istna Re: Napisy nauliczne 02.07.07, 16:34 FAKJU CAŁEMU ŚWIATU oprucz naszej rodziny. (dziecięcym pismem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki-oki Re: Napisy nauliczne IP: *.tpca-cz.com 02.07.07, 21:00 W takiej jednej fabryce, dwujezyczny : DZIŠ JAKOŠČ. JUTRO SUKCES. i dopisek : A KIEDY Q wyplata ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka.a. Re: Napisy nauliczne IP: *.is.net.pl 03.07.07, 01:19 Jadac gdzies, zobaczylam w trasie napis sprayem (kolo mostu): "Hej dziewczyny w górę biusty,bo nadchodzą dni rozpusty" -a obok krzywo dopisane złośliwie: Hej chłopaki na dół fiuty bo nadchodzą dni pokuty". Swietne, nie pamiętam niestety gdzie to było, szmat czasu minął, a mi te napisy ciągle czasami wracają w głowie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson miodek Re: Napisy nauliczne IP: *.dsl.bell.ca 03.07.07, 05:55 Moje zebrane"perelki": Wroclaw - Dobra Lechu wystarczy, juz rozsmieszyles Polakow( kilka miesiecy po wybraniu Walesy na prezeydenta, praktycznie moznaby powrocic do tego napisu) Czekam na autobus , zawiadomcie rodzine Sex is one of the 9 reasons for reincarnation.The other 8 are unimportant. Policja da sie lubic prosze sikac cicho, halas niszczy zdrowie Sex to nie wszystko....a jednak Czlowiek rodzi sie madry a potem idzie do szkoly( teraz zwlaszcza giertychowskiej) napis na samochodzie - Don't follow me, I'm lost Tesciowa tez czlowiek...However... Walesa 6-tym pancernym Sex to nie wszystko jest jeszcze piwsko Nigdy nie jestesnaprawde pijany jesli potrafisz lezec bez trzymanki Po co mi musk pszeciesz mom dres z cieplymi pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim bombadil Re: Napisy nauliczne IP: 83.16.206.* 03.07.07, 13:41 ja mama dwie perełki 1. na kontenerze PCK- "Czesław nie bądź taki Czesław Niemen"+ dorysowana flamastrem podobizna pana czesława 2. i w jakiejs dziurze na Słowacji wiocha ja wiem na 50 domów a na przystanku nieśmiertelne "Legia pany" Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: Napisy nauliczne 03.07.07, 14:07 jak się dojeżdża do Krakowa, na jednym z murów był duży billboard z napisem: "BPH - bank, który myśli o Tobie" a ktoś dopisał pod spodem: "jak już jesteś w grobie..." I jeszcze nie graffiti ale stary wybrakły napis z czasów komuny w Trzebini: "Dzięki strategii partii, Polska umacnia swą pozycję na świecie" Odpowiedz Link Zgłoś
istna Skoro już jesteśmy przy Czesławie.. 03.07.07, 17:17 Kiedy w Krakowie postawiono kontrowersyjny (czytaj: paskudny) pomnik Skargi autorstwa Czesława Dźwigaja, ktoś nakleił na nim kartkę z napisem: "CZESŁAW, NIE DŹWIGAJ WIĘCEJ POMNIKÓW, BO ZNÓW BĘDĄ SAME SKARGI". Odpowiedz Link Zgłoś
brejwhart Re: Napisy nauliczne 03.07.07, 20:24 Gdzieś w Sosnowcu na jakimś budynku- "lepiej być tramwajem niż pasażerem" Jechałam wtedy tramwajem linii 27, kiedy zobaczyłam ten napis i na drugim przystanku, jak drzwi się rozwarły to ktoś wrzucił jajko. Surowe. Ludzie w Sosnowcu mieli racje z tym hasłem. Odpowiedz Link Zgłoś
