laki88888 29.08.02, 22:54 Znacie może jakieś dobre, współczesne dowcipy polityczne. W miarę aktualne i śmieszne? A może samemu coś się wymyśli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lobelia Re: Dowcip polityczny IP: 195.187.102.* 30.08.02, 15:07 Dowcip jest bodaj przedwojenny, ale po wstawieniu aktualnego nazwiska - wiecznie żywy jak Lenin bez mała. Obecnie brzmi tak: Przychodzi Miller do wróżki i mówi "Czy może mi pani wyjaśnić co to znaczy, jeśli od kilku tygodni co noc śnią mi się ziemniaki?" "O, panie premierze, to jest bardzo zły sen - albo pana na jesieni wykopią albo na wiosnę posadzą!" Odpowiedz Link Zgłoś
silent_pop Re: Dowcip polityczny 30.08.02, 18:45 Moj ulubiony, opowiedziany kilka lat temu przez Gronskiego na lamach Polityki, szedl jakos tak: Rok 1969, na moscie w Pradze tlum ludzi przyglada sie w milczeniu topiacemu sie czlowiekowi. Topielec drze sie: - Pomocy! Ratunku! Ktos z mostu go strofuje: - Ciszej, bo znowu przyjda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Dowcip polityczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.02, 19:00 polityczne to znam tylko stare ale moze ktos nie słyszał wiec opowiem. co by było gdyby nie było ZSRR? wszystko by było na ulicy podczas stanu wojennego spotyka sie 2 facetów i jeden mówi do drugiego: skoro mamy stan wojenny to ja chce na roboty do Niemiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś