medicatrix Re: Napisy nauliczne 10.09.05, 21:15 Przy wejściu na teren niezbyt bezpiecznej dzielnicy: "Cracovia wita. Zapraszamy na wpier*ol" Na bilbordzie wyborczym Andrzeja L.: "Andrzejku w belwederze nie ma solarium" Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: Napisy nauliczne 11.09.05, 02:39 "boze, zatrzymaj swiat, ja wysiadam" na podstawowce: "uzywaj prezerwatyw, codziennie rodza sie nauczyciele" a z reklam (takich malych przyprzystankowych): na czarnym tle maly rebus: rysunek butelki "+" rysunek samochodu "=" rysunek klepsydry i ponizej adres www zakladu pogrzebowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khas Re: Napisy nauliczne IP: *.internet.v.pl 11.09.05, 14:16 szczecin, mały zakamuflowany napis "uczciwość czasem nie popłaca", pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Purgatorius Re: Napisy nauliczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 22:18 Gocław, na rurze nad kanałkiem koło pętli, teraz zniknęło przez most siekierkowski "J...Ć STARE BABY BO MŁODE NIE DAJĄ" Odpowiedz Link Zgłoś
zoska11 Re: Napisy nauliczne 12.09.05, 22:28 GALANTERIA ŻELAZNA GALANTERIA BETONOWA Takich tablic było kilka na drodze z W-wy do Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: Napisy nauliczne 11.09.05, 17:52 Na zapadłym przejeżdzie kolejowym na lubelszczyznie: tabliczka z napisem "ROGATKA USZKODZONA". Pod spodem kartka papieru, porzadnie włożona w plastikowa koszulke: "TO JĄ K...A NAPRAWCIE!" :) Haslo nasprajowane na szkole na gdanskim przymorzu: "Społeczny Zakład Korekcyjno Opiekuńczy Łączący Analfabetów" (pierwsze kitery kazdego słowa dwa razy wieksze od pozostałych) Odpowiedz Link Zgłoś
e_trusia Re: Napisy nauliczne 11.09.05, 18:26 a u mnie w mieście jest wielka reklama: NAGROBKI. ZAPRASZAMY :)) napis na tabliczce na bramie: UWAGA ZŁY PIES. ...a pod spodem małymi literami: A właściciel jeszcze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiu Re: Napisy nauliczne IP: 82.177.166.* 12.09.05, 20:44 Taki napis ma na bramce gen. Kiszczak, kiedyś pokazali w tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adso Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 12.09.05, 21:40 W Szczecinie na pogodnie byl napis "reklamowy" na kamienicy- w trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszepjurka Re: Napisy nauliczne 16.01.06, 15:45 To ja widziałam: "Jak on Cię nie zagryzie.. to ja cię zastrzelę" Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Napisy nauliczne 28.07.06, 17:37 no i dobrze napi sane, ze k###a naprawcie, bo zdaje sie, ze zgodnie z przepisami ruchu drogowego, jak rogatka jest uszkodzona, to powinien stac droznik i kierowac ruchem, inaczej, jak nie ma droznika, to nie wolno wjechac na przejazd. wiec mozna stac w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinka Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:25 W toalecie w barze: " nie wkładajcie petów do pisuaru, my nie szczamy do waszych popielniczek" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Napisy nauliczne IP: *.krakap.hor.net.pl 13.09.05, 00:37 dawno temu w akademiku w gliwicach na drzwiach toalety: "prosze nie wrzucac do ubikacji podpasek i innych większych odpadów po jedzeniu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal.do Re: Napisy nauliczne IP: 195.42.249.* 23.11.05, 11:45 Z napisów w toaletach to pamiętam reklamę wiszącą (ładnych pare lat temu) na ścianie nad pisuarami "U Fiszera" w W-wie: "Ty tu sobie stoisz 2-3 minuty, a Radio KOLOR gra całą dobę" Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: Napisy nauliczne 11.09.05, 23:00 W Berlinie, kolo stacji kolejki podmiejskiej Strokower Strasse na "ślepej" scianie kilkunastopietrowego bloku, na wysokosci mniej wiecej siodmego pietra wielki napis sprayem, ktory w tlumaczeniu na polski znaczy mniej wiecej "WYŻEJ NAPISAĆ JUZ K....A NIE DAŁEM RADY!" :) Nie mam pojecia jak autor tej kwestii wlazl na ta sciane... Odpowiedz Link Zgłoś
kotilow Re: Napisy nauliczne 11.09.05, 23:23 Napis na scianie w szkolnej ubikacji,odnoszący sie do pewnego belfra,ktory przeganial palących uczniów:Kiedy Heniek w kiblu hasa,rzucaj kiepa łap k......he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzgierzanin Re: Napisy nauliczne 11.09.05, 23:51 Na ścianie knajpy w Dąbkach, kilka lat temu widziałem taką oto tabliczkę: MISTRZÓW ŚWIATA PROSIMY O ZACHOWANIE SPOKOJU Gdzieś nad morzem w niewielkiej miejscowości, przez którą przemykałem samochodem widziałem odręcznie namalowany szyld. Wyglądało na to, że jego wykonawca źle wycelował szerokość liter i z trzech wyrazów dwa ostatnie napisał bardzo blisko siebie. Efekt: S M A Ż A L N I A RYBiFRYTEK Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khas Re: berlin IP: *.internet.v.pl 11.09.05, 23:59 popatrz na dachy w berlinie :) tam jest tego bardzo dużo, graffiti na wysokosciach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ndrzej Re: Napisy nauliczne IP: *.plusgsm.pl 12.09.05, 10:32 W toalecie publicznej na dworcu kolejowym. " Na Giertycha, na Ligę, ale kur.a nie na deskę" -) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:25 A mnie zawsze rozczulał napis na murze przy jednej z rogatek Kalisza: "KKS KALISZA - WROGOWIE LUDZKOŚCI" Odpowiedz Link Zgłoś
martyna101 Re: Napisy nauliczne 12.09.05, 13:55 to chyba popularne: os. Reda Szczecin na jednym z blokow "zabrania sie zabraniac" :P Odpowiedz Link Zgłoś
b_e_h_e_m_o_t Re: A co wy na to :WASZE MARZENIA TO LISTA ZAKUPÓW 12.09.05, 19:23 we wroclawiu - kolo drogi na bielany (dla niewtajemniczonych to wielkie skupisko hipermarketów i elegancka ddzielnica podmniejska) krotko wisial ten napis bo namlowany byl na srodku pola na pustym billboardzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pw Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:57 www.wuzetka.prv.pl Pozdrawiam, pw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka Re: Napisy nauliczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 17:08 na klatce schodowej: "nie pij wódki, nie pij wina - kup karabin, zabij skina", a nieco niżej ktoś skomentował "wsadź se go w dupę" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefirek Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 12.09.05, 17:14 Kilka lat temu na bloku na mokotowie był napis: "KASZANKA FOREVER" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasolala Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:25 Kiedyś nad wiaduktem w centrum iławy reklama firmy sprzedającej trawy (może znacie hasło "najlepsze trawy z iławy" :) ) : OBORNIK O ZAPACHU WANILIOWYM teraz przewiesili na płot przed siedzibą firmy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Napisy nauliczne IP: *.net-serwis.pl 12.09.05, 21:28 > Kiedyś nad wiaduktem w centrum iławy reklama firmy sprzedającej trawy (może > znacie hasło "najlepsze trawy z iławy" :) OBORNIK O ZAPACHU WANILIOWYM tak!! napis wisial kilka lat - chyba do zeszlego roku:) zawsze bylam ciekawa czy aromat jest identyczny z naturalnym:) i ktory;) Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Napisy nauliczne 12.09.05, 17:33 - Na szkole mojej kumpeli z Rzeszowa: "Jedyne, co mnie tu trzyma, to sila grawitacji" - Na kiosku we Wroclawiu: "Rany Boskie, jestem kioskiem!" (no nie sliczne?) - Z praktycznych: na scianie drewnianej wygodki w Telesnicy nad Jez. Solinskim: "D..a nie karabin, nie strzela do celu. Nasr..es na deske, wytrzyj, przyjacielu!" - Moje ulubione, bodajze z os. Oswiecenia w Krakowie: "Jezeli jeszcze nie zwariowales, to jestes niedoinformowany" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareqm Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:42 Dawno temu koło Władysławowa wielka tablica z hasłem "Bałtyk Twoje morze-dorsz Twoja ryba " a pod spodem dopisek "K..... Twoja mać" Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Napisy nauliczne 23.09.08, 13:33 > - Z praktycznych: na scianie drewnianej wygodki w Telesnicy nad Jez. > Solinskim: "D..a nie karabin, nie strzela do celu. Nasr..es na deske, wytrzyj, > przyjacielu!" Boszsz, Naels, bylismy w tej samej wygodce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:49 Dawne czasy Dworzec PKP Gdańsk Główny kibel męski w kabince" Dupa nie strzelba nie zawsze trafia do celu gdy nasrasz na deskę posprzątaj przyjacielu". Ps. Początki ruchu zielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
alpetrus Re: Napisy nauliczne 12.09.05, 17:57 A w Looblinie na UMCSie (znaczy się na rektoracie) przez długi czas wisiał napis: "Nauka w służbie ludu" Później ktoś dopisał "... bożego" :) Ale napis zdjęli, dopisek zamalowali i teraz jest smutno. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDz Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:43 Pamiętacie zjawisko zwane Tkaczukiem? (dla przypomnienia: pl.wikipedia.org/wiki/Fenomen_J%C3%B3zefa_Tkaczuka ) Wędrując po Polsce z radością odkrywałem ślady jego bytności. Np.: "Józef Tkaczuk - filia w Zakopanem" ;-) MDz P.S. J.T. przekraczał również granice. Podobno widziano go m.in na dworcu w Wenecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 00:57 Pamiętam Rondo Waszyngtona przemianowane na Rondo Tkaczuka... Gdzieś na wsi w Kieleckim spory szyld: Wyrób gitar i trumien. I mój ulubiony z młodości: na warszawskim Bródnie wieeelki napis na ścianie obok sklepu "wielobranżowego": PIJEM AŻ SIĘ ZESZCZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 11:55 Józef Tkaczuk, tu byłem - na murze w porcie w La Coruna i w kiblu w porcie w Bruensbuettel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry7 Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:56 wreszcie ktoś mi wyjaśnił kto to J.Tkaczuk thank you <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Napisy nauliczne IP: *.byu.edu 12.09.05, 18:54 japonia, napis na malej restauracyjce dla studentow: Kitchen's Mama Odpowiedz Link Zgłoś
kad7 Re: Napisy nauliczne 12.09.05, 19:00 Witam odkąd pamiętam jak jeszcze chodziłem do szkoły podstawowej a było to już z 8 lat temu na ścianie Przychodni lekarskiej na os. Chrobrego w Poznianiu widniał taki napis "Uwaga na nisko latające aniaoły (pisownia oryginalna).Do dziś nie wiem o co chodziło autorowi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaskierka Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 14:07 podobny napis widziałam na kościele "Uwaga na nisko przelatujące anioły" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubal Re: Napisy nauliczne IP: *.aster.pl 12.09.05, 19:15 Kilka lat temu - w okolicach dworca w Tczewie, przy torach kolejowych, na murze widnial napis "UWOLNIĆ MROŻONE TRUSKAWKI" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: Napisy nauliczne IP: *.g / 80.53.83.* 12.09.05, 19:31 W jednej z lektur pożyczonych kiedyś z biblioteki, nasmarowany był taki napis: Raz,dwa,trzy.Raz,dwa.Raz,dwa.Próba długopisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Napisy nauliczne IP: *.76.classcom.pl 12.09.05, 19:33 W Bielsku-Białej na szkole podst. nr 27 od strony boiska (nie wiem czy jeszcze widnieje bo dawno juz skończyłem tą szkołę): CHEMICA - OBYŚ WYBUCHŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slec Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:35 W Kołobrzegu na molo jakieś 2 lata temu: "Kotwica Kołobrzeg - na zawsze wierni i ch..!" do tej pory wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur_k Re: Napisy nauliczne IP: *.local / *.sabanciuniv.edu 12.01.06, 13:19 w Bielsku Bialej, na budynku LO nr 1 im Kopernika, bylo od szablonu wyspreyowane "Kopernik byla kobieta", a moze ktos pamieta jeszcze "niekopa", to byly czasy. Na osiedlu Karpackim, w tym miescie bylo na Bielskim polmosie wypisane "BKS witamy na ksiestwie karpackim", a na przeciwko apteki na metalowym plocie, wokol szkoly pdst., kilka lat temu, bylo wypisane "BKS- wojownicy poludnia" ktos zmienil na "BKS - wojownicy popoludnia", lub inny w przejsciu podziemnym na Karpackim, "BKS - lowcy hanysow", no tak kiedy bylo Odpowiedz Link Zgłoś
balamuk Re: Napisy nauliczne 12.09.05, 19:50 W Krakowie na Dabiu, kobylastymi literami: "Ja sem netoperek"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Napisy nauliczne IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.05, 20:12 Kartka przyklejona do śmietnika (Będzin): NIE WKŁADAĆ ŚMIECI Z MŁYNA. NIE BĘDZIEMY ZA WAS PŁAĆIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:18 W Prudniku na ulicy Młyńskiej na przeciw szkoły nr3 był napis ( i chyba nadal jest, niejestem pewien) "Miesiączkuje woźna zima będzie mroźna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubber Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 12.09.05, 20:28 Koleżka studiował na Viadrinie (Frankfurt/Oder). Do Słubic chłopaki przeprawiali się po browar i coś mocniejszego. Na targu była ponoć smażalnia ryb czy stoisko rybne a na nim napis: FRISCHE FISCHE - SELBST WENDZIREN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trrrrrrrrr Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 12.09.05, 20:32 Tramwaj w Warszawie linia 22 lub 24, tylna szyba w wozie doczepnym typu 13N tam gdzie miejsce po motorniczym, ok. roku 1991-92, A w każdym razie wkrótce po śmierci znanego podróżnika i autora programu "pieprz i wanilia" oraz męża E.Dzikowskiej (pisownia org.): BYŁEM TU. TONY CHALIK (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madab Re: Napisy nainformacyjne IP: *.jmdi.pl 12.09.05, 20:42 Nad okienkiem rejestracyjnym w przychodni lekarskiej na ulicy Milenijnej w Warszawie: SPECJALISTYKA Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Szałas w Dolinie Roztoki 13.09.05, 12:00 Tony Halika tu nie było, a jo tu byłem. Irek z Bytomia Odpowiedz Link Zgłoś