aix.sponsa Re: Napisy nauliczne 04.07.07, 13:50 Na jakiejś szkole w Warszawie: "SZKOŁA TO NIE BAR - NIE MUSISZ TU BYĆ CODZIENNIE" Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Napisy nauliczne 04.07.07, 14:26 Pierwszym przeczytanym przeze mnie słowem była dupa, przeczytana na chodniku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unimobunka Re: Napisy nauliczne IP: *.de.ibm.com 04.07.07, 16:34 Mój najukochańszy! Gdańsk Wrzeszcz (na zakręcie) na murze: JEB.IE BOMBA Po wielu latach ktoś go zamalował, a w odpowiedzi powstało: I TAK JEB.IE Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_diclonius Re: Napisy nauliczne 04.07.07, 17:33 W Bydgoszczy: WŁADZA - WRÓG LUDU(dość stare) KACZORY WON KAUFLAND NIECH SPIE****A(w okolicy sklepu rzeczonej sieci) I najnowsze - na murze odgradzającym osiedle nowych bloków: A MURY RUNĄ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: Napisy nauliczne IP: 195.117.234.* 09.07.07, 16:23 Na kolekturze totaka: "Gó.. w środę, gó.. w sobotę" Na bloku osiedla: "Tu byłem - Tony Halik", pod spodem ktoś dopisał: "Widziałem cię Stevie Wonder" Na murze przy torach na Górnym Śląsku: "Ręce precz od polskich dziewcząt!" oraz "Hanysy pieprzone!" i "Sierotka Marysia walczy!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hogata Re: Napisy nauliczne IP: *.pl 09.07.07, 22:29 w Szczecinie na scianie sklepu rysunek golej kobiety z duzym biustem, a pod spodem napis mleczarnia.Na osiedlu zawadzkiego napis na bloku: licho nie spi, pozniej ktos dopisal: A kto spi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spagg Re: Napisy nauliczne IP: *.tn.glocalnet.net 29.07.07, 00:24 Szczecin ul.Bandurskiego.. Ile sa warte nasze istnienia dla tych ktorzy maja wladze.. Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: Napisy nauliczne 29.07.07, 23:41 czewa os. północ, na aptece: "nic tak nie boli jak pet w coca coli" o co chodzi?...;) Odpowiedz Link Zgłoś
shaolinka Re: Napisy nauliczne 01.08.07, 13:58 Na ścianie śmietnika: -Mleczko i kakałko Na klatce schodowej: -Co się gapisz? Weź długopis i coś napisz. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 12.10.07, 17:44 MASŁO KOCHA MASELNICZKĘ - i to ozdobny napis, zrobiony od szablonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: Graffiti / Gdynia 12.10.07, 19:28 Na budynku przy jednej z głównych ulic ktoś maluje graffiti, jakiś czas temu poprzednie zostało zamalowane, a na jego miejscu pojawiła się jakaś abstrakcja. Piszę o tym dlatego, że ktoś kto to maluje robi to świetnie i zawsze miło mi się na te dzieła patrzy z okien autobusu. Ostatnio po długiej nieobecności jechałam tą drogą i zauważyłam nad graffiti napis: LUDZIE WRACAJCIE Z ZAGRANICY, NIE MAM Z KIM MALOWAĆ! :D Aż mi się chłopaka żal zrobiło... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 29.10.07, 21:25 Parę remanentów po kampanii wyborczej: dopisek na plakacie Z. Ziobry: LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI ZIOBRĘ na plakacie kandydata LiD, koło hasła "100 konkretów": 1000 KŁAMSTW na plakacie innego kandydata LiD: OLEK, POLEJ na plakacie PO: CUDOTWóRCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIlnick Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 08:02 Napisy z okresu przemian ustrojowych, które zapamiętałem "dziecięciem będąc" :-) -Soli mamy dość (litery stylizowane na "solidarycę") -Chcemy chleba a nie debat -Lepsza wódka wyborowa niż turbina atomowa - w przejściu falowca w Gdańsku na Przymorzu, z okresu budowy elektrowni w Żarnowcu. -The Doorsz - na jakimś osiedlu w Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 01.11.07, 20:44 Wassermann: hasło "w trosce o bezpieczeństwo Polaków" i dopisek: "I SWOJE WŁASNE". Odpowiedz Link Zgłoś
amatorka_wisni Re: Napisy nauliczne 01.11.07, 22:44 przy wejściu do śmietnika: WYRZUĆ ZŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdano Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:52 up up fajny wątek :) przypomniał mi się napis (niestety już zmazany) na Dworcu Zachodnim w Wawie: Bóg umarł- Nicze (sory, nie wiem jak to sie pisze) a pod spodem dopisek: Nicze umarł- Bóg. :) jeśli było to przepraszam, nie przeczytałam wszytskich postów. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
