jednocześnie robieniem dziurek w uszach, ma wywieszoną karteczkę z cenami za poszczególne usługi (na marginesie: karteczka wykonana i wydrukowana przez jej syna w wieku gimnazjalnym). mamy tam więc mycie głowy, strzyżenie męskie, strzyżenie damskie, trwałą, pasemka, PRZEKUWANIE USZU...brrr. musi boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
justynka_r Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 22.02.07, 13:34 alkoCHol, i to jeszcze w znanym i często odwiedzanym narciarskim kurorcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 195.245.213.* 23.02.07, 16:46 abc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 23.02.07, 18:26 nie. CBA! Mamy cię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijanek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:52 Hod-dog z keczópem :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_79 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 24.02.07, 01:38 Rozwala mnie jak w Krakowie w sklapach (np) panie odpowiadają tak śmiesznie: proszszszsz. Nie proszę tylko tak to 'sz' ciągną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzik Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 24.02.07, 18:48 a ja z kolei byłem świadkiem, jak w pobliskim sklepie wypindrzona starsza pani poprosiła o "babke z kakałem" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 81.219.210.* 06.06.07, 15:46 ja spoptkalam Kebap i pipki gęsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k5 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.sip.bct.bellsouth.net 06.06.07, 19:11 Polecam wspaniala ortografie menu z knajpy w rynku w Olszytnku. Lubie probowac wszystkiego, z ciekawoscia wiec studiowalem danie "shap" Dopiero po kilku minutach zrozumialem....:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 01:11 pipka gęsia to faszerowana gęsia szyja.nie wiem czemu tak. ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 21.06.07, 23:18 gęsie pipki - ktoś już napisał co to jest. potrawa bodajże żydowska, w przedwojennej warszawie czy łodzi bardzo popularna. kebap - oryginalna turecka pisownia tego dania, zresztą tureckiego (lub jak kto woli arabskiego, kłócą się o pochodzenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka_e Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:32 zasłyszane: 1/ jedna wracająca z targu kobitka chwali się drugiej: Kupiłam ucce z indyka 2/ mężczyzna w warzywniaku do sprzedawczyni (czytając ze "sklerokartki"):I jeszcze szczypiÓr poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:36 Mój bazarek: -rzotkiewki polskie -bakłarzan -arbus -japka twarde słodkie -żeżucha -mandarynka klemętynka -winogron (bardzo częste) -ogórek mało solny -chszan -gwoździki (kwiaty) i moje ulubione, wystawiane co roku: KUKURUDZA Z KOLBĄ Dwa stoiska tak się prześcigają w ortografii. Na innych najwyżej ten winogron... A dziś na dużym bazarze, zwanym u nas "hurtem" (hurtownie też tam jakieś są) dojrzałam: "Skarpetki karąkowe z perłami". Długo nie mogłam zrozumieć, co czytam...I co to może być? A to skarpetki , wstrętne strasznie, wykończone koronką, a na tej koronce perełki...Jutro się tam wybieram, zrobię dyskretnie zdjęcie. Lala w kolorze pomarańczowym, właścicielka straganu, sprzedaje jeszcze "klabki z brokatem". Też ładne. Poblisko spożywczak tez ma ładne karteczki tu i ówdzie. "Kiełbasa polska z piepszem", na przykład. A z barowych: -zupa makaronowa. Czort wie z czego, na pytanie z czym ona, padła odpowiedź: z makaronem. Pan się pewnie dziwił pytaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:37 "skarpetki korąkowe", ofkors. :) Ciężko to napisać tak bez zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:50 przy warzywniaku skrzynki z warzywami. nad nimi wielki szyld: SAMOOBSŁUGA. pod szyldem truskawki, na świeżym powietrzu. w truskawkach karteczka: "Truskawki podaje sprzedawca W sklepie" ...a te na dworze to atrapa? Odpowiedz Link Zgłoś
meeyka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.06.07, 08:46 jeszcze z lat 80: zbudowali niedaleko nas sklep, w okna wstawili szyby z nazwa sklepu. a tam jak byk: "SKLEP SPORZYWCZY" na szczescie szybko wymienili :) mialam w reku taka pieczatke: "Biuro dedektywistyczne" na opakowaniu wykałaczek: "wykafaczka szt. 100" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bara Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:26 EX.CU.CY. Taka nazwa widniała na rachunku w knajpce. Oznaczało to po prostu herbatę expresową z cukrem i cytryną. W domu już nikt nie mówi inaczej jak tylko zrób mi excucy. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ W zoologicznym 11.06.07, 00:31 Dzisiaj uchwycone: Gnonojad (!) nie na sprzedarz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: "Wsie jaja" w Tesco 11.06.07, 09:44 10 minut chyba się zastanawiałam o co chodzi. Sprawdziłam w słowniku i nie widziałam nigdzie wyrazu "wsie", "wiejskie" jak najbardziej, ale "wsie"? No chyba, że to coś z rosyjskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
anika313 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.06.07, 18:14 Tydzień temu w Tesco, obok siebie, za szybą leżą dwie szynki: pierwsza, szynka WIEPRZOWA; druga, szynka WIEPŻOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziala Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 20.06.07, 16:28 nie wiem czy już było: menu w barze DANIE DNIA: Kaczka po prezydencku :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.xdsl.centertel.pl 26.12.07, 20:24 na dworcu Centralnym w wawie kioski ze slodkimi wypiekami nazywaja sie.....Pą- check!!!!!! Od razu widac ze jestesmy w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 20.11.07, 22:58 anika313 napisała: > Tydzień temu w Tesco, obok siebie, za szybą leżą dwie szynki: pierwsza, szynka > > WIEPRZOWA; druga, szynka WIEPŻOWA. No co chcesz, nie każdy może jadać wieprzowinę, może mu np. religia nie pozwala? A o każdego klienta trzeba zadbać, więc dla tych, co nie mogą wieprzowiny, jest... wiepżowina! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velika Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.smsnet.pl 21.06.07, 14:01 -tiszer:P -jerzyki(ciastka-w carrefourze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:58 To nie barowe, ale też ładne. Wybierałam rolety w firmie, która się tym zajmuje. Dziewczę, ktore mnie obsługiwało minęło się z powołaniem i powinno być co najmniej modelką, a do rolet trafiło przez nieuprzejmość Losu. Na identyfikatorze miała "specjalistka"...Doradzała mi kolory. Do wskazanych koszmarnym tipsem dodawała zawsze "bardzo modny". Wiedziałam czego szukam, ale pannica proponowała mi inne, czy zaczęła budzić agresję... Kolory nazywała przepięknie: ORĄŻ JELOŁ OLIWE ŁAJT - a we mnie rosło niechrześcijanśkie pragnienie kopnięcia jej w twarz... Ale w końcu mnie rozwaliła do reszty: -Może te? Bardzo modny kolor - ŚREDNI KAKAŁ. Ja zaprawiona jestem z hamowaniu radości (teatralnie nazywa się to gotowaniem), ale z trudem mi to przyszło...Jakbym była z kimś, to bym nie dała rady... Średni kakał, to jest to. A ze sklepowych: PARÓWKI ZE ŚWIEŻA. Śwież okazał się wytwórnią, podobno są dobre i dlatego panie zaznaczają specjalnie, że ze Świeża :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 26.12.07, 19:22 Konsekwentnie i nagminnie wypycham do góry ciekawe wątki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.xdsl.centertel.pl 26.12.07, 20:35 na centralnym w wawie cukiernie: Pą- check!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):) Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.ha3.agh.edu.pl 29.12.07, 16:11 To nie z baru, ale też niezłe :D zmarzlena.deviantart.com/art/Instruction-in-polish-only-28855269 - Elektroniczny klawiatura :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 212.160.172.* 29.12.07, 19:10 Troszkę inaczej: Była sobie sklep "Całodobowy" ... czynny 6:00-24:00 Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 31.12.07, 12:20 Widziane w Kauflandzie: "Fasolka bowakowa". Już zacząłem się zastanawiać, co to za nowy rodzaj fasolki, ale zauważyłem, że na słoiku jest "biwakowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenne Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 02.01.08, 18:56 Studio fryzjerskie: maska dla klijentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.aster.pl 03.01.08, 11:00 nalepka na wędlinie z supermarketu: "szynka z łysych" no i oczywiście dawno tem widziane "jabłka fragile" A na targu warzywnym kiedyś napotkałam nabazgrane na kartonach etykiety: "wiśnie bez lokatorów", "chrzan ostry jak szatan", "cebulka słodka jak miód"... Piękne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
datter Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 04.01.08, 14:23 W karczmie "Rzym" w Suchej Beskidzkiej- wśród dań wegetariańskich, jak byk "Pierogi z mięsem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-kiś człowiek Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.08, 13:09 A co powiecie na zapiekankę z kuciapą? Odpowiedz Link Zgłoś
suckerlove Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 19.01.08, 19:57 zajechaliśmy kiedyś z mężem obok kraśnika do jakiegoś obskurnego zajazdu! głodni więc zjemy co będzie! pytamy się czy są hamburgery, a pani taka typowa bufetowa mówi że są. to ja się pytam jakie, a ona: jak to jakie? taka bułka z kotletem! pracowałam kiedyś w pizzerii. moja szefowa kobieta dobrze wykształcona napisała menu w którym znajdowały się takie oto kwiatki: warka strąk szef kóchni poleca ser festa- jako składnik pizzy lubiła nam pisać różne instrukcje na zapleczu i zawsze na koniec takowej był napis "dziękujem" z kolei barmanka- dziewczyna świeżo po maturze pisała w swoim zeszycie z krechami(oddawanymi po wypłacie) łódko- chodziło jej o udko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 20:20 W cukierni osiedlowe JAGODZANKI z TRUSKAWKAMI:)Bardzo dobre zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
mcdalenka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 22.01.08, 20:40 Podobno we Włocławku możemy zjeść pig leg after old polish - golonkę po staropolsku. Znajduje się w dziale DENMARK HOT - dania gorące. Lubię też "kiełbasę z łysych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazg_lesny Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 25.01.08, 20:02 kulinarnie to chauka - img230.imageshack.us/img230/158/chaukadz1.jpg (sklepik gdzieś na mazurach) niekulinarnie - żąkile i moje ulubione 'spodenki krutkie; z h&m.. img385.imageshack.us/img385/7357/spodenkikrutkie0va.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary z pakamery Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 13:10 Warkę Strąk też gdzieś widziałam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.elartnet.pl 28.01.08, 22:03 W Londynie w dzielnicy, gdzie mieszka wielu Polaków ale i innych nacji dość powszechne jest danie - PUKKA PIES (nieznający języka rodacy omijają je początkowo z daleka). Co do psów - na pewnym osiedlu w W-wie na pewnym płocie pojawiła się pewnego dnia jednoznaczna tabliczka skierowana przeciwko miłośnikom psów, którzy następnie co nieco ją zmodyfikowali. Odtąd tabliczka głosiła: "Nie wyprowadzać _SÓW!!!". Kiedyś w nocy na pewnym dworcu w Berlinie usiłowałam przed podróżą zamówić frytki, z tymże ja mówiłam po angielsku, bo nie znam niemieckiego, a sprzedawca ni w ząb po angielsku nie rozumiał. Wreszcie sprzedawca załapał: "A...chips !" I sprzedał mi jakieś smażone kartofle :) Odpowiedz Link Zgłoś
lolabi Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 30.01.08, 09:47 spagetti mięsne z makaronem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.ztpnet.pl 09.02.08, 22:05 u mnie na warzywniaku było napisane "ci..y 0,99zł" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.sileman.net.pl 12.02.08, 21:36 w moim sklepie osiedlowym można kupić-cukierki kókółki oraz wontrobe wiepszowom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzik Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 21.03.08, 15:43 A na moim odsiedlu za to jest informacja "ZDOBIEBIE PAZNOKCI".. niby zwykła literówka w końcu B i N na klawiaturze są obok siebie, gorzej tylko , że ktoś nie dopatrzył tego podczas wykonywania ponad metrowego szyldu na blasze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kfiat Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.centertel.pl 23.03.08, 20:48 W markecie E.Leclerc w Tychach można kupić "SAŁATKĘ Z PORY" - pytałem z jakiejż to pory: z jesiennej, czy może wieczorowej (jak Brunet),ale pani za ladą nie była poinformowana... Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowata Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 23.03.08, 23:35 na awizo (przesyłka z Hong Kongu) miałam ostatnio dopisek "Hong Konk", przy czym g też chyba było wcześniej k :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 12:46 W pewnej stołówce w latach 80-tych było danie o nazwie RISOTTO Z RYŻEM. Choć w tym wypadku było to poniekąd zgodne z prawdą, bo danie składało się praktycznie wyłącznie z ryżu. W Turcji na bazarze widziałem napis: KURTKI NA DUPY. Wyjaśniam: chodziło o damskie kurtki skórzane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.k-ch Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.dc.res.rr.com 08.04.08, 08:45 Informacja w oknie wystawowym pasmanterii: "Napy do bodów" Trochę potrwało zanim zrozumiałam, że chodzi o zatrzaski i "body". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.aster.pl 08.04.08, 21:54 też często podziwiam wystawy małych sklepów z pasmanterią (w których można kupić praktycznie wszystko); ostatnio można było kupić "rajstopy gaty grubość 40 denów i cieńciejsze". Weszłam do środka i słyszałam, że określenie "cieńciejsze" było używane zarówno przez ekspedientki, jak i klientki:) a z kulinarnych kwiatków: - miót (i tak brawo za 'ó') - rolatki wieprzowe - oszeszki - frytki z keczapem - jagodzianki z serem - pomidory szypłkowe - kapusta kiszonka - lizaki lolipop - wyrób czekolado podobny - prarzynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary z pakamery Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 13:12 Ostatnio mnie rozwaliło w pubie, w karcie drinków: BLADY MERY Odpowiedz Link Zgłoś