polepszak Re: Napisy nauliczne 23.10.08, 01:37 Gdzieś w Polsce... palcem na samochodzie dostawczym... "Nie jestem ginekologiem, ale zajrzeć mogę" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 26.02.08, 17:23 W czasach, gdy w telewizji leciała reklama "NADCHODZI NOWA ERA - LODY SCHOLLERA" (początek lat '90) widziałem takie graffiti: "NADCHODZI NOWA ERA - KUPA KRUGERA". Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 Re: Napisy nauliczne 15.05.08, 13:36 Rok 1995, Wrocław, otwarcie pierwszego hipermarketu w mieście, niemieckiego HITa. Na murach dziesiątki napisów: "Przyszła nowa era, kupowanie u HIT-lera". Odpowiedz Link Zgłoś
janznaj Re: Napisy nauliczne 27.02.08, 00:24 Warszawa, autobus 127. Z tylu napisane "Natalia to down i je smalec i golonke". mam zdjecie dla potwierdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
janznaj Re: Napisy nauliczne 27.02.08, 00:26 I jeszcze, zdaje sie na Stawki, "Polonia siusiaki, legia cipuszki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman Re: Napisy nauliczne IP: 83.168.75.* 27.02.08, 22:06 nie wiem czy juz bylo: Szczecin ,(nie znam ulicy, okolice Carrefoura) napis na starej kamienicy: "Jak nie lubisz chleba z mięsem to go k...a nie jedz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalor Re: Napisy nauliczne IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.02.08, 22:52 PKP Wrocław: "Jerzy to policjant" Niestety zamalowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lutecja4 Re: Napisy nauliczne 28.02.08, 08:07 Radom na bloku na moim osiedlu z dziecinstwa-od wódki rozum krótki fiut malutki kartka na drzwiach w solarium:w lokalu znajduje się bezpłatna toaleta-prosimy nie sikać do koszy na śmieci na drzwiach wejściowych do sklepu:zamkniete REMAMĘT-naprawdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 08:55 Wieżyca, stacja kolejowa "Tu nie był nawet Tony Halik" Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Napisy nauliczne 28.02.08, 21:35 *** Chcialoby sie od czasu do czasu byc kanibalem, ale nie po to aby tego czy owego pozrec, tylko wyrzygac*** Emile Michael Cioran Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: Napisy nauliczne 01.03.08, 16:30 Katowice Giszowiec - przejście między blokami, chodnik układający się w łuk - napis na ścianie: "zakręt historii". :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Napisy nauliczne IP: *.siec.idealan.pl 14.05.08, 17:57 W Hamburgu, gdzieś w okolicach Łaby, na jednej z kamienic widnieje piękny napis "Kein Mensch ist illegal". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 20:54 rysunki.bardzofajny.net/jest-napisane/ rysunki.bardzofajny.net/pies-pogrzebany/ rysunki.bardzofajny.net/bledy/ rysunki.bardzofajny.net/lewica-sie-odradza/ Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 22.09.08, 03:18 Na samochodzie dostawczym, napisane na warstwie brudu: "JAK DOROSNĘ, BĘDĘ TIREM" Odpowiedz Link Zgłoś
horatio_valor Re: Napisy nauliczne 22.09.08, 12:17 Poznań, zajezdnia tramwajowa na Hetmańskiej, połowa lat 90. "Norwegia nie istnieje!" Po dłuższym czasie ktoś dopisał innym sprejem: "A Szwecja?" I doczekał się odpowiedzi: "No co ty!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania z erewania Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 15:50 zbrodnia to niesłychana pies mi naszczał na glana dobry Jezu a nasz panie napraw moją pralkę franie rok 1939 tourne Hitlera po Europie komu w drogę, temu buty zapie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Napisy nauliczne IP: *.gbn.pl 22.09.08, 19:31 Tychy os H - Zosia roznosi choróbsko Krakow, DS Piast - e'viva l'arte and dupa Maryśki oba juz zamalowane a podpis Jozefa Tkaczuka widzialam na ostatniej stacji metra na Orly Odpowiedz Link Zgłoś
fochochochliczka Re: Napisy nauliczne 22.09.08, 22:03 na murze 'starego ogolniaka' w stargardzie dosc nowy napis: 'innego konca swiata nie bedzie' w szczecinskim tramwaju wlepka: 'zabiore cie tam gdzie granatowo-bordowy jest swiat' i inna: 'najlepsze dziewczyny najlepsze imprezy najlepsze piwo to musi byc szczecin' (ktos powiedzial zebym sobie nie pochlebiala vytujac ten napis a ktos inny ze przy dziewczynach zamiast 'najlepsze' powinno byc 'najlatwiejsze' ;p) na budynku szkoly pomaturalniej niedaleko szczecinskiej ar (broniewskiego): 'AR to same leszcze i studenki' Odpowiedz Link Zgłoś
fochochochliczka Re: Napisy nauliczne 23.09.08, 01:02 targi rolne w barzkowicach, w klatce kilka malych pieskow a na klatce kartka: 'nie glaskac - york z rodowodem. cena: 2000zl' przy wjezdzie do miasta tablica poprawiona przez kogos markerem. efekt koncowy: 'stargard szczecinski city' na stacji pkp w osiedlu ludzkim o wdziecznej nazwie grzędzice stargardzkie pokuszono sie o skrocenie nazwy co w efekcie dalo: 'grzędzice star' ;D szczecin, deptak: 'wojna plci powinna toczyc sie w lozku' w mojej podstawowce w sali w ktorej zwykle toczyly sie lekcje fizyki ktos narysowal mala lokomotywe i podpis: 'jesli ci sie nudzi dorysuj wagonik' zaskakujacym jest jak to mozliwe ze taka mala lokomotywa mogla ciagnac az tyle wagonikow :P woodstockowy zwyczaj biegania dokola/powolnego wloczenia sie/siedzenia na krawezniku z kartonem z napisem. teksty ktore najbardziej wbily mi sie w pamiec: 'to jest karton' 'oddam sie na niewolnika dla niewaisty' 'szukam zony' 'podniec mnie' 'darmowe usciski' czy dla bardziej wyedukowanych wersja 'free hugs' 'zbieram na wozek' (w ten karton wyposazona byla kobieta w zaawansowanej ciazy) 'a zbieramy bo i tak tu siedzimy' 'sprzedam 2 bilety do lodzi. piwo gratis' 'jestem wrozka. spelniam zyczenia... seksualne' (czy jakos tak) osobiscie niedawno przebrana za mysz (baaardzo prowizoryczne przebranie z kawalka sznurka, drutu i papierowego talerzyka) podeszlam na jarmarku do stoiska z serem zaopatrzona w napis 'badz czlowiekiem daj sera' sprzedawca byl tym tak rozbawiony ze ser dostalam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
horatio_valor Re: Napisy nauliczne 23.09.08, 12:05 Poznań, ul. Garbary: "PIER...LĘ NA SKINÓW". Najzabawniejsze było tu właśnie to niezbyt gramatyczne "na". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askowy Re: Napisy nauliczne IP: *.e-wro.net.pl 23.09.08, 21:58 Na dachu mojego bloku jest napis "Niektórzy wierzą w Boga a ja wierzę w WKS" (klub jest chyba w 3 lidze :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 21.10.08, 16:15 W Krakowie jeden z peryferyjnych przystanków autobusowych nazywa się TONIE SKRZYŻOWANIE. Napis na wiacie przystankowej został przez kogoś przerobiony na ONI SKRZYŻOWANI, a całości dopełniała pusta flaszka po wódce, która stała na dachu wiaty, dosłownie nad tym napisem, chyba przez kilka miesięcy, zanim ją sprzątnięto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 20:13 W Poznaniu na Wildzie był taki napis: "BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI" Odpowiedz Link Zgłoś